- virginan
- Častý návštěvník
Konverze perkusních revolverů
Už jsem tohle téma jednou vytvořil,nechápu,proč mi ho někdo z admin.smáznul!Je to, pořád o černém prachu!Docela zajímavé téma.Taliáni začali konečně dělat více druhů-Uberti.
ceny nejsou,až tak hrozné! Typů je víc,to jen na ukázku.
ceny nejsou,až tak hrozné! Typů je víc,to jen na ukázku.
- virginan
- Častý návštěvník
-
jiml - Pravidelný návštěvník
Mno, nevím sice proč Ti admin něco smáznul, nějak mě to asi uniklo, nicméně:
Co se týče konverze, kterou nabízí Uberti, tak nám asi nezděluješ žádnou novinku! Pokud se chceš pochlubit novou, nebo jinak zajímavou zbraní což je jistě správně a velmi dobře, tak jsi možná mohl použít mnou založený thread
"Obrázky zbraní a příslušenství!" s doplňujícím komentářem.
Ale to neznamená, že Ti do toho chci kecat
Co se týče konverze, kterou nabízí Uberti, tak nám asi nezděluješ žádnou novinku! Pokud se chceš pochlubit novou, nebo jinak zajímavou zbraní což je jistě správně a velmi dobře, tak jsi možná mohl použít mnou založený thread
"Obrázky zbraní a příslušenství!" s doplňujícím komentářem.
Ale to neznamená, že Ti do toho chci kecat
-
Hungry - Moderátor
Je docela dobře možné, že se admin domníval, že se jedná o nelegální úpravy perkusních revolverů... Nejedná, pokud to někdo nedělá samodomo...
Mne by zajímalo, jak silné stěny mezi válcem jsou u toho konverzního válce? Již delší dobu vedu s kamarádem spor, zda se tam ty náboje .45LC v počtu 6ks vlezou nebo ne... Já jsem tvrdil, že ano, když se to vyrábí a on, že tam zase musí být něco v jiných rozměrech...
Např. konverze Coltu 1860 má z tohoto důvodu pouze 5 ran místo 6ti...
Před dvěma lety jsem na IWě viděl jiný typ konverze, který nepotřeboval zásah do rámu. Amici do tuším nazývají Drop-in...
Mne by zajímalo, jak silné stěny mezi válcem jsou u toho konverzního válce? Již delší dobu vedu s kamarádem spor, zda se tam ty náboje .45LC v počtu 6ks vlezou nebo ne... Já jsem tvrdil, že ano, když se to vyrábí a on, že tam zase musí být něco v jiných rozměrech...
Např. konverze Coltu 1860 má z tohoto důvodu pouze 5 ran místo 6ti...
Před dvěma lety jsem na IWě viděl jiný typ konverze, který nepotřeboval zásah do rámu. Amici do tuším nazývají Drop-in...
-
jiml - Pravidelný návštěvník
-
Hungry - Moderátor
- virginan
- Častý návštěvník
konverze
V žádném případě jsem se nechtěl nijak chlubit,a taky,vím,že to není úplně ,tak nic nového.Ale,tyhle obrázky ,co jsem poslal-to jsou nové typy,které začal Uberti vyrábět a zatím je v republice jen pár kousků!Jinak opravdu výhradním dovozcem je Dave!To,zase není novina pro mně,protože se Šárkou jsem dobrý kamarád už možná víc,jak 10 let!Taky,to nemíním,jako reklamu!Spíš,jako informaci o nových modelech.Taky,je pravda,že třeba konverze Richard-Mason,se výrábí a dováží,jíž delší dobu!Ty pokličkové konverze,se 6 plovoucími úderníky Dave nedodává,to se prosím pleteš.Jinak ,válec musí mít větší průměr!Pokud,je to v ráži 45 LC!S manželem Šárky jsme na tom pracovali hodně dlouhou dobu,měřili a vymýšleli,jak to jde udělat!Dlouho,před tím,než se ty konverze objevily!Taky jsem docela naštvanej,protože Taliáni jaksi opomněli dodat ten perkusní válec!Původní rozměry,mohou být zachovány,pouze v případě,kdy se použije u ráže 44,náboj 44 Colt a u 36,když se použije náboj 38 LC.Tak to původně dělali!Ale,protože,bylo třeba použít původní hlavně s vývrtem pro perkus,musí mít takový rozměr i střela!Takže,průměr střely byl,jako průměr nábojnice-jako malorážkový náboj!Dnes už to tak není,moderní náboj 44 Colt-430/10.92.Všechny revolvery,už mají vývrt,jako moderní!Tohle,je téma,o kterém se nechá psát několik hodin.Do nábojů 44 Colt,byla laborce 25-27 grs,do 38 LC,pak 15-17 grs černého.Ještě u toho náboje 36 LC,se místo takzv.hlavové kulky používá,normální střela 38,ale s dutinou,fuguje to,jako Miniee.Na perkusní revolvery se nechají koupit v USA,právě ty výměnné sady,letmo to tady už psal někde Hungry.s použitím nábojů,jak jsem to teď popsal!Mně se osobně nejvíc líbí konverze Richards řady I.ten na tom obrázku je řada II.Všimněte si,že součástí válce u Coltů,je to krytí osy válce před splodinam po výstřelu.
- virginan
- Častý návštěvník
To Barry
Nechci tě zklamat,ale,čekal jsem na mazlíka asi půl roku!Můžu Ti dát číslo přímo na Šarika,jestli chceš.Ty obrázky,co jsem tam hodil,jsou jen zlomek!
Jo,asi jsem tu neuvedl ,v jaké ráži to mám,je to 45 LC,právě ,proto,že jsem to chtěl mít,i s tím perkusním válcem!
Jo,asi jsem tu neuvedl ,v jaké ráži to mám,je to 45 LC,právě ,proto,že jsem to chtěl mít,i s tím perkusním válcem!
- virginan
- Častý návštěvník
To Hungry
Za 1500,koupíš jetého perkusa,ale né tohle!Cena je 12.900 Kč.Mrkněte se na naše stránky AWS-Asociace westernových střelců.Je tam všechno možné,taky videa,jak se nechá rychle střílet!Taky burza a mraky odkazů.
-
Hungry - Moderátor
- virginan
- Častý návštěvník
To Hungry
Promiň,to jsem fakt nepochopil Já bych ,za ty prachy měl rád taky!!!!!!!!!!!
Jinak,ještě jedna věc,výrobce povoluje střelbu i s bezdýmným prachem v kovbojských laboracích,jenže,já jsem svým způsobem Patriot,do tohodle patří jedině black powder!!!!
Jinak,ještě jedna věc,výrobce povoluje střelbu i s bezdýmným prachem v kovbojských laboracích,jenže,já jsem svým způsobem Patriot,do tohodle patří jedině black powder!!!!
- virginan
- Častý návštěvník
To Hungry
Ještě k tomu Coltu 1860,to jsem neodpověděl.Do původního by se to nevešlo,ani náhodou,ke všemu je ještě válec odskočenej do slabšího průměru.Proto 5 ran!Jinak ,když to trochu zvětšili,jsou i konverze Coltů v 45 LC!
Kdyby se tohle nechalo sehnat v dřevních časech,jak píše Hungry/super!,pěkně jsem se zasmál!/,tak bych si,asi nikdy nepořídil SAA revolvery,protože pro mně jsou už moc moderní!
Kdyby se tohle nechalo sehnat v dřevních časech,jak píše Hungry/super!,pěkně jsem se zasmál!/,tak bych si,asi nikdy nepořídil SAA revolvery,protože pro mně jsou už moc moderní!
-
emde - Častý návštěvník
Také jsem se zajímal o konverze. Zde http://www.kirstkonverter.com/
mají konverze k většině dostupných BP zbraní. Ale ty ceny , nemluvě o tom jak to dostat legálně do ČR
http://www.kirstkonverter.com/images_fl ... Demo_2.swf
mají konverze k většině dostupných BP zbraní. Ale ty ceny , nemluvě o tom jak to dostat legálně do ČR
http://www.kirstkonverter.com/images_fl ... Demo_2.swf
- virginan
- Častý návštěvník
To EMDE
Ceny jsou to vysoké,ty stránky znám,je jich více.Dostat to sem není problém.Pošlou to,ale pak to postavit na papíry.Na to jsem se byl už jednou ptát na policii.Není problém,ale musí to mít naši zkušebnu.Taky ,vím,kdo to u nás vyrábí a zařídí všechno včetně zkušebny!Ovšem,je to dost drahé!Jinak,to je paráda!
-
emde - Častý návštěvník
- virginan
- Častý návštěvník
To emde
Trochu to upřesním.V podstatě máš pravdu.Pere jsou na ohlášení a jakmile,je to na jednotný náboj,je to na nákupku!Už se mne tu ptal Hungry na rozměry válce.Tak perkusní Remington od Ubertiho,alespoń,co mám já,má průměr válce 40,65 a průměr válce konverze na 45 LC je 42.
Firma Dave dodává konverze revolverů,jako celek,ne pouze konverzní sady,jako se dají koupit v USA.Ty sady,jsou určeny na pere,např. od Piety,Ubertiho a ASM.Nijak se nemusí zasahovat do revolveru.Vyhodí se perkusní válec a nasadí konv.sada.Jen zjednodušeně.Můžeš si vybrat,druh té sady.A/pokličková,se 6 úderníky,B/ s 5-ti,to podle typu pere.Nebo A/válec s kroužkem,ve kterém je plovoucí úderník,na 6,nebo 5 ran,zase podle typu pere.U sad s kroužkem si můžeš objednat A/bez nab.klapky,B/s nabíjecí klapkou.Liší se to hlavně cenou!Ovšem u tohohle typu sady,si musíš upravit rám pere pro nabíjení!Udělat prostě vybrání,jako u norm.nábojáku-SAA 73.Když zvolíš variantu bez klapky,náboje Ti nevypadnou,je to tak uděláno a po výstřelu,se nábojnice nafoukne a trochu přilepí,takže by měla držet ve válci!Pak se ještě nechá koupit polotovar pro konv.Richards-je,tady na obrázku u těch nábojů.Tam,je však úprava pro puškaře!Můžu to popsat,ale,je to na delší povídání a musíš tomu trochu hovět.Tím se Tě nechci nějak dotknout!!!!!!Další věc,není to nic laciného,jak jsem psal,dovézt se to dá,ale,je třeba zkušebna pro přihlášení na Policii a určitě i nákupka!!!!!Taky záleží,v jaké ráži si to objednáš,podle toho,je i munice,např.na těch fotkách.Nebo,pak ve variantě 45 LC,to budeš mít pouze na 5 ran!I když,jsem na netu našel i na 6 ran,patent,nějakého amíka,zase,tak anglicky neumím,ale komory jsou podle obrázku vrtány šikmo a používá na výrobu válce spec.ocel.Ještě,chci upozornit,že,kdo se do toho chce pustit,nesmí zapomenout,že samodomo,je nelegální!!!!!!!!!!!
Firma Dave dodává konverze revolverů,jako celek,ne pouze konverzní sady,jako se dají koupit v USA.Ty sady,jsou určeny na pere,např. od Piety,Ubertiho a ASM.Nijak se nemusí zasahovat do revolveru.Vyhodí se perkusní válec a nasadí konv.sada.Jen zjednodušeně.Můžeš si vybrat,druh té sady.A/pokličková,se 6 úderníky,B/ s 5-ti,to podle typu pere.Nebo A/válec s kroužkem,ve kterém je plovoucí úderník,na 6,nebo 5 ran,zase podle typu pere.U sad s kroužkem si můžeš objednat A/bez nab.klapky,B/s nabíjecí klapkou.Liší se to hlavně cenou!Ovšem u tohohle typu sady,si musíš upravit rám pere pro nabíjení!Udělat prostě vybrání,jako u norm.nábojáku-SAA 73.Když zvolíš variantu bez klapky,náboje Ti nevypadnou,je to tak uděláno a po výstřelu,se nábojnice nafoukne a trochu přilepí,takže by měla držet ve válci!Pak se ještě nechá koupit polotovar pro konv.Richards-je,tady na obrázku u těch nábojů.Tam,je však úprava pro puškaře!Můžu to popsat,ale,je to na delší povídání a musíš tomu trochu hovět.Tím se Tě nechci nějak dotknout!!!!!!Další věc,není to nic laciného,jak jsem psal,dovézt se to dá,ale,je třeba zkušebna pro přihlášení na Policii a určitě i nákupka!!!!!Taky záleží,v jaké ráži si to objednáš,podle toho,je i munice,např.na těch fotkách.Nebo,pak ve variantě 45 LC,to budeš mít pouze na 5 ran!I když,jsem na netu našel i na 6 ran,patent,nějakého amíka,zase,tak anglicky neumím,ale komory jsou podle obrázku vrtány šikmo a používá na výrobu válce spec.ocel.Ještě,chci upozornit,že,kdo se do toho chce pustit,nesmí zapomenout,že samodomo,je nelegální!!!!!!!!!!!
-
emde - Častý návštěvník
O.K. To co píšeš o konverzních sadách je mi jasné. Jen jsem myslel, že revolver který máš ty, je sada rámu revolveru + dva válce (perkusní a nábojový), ale že rám se rozměrově neliší od perkusního revolveru starší provenience téhož výrobce. Co se týká samodoma, tak na to nemám ani chuť, ani vybavení, ani zlatý český ručičky.
- virginan
- Častý návštěvník
Teoreticky by to mělo tak být.Prakticky ne.Rám nábojáku je větší,protože průměr nábojového válce je větší!A už jsem psal,že mi ty Makaroni neposlali perkusní válec!Takže nemám možnost to proměřit.Na té konzervě ,co mám by to mělo,tak být.jednoduchá výměna válců.
Taky,je ovšem možná jedna věc!Můj pere,je jeden z prvních kousků a vnitřní vršek rámu je zaoblený a tam je ten rozdíl!Jen mi trochu uniká smysl,že koupíš nový konverzní revolver a pak ho někam položíš a budeš to cpát do starého perkusu!A ,i kdyby to šlo,jde všechno,tak.až tě s tím někde chytí,máš zaděláno na průser!Zkušebna,na sadu z USA by mohla stát pouze pár stovek.Psal jsem před lety do S.R. článek na tohle téma a zkušebna tam odpověděla.Jenže,když si to spočítáš,včetně cla a lítání kolem,tak je schůdnější varianta si ho koupit!
Taky,je ovšem možná jedna věc!Můj pere,je jeden z prvních kousků a vnitřní vršek rámu je zaoblený a tam je ten rozdíl!Jen mi trochu uniká smysl,že koupíš nový konverzní revolver a pak ho někam položíš a budeš to cpát do starého perkusu!A ,i kdyby to šlo,jde všechno,tak.až tě s tím někde chytí,máš zaděláno na průser!Zkušebna,na sadu z USA by mohla stát pouze pár stovek.Psal jsem před lety do S.R. článek na tohle téma a zkušebna tam odpověděla.Jenže,když si to spočítáš,včetně cla a lítání kolem,tak je schůdnější varianta si ho koupit!
- virginan
- Častý návštěvník
Už se sem dívalo dost lidí,bohužel příspěvky žádný!Pořád mi v hlavě šrotuje,jeden nápad,možná,je to blbost,možná ne.Kdyby se dalo dohromady nějaké množství vážných zájemců o ty vým.sady z USA.Oslovit firmu,aby to začala dovážet.Jen to,není ,až zase ,tak jednoduchý.Muselo by se to,té ,které firmě vyplatit.Bude,na,to potřebovat povolení,spousta papírů,zařizování a taky ,to,asi není zadara.
Otázkou zůstává cena sady!Taky volba ráže,ne každý bude chtít přebíjet 44 Colt,38 LC,SP,tak,jak jsem to popsal a dal ty fotky provedení nábojů.
U ráže 45 LC,tenhle problém odpadá.
Otázkou zůstává cena sady!Taky volba ráže,ne každý bude chtít přebíjet 44 Colt,38 LC,SP,tak,jak jsem to popsal a dal ty fotky provedení nábojů.
U ráže 45 LC,tenhle problém odpadá.
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder