-
rostar - Častý návštěvník
Flobert
Pánové mám dojem, že tady někdo vystavoval fotku flobertky kterou koupil otci. Nemůžu to najít. Potřebují s ním konzultovat. Zvažuji mezi plynovkou a flobertem. Mělo by to být malých rozměrů. Prosím neřešte účinost těchto dvou zbraní ve srovnání s ostrou zbraní. Zatím prostě nic jiného mít nemůže. Prosím poraďte co je v danné kategoriji vhodnější ,,účinnější" a o jaké značky se mám zajímat. Díky za rady. R r.sremer@volny.cz
Naposledy upravil rostar dne 01.11.2006 13:41, celkově upraveno 1
- Animal
-
4mike - saigaholic
-
tazator - Pravidelný návštěvník
- floky
- Občasný návštěvník
chcelo by to spravit taku zbran ktora by mala 2 hlavne vedla seba...zasobnik 2 radovy...jedna rada plynove, druha 6mm Flobert...strielalo by to sučasne 1 plynovy a jeden flobert...kebyže sa zuži plynova hlaven mohlo by to asi aj obtahovat...
dat dohromady efekt toho že niečo ma trafilo a toho že ma svinsky štipu oči
sice širka zbrane asi 50 mm
ale to je vedlajšie
ale ako napad to je dobre

dat dohromady efekt toho že niečo ma trafilo a toho že ma svinsky štipu oči
sice širka zbrane asi 50 mm

ale ako napad to je dobre

- mmako
- Občasný návštěvník
-
Luger - Častý návštěvník
-
Leda - Příspěvky: 696
Flobert revolver na učení není úplně špatný. Měl jsem v ruce mnohokrát švagrovu Koru. Nicméně jsem byl dost sklamaný přesností. Ono totiž aby to mělo energii jen cca těch 7,5J tak je tam obrovská mezera mezi válcem a hlavní (asi 10mm) takže hlavní letí střela už jen setrvačností. Skoušel jsem dostřel - jak to lítá nad vodou, kde to je vidět, balistická křivka je dost děsná, na těch 10m je to jentaktak. Myslím, že lepší je pořádný COčko ala DU10 condor nebo něco od Umarexu (mám přesnou kopii Beretty 92FS). Navíc to nedělá kravál, což ocení sousedi.
-
Lala - Občasný návštěvník
-
-
No nevim, ja mam Alfu a z te kdyz se vystreli flobert naboj tak je to horsi nez vzduchovka, jeste tak tam prisypat trochu prachu... Ovsem u raze 4.5 je to trochu jinak, tam mezera neni tak velka, za to je tam uzsi hlaven kde se kulka zbrzdi na pozadovany vykon, ale tu jsem nezkousel, mozna je to trochu lepsi.
-
..
Já to zkusil jen jednou - nechci ničit komoru. Zdálo se mi to tak, jak jsem popsal. To ale nemění nic na tom, že ten revolver od Kory má tu mezeru děsivou a nestřílí to nic moc. Asii bych volil spíš tu 4,5ku.
-
alfonss - Grafoman
Revolver Kora má od válce do hlavně mezeri asi 25 mm!!! Ale není to tak že by střela letěla vzduchem, ale letí jakousi expanzní dutinou, ve které ji část plynů obteče a tím se snižuje energie. Dutina je kuželová, takže se střela jakž takž navede do laufu a v rychlosti se zařízne do drážek. Přesnost více než mizerná.
-
alfonss : Tak to je ono, viditelne, tu mezeru nevidis, je to proste jen 25mm kuzel jinak ta mezirka mezi valcem a prodlouzenym kuzelem k hlavni /to je v tom rozpulenym bubinku (valci) schovany/ je malinka, rekl bych par desetin mm. Proto me Leda zaskocil tou centimetrovou mezerou, kdyby to tak bylo, ze by valec byl viditelne daleko od hlavne centimetr, tak to by snad ani nevystrelilo.
-
-
alfonss - Grafoman
-
-
alfonss - Grafoman
-
Tak teď jste mě úplně zmátli. Pokud si pamatuju, tak kromě toho, že tam je ten jakoby "kužel" tak ta švagrova 22flobert fakt měla tu mezeru mezi tím "zadním" otočným (tudíž tím pravým) válcem opravdu takhle děsivě velikou. Celý to bylo schovaný v tý přední neotočný výklopný části jakobyválce (ten je nahoře řízlej, aby tam prolezla hlaveň). Fakt jsem z toho byl jelen a jedinej důvod co mě napadl byla právě ta potřeba snížení výkonu. Ale je pravda, že to je už pár roků a třeba si to blbě pamatuju - ale spíš ne, protože jsem koumal, jak tu hlaveň posunout dozadu a ¨přiblížit k válci s nábojema na nějakou rozumnou vzdálenost. Pak jsem to vzdal - nechtělo se mi v tom vrtat, jelkož ta hleveň je dost solidně zaklínovaná.
-
alfonss: Mas pravdu, znaceni je spravne 4mm ale kdyz si zmeris naboj treba suplerou tak ma fyzicky 4,5mm a prave asi ta hlaven bude jen tech 4mm.
Obsah fóra / Krátké zbraně / Malorážky, flobertky, vzduchovky