-
Petzold - Moderátor
- Jarouš
- Občasný návštěvník
FAO miřidla
Netvrdím, že jsem znalec a opravdu mi jich rukama kilo neprošlo. V prodejně mi ukazovali model, který můžete vidět zde http://www.factory-arms.com/ s označením novinka a ten šroub na stranovou regulaci neměl, nebo jsme ho alespoň já ani prodavač nenašli. Pokud ho má, tak asi není co řešit a jdu do těchto miřidel.
-
4mike - saigaholic
Re: FAO miřidla
Jarouš píše:PS: Co mě trochu odrazuje od FAO miřidel, je stranová regulace nikoli šroubkem, ale poklepem.
copak to není v rybině fixovaný červíkama ?
- Jarouš
- Občasný návštěvník
FAO miřidla
V rybině by to mělo bejt na fest. Jak to ukazoval ten prodejce, tak by se mělo jemně poklepávat přímo na pohyblivou část hledí. Mrknu na FAO, jestli nemají poradnu.
- Jarouš
- Občasný návštěvník
FAO miřidla
Tak pánové, už jsem zase chytřejší. Volal jsem do FAO a odpověď je následující. Nová pistolová miřidla FAO SIMPLE opravdu nemají šroub pro stranovou regulaci z důvodu zvýšeného zájmu střelců o mikrometr. miřidla bez nutnosti zásahu do závěru zbraně. V rybině je aretační šroub na imbus a strany se tedy regulují systémem - povol aretaci, poklepej, utáhni aretaci. Howg
-
4mike - saigaholic
Re: FAO miřidla
Jarouš píše:...... V rybině je aretační šroub na imbus a strany se tedy regulují systémem - povol aretaci, poklepej, utáhni aretaci. Howg
proto jsem vyzvídal, přišlo mi absurdní něco od FAO miřidel seřizovat doklepáváním

- ikrik
- Nový uživatel
-
MARKONY - Moderátor
- dibbley
- Nový uživatel
- ikrik
- Nový uživatel
-
Petzold - Moderátor
- Jarouš
- Občasný návštěvník
FAO miřidla
Tak jsem si šel dneska koupit pouzdro na Shadowa. Neměli, co jsem chtěl a že už jsem tam byl, vzal jsem FAO mikrometrický miřidla se světlovodnými vlákny bez nutnosti zasahovat do závěru, o kterých jsme tu krátci diskutovali. Dneska je vyměním, ve čtvrtek vyzkouším, tak jsem na to zvědav. Když to bude stát za to, hodím sem komentář.
- Jarouš
- Občasný návštěvník
Montáž mikrom. miřidel FAO
Tak jsem tu s prvními dojmy z výměny miřidel za FAO mikrometry. Demontáž originálních miřidel byla sranda, povolit dva imbusy a pak pouze rukou vysunout. Horší to bylo s montáží FAO miřidel, lyžina byla o trochu širší než drážka, takže jsem miřidla trochu brousil. Nechtěl jsem moc, aby tam pak nebyly navolno. Pak jsem je tam naklepával. Nemám výběr z mnoha nástrojů, navíc jsem si nechtěl poškodit povrchy, tak jsem byl opatrnej. Proti tomu však šlo to, že bylo třeba relativně dost "hrubýho násilí". No, nakonec se podařilo. Kromě broušení lyžiny jsem musel ještě zkracovat šroub na regulaci výšky, abych se s miřidly dostal na shodnou úroveň, jako měly originály a pro případ potřeby, abych měl možnost jít ještě níž (šroub se původně opíral o závěr pistole a miřidla byla vysoko). Nahoru mám stále dost prostoru.
Ve čtvrtek to prubnu na střelnici.
Ve čtvrtek to prubnu na střelnici.
-
krampus - Častý návštěvník
- Jarouš
- Občasný návštěvník
FAO miřidla
Bylo to v pražský prodejně CZ UB. Naštěstí jsem před výměnou volal do FAO a krom toho byl u toho i návod.
-
kibicz - Častý návštěvník
Začíná mě štvát otcův shadow.. když závěr neshazuju pomocí záchytu, ale popotaženim závěru dozadu, tak se pokaždé zasek náboj. Vím, že nemám brzdit závěr, ale aby to bylo až tak významné? Z beretty mám ve zvyku klidně brzdit závěr 2-3vteřiny a pozorovat jak se zasouvá náboj a nikdy žádný problém..
Mám si zvyknout že u devítek s dvouřadym zásobníkem je to norma a nebo je to zase nějaký "koeficient čezeta"?
Mám si zvyknout že u devítek s dvouřadym zásobníkem je to norma a nebo je to zase nějaký "koeficient čezeta"?
-
Peca - Občasný návštěvník
-
alfonss - Grafoman
-
pekoz - Častý návštěvník
to Jarouš:
Řeším podobný problém s výměnou mířidel při zachování původní mouchy na SHADOW.
Zatím mi všichni doporučovali LPA a frézu. LPA jsou asi OK ale ta fréza u 2měsíce starého kvéru už se mi teda moc nelíbí.
Takže dotaz: jako to vypadá a jak to chodí. Teprve nedávno sem si všiml FAO a ty vlákna se mi navíc i líbí.
Řeším podobný problém s výměnou mířidel při zachování původní mouchy na SHADOW.
Zatím mi všichni doporučovali LPA a frézu. LPA jsou asi OK ale ta fréza u 2měsíce starého kvéru už se mi teda moc nelíbí.
Takže dotaz: jako to vypadá a jak to chodí. Teprve nedávno sem si všiml FAO a ty vlákna se mi navíc i líbí.
- Jarouš
- Občasný návštěvník
FAO miřidla
To pekoz: Taky mi bylo líto vzít na skoro novou bouchačku frézu. Zatím jsem s FAO miřidlama spokojenej. Moucha zůstala původní, nacvakal jsem a jedu jako by se nechumelilo. Jedinou drobnost, kterou jsem už zaznamenal - uvolnilo se mi jedno světlovodný vlákno a při střelbě povyjíždí. Doporučili mi ho natavit špendlíkem. Ještě jsem se k tomu nedostal, ale věřím, že to bude v poho. Navíc tyhle vlákna mají na prodejnách i samostatně.
PS: Ještě ten týden, co jsem si je pořídil, namontoval a vyrazil s nima na střelnici, tak jsem je vezl z Prahy dalšímu kolegovi, co je viděl a trochu si je osahal. Krom funkce to vypadá i výtečně v kombinaci s červenou mouchou a červenýma elexovýma střenkama.
PS: Ještě ten týden, co jsem si je pořídil, namontoval a vyrazil s nima na střelnici, tak jsem je vezl z Prahy dalšímu kolegovi, co je viděl a trochu si je osahal. Krom funkce to vypadá i výtečně v kombinaci s červenou mouchou a červenýma elexovýma střenkama.
Obsah fóra / Krátké zbraně / CZUB+CZ Strakonice+ZVI+Alfaproj