-
Styblo31 - Pravidelný návštěvník
Re: Mosin Nagant
Ta redukce ano, jen muška byla klasická 91/30 s chránítkem. Je to cca. 12-13 let, do detailu si to už nepamatuju.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
-
Styblo31 - Pravidelný návštěvník
-
koudel - Občasný návštěvník
Tak sem na mušku natáhl plastovo trubičku abych vyzkoušel výšku mušky o kolik by to mělo být proti původní výšce,snad to pár ran vydrží než se ohne.Pak udělám korekci,jestli to bude mít význam nebo ne.
-
andy.rybar - Častý návštěvník
Krásnoočko píše:andy.rybar píše:taky jsem viděl na mušku navlíknout kousek bužírky která ji prodlouží!
dobrá rada ale úroveň takové úpravy ledacos říká o technickém umu dotyčného.
Uřezat,připájet natvrdo delší hrot,obrousit,načernit a je vymalované
To s tebou nesouhlasim ne každej má v baráku dílnu jako mam třeba já a pokud bydlíš v 1+1 v paneláku tak jsou podobné domácí úpravy dost špatně řešitelné.
- oncek1
- Nový uživatel
-
koudel - Občasný návštěvník
Tak sem to byl testovat na padesátce,po dvou seříznutích plastové trubičky to lítá při záměrné na devítku pěkně na desítku. Jinak sem hroznej strhávač tak mi to cestuje kolem dokola jak na ciferníku,střílel sem z volné ruky na zelenýho trubu z deseti ran pětkrát deset dvakrát devět a třikrát osm,což je na moji slepotu dobrý výkon,teď to potvrdit ještě na stometrovce a zvýším mušku na požadovanou výšku.
- GOD
- Častý návštěvník
-
Krásnoočko - Pravidelný návštěvník
andy.rybar píše:Krásnoočko píše:andy.rybar píše:taky jsem viděl na mušku navlíknout kousek bužírky která ji prodlouží!
dobrá rada ale úroveň takové úpravy ledacos říká o technickém umu dotyčného.
Uřezat,připájet natvrdo delší hrot,obrousit,načernit a je vymalované
To s tebou nesouhlasim ne každej má v baráku dílnu jako mam třeba já a pokud bydlíš v 1+1 v paneláku tak jsou podobné domácí úpravy dost špatně řešitelné.
Spousty lidí ( kamaradů) dílnu a potřebné vybavení určitě má,stačí říct a myslím,že bude málo kdo proti.Ostatně,kdo z civilistů má možnost osobně sledovat průběh úprav na opravdové zbrani nebo se i zapojit?
Základ mám ale pro mou absolutní spokojenost bych si přál soustruh a frézu,snad v budoucnu se poštěstí.
- oncek1
- Nový uživatel
Chlapi, naskytla se mi možnost zakoupit carského Mosina z roku 1916, ale má to jeden problém. Měl jsem kalibr na hlaveň v rozměru 7.64 a ten hlavní projel bez problému. Nevíte někdo, jaké jsou tolerance u těchto hlavní? rád bych si s ním sem tam zastřílel a to i přesně, nechci, aby mi to lítalo pánubohu do oken. Jste schopni někdo poradit, jestli to z hlediska přesnosti má cenu? Děkuju 

-
andy.rybar - Častý návštěvník
U Mosina jsou rozměry vývrtu 7,62 v polích a 7,92 v drážkách.Tolerance by mněla být + 0,06 v polích.
- oncek1
- Nový uživatel
Takže to bych se ještě do tolerance vlezl. Bude mít tak 7.65. Další problém je, že je tam dodána optika s SVD dragunov, Nevypadá to moc vábně, ale optika se zdá být dobrá. Těžko ale říct, jak bude fungovat na Mosinu
-
Justinian - Častý návštěvník
Fungovat bude, pokud je ta montáž co k čemu, otázka je, jestli bral dotyčný ohled na anatomii a eye relief a poskládáš se k tomu. Dát na cara PSO/POSP je celkem zhovadilost, ale budiž. Viděl jsem horší věci.
- oncek1
- Nový uživatel
Byli jsme to zkusit zastřelit na 100 metrů a byl problém optiku seřídit stranově, na výšku jsme byli ve středu ale stranu se nepodařilo chytit. Pak jsme zjistili, že došly náboje a byl finiš. trošku mě štve vůle v té hlavni, nevím, jak moc se to projeví ve střelbě třeba na 200 metrů.
- omega
- Pravidelný návštěvník
Ikdyž bude mít hlaveň 7,65 v polích, bude stále přesně střílet, záleží, jestli není spíš už nadměrně opotřebená v ústí. Mám mosinu, u které puškař naměřil kalibrem taky tuhle hodnotu a na 5O m se s ní dá udělat soustřel do 20- kačky. A jak se projeví na 200 m
v podstatě nijak výrazně, na tuto vzdálenost je tolik faktorů, které ovlivňují přesnost střelby, že už samou radostí to bude, když zásah skončí porůznu někde v terči.

-
Pokud na 50 střílíš do dvacky a na 200 to hledáš po celém terči, tak je někde problém.
- oncek1
- Nový uživatel
omega píše:Ikdyž bude mít hlaveň 7,65 v polích, bude stále přesně střílet, záleží, jestli není spíš už nadměrně opotřebená v ústí. Mám mosinu, u které puškař naměřil kalibrem taky tuhle hodnotu a na 5O m se s ní dá udělat soustřel do 20- kačky. A jak se projeví na 200 mv podstatě nijak výrazně, na tuto vzdálenost je tolik faktorů, které ovlivňují přesnost střelby, že už samou radostí to bude, když zásah skončí porůznu někde v terči.
Doufám, že na těch dva sta metrů by mi trošku pomohla optika

-
Nastřelit PSO není problém, spíš bych to viděl že má montáž stranovou vůli... nebo měl střelec olšové ruce. 

- omega
- Pravidelný návštěvník
Nepíši, že střílím na 200 m, jenom odpovídám na otázku, když dotyčný řeší přesnost pušky z 1. světové, když už je dostatečně problematické to vůbec nastřelit na 100 m.
- hlina
- Pravidelný návštěvník
nechci se mílit,ale myslím že tuhle zbraň znám. a něco mi říká ,že je tam celkem problém s tou optikou. poněkolika ranách tam vypadne takový příčný čep a optika se začne pohybovat. a celkově t na tuhle flintu moc nejde. příjde mi to takové zmršené. ,ale možná se pletu
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské