- Bradek Džon
- Častý návštěvník
Re: Kachna? Zbrane zakoupene u firmy Řehák musi na expertizu...
Nemá cenu tady spekulovat, stejně se navzájem nepřesvědčíme. Chce to názor někoho fundovaného, alespoň v otázce právní. Tudíž třeba SW FOXe
-
Walther - Pravidelný návštěvník
Jim11 píše:....Navíc, když tuto zbraň majitel šel oficiálně přihlásit na policii a ta nic nenamítala a vystavila na ni průkaz zbraně. Prezentuji pouze vlastní názor a za tím si stojím.
To je podstatné - pokud šlo o podvod, policie ho umožnila a legalizovala. Právo na ochranu majetku je v ústavě. Zabavení věci, kterou jsem získal legálně, předložil státnímu orgánu ke kontrole a registraci a poté jsem odešel s písemným potvrzením, že ji vlastním oprávněně, je něco absurdně nepředstavitelného! Tedy, u nás si to představit umím, ale u mezinárodních soudů by to snad projít nemohlo! Pokud se podezření potvrdí, stát nese spoluzodpovědnost a spíše by měl svoje poctivé a prověřené občany (vždyť jsou to vlastníci zbrojních průkazů, nákupních povolení a průkazů o registraci zbraní) odškodnit, minimálně se jim však omluvit a poděkovat za spolupráci. Jenže u nás pořád zapomínáme, že kromě toho, že plníme všechny požadavky státu a platíme daně, jsme také voliči.
Pokusil se někdo z postižených kolegů, kteří zapůjčili své zbraně Policii na expertýzu, interpelovat (prostřednictvím svého poslance či senátora) ministra vnitra a spravedlnosti? Podal si někdo písemnou stížnost na neúměrné zadržování věci, nebo se jen písemně dožadoval vysvětlení?
-
Jim11 - Častý návštěvník
http://www.youtube.com/watch?v=0KwtlnZZ ... r_embedded
co k tomu dodat, prezentace tohoto typu od přiblblých reportérů, kteří nerozeznají špuntovku od kulometu zase jen nahrává antimilitantním kruhům ve sněmovně. Představa, že byly prodávány funkční samopaly jako znehodnocené je sice děsivá, ale tomu se přece nedá věřit. Kdyby to byla pravda, dávno by Řeháci byli za katrem.
co k tomu dodat, prezentace tohoto typu od přiblblých reportérů, kteří nerozeznají špuntovku od kulometu zase jen nahrává antimilitantním kruhům ve sněmovně. Představa, že byly prodávány funkční samopaly jako znehodnocené je sice děsivá, ale tomu se přece nedá věřit. Kdyby to byla pravda, dávno by Řeháci byli za katrem.
- Bradek Džon
- Častý návštěvník
Mě fascinují ty ilustrativní záběry se zásahovkou.
- jbiker
- Častý návštěvník
Jim11: Hanták je policajt, takže to není nějaká fabulace zHoven.
- pepinolupino
- Nový uživatel
Pominu ten nelegální prodej ("znehodnocenky" ve fullauto se asi nikomu z nás do rukou nedostaly), ale ta další část jejich problému spočívala (zřejmě, vycházím totiž z dostupných informací) v tom, že falešnými raznicemi (nejspíš nějaké armádní válečné přejímací značky a pod.) "vyráběli" ze starých, ale historicky nevýznamných, zbraní zbraně, které dále vydávali za historicky cenné kusy (něco ve stylu "více proužků-více adidas"), za které inkasovali výrazně vyšší cenu, a dopustili se minimálně klamání spotřebitele, podvodného jednání, případně falšování úřední značky, všechno za účelem neoprávněného obohacení (všechno trestné činy). Samozřejmě předpokládám, že takto upravované zbraně byly legální (nepocházely z trestné činnosti) a měly platnou tormentaci, takže by neměl být problém je legálně vlastnit, zaregistrovat a používat (policie kontroluje pouze legalitu zbraně), ale jednoznačně došlo k poškození spotřebitele (nadsazenou prodejní cenou), tr. činu podvodu a neoprávněnému obohacení ke škodě spotřebitele. Ze strany majitelů těchto zbraní bych to viděl na žalobu v občanském řízení na náhradu škody (resp. na slevu z kupní ceny zbraně, u které se ukáže, že její historická cena je zlomkem ceny kupní), ze strany státu bych hádal na trestní řízení pro podvod a falšování, spojené s klamáním spotřebitele.
-
gunman - Častý návštěvník
moje poslední reakce na tyhle smyšlený a z televize vyčtený domněnky - kdyby jim prokázali jedinej prodej A zbraně bokem, tak jim okamžitě zavřou krám
- qwer
- Pravidelný návštěvník
To Gunman: co se týče těch A-ček, na věc mám podobný názor. Po přečtení dostupných info bych to přirovnal k přetáčení tachometrů u dovezených ojetin. Rozdíl je v tom, že omlazené auto nikdo novému majiteli neodebere a úřadům to je celkem také jedno. Jinak plně cítím s poškozenými, kteří zbraně zakoupili za nemalé prostředky a v dobré víře. Rozhodně bych nechtěl mít podobné problémy vč. zbraně v depozitu s nejistou dobou uložení.
- tom38
- Občasný návštěvník
Tak mám neoficiální info z PČR, že Řeháci jsou ve vazbě 

- Prochy
- Občasný návštěvník
Jestli jsem ten bahnoclanek pochopil dobre tak v tom jede jeste nejaka firma z Nemecka? Byl by tedy mozny dovoz cernych zbrani kdy se k objednavce"neco"prihodi navic? To jsou jen dohady, neznam legislativu DE tak nevim co se sem da dostat nebo ne... Po revoluci se sem z Rakous tahaly ve velkym dlouhy malorajdy ktery tam byly jen 18+, jestli je tohle nejaka podobna levota...?
-
Decoy - Pravidelný návštěvník
tom38 píše:Tak mám neoficiální info z PČR, že Řeháci jsou ve vazbě
Asi velmi krátká vazba, nebo neoficiální zprávička unikla z Policie předčasně (jak je celkem běžné)? Obchod funguje bez problémů a osazenstvo je stále stejné ....
- tom38
- Občasný návštěvník
V tom případě se omlouvám za špatnou informaci, měl jsem za to, že je to tutovka 

-
Walther - Pravidelný návštěvník
- shadow164
- Pravidelný návštěvník
Pánové, nevíte někdo, jestli se ještě sbírají zbraně od Řeháků? Nebo už sklizeň skončila?
-
Honzik - Pravidelný návštěvník
Mě minulý týden sklidil FÚ Ústí nad Orlicí. Slušně požádali o kopie faktur z období 2008-2009 (myslím), s paní úřednicí jsme se po telefonu dohodli jak a kdy jim to stačí poslat.
-
bartikz.454 - Pravidelný návštěvník
tak jsem byl předvolán na PČR pro podání svědectví proti Řehákům
Nevím, co si mám o tom myslet. Dostal ještě někdo takový liebesbrief?

-
gabo - Pravidelný návštěvník
Ano, dostal. Musel jsem se zucastnit hodinove procedury, nastesti v miste bydliste.
-
tazator - Pravidelný návštěvník
Já byl na policii ve středu a otázky byli kolem již dávno prodaného Mosina (nakup 10.1.2007 prodej 8.3.2007) A bylo to ve smyslu kolem tormentace C.I.P. Moc si z toho roku nepamatuji
ale policajt byl OK 

- lubomír
- Pravidelný návštěvník
Tak ono to pokračuje.Dnes jsem byl vyzván k dodání dokladu o koupi finančním úřadem.Pokud doklad nemám tak aspoň soupis co a za kolik jsem kupoval u R+R.
- Mirek10
- Občasný návštěvník
Také mne někdy koncem léta předvolali na místní Policii, kde jsem seděl hodinu a odpovídal na připravené otázky z UOOZ Hradec. A jestli se přidám ke trestnímu stíhání. Finančák se zatím neozval, ale čekám to. Cena byla pouze na pokladním dokladu, ale na faktuře ne. Že by také navíc daňový únik?
S pozdravem, Mirek.
S pozdravem, Mirek.
Obsah fóra / Střelectví / Události