-
czexit - Pravidelný návštěvník
Re: Legálně držená zbraň a bezpečnost práce
Já to vyřešil ne ideálně podle zákona, ale podle mě nejlépe s ohledem na ostatní:
Ráno přijdu, pistoli zamknu do ocelové schránky, tu zamknu k sobě do šuplíku. (V kanceláři je nás 7, dělám tu už skoro 5 let, tak je nějaká důvěra že mi nikdo nezačne páčit šuplíky když půjdu na záchod...
)
Odpoledne se obleču, vysvobodím pistoli z šuplíku a ze schránky a jdu domů
Oznámil jsem kolegům, že mám na výběr 2 možnosti - buď zbraň budu bezpečně odkládat a zamykat i když bych potřeboval souhlas zaměstnavatele abych ji držel, nebo ji budu zbytečně celý den nosit pod tričkem protože na to mám podle zákona právo (a dbám o svou bezpečnost v souladu se zákoníkem práce), ale to zase nemusí být příjemné jim.
Ráno přijdu, pistoli zamknu do ocelové schránky, tu zamknu k sobě do šuplíku. (V kanceláři je nás 7, dělám tu už skoro 5 let, tak je nějaká důvěra že mi nikdo nezačne páčit šuplíky když půjdu na záchod...

Odpoledne se obleču, vysvobodím pistoli z šuplíku a ze schránky a jdu domů

Oznámil jsem kolegům, že mám na výběr 2 možnosti - buď zbraň budu bezpečně odkládat a zamykat i když bych potřeboval souhlas zaměstnavatele abych ji držel, nebo ji budu zbytečně celý den nosit pod tričkem protože na to mám podle zákona právo (a dbám o svou bezpečnost v souladu se zákoníkem práce), ale to zase nemusí být příjemné jim.
-
Pavel R - Příspěvky: 359
No jo, ale zkus to v open space, kde je nás na patře cca 200. Na opasku je jí dobře, pod sakem to vidět není (kdybych tak 20 kilo shodil možná bych to musel řešit jinak
)
Nikdo to nekomentuje, já se tím nechlubím, o pár lidech taky vím, že nosí (včetně nejvyššího) a zatím pohoda.

Nikdo to nekomentuje, já se tím nechlubím, o pár lidech taky vím, že nosí (včetně nejvyššího) a zatím pohoda.
- cmk
- Častý návštěvník
Nosim kazdy den, cely den, pod tricko zbran neschovavam, presto, ze chodim jen v tricku ci kosili a v zadny ozbrojeny (statni ci soukromy) slozce nedelam. A presto to skoro nikdo nevi, ze nosim. Vedi to jen lidi, o kterych vim, ze to muzou vedet a nebudou s tim mit problem 

-
admix - Příspěvky: 1815
No jo, to je vyhoda malejch zbrani. Ja na USPcko takovy pouzdro nesezenu 

-
Walt - Příspěvky: 1417
admix: spis nevyhoda malych lidi, takovy Sincity na sobe USP schova v pohode 

-
Tak ja bych jich na sobe schoval 5 a jeste MP5 na zada, v tom problem neni
Nicmene je pravda, ze uz jsem si nekolikrat overil, ze ten stihomam "tohohle si musi kazdej vsimnout" je mylnej

-
Urdo von Fuj - Častý návštěvník
a když už, tak se vymluvíš na vývod a už se na to dotyčnej ani koutkem nepodívá. *Ověřeno*
- cmk
- Častý návštěvník
Mam 135kg a nemam pocit, ze by to byla nejaka vyhoda... Naopak - cokoli uz tak je mi tesny, vnitrni pouzdro neprichazi v uvahu, takovy kalhoty se snad uz nesijou, vnejsi dela bouli snad i s Kevinem.
-
Iha - Příspěvky: 1466
Admix: to je blbost, ja uspcko nosil kdyz jsem byl v Praze na skole a bez problemu. Proste okoli vubec netusi co pod tou kosili mas. Jen jsem tu kosili nemel v gatich. Kdyz svetr, tak si ho jen nesmis jen tak sundat (napred vytahnes kosili). Pouzivam vnitrni pouzdro od bladetechu.
-
Iha: ja mam normalni opaskovy, ale premejslim, ze bych nejaky vnitrni zkusil 

-
Justinian - Častý návštěvník
Jsem krátce na škole v Hradci a mám tu takový drobný problém.
Nosil bych, ale minimálně na večer kvér odkládám. V tom okamžiku ovšem držím, na což potřebuju povolení majitele budovy. Majitelem budovy je ale AČR, respektive nějaké její dceřiné bytové družstvo, či co. Nemyslím, že se jedná přímo o vojenský objekt, zatím jsem nečetl ani ubytovací řád, ale neřekl bych, že tu budou moc vstřícní k přechovávání zbraní, ani když si podám žádost o povolení. Jako jediné řešení tak vidím, že na pyžamo natáhnu opasek a budu nosit i ve spaní...
Má někdo jiný návrh?
Nosil bych, ale minimálně na večer kvér odkládám. V tom okamžiku ovšem držím, na což potřebuju povolení majitele budovy. Majitelem budovy je ale AČR, respektive nějaké její dceřiné bytové družstvo, či co. Nemyslím, že se jedná přímo o vojenský objekt, zatím jsem nečetl ani ubytovací řád, ale neřekl bych, že tu budou moc vstřícní k přechovávání zbraní, ani když si podám žádost o povolení. Jako jediné řešení tak vidím, že na pyžamo natáhnu opasek a budu nosit i ve spaní...

-
KamikazeCZ - Pravidelný návštěvník
Noseni je vsechno, co neni drzeni. Tzn. pokud si das zbran NABITOU naboji v zasobniku treba pod polstar, tak podle me porad nosis. Nebo se pletu?
-
Justinian - Častý návštěvník
- Lada
- Častý návštěvník
Já nosím ve venkovním na boku na straně silné ruky a lidi si toho nevšímají i když jdu v tričku, ani rodina či známí. To vnitřní ještě budu muset vyzkoušet jak se v tom chodí. V zimě no problema, nosím rozepínací svetry a mikiny tak je většinou ani uvnitř nesundávám a když už je moc vedro tak si je uvážu kolem pasu a zbraň zakryji.
- Steiner
- Častý návštěvník
KamikazeCZ píše:Noseni je vsechno, co neni drzeni.
Pleteš se. Nošení je jen pokud máš zbraň u sebe (rozuměno pod neustálou osobní kontrolou). Pokud na tom polštáři zrovna spíš, tak to bude nošení. Pokud si ale odskočíš na záchod a zbraň necháš pod polštářem, tak to není nošení a bez souhlasu majitele/nájemce to není ani držení - je to jednání ke kterému nejsi oprávněný - tedy přestupek proti zák. o zbraních.
-
KamikazeCZ - Pravidelný návštěvník
Je to tak, myslel jsem to stejne 
Predpokladam, ze nebude nechavat zbran lezet na posteli, kdyz bude nekde jinde.

Predpokladam, ze nebude nechavat zbran lezet na posteli, kdyz bude nekde jinde.
-
mpts - Nový uživatel
admix píše:Iha: ja mam normalni opaskovy, ale premejslim, ze bych nejaky vnitrni zkusil
Zkus tohle:

Mohu jen doporučit. Jen to chce korozi odolnou zbraň nebo časté čištění, protože při zpocení se pot dostává přímo na zbraň.
-
Ja mam ale USPcko, tam to pod strenku nedam
Vim, ze se takovehle spony delaji na spoustu zbrani, ale na USP jsem to nikdy nevidel 

-
Leda - Příspěvky: 696
Jelikož jsem člověk poměrně drobnější konstrukce, tak jsem to řešil téměř neustále. Košile ven se dá v létě, ale i tak to za určitých situací v práci nepůsobí moc dobře. Pokud mám sako, tak není problém, jinak jsem vyzkoušel spoustu pouzder na opasek a výsledky jsou velmi rozporuplné. Kvalitní kožená pouzdra vydrží kvalitní po určitou dobu, jakmile závěs změkne, tak se zbraň má tendenci "odtlemit" od těla. Takže jsem nakonec došel k nejjednodušímu a nejlevnějšímu řešení - volnější kalhoty a vnitřní měkké pouzdro od Dasty za nějakých 250,- Kč ..... tažení zbraně není žádný luxus, ale není na mě vidět ani G17 ...))) a to nemám ani 70 kg ...
-
mpts - Nový uživatel
admix píše:Ja mam ale USPcko, tam to pod strenku nedamVim, ze se takovehle spony delaji na spoustu zbrani, ale na USP jsem to nikdy nevidel
Ony se dělají i takové "obecně použitelné" na libovolný typ, ale ty se ke zbrani nějak lepí nebo co. Nikdy jsem to nezkoušel a přiznám se, že velké nadšení ta představa ve mně nevzbuzuje.

Obsah fóra / Střelectví / Události