-
Sidewinder - Častý návštěvník
Souhlasim s Harpem .. nova zbran je nova zbran .. ale u malorazky to nema velke opodstatneni, protoze pocet vystrilenych ran malorazce, na rozdil od vetsich razi, nijak neskodi .. dobra hlaven vydrzi moc..
Pokud by to melo byt na Mizive Cile do 50m, pak to nemuze byt zminena 453 - kvuli napinacku. 452 by nebyla spatna .. ale pocitej s tim, ze spoust bude mit znatelne rezervy - a spoust je MOC dulezita!
Rozdil mezi Varmintem a Americanem je v hlavni - Varmint ma hlaven kratsi a tezsi. V soustrelu (presnosti) jsou srovnatelne .. vzdy zalezi na konkretnim kusu..
Sam strilim Suhl150 a do jine ze zbrani, ktere jsou dnes dostupne za rozumny peniz, bych nesel .. i s jednorankou se da vse v pohode stihat!
Pokud by to melo byt na Mizive Cile do 50m, pak to nemuze byt zminena 453 - kvuli napinacku. 452 by nebyla spatna .. ale pocitej s tim, ze spoust bude mit znatelne rezervy - a spoust je MOC dulezita!
Rozdil mezi Varmintem a Americanem je v hlavni - Varmint ma hlaven kratsi a tezsi. V soustrelu (presnosti) jsou srovnatelne .. vzdy zalezi na konkretnim kusu..
Sam strilim Suhl150 a do jine ze zbrani, ktere jsou dnes dostupne za rozumny peniz, bych nesel .. i s jednorankou se da vse v pohode stihat!
- Harpplayer
- Častý návštěvník
.. i s jednorankou se da vse v pohode stihat!.... pokud nejsi levák jako já. Vzhledem k tomu, že na nás, leváky, jaksi společnost v minulosti zapomínala (snad kromě staré Sparty - tam je rovnou házeli z Tarpejský skály) a dnes to není o moc lepší, musíme se neustále vypořádávat s mechanizmy konstruovanými téměř výhradně pro praváky. Jenže u poslední úlohy v mizivkách to prostě s jednorankou nejde. Tam prostě musíš použít opakovačku, děj se co děj - a pokud možno ještě upravit závěr.

- sportovec
- Občasný návštěvník
-
- sportovec
- Občasný návštěvník
Info Je na www.magnumpraha.cz. Ale to je sranda zavod, to by te nebavilo. Je tam stojak a klecak na obri terce. Zelena nekryta figura. Pak male prasatko na kterem je nalepena bila zalepka 16 mm a na nej deset ran. Takze tam vystrilis jednu diru. Ctvrta polozka je na tacek na niti ale jde o to ho jen trefit kamkoliv. Omezeni nejsou zadna. Jen 22LR. A taky je tam varianta - pevna miridla.
-
4mike - saigaholic
-
-
rimfireBR - Pravidelný návštěvník

TO: HARRY už je doma holka 456 tak jak jsi na tom

- Harry
- Pravidelný návštěvník
-
Darker - Pravidelný návštěvník
- Harpplayer
- Častý návštěvník
Muhehehéééééééééé, takovejch slibů jsme už slyšeli... Dycky chce někdo poradit s flintou, že prej na MaO, a když ji konečně sežene, na závodech ho nevidíš ani jednou za uherák....
Teda čest výjimkám. Jednu suhlku má stále v komisi pražský puškařství Novotný. Pažba teda vypadá šíleně (chce to kompletně předělat lak), není k tomu žádný příslušenství (dioptr, mušky, řemen), to ale pro MaO stejně nepotřebuješ. Z takovejchhle vraků se často vyklube perla velikosti pomeranče.Zkus se na ni mrknout, třeba to je ta pravá pro Tebe... Škoda, že jsem nevyfotil svou suhlku, když jsem ji koupil.

-
Darker - Pravidelný návštěvník
- Harpplayer
- Častý návštěvník
Jenže podle tvaru pažby se jedná o nejstarší řadu, tzn. pravděpodobně serii 056, což je hodně dobrá serie, nebo ještě starší a tam si dávali soudruzi z NDR ještě hodně záležet. Tyhle pušky se teď už moc neobjevujou, každopádně by stálo za to se na ni podívat. Lak na pažbě nestřílí a dá se předělat. Moje pažba vypadala dost podobně (teda ne tak hrozně). Pažbu jsem udělal novou, železo je skvělý, což mohou potvrdit kolegové střílející se mnou MaO. Jen ten mezikus mezi pažbou a podložkou občas selže. 

