-
PiDiBi - Příspěvky: 1959
Mosin Nagant
cau odbornici, potrebuju poradit kterej model si koupit a jakej je mezi nema rozdil
http://www.bvs.cz/ww_ii_opakovaci_kulov ... 0_762.html
nebo
http://www.bvs.cz/ww_ii_opakovaci_kulov ... 4_762.html
dal jestli na ty pusky existuje nejaka montaz na optiku
http://www.bvs.cz/ww_ii_opakovaci_kulov ... 0_762.html
nebo
http://www.bvs.cz/ww_ii_opakovaci_kulov ... 4_762.html
dal jestli na ty pusky existuje nejaka montaz na optiku
-
MARKONY - Moderátor
-
Andy - Častý návštěvník
- lukas
- Pravidelný návštěvník
Re: mosin nagant
Já se připojuji k Pidibimu, taky bych rád jednu z těhle krasavic na občasné prásknutí...možná časem na to přidat i optiku, ale spíš jen přes otevřená mířidla.
-
BARRY - Moderátor
- ARES
- Častý návštěvník
Jedna věc je ta klika a druhá věc je, že sniperské modely byly výběrové kousky z výroby které vykazovaly nejmenší toleranční odchylky a největší přesnost. Nedávali jako sniperky kdekterou pušku a taky při zhoršení přesnosti vyřazovali sniper modely od jednotek a předělávali je zpět na standardní pěchotní pušky. Jinak do se týče přesného popisu všech modelů, tak www.7.62x54r.com .... tam je snad vše, včetně testů různých typů střeliva
-
Andy - Častý návštěvník
- vito
- Častý návštěvník
Mosin Nagant
Jenom pro zajímavost. Měl jsem před lety tuhle pušku dovezenou z Polska, nové výroby, do podrobností dokonalou v ráži 22 LR. Jednoranná, ruční vkládání seshora na masivní vytahovač. prostě skvělá. Byl jsem však takový idiot, že jsem se jí zbavil.
-
Salamoun - Pravidelný návštěvník
-
Hungry - Moderátor
- ARES
- Častý návštěvník
- vito
- Častý návštěvník
Mosin Nagant
To Salamoun: Je pravdou, že podstatný důvod, proč jsem se té pušky zbavil je ten, co uvádíte. Prostě byla uložená a moc jsem s ní nestřílel, v té době jsem měl tu sportovní brněnskou s těžkou hlavní a s tou jsem střílel. Dokud jsem ještě pušku střílel. K té Mosince jsem měl spíš citový vztah.
- lukas
- Pravidelný návštěvník
BARRY: nechci za tu flintu dát 16tis, ale těch 5tis a časem sehnat třeba origo optiku. Klika se prý dá převařit a nebo jak jsi psal někdo ji vyrábí tak by jistě šla koupit. Střílel jsem z Mosinem ještě z Carského Ruska a panečku...sice jen na 50 m, ale dal jsem 3 rány do 1 díry takže přesné to bylo , je fakt, že náboje byly z roku raz dva možná ještě starší než počátek WWII
- lukas
- Pravidelný návštěvník
-
Salamoun - Pravidelný návštěvník
TO VITO
Známý si před léty koupil mosinku ve sniper verzi,tedy údajně vybíranou,válkou prošlou,tehdy mu podavač v prodejně/neplést s prodavačem/garantoval soustřel 5cm na 100m,celý nadšený mazal domů a pak na střelnici,pořád nemohl trefit terč na 50m,laboroval s optikou,pořád nic,i usoudil,že je něco v nepořádku s municí,zakoupil matrice,pár jich přebil a na tu střelnici jsme šli spolu,soustřel se trochu přiblížil ke středu,ale 30cm opsané kružnice konstantně a rukama to nebylo,protože jsme flintu upnuli do stativu,ze zoufalství sehnal nějakého koumese přes ruské zbraně,ale pouze teoretika,který se ale trochu vyznal v historii a výrobních číslech,při podrobné prohlídce usoudil na válečnou výrobu,ale perfektní stav.Abych to nenatahoval,flinta poskládaná z náhradních dílů,které výše jmenovaná firma někde v Rusku vyšťourala a zkompletovala a hlavně vorazila a prohnala přez zkušebnu.Když ještě panu Balcarovi fungovala HOBA,popisoval to tam celkem zdlouha a řekl bych,že v některých případech si fůra expertů narazila čumák s určováním.Ale abych se vrátil k jádru věci,známý,když zjistil,že flinta nebude střílet,alespoň trochu přesně,i když by byl schopen kvůli tomu vyzyývat i Alláha,nechal ji zkrátka znehodnotit a pověsil si ji do obýváku na stěnu,tak silný citový vztah k ní měl...
-
Truman Head - Pravidelný návštěvník
Re: Mosin Nagant
vito píše:Jenom pro zajímavost. Měl jsem před lety tuhle pušku dovezenou z Polska, nové výroby, do podrobností dokonalou v ráži 22 LR. Jednoranná, ruční vkládání seshora na masivní vytahovač. prostě skvělá. Byl jsem však takový idiot, že jsem se jí zbavil.
Mosin KADET r.22 LR vyrabeny v 50-tych letech min.stoleti v polsku RADOM/LUCZNIK....sloužil jako vycvikova zbraň pro armadu,levný náboj jednoranka ,aby se se "bigoši" nepostŕíleli dávkou atd.Sběratelsky zajimava,jinak na sportovni nebo mysliveckou střelbu
nevyhovujíci,proto nesrovnávat s BRNO M1 a jinými.
Česky ekvivalent za I.republiky,!(ale vzduchovka!) M35, po II.valce M47 zmenšeny MAUSER 98/ČS.puška vz.24,to same, vycvikove ucely.
T.H.
-
Andy - Častý návštěvník
-
BARRY - Moderátor
Na pultě u zbrojíře jsem nedávno objevil Mosiny už s namontovanou optikou. Nejspíš to bude od R&R. Jeden model je s optikou na boční montáži, ten je nejčastěji vidět, ale ten druhej má optiku přišroubovanou na hlavni, někde v místě uzamykacích ozubů. Má to větší zvětšení, na první pohled paráda, lahůdka. Potom se doptáte na cenu, dozvíte se že 20kKč nestačí, uvědomíte si, kdo to spíchnul dohromady a asi tak z čeho a je po dojmu.
- ARES
- Častý návštěvník
-
BARRY - Moderátor
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské