-
SW_FOX - Grafoman
-
Petzold - Moderátor
- vrb
- nekromancer
- Častý návštěvník
vrb píše:ano taky u nás máme v okolí lidi co vytáhnou prase z chlívku traktorem smykem, a pak ho umlátí pomalu sekerou. ale to považuji v tomto případě za bezúčelné, dochází ke ztrátám pracně vykrmené živočišné tkáně, a zbytečně kruté.
Že je to krutý je jedna věc, že to potom nejde žrát je věc druhá. Obecně maso z vystresovaných zvířat je hnus a nehodí se ani pro psa.
-
Andy - Častý návštěvník
- vrb
-
Andy - Častý návštěvník
- vrb
-
Andy - Častý návštěvník
-
alfonss - Grafoman
Tady mi někdo připomíná ekofašos. Ti jdou po lese, nevidí tam poskakovat zvířata, nevidí pobíhat lišky, zajíce, srnky (jak to vidí ve filmech "Pod jezevčí skálou" atd...), tak z toho usoudí že těch zvířat je asi málo a měly by se hájit.
Přitom tito lidé vědí naprostý kulový o myslivosti, o tom že existuje nějakej kmenovej stavu zvěře, že se zvěř sčítá a že myslivec musí na odstřel dostat od hospodáře povolenku, ten se zase zodpovídá odboru životního prostředí na pověřeným MÚ.
Ale i při svojí nevědomosti (někdy bych se nebál použít výrazu omezenosti) budou tito ekofašos neustále blábolit o věcech o kterých nemají ani šajnu.
vrbe: co se týče odřenýho stromku, tak jsem Ti chtěl napsat něco moc pěknýho, ale asi bych byl zase napomenut....
Přitom tito lidé vědí naprostý kulový o myslivosti, o tom že existuje nějakej kmenovej stavu zvěře, že se zvěř sčítá a že myslivec musí na odstřel dostat od hospodáře povolenku, ten se zase zodpovídá odboru životního prostředí na pověřeným MÚ.
Ale i při svojí nevědomosti (někdy bych se nebál použít výrazu omezenosti) budou tito ekofašos neustále blábolit o věcech o kterých nemají ani šajnu.
vrbe: co se týče odřenýho stromku, tak jsem Ti chtěl napsat něco moc pěknýho, ale asi bych byl zase napomenut....
-
raddym - Občasný návštěvník
no, já mám dojem, že lidem nevadí odstřel a lov jako takovej, spíš obecně odsuzujou lov v případech kdy je to zbytečný.
pro mě je lov španělská vesnice (nebo čínská gramatika), ale chápu, když někdo picne srnčí nebo divokýho pašíka, proč ne, jejich stavy už tak jako tak podléhaj kontrole (a navíc dobře chutnaj).
ale lidi co jezděj střílet exotiky na trofeje (slon, nosorožec, lev, méďa, atd.) asi fakt nikdy nepochopim. prostě mi nějak uniká ta motivace to zvíře střelit.
pro mě je lov španělská vesnice (nebo čínská gramatika), ale chápu, když někdo picne srnčí nebo divokýho pašíka, proč ne, jejich stavy už tak jako tak podléhaj kontrole (a navíc dobře chutnaj).
ale lidi co jezděj střílet exotiky na trofeje (slon, nosorožec, lev, méďa, atd.) asi fakt nikdy nepochopim. prostě mi nějak uniká ta motivace to zvíře střelit.
-
SW_FOX - Grafoman
raddym: já jsem v JAR žil, aby mohly rezervace fungovat, potřebují peníze, peníze dostávají za poplatkový lov pro ně z chovného hledistka přebytečných zvířat, třeba skoro nikdo kdo se o to nezajímá neví, jak se sloni dobře množí, a že jejich nadpočet a dost devastují krajinu, protože prostě už neví coby. Takže se přistupuje k jejich selektivnímu odstřelu, a když je za to někdo ochoten zaplatit, je to jen dobře, protože pak jsou peníze na nové permanentní monitorovací kamery, jeepy, na platy hlídačů a tak. prostě zvířata se množí, množí se dobře, a když je místní nepytlačí, tak je nadprodukce, která by národní park zničila, takže je potřeba redukovat. A když jsou z toho peníze, tak je to super.
-
fox: jo, to mi příde rozumný. když se najdou lidi, co sou ochotný za odstřel zaplatit, tak je jedině dobře, že se ty prachy můžou využít účelně. Ale já měl spíš na mysli to, že dost lidí nechápe smysl trofejního lovu. Upřímně řečeno, taky nevim, co je tak úžasnýho na zvířecí hlavě nad gaučem v obejváku. Navíc mám pocit, že se z loveckejch výprav na safari stala snobská záležitost a spousta lidí tam jezdí ne kvůli lovu, ale aby pak o tom mohli pyskovat ve společnosti.
-
Andy - Častý návštěvník
-
BARRY - Moderátor
-
Phantom - Častý návštěvník
-
-
alfonss - Grafoman
-
SW_FOX - Grafoman