- eerr
- Častý návštěvník
EGUN.DE
Zdravím. Chtěl bych se zeptat jestli někdo odtud má registraci a nakupuje na www.egun.de
Díky
Díky
-
SW_FOX - Grafoman
-
veiko - Častý návštěvník
-
KajaKliment - Častý návštěvník
Re: EGUN.DE
Já se tam chodím jen kochat a rozčilovat. I když bych si vybral, odrazuje mě, že netuším co je všechno potřeba udělat okolo, abych sem dostal vydraženou věc a rovnou mě nesebrali policajti. A další věc - nakoupím levně a na kolik přijdou poplatky spojené s dopravou a všemi povoleními?
- vesrad
- Pravidelný návštěvník
2 KajaKliment:
poplatky tě přijdou na 500 Kč kolek na dovozní licenci (zbrojní průvodní list, předběžný souhlas s dovozem) no a pak na 200/50Kč kolek na přihlášení u nás.
V německu je to mezi 15-20E za vývozní licenci (po mě chtěl prodejce 17E)
No a potom benzín co projedeš, bo LEGÁLNĚ to poslat nejde (sice existujou německý společnosti inzerující přepravu zbraní, jako třeba overnite-online.de, ale ti se vůbec nevzrušují tím, že by měli mít český ZP/ZL, takže ti to PČR nepovolí(teda aspoň ne v olomouci, třeba v Praze 10 jo-ověřeno telefonicky))
poplatky tě přijdou na 500 Kč kolek na dovozní licenci (zbrojní průvodní list, předběžný souhlas s dovozem) no a pak na 200/50Kč kolek na přihlášení u nás.
V německu je to mezi 15-20E za vývozní licenci (po mě chtěl prodejce 17E)
No a potom benzín co projedeš, bo LEGÁLNĚ to poslat nejde (sice existujou německý společnosti inzerující přepravu zbraní, jako třeba overnite-online.de, ale ti se vůbec nevzrušují tím, že by měli mít český ZP/ZL, takže ti to PČR nepovolí(teda aspoň ne v olomouci, třeba v Praze 10 jo-ověřeno telefonicky))
-
KajaKliment - Častý návštěvník
Fajn, ceny jsou jasný. Takže k ceně zbraně přihodit plus mínus 40 euro za poplatky plus cestu. Policie tedy chce znát i způsob dopravy sem? Výlet do Německa je vcelku nákladná sranda.
Občas se objeví pěkné věci za úžasné ceny jenže... Škoda, že něco takového nefunguje u nás.
Občas se objeví pěkné věci za úžasné ceny jenže... Škoda, že něco takového nefunguje u nás.
-
ufo - Moderátor
-
SW_FOX - Grafoman
Většina lidí z egunu posílá, a to jak přes overnite, tak přes DHL a policie nemá legální cestu jak ti to zakázat. Nadto se do žádosti u způsobu dopravy může napsat "celní pošta" a je to. Mimochodem jak si myslíte že to chodí dovozcům? Taky jim to doveze DHL.
-
Netopyr - Moderátor
- Hadrburg
- Pravidelný návštěvník
-
Justinian - Častý návštěvník
Jak je to s platbou na Egunu?
Mám vyhlédnuté střely, prodávající tam udává jako možnosti "Barzahlung, Vorkasse".
Chápu správně, že Vorkasse je normální platba předem na účet, nebo je to to jejich Lastschriftverfahren?
Doufal jsem, že mají PayPal nebo něco, moc se mi nechce platit bance poplatek za převod z EUR.
Mám vyhlédnuté střely, prodávající tam udává jako možnosti "Barzahlung, Vorkasse".
Chápu správně, že Vorkasse je normální platba předem na účet, nebo je to to jejich Lastschriftverfahren?
Doufal jsem, že mají PayPal nebo něco, moc se mi nechce platit bance poplatek za převod z EUR.
-
rasto - Častý návštěvník
Normalne to zaplatis cez SEPA bankovy prevod v ramci europy, teda pokial to nie je len pre staty pouzivajuce EURO.
Paypal si berie 7% zo sumy, tak preto to je v ramci EU platit po novom bankovym prevodom.
Paypal si berie 7% zo sumy, tak preto to je v ramci EU platit po novom bankovym prevodom.
- ravo
- Nový uživatel
SEPA platby bohužel fungují jen mezi státy kde je měna EURO. Pokud chceš platit z CZ, tak se bohužel děsným poplatkům za mezinárodní platbu nevyhneš (nebo nepoprosíš nějákého slováka aby ti to zaplatil a ty mu pak předáš cash 

-
Justinian - Častý návštěvník
- Pupak
- Pravidelný návštěvník
Chce to lepší banku, já mám SEPA platbu u Fio za pade a u Equa za kilo
Základní sazba u PayPal je 3,4% + 0,35 EUR. Otázka je taky kurz, dle mých zkušeností je PayPal horší než banky, u kterých to taky není žádná hitparáda.

Základní sazba u PayPal je 3,4% + 0,35 EUR. Otázka je taky kurz, dle mých zkušeností je PayPal horší než banky, u kterých to taky není žádná hitparáda.
- Wdog
- Sponzor serveru
Na Paypal se musis zeptat konkretniho prodejce. Kdo ho vezme vzdy chce navic 4% na poplatek. Vsichni chteji platbu na ucet predem tzn. Pro nas SEPA europlatba. Je nutne se podivat i na kurz. Banka ti pri platbe z CZK uctu vlastne proda EURa. Treba mbank ma SEPA platbu zadarmo ale ty EURa te vyjdou o korunu draz. Je to tedy vzdy otazka vypoctu pri konkretni cene nakupu. Pocitej navic s cca 17 EUR ppstovneho.
-
mischanek - Občasný návštěvník
Hola, vetsinou se zde resi koupe na eGunu, ale co prodej..? Prodal jste tam nekdo neco..? Lze to vubec..? (jakoze jestli to neni vyhrazeno pouze grussgotum)
- Grimpo
- Častý návštěvník
Lze to, ale ne například WWII paragánský vyhazovák. Prodával jsem ho tam kamarádovi a aukci nám zrušili. Naštěstí to viděl nějaký rakušák dříve než tu aukci zrušili a napsal mi. Narozdíl od eBay ti přijde mail od něj i s jeho emailem, takže jsme se mohli domluvit mimo.
- Jiřino7
- Nový uživatel
Zdravím všechny a k prodeji na Egunu jen jedno. Prodat zbraň ( do zahraničí ) půjde jen velice těžce. Pokoušel jsem se prodat výměnnou hlaveň a dojel jsem na fakt, že PČR požadovala vlastnoruční podpis nabyvatele na vývozním povolení. A už vidím , jak jsem jede někdo 2 tis. Km jen proto, aby se podepsal našim příslušníkům..... Na Egunu docela nakupuji přivezl jsem si 2x flintu, dvě výměnné hlavně, dalekohled a nějaké věci na přebíjení. Platby běžně posílám přes svůj běžný účet Mbank, Equabank. Není to nejmenší problém.
- Grimpo
- Častý návštěvník
Prodej zbraně do zahraničí přes eGun
Prosím, máte-li někdo zkušenost s prodejem zbraně v aukci na eGun do zahraničí (nejlépe do Německa), a jste-li ochoten podělit se o zkušenosti, kontaktujte mne do SZ. Děkuji.
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA