-
RNA - Občasný návštěvník
Deaktivace osazené zápalky
Dobrý den,
měl bych takovýhle dotaz:
jak trvale deaktivovat zápalku osazenou do nábojnice? (náboj bez prachu a střely, jen nábojnice se zápalkou)
Nechci ji odpálit z důvodu zachování vzhledu, jde mi o výrobu delaborovaného náboje se vzhledem náboje originálního.
Předpokládám, že na zápalkovou slož budu působit nějakým chemickým činidlem aplikovaným injekční stříkačkou skrze zátravku.
Co takhle kyselina? Solná, sírová? Nebo nějaké rozpouštědlo? Benzín, aceton, toluen, etylacetát, tetrahydrofuran?
Pak bych nábojnice vystříkal horkou vodou a vysušil.
Kdybych znal přesné chemické složení té zápalkové slože, asi bych si poradil.
měl bych takovýhle dotaz:
jak trvale deaktivovat zápalku osazenou do nábojnice? (náboj bez prachu a střely, jen nábojnice se zápalkou)
Nechci ji odpálit z důvodu zachování vzhledu, jde mi o výrobu delaborovaného náboje se vzhledem náboje originálního.
Předpokládám, že na zápalkovou slož budu působit nějakým chemickým činidlem aplikovaným injekční stříkačkou skrze zátravku.
Co takhle kyselina? Solná, sírová? Nebo nějaké rozpouštědlo? Benzín, aceton, toluen, etylacetát, tetrahydrofuran?
Pak bych nábojnice vystříkal horkou vodou a vysušil.
Kdybych znal přesné chemické složení té zápalkové slože, asi bych si poradil.
- vlady
- Častý návštěvník
- Tavic
- Občasný návštěvník
-
ufo - Moderátor
-
pekoz - Častý návštěvník
Re: Deaktivace osazené zápalky
No myslím že ji nechce zrovna vystřelit. Ale přiznávám že nic kromě nějakého oleje mě nenapadá. Asi bych to ale prvně zkusil na nějaké zápalce samostatně (stačí kladívko a hřebík) abych si byl jistý že ta úprava nějakou dobu vydrží.
-
ufo - Moderátor
Jak to neni podeprene a klepnes to hrebikem, tak se trhne a mas pracku plnou spon.
Otestovano na lidech
Otestovano na lidech
- vrbodol
- Častý návštěvník
Já bych to neohřejval.Párkrát jsem si s tim hrál a zápalka se mi roztrhala .
-
BARRY - Moderátor
Pomalým tlakem jehlou vylisovat, vydloubnout kovadlinku a vyškrábnout slož, pak nalisovat zpět (pokud je k tomu shell holder). Žádný spěch a rázy, hezka pomalu plynule ven. Zápalka není tak citlivá.
-
jpp - Častý návštěvník
Záleží jak moc to chceš deaktivovat... Vylouhovat acetonem třaskaviny za slože je asi nejednodušší cesta... Zalít hilznu acetonem a nechat tak 2-3 dny macerovat... Pak vysušit, kápnout olej a je mrtvá na vždy...
- Jimram
- Častý návštěvník
Kámoši na vojně odpálili zápalku u 12,7 pomocí svíčky, prázdnou nábojnici měli zavěšenou nad hořící svíčkou. Zápalka z lůžka vystřelila a zaryla se cca 8-10 cm do svíčky, pozor na mršky.
-
Héfaistos - Pravidelný návštěvník
Vypíchnout tu origo. Na soustruhu vytočit z mosazi váleček patřičného průměru a délky (prdelku a hrany mu zaleštit do vzhledu zápalky) a pak nalisovat do nábojnice. 100% jistota.
-
RNA - Občasný návštěvník
Dík za všechny odpovědi.
Z hlediska pracnosti asi provedu to vymáčení v acetonu a pak olej.
Z hlediska pracnosti asi provedu to vymáčení v acetonu a pak olej.
-
Alangorax - Častý návštěvník
Jestli jsem to dobře pochopil tak máš komponenty - nábojnice, zápalka, střela a chceš vyrobit maketu s origo vzhledem zápalky.
Vem zápalku, polož jí na cokoliv rovného pevného, co jí ze spoku nepoškrábe, vezmi si sluchátka, brýle, rukavice a hřebík. Hřebík dej z vrchu na kovadlinku a ťukni do něj kladívkem. Zápalka pšoukne a zespodu je netknutá
Asi to není moc vědecké, ale je to spolehlivé 
Vem zápalku, polož jí na cokoliv rovného pevného, co jí ze spoku nepoškrábe, vezmi si sluchátka, brýle, rukavice a hřebík. Hřebík dej z vrchu na kovadlinku a ťukni do něj kladívkem. Zápalka pšoukne a zespodu je netknutá

- frantisekkozisek
- Pravidelný návštěvník
Několikrát jsem to dělal jak píše Barry a je to naprosto jednoduchý, rychlý, bezpečný a spolehlivý 

Obsah fóra / Střelivo / Střelivo ostatní