-
andy.rybar - Častý návštěvník
Re: Mosin Nagant
Takže po bedlivé úvaze jsem došel k závěru že i já nutně potřebuji Mosina.Teď ale stojím před problémem jestli vzít 1891/30 nebo karabinu 38 či karabinu 44.Všechny se mi líbí.Kterého by jste mi doporučily a proč?
Jen dodám že hodlám střílet na 50m a vyjímečně na 100m.
Jen dodám že hodlám střílet na 50m a vyjímečně na 100m.
- jirka119
- Pravidelný návštěvník
Na těch 50m to máš na přesnost vcelku jedno co koupíš.1891/30,je to taková řekl bych revoluční klasika,naproti tomu zbylé dvě zase skladnější.Dlouhá verze o trochu mín kope,ale když se to dobře zapře tak není taky problém.Nicméně na střílení v tričku to není ani u jedné.A co se týče výběru,tak to máš jako s barvou auta.Párkrát se vyspi a ona se Ti nějaká z nich přece jenom časem začne líbit o něco víc než ty ostatní.A taky jde o to na co a v jakém stavu při koupi narazíš.
-
Když to je těžký.Víc se mi líbí krátká,ale vz.38 je většinou v hroznym stavu.u vz.44 se mi nelíbí ten napevno přidělanej bodák.No a 1891/30 mi přijde moc dlouhá. 

- jirka119
- Pravidelný návštěvník
Dlouhá,nedlouhá,po Liberci s tím na rameni chodit nebudeš.
- vrbodol
- Častý návštěvník
Mám sice dlouhou,ale měl jsem vzit krátkou (časem mi to připadá zbytečně dlouhý),taky to sypu většinou na 50m výjmečně víc.Původně jsem uvažoval udělat z toho odstřelovačku,ale po zralý úvaze na jakou dálku střílim jsem to zavrhnul.Takže pokud by byla pěkná vzal bych bejt tebou karabinu.Tak z tý 44 bodák sundej a máš vyřešíno ,akorát si musíš zvyknout na ten bazmek co ho držel. 

- shadow164
- Pravidelný návštěvník
Ééééch, máš-li dost peněz, kup si je všechny
Já osobně mám dlouhou flintu ve velmi slušném stavu a do budoucna na ni příjde i PU optika (nejspíš), kamarád má 44 překopanou tak, že krom závěru téměř nejde poznat, že je to mosin... Sejde na tom, co s ním budeš - nebudeš dělat. Já toho svého původně chtěl předělat, ale když jsem ho viděl poprvé, přešlo mě to. Jen jsem ho upravil dle Jurjeva.
Dobře se dá nastřílet z obou...

Já osobně mám dlouhou flintu ve velmi slušném stavu a do budoucna na ni příjde i PU optika (nejspíš), kamarád má 44 překopanou tak, že krom závěru téměř nejde poznat, že je to mosin... Sejde na tom, co s ním budeš - nebudeš dělat. Já toho svého původně chtěl předělat, ale když jsem ho viděl poprvé, přešlo mě to. Jen jsem ho upravil dle Jurjeva.
Dobře se dá nastřílet z obou...
- hlina
- Pravidelný návštěvník
tak jsem dnes koupil mosina. je to vzor38. v docela pěkném stavu rok výroby 1943. na pažbě je pár značek se kterýma si nějak nevím rady a nikde jsem je nenašel. je to např. c v kroužku, x(nebo křížek) taky v kroužku,E bez kroužku,H taky bez kroužku neví někdo kdo se vtom orientuje co to znamená? těch značek je tam víc,ale jsou špatně čitelné.dík
- m8rinek
- Občasný návštěvník
Pěkného 44 mosina mají ve Stráži a ten mě hodně lákal, v bunkru mají zas hezkého dlouhého na číslech (i s bodákem) za hezkou cenu, ale tam mě odradila muška. Já nakonec koupil u Jiránka dlouhého s bodákem a příslušenstvím za supr cenu, ale jestli má ještě něco nevím. Nicméně ta 44 se mi moc líbila a musím se držet, abych dlouhému nekoupil kratšího brášku
)).

-
mondo - Pravidelný návštěvník
-
Arafat - Občasný návštěvník
NECITUJU tesne predchazejici prispevek! ufo
Pěkná zásobička...
Není to sklo takhle moc daleko od oka?
Když si představím kde mám hlavu s okem při míření tak mi to přijde daleko, si myslím. Ale jestli se Ti s tím střílí dobře , proč ne.
Pěkná zásobička...
Není to sklo takhle moc daleko od oka?
Když si představím kde mám hlavu s okem při míření tak mi to přijde daleko, si myslím. Ale jestli se Ti s tím střílí dobře , proč ne.
Naposledy upravil Arafat dne 07.03.2012 14:18, celkově upraveno 1
- VitaSVT40
- Častý návštěvník
Zřejmě "pistolový" zaměřovací dalekohled. Vypadá dobře, co to je za značku ? Líbí se mi, že je nízko nad hlavní. Jak se ti s ním míři vleže, máš hlavu opřenou o pažbu, nebo ti lítá ve vzduchu ?
-
ufo - Moderátor
- naboje
- Pravidelný návštěvník
Zdarec,
existuje na Mosinackej bodak nejaka pochva? Nikde jsem nenasel zadne fotky ani info.Diky
existuje na Mosinackej bodak nejaka pochva? Nikde jsem nenasel zadne fotky ani info.Diky
-
Kentan - Častý návštěvník
existuje. na první válku kovová (to je rakouská náhradní na kořistní bodáky), ruská je celokožená. Dál se bodlo nosilo na šášce, pokud jí byl voják vybaven. Co takhle samostatně použí google , třeba se slovy bodák mosin pochva?
- m8rinek
- Občasný návštěvník
-
Netrefijev - Pravidelný návštěvník
Ještě jsem našel tyto pochvy. Kdysi jsem se dozvěděl že se bodáky nosili vzhůru nohama nasunuté na hlavni, nechtěl jsem tomu věřit dokud jsem to neviděl v nějakém dokumentu.
- rotmistr
- Častý návštěvník
Kentan: šášky mněli jen kozáci
-
Tak jsem si pořídil novýho mazlika M38.Dneska poprvé na střelnici.Stříleno v sedě s oporou 20 ran na 50m,českýma kulomeťákama.Mířeno na spodek černýho.No nato že střílet neumim a prd vidim to není špatný! 

- navip
- Častý návštěvník
Ono to hledí se dá podle potřeby zvedat a tím zásahy přestěhovat kolem 10tky,nebude to lepší ale líp to vypadá a člověk se pak víc snaží:D
-
Tak jsem trochu zapracoval na mazlikovi.Sundal jsem ten hroznej lak namořil,napustil voskem a lechce přeleštil zvěr a tady je výsledek. 

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské