-
ufo - Moderátor
Re: Pistole pro dívku
Zodiak píše:Jeden dotaz k tématu ... je někde srovnání jak moc síly je třeba na natažení závěru u různých pistolí ? Kamarádka nenatáhla ani moji CZ75 SP-01 ani DUTY a revolver nechce. Dík předem !
Treba zkusit jiny zpusob natazeni - chytnout slabou rukou uchopove drazky a drzet a silnou rukou zatlacit pistoli dopredu.
- Steiner
- Častý návštěvník
Zodiak: puč si někde a vyzkoušej slovenskou K100, tu bez problému natáhne i malý děcko.
- brukev
- Občasný návštěvník
Steven Segal kdysi v nějaké filmu natáhl závěr pouhým zatlačením ukazováčku na přední část závěru pod hlavní, zatímco ji pravičkou držel klasicky za rám...jen nevím ve kterém filmu.
-
Artifex - Častý návštěvník
Když se moje drahá nesnaží tak natáhne závěr od mé CZ 45 a Astry A100, když se snaží tak od své Alfa Defendera a CZ 82. CZ 50 jen s vypětím všech sil.
- xor
- Nový uživatel
Steiner: na moji P1 jsem nepozoroval vyrazny rozdil v sile potrebny k natazeni zaveru proti Duty. K100 je dost velka, az u Mk7 si muzes vymenit cast rukojeti a uzpusobit tak na velikost ruky. Mk7 ma taky zmeneny uchopovy plochy na zaveru.
-
Tomáš Musil - Pravidelný návštěvník
brukev píše:Steven Segal kdysi v nějaké filmu natáhl závěr pouhým zatlačením ukazováčku na přední část závěru pod hlavní, zatímco ji pravičkou držel klasicky za rám...jen nevím ve kterém filmu.
Taky nevím ve kterém filmu to bylo,ale nedávno jsme to s kamarádama probírali,já to zkusil s Norníkem 1911 a taky mi to jde !
-
steiner11 - Pravidelný návštěvník
neni to nahodou v under siege,jak tam vysvetluje ty kozaty krasavici,co vyskoci z toho dortu,jak se zachazi s pistolkama?
-
rabbit3278 - Pravidelný návštěvník
Tak myslim že stývý to dělá ve spoustě filmů a dělá to sevřením závěru mezi nataženej ukazováček a prostředníček. Tak má prostě ty zbraně vyladěný, nebo posiloval i prsty
- cmk
- Častý návštěvník
Nemit na Trojanovi vodici tycku v plne delce, tak jej natahnu snad malickem slabe ruky. 10lbs vratna pruzina dela sve. Jestli oni to tocej s nejakou plynovkoum bude tam jeste slabsi.
Asi nejdulezitejsi nakonec beztak je: NEEXISTUJE IDEALNI ZBRAN NA NOSENI A STRELNICI ZAROVEN.
Vzdy to bude kompromis vice ci mene jednim nebo druhym smerem.
Reseni: 2 ZBRANE.
Asi vsechno rozumne tu uz padlo - jde jen o to, aby si to sla sama zkusit - teda sama... Sama s nekym zkusenym, jelikoz co ji sedne ted, kdyz ma vystrileno 100 ran ji nemusi sednout za rok, az bude mit 3.000 ran.
Asi nejdulezitejsi nakonec beztak je: NEEXISTUJE IDEALNI ZBRAN NA NOSENI A STRELNICI ZAROVEN.
Vzdy to bude kompromis vice ci mene jednim nebo druhym smerem.
Reseni: 2 ZBRANE.
Asi vsechno rozumne tu uz padlo - jde jen o to, aby si to sla sama zkusit - teda sama... Sama s nekym zkusenym, jelikoz co ji sedne ted, kdyz ma vystrileno 100 ran ji nemusi sednout za rok, az bude mit 3.000 ran.
-
Zodiak - Pravidelný návštěvník
ufo píše:Zodiak píše:Jeden dotaz k tématu ... je někde srovnání jak moc síly je třeba na natažení závěru u různých pistolí ? Kamarádka nenatáhla ani moji CZ75 SP-01 ani DUTY a revolver nechce. Dík předem !
Treba zkusit jiny zpusob natazeni - chytnout slabou rukou uchopove drazky a drzet a silnou rukou zatlacit pistoli dopredu.
Nechci ji tedy jako podcenovat (nase ceske zeny nejsou zadne krehotinky), ale uzaver proste neudrzi mezi palcem a prsty.
-
wolf - Příspěvky: 698
No pokud nenatahne skoro nic, tak doporucuji navstevu posilovny ci porizeni si muze se zbrojakem co bude chodit neustale s ni
-
-
Dagobert - Pravidelný návštěvník
- Fifa
- Pravidelný návštěvník
Nic proti tve pritelkyni, ale kdyz nenatahne zaver a revolver nechce, tak pistole asi neni pro ni. Prijde mi to jako resit jake koupit kolo pro nekoho kdo neudrzi rovnovahu a trikolku nechce.
Takze nejdriv trenovat, pak poridit zbran.
Takze nejdriv trenovat, pak poridit zbran.
-
g-relax - Častý návštěvník
- Bydliště: Brno _______________________ $ LEX www.gunlex.cz $ LEX
Zodiak: Musíš se trochu snažit. Naučil jsem několik kolegyň natáhnout závěr služební CZ 75DC, které tvrdily, že to nejde. Lokty u těla, ruce téměř natažené před sebe a skloněné k podlaze, cuknout proti sobě a není, co řešit. Hlavně se nesnažit plynule natáhnout a dotáhnout do vyčerpání sil. Pokud to nezvládneš, přivez slečnu do Brna a my ji to naučíme.
-
Leda - Příspěvky: 696
-
PN - Příspěvky: 216
Zodiak píše:Kamarádka nenatáhla ani moji CZ75 SP-01 ani DUTY
Tyhle dvě zbraně mám problém natáhnout i já. S žádnou jinou zbraní, co jsem zkoušel (XD, G19, P99, 1911, K100), jsem takový problém neměl. Ony ty pistole vycházející z pětadsedmsedátky mají nějak nižší závěr nebo co, prostě se mi ho nepodaří pořádně silou chytit a moje věčně vlhké ruce po něm kloužou. Musím závěr chytat přes hadr...
-
kibicz - Častý návštěvník
K100 a třeba SP01 Shadow jdou opravdu snadno, ale K100 je do ruky opravdu velká, CZ75 je o něco užší.
Co nějaká hračka bez uzamčení? Berreta 70 v ráži 7,65mm, nebo něco podobného, to natáhne opravdu každá. A v této silové kategorii by bylo asi nejlepší něco v 22lr - i na obranu je lepší fungující malorážka než nestřílející kanon(myšlen celek střelkyně+zbraň).
A nebo vyměnit pružinu za slabší ve zbrani, která jí vyhovuje?
Co nějaká hračka bez uzamčení? Berreta 70 v ráži 7,65mm, nebo něco podobného, to natáhne opravdu každá. A v této silové kategorii by bylo asi nejlepší něco v 22lr - i na obranu je lepší fungující malorážka než nestřílející kanon(myšlen celek střelkyně+zbraň).
A nebo vyměnit pružinu za slabší ve zbrani, která jí vyhovuje?
-
PN píše:Zodiak píše:Kamarádka nenatáhla ani moji CZ75 SP-01 ani DUTY
Tyhle dvě zbraně mám problém natáhnout i já. S žádnou jinou zbraní, co jsem zkoušel (XD, G19, P99, 1911, K100), jsem takový problém neměl. Ony ty pistole vycházející z pětadsedmsedátky mají nějak nižší závěr nebo co, prostě se mi ho nepodaří pořádně silou chytit a moje věčně vlhké ruce po něm kloužou. Musím závěr chytat přes hadr...
V Brne by te to naucili a v praze i neco jineho ... tedy dle reakci
-
krampus - Častý návštěvník
Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní