-
ufo - Moderátor
-
SW_FOX - Grafoman
-
Flash - Častý návštěvník
-
EL PANELL - Častý návštěvník
-
ufo - Moderátor
-
Oggy - Častý návštěvník
Tak já má s Factory Arms Olomouc taky svojí zkušenost. Loni jsem si přímo u nich objednal stavitelné hledí na CZ 75 tyhle: http://www.volny.cz/f.a.o./images/hlmc-v.jpg . Objednal jsem je po telefonu a bylo mi sděleno, že je hned pošlou. Po deseti dnech tam volám co se dějě. A bylo mi řečeno, že zrovna nejsou žádný vyrobený a že až se vrátí majitel z Německa, tak to hned zařídí
. Za dva týdny tam volám co se děje a pan majitel mi řekl, že to nějak nestíhá, ale že je pošle. Za deset dní zvoní pošta. Miřidla jsou na plátku hledí ostrá jak prase a semá špona. Po předešlích telefonátech raději dodělám doma
. A to nejlepší na konec. Hned při objednání jsem se zajímal, jak je to s muškou. A bylo mi sděleno, že hledí je vyrobeno podle stávající mušky a že to sedí. Moc jsem tomu nevěřil, ale když říká výrobce
. První návštěva střelnice mě ale dostala. Pistole i při max. snížení hledí střílela asi 30 cm nad záměrnou
, takže hurá předělat mušku
. Ale abych jen nehanil. Jak jsem je nastavil, tak drží, ale to dělalo i to pevné hledí od výrobce
.

-
Flash - Častý návštěvník
Myslím, že jsem dokonale pochopil a velmi děkuji!
Nadešla teď doba na další otázku.
Mám CZ75 přebíjím si a sem tam měním navážky, čili chci nějaká stavitelná mířidla. LPA mě moc nepřesvědčila, vzhledem k tomu, že se mi právě rozsypala. Takže, mohl by mi někdo poradit něco do cca 2 kilokreditů, co by mi vydrželo? Nemám moc přehled, ale doufám, že 2k budou stačit.

Nadešla teď doba na další otázku.
Mám CZ75 přebíjím si a sem tam měním navážky, čili chci nějaká stavitelná mířidla. LPA mě moc nepřesvědčila, vzhledem k tomu, že se mi právě rozsypala. Takže, mohl by mi někdo poradit něco do cca 2 kilokreditů, co by mi vydrželo? Nemám moc přehled, ale doufám, že 2k budou stačit.
-
ufo - Moderátor
-
Poli - Častý návštěvník
- Dominator_88
- Nový uživatel
Re: Mířidla
Zdravim,
Chtěl bych vyměnit mířidla na S&W 1911( http://www.smith-wesson.com/webapp/wcs/stores/servlet/Product4_750001_750051_765666_-1_757754_757752_757751_ProductDisplayErrorView_Y ) ty co tam jsou stávající mi nevyhovují, laicky řeceno při míření mají moc velkou mezeru mezi muškou a hledím. Máte nějaký tip čím je nahradit primárně určeno na mířenou střelbu (pokud možno bez úprav závěru)?
Chtěl bych vyměnit mířidla na S&W 1911( http://www.smith-wesson.com/webapp/wcs/stores/servlet/Product4_750001_750051_765666_-1_757754_757752_757751_ProductDisplayErrorView_Y ) ty co tam jsou stávající mi nevyhovují, laicky řeceno při míření mají moc velkou mezeru mezi muškou a hledím. Máte nějaký tip čím je nahradit primárně určeno na mířenou střelbu (pokud možno bez úprav závěru)?
-
ufo - Moderátor
-
rezorcinol - Nový uživatel
Mikrometrická mířídla
Zdravím, chtěl bych se zeptat, co přesně se skrývá pod označením "mikrometrická mířidla". Jsou to pouze mířidla, která jsou stavitelná, nebo se jedná ještě o něco jiného?
Odpověď jsem na tomto foru nenalezl, tak doufám, že jsem nic nepřehlídnul:)
Odpověď jsem na tomto foru nenalezl, tak doufám, že jsem nic nepřehlídnul:)
- cony
- Častý návštěvník
Mikrometricky stavitelná mířidla jsou ta, kde se o jedno kliknutí mířidli posune bod zásahu o stanovenou vzdálenost. Jsou to proste normální stavitelná mířidla s klikáním v nejbežnějším slova smyslu.
-
Gobey - Pravidelný návštěvník
Ty stavitelná NOVAK jdou namontovat na všechny 1911 s NOVAK cut?
Díky
PS: omlouvám se za OT, ale měl pan NOVAK české kořeny? Googlil jsem, ale nenašel. Info prosím případně do SZ.
Díky
PS: omlouvám se za OT, ale měl pan NOVAK české kořeny? Googlil jsem, ale nenašel. Info prosím případně do SZ.
-
ufo - Moderátor
-
cony píše:Mikrometricky stavitelná mířidla jsou ta, kde se o jedno kliknutí mířidli posune bod zásahu o stanovenou vzdálenost. Jsou to proste normální stavitelná mířidla s klikáním v nejbežnějším slova smyslu.
Děkuji za vysvětlení, co je ale přesně myšleno tím "kliknutím"? A chápu to tedy správně, že když mám mikrometrická mířidla, tak si je můžu seřídit speciálně na střelbu na 25m a speciálně třeba na 50m, zatímco když mám mířidla pevná, tak ta jsou nastřelená na jednu konstantní vzdálenost, na kterou když zrovna nestřílím tak musím zaměřování kompenzovat ručně?
-
ufo - Moderátor
'' Kliknuti '' znamena posun miridel o jeden krok v ramci mechanismu(slysis nebo citis v ruce pri nastaveni). At uz u miridel nebo optiky.
Ad vzdalenosti - ano. Navic lovci desitek to maji treba nastrelene tak, ze miri na spodni hranu cerneho pistolaku.
Ad vzdalenosti - ano. Navic lovci desitek to maji treba nastrelene tak, ze miri na spodni hranu cerneho pistolaku.
- FouET
- Pravidelný návštěvník
rezorcinol:
Šroubky, kterými hledí nastavuješ mají "zuby", při otáčení cítíš a slyšíš kliknutí.
Ano, chápeš to dobře. Jen mezi mikrometrickým a pevným hledím, je ještě stavitelné bez klikání. Většinou jen stranově.
Šroubky, kterými hledí nastavuješ mají "zuby", při otáčení cítíš a slyšíš kliknutí.
Ano, chápeš to dobře. Jen mezi mikrometrickým a pevným hledím, je ještě stavitelné bez klikání. Většinou jen stranově.
-
Díky chlapi za vysvětlení. K čemu je to stranově nastavitelné hledí? Nastavitelnost do strany asi neovlivňuje vzdálenost, že? To abych si zbraň mohl nastavit tak, že budu střílet vedle terče a bude mi to lítat do desítek?
A ještě mě zaujalo co psal ufo - proč si to mířenkáři nastavují na míření na spodní hranu, v čem je to lepší?

A ještě mě zaujalo co psal ufo - proč si to mířenkáři nastavují na míření na spodní hranu, v čem je to lepší?
Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství