-
jpp - Častý návštěvník
Re: CZ P10 C (Striker Fired)
Zkouknul jsem video v klidu na velké obrazovce. Je to GloC(k)Z
Ta blokace zápalníku a díra do závěru kolem ní je divná... Ale uvidíme na živo...

Ta blokace zápalníku a díra do závěru kolem ní je divná... Ale uvidíme na živo...
-
Parabellum - Častý návštěvník
Tak Phantom byla poslední zbraň z CZUB co byla ze Zitelu. Každá další má plast zesílený skelným vláknem.
Jinak souhlas použití plastů u zbraní má své hranice a spálili se i zkušenější hráči na trhu. Viz. HK G36.
PS: všimli jste si na TV záběrech z okolí Mosulu silného výskytu G36 starších verzí v rukou arabských spolubojovníku ? Žeby němci taky vymetali sklady ?
Jinak souhlas použití plastů u zbraní má své hranice a spálili se i zkušenější hráči na trhu. Viz. HK G36.
PS: všimli jste si na TV záběrech z okolí Mosulu silného výskytu G36 starších verzí v rukou arabských spolubojovníku ? Žeby němci taky vymetali sklady ?
-
4mike - saigaholic
Parabellum píše:......... dle záběrů z toho videa, to vypadá, že P10 má jinak řešené vedení závěru ......
jo, jinak než je u čz obvyklé, čili stejně jako všichni vůkol a to včetně anachronického G
- DPMS
- Častý návštěvník
Ze zde uvedených odkazů je zjevné, že CZUB zbraň konstruovala v podstatě v duchu toho, co jim bylo již před několika lety (tuším v roce 2011) doporučeno.
Je pravdou, že racionálně uvažující lidé v CZUB si již dříve byli vědomi potenciálu pistolí této koncepce a na interních jednáních argumentovali úspěchy Glocku, HS 2000 (Springfield XD/XDM), SaW MP.
Je otázka, zda se v HaK, který polymery opravu aplikovat umí, spálili, protože problémy jsou spolehlivě za hranicí požadovanou pro daný produkt (útočná puška). Spíše někdo nyní od polymeru (útočné pušky) požaduje mnohem více, než v polovině 90. let. "Problém" se stal zajímavým až díky nekompetentní ministryni obrany SRN.
Nelze porovnávat know-how CZUB, která donedávna neuměla vyrobit ani slušný polymerový rám pistole, byť ještě zpevněný ocelovými kontejnery, a výrobce, který z polymerů bez problémů již desetiletí vyrábí takové součástky, jako jsou exponované díly spoušťáků…
Vláda SRN darovala Kurdům určité množství starších HaK G 36, a ti si je prý chválí…, podobně, jako jim naše vláda darovala vz. 58.
Je pravdou, že racionálně uvažující lidé v CZUB si již dříve byli vědomi potenciálu pistolí této koncepce a na interních jednáních argumentovali úspěchy Glocku, HS 2000 (Springfield XD/XDM), SaW MP.
Je otázka, zda se v HaK, který polymery opravu aplikovat umí, spálili, protože problémy jsou spolehlivě za hranicí požadovanou pro daný produkt (útočná puška). Spíše někdo nyní od polymeru (útočné pušky) požaduje mnohem více, než v polovině 90. let. "Problém" se stal zajímavým až díky nekompetentní ministryni obrany SRN.
Nelze porovnávat know-how CZUB, která donedávna neuměla vyrobit ani slušný polymerový rám pistole, byť ještě zpevněný ocelovými kontejnery, a výrobce, který z polymerů bez problémů již desetiletí vyrábí takové součástky, jako jsou exponované díly spoušťáků…

Vláda SRN darovala Kurdům určité množství starších HaK G 36, a ti si je prý chválí…, podobně, jako jim naše vláda darovala vz. 58.

-
4 Mike > No já myslel, vedení v kontejnerech a né v zastříknutých plechách jako u G. To jestli je závěr veden vně a nebo zevnitř je spíš poplatné použití plastového rámu.
Spíš mě mrzí že P10 zjevně nemá alespoň "falešné" vedení závěru na rámu v celé delce a tudíž to vypadá na další pistoli na světě u které je vidět z jedné strany na druhou
DPMS > Jj, těch vz.58 je škoda
Spíš mě mrzí že P10 zjevně nemá alespoň "falešné" vedení závěru na rámu v celé delce a tudíž to vypadá na další pistoli na světě u které je vidět z jedné strany na druhou

DPMS > Jj, těch vz.58 je škoda

- Rough boy
- Pravidelný návštěvník
No, teď ještě aby to upevnění kontejnerů v těle vydrželo aspoň jako ty "zastříknutý plechy" u géčka.
-
Jj, souhlas. A pokud možno bez praskání plastu kolem nich.
- DPMS
- Častý návštěvník
Ta zastříknutá vodítka v CZUB patrně dodnes neumí.
Uskutečněná změna vedení závěru v polymerovém rámu dává lepší předpoklady, a to jak z hlediska celkové stavební šířky (viz v oblasti závěru neobyčejně široké P 07 a P 09), tak i pro eliminaci dřívějších problémů v uložení.
Zatím se pravděpodobně nikomu nepovedlo zkonstruovat "plnohodnotnou" služební pistoli se srovnatelnou mírou jednoduchosti a snadné rozebiratelnosti.
Parabellum:
U Mosulu bude jistě horko, a že to tam těm polymerovým G 36 nevadí...
Něco málo srovnání mezi oběma produkty mám (tisíce ran), G 36 je spolehlivější a zejména ve větších vzdálenostech na ni vz. 58 již evidentně nestačí... 

Uskutečněná změna vedení závěru v polymerovém rámu dává lepší předpoklady, a to jak z hlediska celkové stavební šířky (viz v oblasti závěru neobyčejně široké P 07 a P 09), tak i pro eliminaci dřívějších problémů v uložení.
Zatím se pravděpodobně nikomu nepovedlo zkonstruovat "plnohodnotnou" služební pistoli se srovnatelnou mírou jednoduchosti a snadné rozebiratelnosti.
Parabellum:
U Mosulu bude jistě horko, a že to tam těm polymerovým G 36 nevadí...

- DPMS
- Častý návštěvník
DPMS píše:Zatím se pravděpodobně nikomu nepovedlo zkonstruovat "plnohodnotnou" služební pistoli se srovnatelnou mírou jednoduchosti a snadné rozebiratelnosti.
Jen pro pořádek, myslel jsem samozřejmě etalon třídy, tj. Glock.

- Baske
- Pravidelný návštěvník
měl jsem ji v ruce, stžílel jsem, rozebral jsem ji, spoušťák je jiný než u Glocka, úchop má hluboký a příjemný, hluboký, po výstřelu se vrací rychle do záměrné. Krátký čitelný chod spouště, krátký reset, odpor spouště cca 2kg. Povrchovka tenifer a střeva jsou z nerezu. Tohle je první kousek z pokud vím, tak minimálně čtyřčlenné rodiny P10.
i zarytí glockař, kteří ji dostali do ruky se vyjadřovali pochvalně.
Už mám nákupko:-)
i zarytí glockař, kteří ji dostali do ruky se vyjadřovali pochvalně.
Už mám nákupko:-)
-
albert - Častý návštěvník
Ve videu se na chvíli objeví rozložený spoušťák. Glokáský moc zmáknutý nemám ale určitě to není kopie jako třeba kopíruje Walther PPS. Znalci Glocků nechť posoudí odborněji...
-
albert - Častý návštěvník
A jinak..... když pominu odvěký spor o "nesmrtelnosti chrousta" (rozuměj: komenty zda CZUB je máslo nebo není) ... , tak krátké subjektivní hodnocení:
Vzhled samozřejmě záleží na vkusu, mě se to docela líbí...
Jednoznačný plus vidím v úchopové části, ty hranolky (checkerink). To je prostě věc která léta na ČeZetách chyběla. První funkční checkerink se objevil na CZ 75 TS Orange a CZ 75 Shadow 2 a dlužno dodat že se povedl. Tento na P 10 je samozřejmě zcela odlišný ale je fajn že tam prostě je, že se na něj nezapomnělo. Hlubší úchop, respektive tvar nad rukou suplující bobří ocas jednoznačné +++. V tomto ohledu + i proti Glocku (Glockaři odpustí
).
Spoušť: těžko hodnotit když jsem to v ruce neměl ale minimálně z videa je patrné že má slušný reset (čímž se ne všichni kopírovači Glocků mohou pochlubit).
Mířidla: ne třeba hodnotit, je to věc která lze vždy vyměnit (kolik glockařů používá origo mířidla
)
No a asi největší deviza ?! Samozřejmě úchopový úhel... Ti kdo léta používají Glock a jsou s ním spokojení, těžko teď Géčka začnou houfně zahazovat a nakupovat CZ
. Ale ti co hledají zbraň "ala" Glock a originál jim kvůli úhlu nesedí a hledají u Waltherů, XDM, Heckler apod. To bude asi ta cílová skupina zákazníků.
Vzhled samozřejmě záleží na vkusu, mě se to docela líbí...
Jednoznačný plus vidím v úchopové části, ty hranolky (checkerink). To je prostě věc která léta na ČeZetách chyběla. První funkční checkerink se objevil na CZ 75 TS Orange a CZ 75 Shadow 2 a dlužno dodat že se povedl. Tento na P 10 je samozřejmě zcela odlišný ale je fajn že tam prostě je, že se na něj nezapomnělo. Hlubší úchop, respektive tvar nad rukou suplující bobří ocas jednoznačné +++. V tomto ohledu + i proti Glocku (Glockaři odpustí