-
rimfireBR - Pravidelný návštěvník
to darker : u toho Novotnýho je ta Suhlka už celkem dlouho ale to samo nemusí nic znamenat tuším je tam cca rok a půl +/-
jinak střílení se 150 je opravdu comfort za super cenu
osobně na taktické řádění mám radši 456 je to pro mě větší výzva a dá se s ní naučit, podle hesla těžko na cvičišti lehko na bojišti
hlavně doraž na Magnum bude to fajn

jinak střílení se 150 je opravdu comfort za super cenu
osobně na taktické řádění mám radši 456 je to pro mě větší výzva a dá se s ní naučit, podle hesla těžko na cvičišti lehko na bojišti

hlavně doraž na Magnum bude to fajn

- PaF
- Harpplayer
- Častý návštěvník
Na stojáka zbraň musí bejt těžká, aby měla stabilitu. Ono je taky nutný se k tomu správně postavit. Pokud stojíš jako myslivec, tak s těžkou flintou toho opravdu moc nenaděláš, oni taky myslivci potřebují dát rychle 1 relativně přesnou ránu a to z tý svý polohy zvládnou i s lehkou flintou. Ty ale potřebuješ střílet pomaleji, ale o to přesněji a opakovaně. Pokud zvládneš základy sportovní polohy, kdy většinu hmotnosti zbraně nesou kosti a vazy, nenadřeš se ani s osmikilovou flintou, což je limit pro libovolnou malorážku. Těch 8 kg je extrém, ale 6-6,5 kg. je docela užitečných. Zatímco lehká flinta se při stojáku mele jako veverka v bubnu, těžká se jen tak kolíbe, takže je jednodušší správně odpálit v záměrným rajonu, přičemž těžká zbraň není tolik náchylná na drobnou chybu na spoušti.
Ještě jeden problém, resp. dva vidím u 456. Pažba je pro střelbu vstoje dlouhá, tak na chlapa s výškou 2m a s rameny přes celý záda - pro normáního člověka prostě dlouhá. Navíc příliš "zakloněná" pistolová rukojeť nutí střelce zvedat loket odpalující paže téměř vodorovně - takhle se střílelo v 50. letech minulýho století. Střelci typu Libora Kůrky a hlavně Rusáci v téhle poloze dokázali střílet vysoké nástřely, ale dnes je to přežité. Dnes se doporučuje loket přirozeně spustit. Na to ale potřebuješ mít kolmější pistolovou rukojeť, což soudruzi v Uherským Brodě pochopili až při konstrukci pažeb na ČZ 700 a 750 (ze který se vstoje střílí minimálně). Na malorážkách to pořád stavějí tak pro myslivce na hozenou ránu.
Ještě jeden problém, resp. dva vidím u 456. Pažba je pro střelbu vstoje dlouhá, tak na chlapa s výškou 2m a s rameny přes celý záda - pro normáního člověka prostě dlouhá. Navíc příliš "zakloněná" pistolová rukojeť nutí střelce zvedat loket odpalující paže téměř vodorovně - takhle se střílelo v 50. letech minulýho století. Střelci typu Libora Kůrky a hlavně Rusáci v téhle poloze dokázali střílet vysoké nástřely, ale dnes je to přežité. Dnes se doporučuje loket přirozeně spustit. Na to ale potřebuješ mít kolmější pistolovou rukojeť, což soudruzi v Uherským Brodě pochopili až při konstrukci pažeb na ČZ 700 a 750 (ze který se vstoje střílí minimálně). Na malorážkách to pořád stavějí tak pro myslivce na hozenou ránu.
- nekromancer
- Častý návštěvník
- Harpplayer
- Častý návštěvník
Neřekl bych, že střelecký kabát "roznese" hmotnost zbraně. Ten spíš ztuží sportovní polohu a zamezí přenosu vibrací těla na zbraň, případně usnadní založení zbraně. Co je ale velmi užitečné u těžké zbraně, je kvalitní vyvážení zbraně, aby paže, která zbraň vpředu podpírá (nikoli drží), ji podepřela v těžišti. Dále je příjemné. je-li zbraň vybavena palm restem (kopytem pod předpažbím), aby střelec nemusel šponovat svaly v opěrné paži nebo přespříliš zaklánět trup za účelem umístění mířidel na terč. No a samozřemě je velmi užitečný hák (místo botky), který tu zbraň fixuje v rameni. Všechno to ale vyžaduje dost tréninku, aby se střelec naučil tyhle pomůcky používat a taky dost zkušeností, aby je dokázal správně seřídit , jinak jsou spíš naškodu. Např. špatně seřízená výška háku dokáže zdánlivě nepochopitelně odhodit ránu při pouhé změně úchopu pistolové rukojeti a tím vyvolaném jiném úhlu poklesu loktu spouštějící paže.
-
gonias - Nový uživatel
- karelb
- Nový uživatel
Potřebuju poradit od odborníků. Uvažuji o koupi CZ 453 American, tato zbraň mě hodně oslovila, ale řeším ještě dvojnožku. Podíval jsem se na forum, ale zatím jsem nenašel, kde by se to řešilo (pokud někdo ví kde, pošlete mi prosím odkaz). Jde mi o to, jakým způsobem vyřešit připevnění dvojnožky k 453 American, popřípadě jakou dvojnožku vůbec použít? Zatím jsem viděl jen dvě malorážky, které by měli připevněnou dvojnožku, ale byl tam nezbytný zásah do dřeva a abych byl upřímný, nevypadalo to moc hezky (i když asi chápu, že to bude jediné možné řešení, jen ti dva to dřevo měli hnusně "vydlabané" a já jsem přece jen holt i estet
). Na střelnicích to lidé řeší tak, že si vozí sebou podložky, ale já bych to chtěl řešit dvojnožkou. Jo, ještě jsem viděl klučinu, který měl k malorážce připevněnou dvojnožku z SA 58. Taky řešení, ale pokud existuje lepší, rád si nechám poradit, zvlášť jako začátečník.

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Dlouhé malorážky