- tomas.hercik
- Nový uživatel
Brokovnice Fair Sport
Dobrý den. Máte prosím někdo zkušenosti s brokovými kozlicemi Fair? Jedná se mi halvně o modely sport.
( Racing sport, Carrera sport)
( Racing sport, Carrera sport)
- Hand
- Pravidelný návštěvník
Re: Brokovnice Fair Sport
Kolega má 2 roky carreru. Výrobní provedení vypadá slušně. Používá ji rekreačně na trap a celkem trefuje. Co vím, tak zatím bez závad.
- tomas.hercik
- Nový uživatel
Už mám doma Racinga, provedení výborné, zatím odstříleno 150 patron, sedí jako ulitá výborný
-
SW_FOX - Grafoman
- tomas.hercik
- Nový uživatel
Přesně tak to bylo poprvé, vůl jsem si víc patron nevzal. to jsem střílel kolo a bylo to super, v pátek jsem byl na baterce a taky super sem moc spokojenej a i když je fair poéměrně neznámá značka myslím že nikdo neprohloupí.
-
SW_FOX - Grafoman
No počkej až naboucháš tak 20.000 ran......
Mám ZH (zakázkový kus někdy snad z roku 1960 jestli se pamatuju) jedná se o trapový speciál vlastněný dříve naším mysliveckým spolkem, kterým střílelo (jednou flintou) tříčlenné družstvo, někdy dvě družstva a to skoro každý víkend, chladilo se to ve džberu s vodou, a střílelo se dál. Dle kroniky se pokoušel otec dopočíst pravděpodobný počet vystřelených ran a došel někde k přes 500.000 ran v závodech (tréningy se nezaznamenávaly), k flintě byla sklenička od dětské výživy (taky tak ze 70. let) plná náhradních zápalníků, jednou bylo nutno vyměnit hák který drží hlavně zespod. Jinak prakticky žádná údržba, tvrdochrom mírně vyžraný uprostřed hlavní. Před pár lety si ji půjčil bratránek na parkur, bouchal z toho velmi vytrvale až odletoval horní šínu (nechladil), proto jsme se rozhodli ji dát znova do pucu, nové černění, oprava pažby, přiletovat lištu..... Flinta krásná, historická hodnota velká a na letní Jolce jsem s ní v Kroměříži nastřílel 24 z 25 na trapu, s tím že krom 3 holubu vše první ránou....
To jen tak pro zajímavost co je to držák...... škoda že tohle už v brodě neumí, je pravda že tohle byla zakázková zbraň nicméně i tak.......
Mám ZH (zakázkový kus někdy snad z roku 1960 jestli se pamatuju) jedná se o trapový speciál vlastněný dříve naším mysliveckým spolkem, kterým střílelo (jednou flintou) tříčlenné družstvo, někdy dvě družstva a to skoro každý víkend, chladilo se to ve džberu s vodou, a střílelo se dál. Dle kroniky se pokoušel otec dopočíst pravděpodobný počet vystřelených ran a došel někde k přes 500.000 ran v závodech (tréningy se nezaznamenávaly), k flintě byla sklenička od dětské výživy (taky tak ze 70. let) plná náhradních zápalníků, jednou bylo nutno vyměnit hák který drží hlavně zespod. Jinak prakticky žádná údržba, tvrdochrom mírně vyžraný uprostřed hlavní. Před pár lety si ji půjčil bratránek na parkur, bouchal z toho velmi vytrvale až odletoval horní šínu (nechladil), proto jsme se rozhodli ji dát znova do pucu, nové černění, oprava pažby, přiletovat lištu..... Flinta krásná, historická hodnota velká a na letní Jolce jsem s ní v Kroměříži nastřílel 24 z 25 na trapu, s tím že krom 3 holubu vše první ránou....
To jen tak pro zajímavost co je to držák...... škoda že tohle už v brodě neumí, je pravda že tohle byla zakázková zbraň nicméně i tak.......
- tomas.hercik
- Nový uživatel
Tak to je pak paráda, co uměli dříve odborníci je dnes už hniveč bohužel:( To co dnes v čechách vyrábí není kvalitní jako dříve, osobně si myslím že je to velká škkoda. Já vybíral z dost kozlic co si koupit a to zpracování 801 a ta cena a nebo ČZ-USA ten sporting vyráběnej v Turecku nevím nevím:(
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Brokovnice