- Tada
- Častý návštěvník
Re: Mosin Nagant
DoeJohny: Ještě si nech na Mosina udělat od p. Staňka spoušť, je to neskutečné zlepšení. Dokonce umí udělat na Mosina moc hezký tlumič plamene, ale ten najde využití spíš na krátkém Mosinu 

-
andy.rybar - Častý návštěvník
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
-
Sean - Častý návštěvník
Nemyslím- já si na mosina koupil koženou botku za nějakých 400 CZK a dát 50 v tričku vleže není problém. Skalní sice řikají, že to není dobové a mají pravdu, ale já tyhle detaily neřeším.
btw tu botku jsem si jel koupit hned další den, když jsem dal prvních 50 v tričku bez botky. Navíc stejná botka pasuje i na brokovnici, SVT-40 a na Garanda- ne, žy by to na Garanda nebo SVT bylo zas tolik potřeba, ale pasuje...
btw tu botku jsem si jel koupit hned další den, když jsem dal prvních 50 v tričku bez botky. Navíc stejná botka pasuje i na brokovnici, SVT-40 a na Garanda- ne, žy by to na Garanda nebo SVT bylo zas tolik potřeba, ale pasuje...
-
Nejdřiv to dost bolí,ale po třicátý ráně to rameno většinou přestávam cejtit!!!
A to se to,od doby co jsem provedl pár úprav v uložení dle Jurieva znatelně zlepšilo!

A to se to,od doby co jsem provedl pár úprav v uložení dle Jurieva znatelně zlepšilo!

-
Walt - Příspěvky: 1417
Zeleny sport dovezl Mosinky, podle popisu v hezkem stavu
do konce mesice maji slevu 20% na vse
ja si svoji privezl pred nedavnem, lauf priserny, ale strili docela presne
http://www.zelenysport.cz/pusky/mosin-9 ... vaci-puska
do konce mesice maji slevu 20% na vse
ja si svoji privezl pred nedavnem, lauf priserny, ale strili docela presne
http://www.zelenysport.cz/pusky/mosin-9 ... vaci-puska
- Patrixon
- Nový uživatel
MOSIN - modifikace, modernizace a jiné předělávky
Tato zbaň je určitě skvělá tak jak je, ale vzhledem k jejímu stáří, rozšířenosti a zejména také ceně, se přímo nabízejí různé modifikace. Rád bych v tomto fóru viděl všemožné Vaše předělávky a úpravy této skvělé pušky.
Jako první příspěvek bych se chtěl pochlubit svojí vlastní modernizací pušky Mosin 1891/30 z roku 1939.
Níže jsou uvedené postupné kroky, které jsem při modifikaci zbraně učinil.
- sejmutí původního černění a vyleštění do chromového lesku
- odstranění původní páky závěru, výroba a navaření nové směřující dolů
- plastová pažba Monte Carlo od firmy ATI
- montáž pro puškohled od firmy ATI
- osazení optiky od firmy Leapers UTG 3-12x44 SWAT
- úprava krytu mušky aby nebránila výhledu optiky
- montáž přechodky s ris lištou pro bipod
- montáž bipodu
- nasazení elastického držáku nábojů na pažbu

Jako první příspěvek bych se chtěl pochlubit svojí vlastní modernizací pušky Mosin 1891/30 z roku 1939.
Níže jsou uvedené postupné kroky, které jsem při modifikaci zbraně učinil.
- sejmutí původního černění a vyleštění do chromového lesku
- odstranění původní páky závěru, výroba a navaření nové směřující dolů
- plastová pažba Monte Carlo od firmy ATI
- montáž pro puškohled od firmy ATI
- osazení optiky od firmy Leapers UTG 3-12x44 SWAT
- úprava krytu mušky aby nebránila výhledu optiky
- montáž přechodky s ris lištou pro bipod
- montáž bipodu
- nasazení elastického držáku nábojů na pažbu

-
mondo - Pravidelný návštěvník
Paci sa mi to. Ako je osetreny povrch, neje ta vylestena ocel nachylna na koroziu?
- Patrixon
- Nový uživatel
Náchylné to samozřejmě asi bude, ale stačí po každé manipulaci otřít lehce mastným hadrem a je to OK. Původně jsem chtěl jen odstranit staré a místy odřené černění a aplikovat nové, ale pak se mi to v této podobě tak zalíbilo, že jsem to nechal.
-
Justinian - Častý návštěvník
Já bych možná dal dolů i mechaniky, zadní i přední, ale jinak opravdu pěkné, vkusné.
-
Sice nejsem moc velký zastánce takovýchto "kočkopsů",ale tohle působí velice zajímavě a líbí se mi to.A jak píše Justinian chtělo by to sundat mechaniky a přemíšlel bych i o nějaký úsťovce!Když už tak už!
- Patrixon
- Nový uživatel
O sundání mířidel jsem samozřejmě také přemýšlel, ale demontáž celého hledí není úplně jednoduchá. V hlavni ho totiž drží dvě tyčky a je to celé přitavené údajně stříbrem. Mám strach, aby se to při nahřívání nezkroutilo. Po sundání tam zůstane vystouplá rybina s dírkami, které je nutné něčím vyplnit a celé to zbrousit. Pak bych malinko zkrátil hlaveň, abych se zbavil mušky a místo toho připevnil nějakou pěknou úsťovku, pak by to bylo dokonalé 
Zatím si nechávám "zadní vrátka" kdybych se rozhodl vrátit to do původního pažbení, ve kterém to takhle vyleštěné vypadá také moc pěkně.

Zatím si nechávám "zadní vrátka" kdybych se rozhodl vrátit to do původního pažbení, ve kterém to takhle vyleštěné vypadá také moc pěkně.
- jirka119
- Pravidelný návštěvník
Je to uděláno s citem pro věc,to se musí nechat.
-
mondo - Pravidelný návštěvník
Patrixon píše:O sundání mířidel jsem samozřejmě také přemýšlel, ale demontáž celého hledí není úplně jednoduchá. V hlavni ho totiž drží dvě tyčky a je to celé přitavené údajně stříbrem. Mám strach, aby se to při nahřívání nezkroutilo. Po sundání tam zůstane vystouplá rybina s dírkami, které je nutné něčím vyplnit a celé to zbrousit. Pak bych malinko zkrátil hlaveň, abych se zbavil mušky a místo toho připevnil nějakou pěknou úsťovku, pak by to bylo dokonalé
Ja som tycky vytlkol, ale hledi som pritavane nicim nemal. Zbehlo dole uplne samo, bez nasilia.
- Patrixon
- Nový uživatel
Tak jsem dneska vzal poprvé po úpravách svého Mosina na střelnici. Měl jsem jen jednu krabičku nábojů a z toho 12 ran jsem šteloval puškohled. Posledních 8 ran je vidět na fotce, 3 vlevo a 5 vpravo. Stříleno ze sedu u stolu z bipodu na 50m. Náboje poměděné kulomeťáky od STV za 4,-ks. Už se těším, až si někde zastřílím na větší vzdálenost.

-
- Patrixon
- Nový uživatel
Úplně napravo v té osmičce jsou 2 téměř v sobě, není to moc dobře vidět, ale jsou tam 

-
Tak to je hezký.Já většinou jeden z pěti strhnu.4 mam u sebe ve středu a 5tej vpravo dole na tom terči víše je to krásně vidět.Už jsem z toho dost nešťestnej. 

-
Arafat - Občasný návštěvník
Tak dělej mezi výstřelama větší pauzy. Pošli kouli, vstan, protáhni se, pochytej pár lelků, zase zalehni a pošli tam další. A hlavně soustředit se na dýchání. Ale to asi víš.
Hlavně nikam nespěchat.
Úspěch se určitě dostaví.Tyhle flinty na to pořád mají i když patří už do důchodu.Zaslouženýho.
( musí se zohlednit i ohřívání laufu a klasický kulomeťáky na terč, nic moc. co taky čekat od patrony za 4,-kačky, viď.)

Úspěch se určitě dostaví.Tyhle flinty na to pořád mají i když patří už do důchodu.Zaslouženýho.
( musí se zohlednit i ohřívání laufu a klasický kulomeťáky na terč, nic moc. co taky čekat od patrony za 4,-kačky, viď.)
-
kibicz - Častý návštěvník
Líbí se mi ta úprava, ale měl bych jeden dotaz: jak se to nabíjí?
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské