-
alfonss - Grafoman
- mahmuda
- Nový uživatel
Naboje Flobert
Jsem zde novy tak ze - dobreho dne vsem strelcum.
Mam jeden amatersky dotaz - jaky je prakticky rozdil, mezi nabojem .22 flobert CB a 6mm ME flobert short. V katalogu jsem si to nasel, rozdil ve vzhledu take poznam, mam na mysli spise rozdily ve strelbe, presnosti a tak. Dekuji.
Mam jeden amatersky dotaz - jaky je prakticky rozdil, mezi nabojem .22 flobert CB a 6mm ME flobert short. V katalogu jsem si to nasel, rozdil ve vzhledu take poznam, mam na mysli spise rozdily ve strelbe, presnosti a tak. Dekuji.
-
alfonss - Grafoman
- mahmuda
- Nový uživatel
Dik,
Dekan za info .... Ja vim, ze to nic moc neni, ale mam bouchadylko prave na .22 flobert, tak sonduju, cim to nejlepe krmit.
-
Jim11 - Častý návštěvník
To, že by byly náboje flobert nepřesný bych zrovna neřekl. Pokud se střílí z flobertky, která je zmršená na výkon 7,5J tak souhlas. Zkuste ho ale vystřelit třeba z malorážky. Oficiálně na střelnici. Zázrak to nebude, ale tak špatný taky ne. Ostatně se flobertky bez omezení výkonu vyráběly ve značných počtech mezi válkami. Měly hladký vývrt a taky to nelítalo špatně. Jinak by to asi nedělali. Jinak se samozřejmě nedoporučuje střílet větší počty tohoto střeliva z malorážek, protože by to časem mohlo vypálit komoru. On není ani důvod, protože střelivo LR je levnější, než flobert. Můj názor na nynější, tedy ty zmršené flobertky je ten, že jsou to vyhozené peníze. Skutečně to lítá všelijak a uniká mi smysl, proč to vůbec začli dělat. Pistole na CO2 jsou daleko přesnější a výkonnější.
-
alfonss - Grafoman
- mahmuda
- Nový uživatel
CO2
to Jim11: prave to porovnani CO2 - Flobert me zajima. Flobertku mam minirevolver od p. Dresslera, protoze je krasny jako remeslny vyrobek. Na praktickou strelbu se vsak nehodi ani kvuli rozmerum. Mohu-li, tedy dotaz na pistole CO2. Na kolik vystrelu vydrzi jedna bombicka? A co se stane, kdyz nacnutou bombicku necham ve zbrani treba mesic, ci dva?
-
alfonss - Grafoman
- mahmuda
- Nový uživatel
P-23
Prakticky, tedy. Kdyz si koupim P-33 od GAMO. Na kolik ran, ci zasobniku me vydrzi bombicka? Jak poznam, ze uz konci? Snizi se rychlost, presnost, nebo jak? Na webu pisi "jednoranná zbraň - diablo, resp. opakovačka (12 ran) - střelba kuličkami" - jak je mysleno "opakovacka"? To je jiny zasobnik na diabolky a jiny na broky? Omlouvam se za tolik otazek, ale v tehdle takyzbranich se moc nevyznam. A dekuji.
-
zoufalec - Častý návštěvník
Pánové, prosím o radu.
Švagr našel při opravě domu skvěle zachovanou flobertku ráže asi 7 mm s válcovým otočným závěrem. Vypadá tak někdy z 20 až 30-tých let, železo není rezavý, dřevo ve výborným stavu. Na těch zhruba 80 let výborně zachovalá. Kam se s ní obrátit? On ju nechce a mě je jí líto. V mém okolí nikdo nerozumí starším zbraním.
Švagr našel při opravě domu skvěle zachovanou flobertku ráže asi 7 mm s válcovým otočným závěrem. Vypadá tak někdy z 20 až 30-tých let, železo není rezavý, dřevo ve výborným stavu. Na těch zhruba 80 let výborně zachovalá. Kam se s ní obrátit? On ju nechce a mě je jí líto. V mém okolí nikdo nerozumí starším zbraním.
-
zoufalec - Častý návštěvník
-
ufo - Moderátor
-
gunman - Častý návštěvník
- zakk
- Nový uživatel
zas tak úplně bych nesouhlasil že náboje 22.flobert jsou nějak extra nepřesný-nedávno jsem si pořídíl nového Rexe s 3palcovou hlavní od pana Dresslera(je to taková pěkná hračka pro radost)Zkoušel jsem sním střílet na určíté vzdálenosti a výsledky nejsou zase tak špatné.Použil jsem nábojky 22.flobert a na vzdálenost 5m mi 5 ran překryla koruna-na 10m jsem měl rozptyl něco o kolem 2cm a na 15 jsem bez problému trefil plechovku od piva-samozřejme se to nedá srovnat s přesností vzduchovky nebo opravdové zbraně,ale na pobavení to stačí.Nikoho zde nechci přesvědčovat že je flobert nějak extra přesný,ale myslím si že je to taky dosti o střelci-můžete mít špičkovou zbraň za 10ti tisíce,ale než se vytrénujete,tak nemusíte trefit ani 5l kanystr na 15 m toť jen můj názor
-
alfonss - Grafoman
co jsem měl čest s nábojema Flobert, tak to byly mrdky s nevyrovnanejma úsťovkama, jedna rána pšoukla, druhá byla trochu nasypanější, koule se v nábojnicích pěkně viklaly, prostě za ty prachy nehorázně sračkoidní střelivo. Z revolveru Kora nemělo cenu střílet dál než na 10m, když člověk udělal rozptyl kolem 5 cm tak to byl zázrak. A nebylo to o nějaké vadné sérii, protože jsem jich vystřílel X tisíc. Toť moje zkušenosti s nábojema Flobert z vlašimské produkce...
Jinak když na 10m dosahuješ rozptylu kolem 2cm, tak bys měl zkusit střílet VzPi. S tímto rozptylem to bohatě stačí na 1. výkonnostní třídu, když budeš střílet z vyladěné vzduchovky, tak se svými schopnostmi v pohodě dosáhneš i mistrovské třídy......
Jinak když na 10m dosahuješ rozptylu kolem 2cm, tak bys měl zkusit střílet VzPi. S tímto rozptylem to bohatě stačí na 1. výkonnostní třídu, když budeš střílet z vyladěné vzduchovky, tak se svými schopnostmi v pohodě dosáhneš i mistrovské třídy......
- zakk
- Nový uživatel
ze vzduchovky jsem kdysi střílel-ale musel jsem přestat kvůli problémům se zády-jsem spíše rekreační střelec,občas si zajdu s kamarádem na střelnici a to je tak vše-spíše to beru jako koníčka.Netvrdím že flobertkové střelivo je nějak kvalitní-u schortů se mi stalo že mi střela upadla od nábojnice,atd-snažím se jen říci že střílet se dá zčehokoli-jen to chce trénink-a aspoň trochu kvalitní zbraň-coz Kora,ani Alfa neni
-
Black Powder - Moderátor
To: zakk
... mas pravdu, tiez mam Rexa, aj ked nie verziu L, ale klasiku z 3" hlavnou, tak presnost je dost dobra, na to, ze sa jedna o piskolku do kapsy, co Alfa a Kora nieje a je to len zinkot. S Rexom trafim na 1. ranu na 10-15m 2dl pohar. Na 5-7m triafam vrchnaky od PET flasi. Flobert 6mm ME je nanic, ale Flobert .22 je velice presne strelivo.
V pohode postacuje na takove to domaci strileni.
... mas pravdu, tiez mam Rexa, aj ked nie verziu L, ale klasiku z 3" hlavnou, tak presnost je dost dobra, na to, ze sa jedna o piskolku do kapsy, co Alfa a Kora nieje a je to len zinkot. S Rexom trafim na 1. ranu na 10-15m 2dl pohar. Na 5-7m triafam vrchnaky od PET flasi. Flobert 6mm ME je nanic, ale Flobert .22 je velice presne strelivo.
V pohode postacuje na takove to domaci strileni.
-
SW_FOX - Grafoman
-
Black Powder - Moderátor
Flobert 6mm ME je obycajna gulicka v medenej hilzni /aj ked pisu v katalogu mosadz/, kde je len vybusna traskavina teda kapsla bez prachovej naplne. Flobert .22 ma spicaty oloveny pomedeny projektil a v medenej hilzni je uz troska prachovej naplne, ale fakt len na dne.
parametre vid.tab.
Pri volne dostupnych zbraniach na naboj Flobert je konstrukcia zbrane upravena tak, aby oba naboje mali E0<7,5J
parametre vid.tab.
Pri volne dostupnych zbraniach na naboj Flobert je konstrukcia zbrane upravena tak, aby oba naboje mali E0<7,5J
Obsah fóra / Krátké zbraně / Malorážky, flobertky, vzduchovky