-
MRAK - Pravidelný návštěvník
Re: RONI-G1 / KPOS / FAB defense_ konverze pro pistole
Tak RONI je doma
Odpolednu jdu řádit

Odpolednu jdu řádit

-
glock1719 - Příspěvky: 8120
-
Pocity výborné, pokud mám hodnotit samotnou konverzi.
Jen jsem vzal rozbitou optiku, takže ....
Jinak samotná RONI mě příjemě potěšila. Glock (17) v ní držel pevně, nikde se nic nepovoluje, nerachtá, všechno funguje jak má. Velmi dobře se mi drží, a díky mohutnosti provedení , se dá pořádně zapřít do ramene, takže je tu předpoklad, že s mířidly nebo optikou, která nebude zlobit, budou výsledky výtečné.
Na střelnici se dostanu až v úterý, a tentokrát s něčím co mě nezradí
Jen jsem vzal rozbitou optiku, takže ....

Jinak samotná RONI mě příjemě potěšila. Glock (17) v ní držel pevně, nikde se nic nepovoluje, nerachtá, všechno funguje jak má. Velmi dobře se mi drží, a díky mohutnosti provedení , se dá pořádně zapřít do ramene, takže je tu předpoklad, že s mířidly nebo optikou, která nebude zlobit, budou výsledky výtečné.
Na střelnici se dostanu až v úterý, a tentokrát s něčím co mě nezradí

-
Já přemýšlel nad kolimatorem , ale pak zvitezila optika Leupold 1,5-4 x20.
- dušan
- Občasný návštěvník
Určite by to bola bomba s osadenou G 31, predĺženou hlavňou a veľkým zásobníkom. Už by mu chýbali iba dvojstrely. pasovala by tam aj G31?
-
pro pistole
GLOCK 17,18,19,22,23,25,31,32,34,35
takže ano
GLOCK 17,18,19,22,23,25,31,32,34,35
takže ano
-
Kolimátor mám připravenej, jinak ta optika 1-4x20 (a obdoby) by se mi asi líbila asi nejvíc.
-
Lopez - Častý návštěvník
Testnul jsem si KPOS od FAB. Montáž Glocka 17 do konverze jednoduchá, ale nutno znát jak se vyndavá u Glocka zadní destička. Ta se musí nahradit destičkou od konverze, která obsahuje oboustranný držák natahovací páky. Střílel jsem cca 100 nábojů v Avimu na vzdálenost 18m s nasazeným kolimátorem typu Micro Aimpoint T1. Pohodová střelba, bez problémů se dá i při rychlé střelbě udržet tečka v terči. Nevýhody: splodiny výstřelu, které unikají z nábojové komory jdou do obličeje (používat Nontoxy je výhoda-zdraví máme jedno, brýle samozřejmost). A docela špatně se při úchopu Glocka v konverzi vyndavají zásobníky, asi by bylo výhodnější mít Gečko s oboustranným vypouštěním, nebo 30ti ranné zásobníky.
Ještě jedna připomínka, lepší je mít origo mířidla, mám Truglo a kovové hledí lehce brousilo hliníkovou konstrukci konverze. 

-
Nějáké videjko.
pro zvuk je potřeba doinstalovat apple quicktime:
http://www.apple.com/quicktime/download/
Video:
http://www.edisk.cz/stahni/68566/iPhone ... _15MB.html
pro zvuk je potřeba doinstalovat apple quicktime:
http://www.apple.com/quicktime/download/
Video:
http://www.edisk.cz/stahni/68566/iPhone ... _15MB.html
-
rabbit3278 - Pravidelný návštěvník
hmm fajn videjko, ještě jsi tam měl přihodit výsledek a vzdálenost, ať máme taky co kritizovat 

-
Tak to nebylo na chválení , ale na efekt.Bylo to na 15 m na figuru a bylo to všude.
- john.hawk
- Pravidelný návštěvník
zdravím, měl jsem poslední dva dny v ruce konverzi KPOS, materiál a celkové provedení a technické řešení je velmi kvalitní. Namontovali jsme na tom mířidla a už jsme ,,Valili" na střelnicu. Všecno chodilo tak jak má, splnilo to co jsem od toho očekával. nebyl nejmenší problém, je to celkově kompaktní a když s tím někde řízenete nic se tomu nestane..
http://img594.imageshack.us/img594/5275/img0043vj.jpg
http://img594.imageshack.us/img594/5275/img0043vj.jpg
- john.hawk
- Pravidelný návštěvník
-
alfonss - Grafoman
proč vždycky když dostřílí naklápí zbraň? Uznávám že to vypadá akčně, ale má to i nějaký praktický význam, kromě ztraceného času?
-
rabbit3278 - Pravidelný návštěvník
no mě spíš zajímá, proč nepoužívá přední sklopné madlo. Co se týká toho naklopení tak tipuju, že vzhledem k tomu že nevidí závěr, tak kouká, jestli ho nemá vzadu a neměl by přebít
- john.hawk
- Pravidelný návštěvník
Po dostrileni nasleduje kontrola (zavada nebo zaver vzadu) jsou to navyky z ICS. Drzel jsem to jen za pazbu abych vyzkousel jak pevne je tam zbran fixovana pro pripad strelby jednou rukou. Tento uchop mam nauceny z Glr 440 a lip se u toho prebiji. Samo ze jsem strilel I z regulerniho uchopu predni rukojeti ale jak pisu testoval jsem to dost poctive.
-
alfonss - Grafoman
- john.hawk
- Pravidelný návštěvník
Jde ale postradalo by to smysl. Je to metodika ICS ne IPSC. (pilot taky nekontroluje letadlo v prubehu letu ale pred vzletnutim.
-
alfonss - Grafoman
Co když zkontroluješ zbraň, zda nemá závěr vzadu, ona nemá, ale v komoře je poslední náboj? Já teda metodice ICS nerozumím, ale nebylo by taktičtější pro sichr přebít?
Otázka 2.... předpokládá se, že střílíš spolehlivou a odzkoušenou zbraní. Má smysl po odstřílení jedné pozice kontrolovat, zda není závada? Jak řeší ICS, když přijde závada během střelecké pozice?
Otázka 2.... předpokládá se, že střílíš spolehlivou a odzkoušenou zbraní. Má smysl po odstřílení jedné pozice kontrolovat, zda není závada? Jak řeší ICS, když přijde závada během střelecké pozice?
- john.hawk
- Pravidelný návštěvník
1)obecně na to nejde aplikovat nějaké postupy z LOS nebo IPSC, tedy pokud zasáhnu cíl, takticky přebiju (vždy ) a pak podle situace
2) .situace s posledním nábojem v komoře řešení schovám se do krytu a přebiju
( pokud nestřílím nějaký drill, kde taktika odpadá a piluje se přesnost a rychlost..)
3) má smysl spoléhat na odzkoušenou spolehlivou zbraň ( i ta může mít vlivem munice závadu, něco se zasekne - hilzna ) když mně její letmá kontrola mně nic nestojí.. a přesouvat se s závadou ve zbrani aniž bych se na ni podíval a zbytečně se tak s nefunkční zbraní vystavoval riziku střetu ? To by byla smrtelná chyba..je to snížení rizika..
4. závady co přijdou během střelby se řeší uplně stejně jako v jiných systémech.. podle druhu závady..
cílem kontroly je eliminovat riziko kdy s závadou ve zbrani ( a nevím o ni) se pohybuji se zbraní jako by byla v pořádku.. ve střelecké situaci rozhoduje prostředí a různé okolnosti střetu..
pokud by došlo k závadě uprostřed ničeho, tak je řešením zrychlený přesun..(změna polohy) cílem je se do této situace nedostat.. pokud bude závada na zbrani tak je KONEC..Pokud je závada munice a já to zporozuji před tím než se rozhodnu něco udělat tak odstraním a pokračuji..
pozor nezamněnovat drill za taktické řešení situace, drill je určitá fáze tréningu určitého druhu činnosti
taktika je to jak to budu dělat doopravdy až do konce..
2) .situace s posledním nábojem v komoře řešení schovám se do krytu a přebiju
( pokud nestřílím nějaký drill, kde taktika odpadá a piluje se přesnost a rychlost..)
3) má smysl spoléhat na odzkoušenou spolehlivou zbraň ( i ta může mít vlivem munice závadu, něco se zasekne - hilzna ) když mně její letmá kontrola mně nic nestojí.. a přesouvat se s závadou ve zbrani aniž bych se na ni podíval a zbytečně se tak s nefunkční zbraní vystavoval riziku střetu ? To by byla smrtelná chyba..je to snížení rizika..
4. závady co přijdou během střelby se řeší uplně stejně jako v jiných systémech.. podle druhu závady..
cílem kontroly je eliminovat riziko kdy s závadou ve zbrani ( a nevím o ni) se pohybuji se zbraní jako by byla v pořádku.. ve střelecké situaci rozhoduje prostředí a různé okolnosti střetu..
pokud by došlo k závadě uprostřed ničeho, tak je řešením zrychlený přesun..(změna polohy) cílem je se do této situace nedostat.. pokud bude závada na zbrani tak je KONEC..Pokud je závada munice a já to zporozuji před tím než se rozhodnu něco udělat tak odstraním a pokračuji..
pozor nezamněnovat drill za taktické řešení situace, drill je určitá fáze tréningu určitého druhu činnosti
taktika je to jak to budu dělat doopravdy až do konce..
Obsah fóra / Krátké zbraně / Glock, a další recykláty