Spoušť: těžko hodnotit když jsem to v ruce neměl ale minimálně z videa je patrné že má slušný reset (čímž se ne všichni kopírovači Glocků mohou pochlubit).
Mířidla: ne třeba hodnotit, je to věc která lze vždy vyměnit (kolik glockařů používá origo mířidla

No a asi největší deviza ?! Samozřejmě úchopový úhel... Ti kdo léta používají Glock a jsou s ním spokojení, těžko teď Géčka začnou houfně zahazovat a nakupovat CZ

- filmovymaniak
- Častý návštěvník
Ahoj,
když už to několik let vyvíjeli, k jaké životnosti došli? 20 000, 40 000, 50 000?
Já výhledově čekám na náhradu za Kahr MK9 to je délka max 14cm,
přípravují i tento rozměr nebo zkončí u subcompaktu s délkou cca 16cm?
když už to několik let vyvíjeli, k jaké životnosti došli? 20 000, 40 000, 50 000?
Já výhledově čekám na náhradu za Kahr MK9 to je délka max 14cm,
přípravují i tento rozměr nebo zkončí u subcompaktu s délkou cca 16cm?
-
ufo - Moderátor
- Slukař
- Nový uživatel
V tom katalogu na příští rok není ani P 10. Subcompact by se mi taky líbil, ale vsadil bych se, že bude k prodeji nejdřív za tři roky.
- miilacze
- Nový uživatel
Studoval jsem v podniku CZUB, chvíli jsme tam i pracoval, a po těchto zkušenostech bych si zbraň od CZUB nekoupil. P10 C vypadá jako ergonomický Glock, nic víc (dle mého názoru se nic nedrží hůř než 30 let starý design Glocku). A kvalita u mého Chorvatského XDM je vyšší než u jakékoliv Brodské pistole, a že jsem viděl všechny fáze výroby v CZUB, a o Kvalitě Glocka si můžou v Brodě jen zdát. Pokus je to dobrý, ale mě to rozhodně neohromilo.
- LadaN
- Občasný návštěvník
- Bydliště: Chrudim ______________________ LEX www.gunlex.cz LEX
A ví někdo proč se vlastně P10 prezentuje jen na CZ-USA a ne na domovské základně (na českých stránkách ani slovo)? Je to tím, že na domácí trh opravdu tak s--ou anebo proto, že vývoj je za mořem?
-
LadaN > Marketing....???? Vývoj P10 neni za mořem.
DPMS > Ano u Mosulu je horko, G36 jim určitě šlape, ale jak se sní soudruzi trefujou ? To už se nikdo nedozví
I když dokud jí nepřehřejou intenzivnější palbou, tak trefovat bude excelentně oproti AK nebo vz.58. A proč vz.58 na G36 nemá přesností ve větších vzdálenostech ? No přece 5.56NATO/.223 Rem.
DPMS > Ano u Mosulu je horko, G36 jim určitě šlape, ale jak se sní soudruzi trefujou ? To už se nikdo nedozví

-
andy.rybar - Častý návštěvník
Trefujou???mrkni na YouTube ať si uděláš představu jak hadžici bojujou.pušku vystrčit za roh případně za překážkou zvednout nad hlavu a ratata.vrcholem střeleckého umění je pak dávka od boku.když nemíříš tak ti je jedno jak trefuješ! 

-
SEXYaSMYSLNY - Častý návštěvník
Mě víceméně uráží, že se o nové pistoli podniku z ČR musí Čech dozvídat na USA webu, popř. z jiných zdrojů, jak je to běžné. Pistole vypadá ergonomicky velmi dobře, na první pohled se tváří ,,světově" a konkurenčně schopně. Ale. Jako běžný bezvýznamný zákazník jsem s Brodem komunikoval několikrát, zařizoval jsem si nákup postupně 2 ks pistolí CZ a měl jsem běžné požadavky jako naklepnutí tritia apod. A vždy jsem se při té komunikaci cítil jako největší obtěžovatel, co otravuje někoho, kdo se zajímá jen o ,,velkoprodej."
Od doby, co pistoli od CZ nemám, protože jako hlavní kvér jsem zvolil toho dědka od Glocku, se cítím jako zákazník, i když jsem nakoupil jen 1 kvér + pár nějakých spotřebitelských doplňků. Takže, i když Brod vyprodukuje pistoli, co střílí za roh a v ČR bude stát těch 500 dolarů, tak mě zajímat nebude.
Od doby, co pistoli od CZ nemám, protože jako hlavní kvér jsem zvolil toho dědka od Glocku, se cítím jako zákazník, i když jsem nakoupil jen 1 kvér + pár nějakých spotřebitelských doplňků. Takže, i když Brod vyprodukuje pistoli, co střílí za roh a v ČR bude stát těch 500 dolarů, tak mě zajímat nebude.
Obsah fóra / Krátké zbraně / CZUB+CZ Strakonice+ZVI+Alfaproj