- SINCITYMAN
- Moderátor
- Grimpo
- Častý návštěvník
-
Hungry - Moderátor
- virginan
- Častý návštěvník
Přešel jsem na Federál zápalky.Jsou měkké,dobře jdou do zátravek a hlavně stačí dost málo na odpálení.Nechají se teda hodně odlehčit bicí pružiny na revolverech i na opakovačkách.Ve westernu,kde se honí,každá desetina sekundy,je to docela důležitý faktor.Ne jinak,tomu bude u všech akčních discip.na čas.
Ale,já měl asi opravdu štěstí při nákupech našich SB,protože jsem s nimi nějaké problémy neměl.
Asi dvakrát,z obrovského počtu použitých zápalek mi nevyšla rána,vadná zápalka.Proto,jsem se dost divil.proč na ně většina lidí nadává.
Přebíjím,dlouhou dobu na Turretu a ani tam mi naše SB nedělaly problém,jako píše Oggy.Používal jsem malé,velké,i puškové a magnumky.
Taky ještě mám nějaké Remingtonky,spokojenost.
V dřevních časech,jak používá Hungry,byl člověk rád,že sehnal aspoň ty naše SB!Teď už začínám věřit tomu,co napsal Sincityman!
Ale,já měl asi opravdu štěstí při nákupech našich SB,protože jsem s nimi nějaké problémy neměl.

Taky ještě mám nějaké Remingtonky,spokojenost.
V dřevních časech,jak používá Hungry,byl člověk rád,že sehnal aspoň ty naše SB!Teď už začínám věřit tomu,co napsal Sincityman!
-
Petzold - Moderátor
Kdysi se mi dostalo do lisu pár tis. SP zápalek SB snad z reexportu. Odvodil jsem, že SB dělá také pro pár jiných fabrik s onačejší kvalitou a ty to pak balí do svých "end-user" krabiček.
Plech a kovadlinka barvy mosazi ( ne nikl), barva slože temně fialová. A teď se podržte, zápalky pěkně měkoučké, krásně "zasouvatelné" do otvoru ( vč. SB hilzen), bez jakéhokoli selhače i v revolveru. A fčil mudrujte
Podobnost se současnou produkcí výrobce W-W může být čirá náhoda
Plech a kovadlinka barvy mosazi ( ne nikl), barva slože temně fialová. A teď se podržte, zápalky pěkně měkoučké, krásně "zasouvatelné" do otvoru ( vč. SB hilzen), bez jakéhokoli selhače i v revolveru. A fčil mudrujte

Podobnost se současnou produkcí výrobce W-W může být čirá náhoda

-
Hungry - Moderátor
-
Petzold - Moderátor
SINCITYMAN píše:Pocházím kousek od Vlašimi a kde je chyba vím,pro fabriku představují přebíječi obtížný hmyz a navíc konkurenci.Takže se s oblibou takto bavují nepodařených sérií nebo věcí s procházející lhůtou...
Však mi to poznáváme.

Chápu, že těch 500 (odhadem) reloaderů v ČR akcionářům SB nijak zásadně nepohne dividendy. Ale konkurencí ? No, jsem nerad, když mě má někdo za ko..ta, tak si raději koupím jejich kvalitní produkci pod jinou značkou.
-
BARRY - Moderátor
-
Hungry - Moderátor
S hilzna SB by měl problém i např v .38spl, tam je to némlich to samé. Dělá to bordel i v ručním zápalkovači...
A problém není v těsnosti lůžka, ale v hraně do něj. Není-li sražená, tak se zápalka musí trefit přesně. Tvrdší zápalka se ještě vycentruje, ale s např. Federalem je to zmetek skoro vždy...
A problém není v těsnosti lůžka, ale v hraně do něj. Není-li sražená, tak se zápalka musí trefit přesně. Tvrdší zápalka se ještě vycentruje, ale s např. Federalem je to zmetek skoro vždy...
-
alfonss - Grafoman
-
BARRY - Moderátor
- fugaga
- Pravidelný návštěvník
-
Petzold - Moderátor
[quote="BARRY"]....., nebo úpravu lůžek při prvním přebíjení. quote]
Kdysi jsem se o úpravu hran lůžek pokoušel a pak se na to vy...al. Pro mně je je to neskutečné drbání a ztráta času. Dovolím si připomenout ( možná zbytečně
) že kolem lůžka zápalky je hilzna netvrdší.
Nesražené 9P i 38 Spl. vyhodit. Pokud mohu doporučit, hilzny z 9P Police ( zelené zápalky) jsou v současnosti to nejkonzistentnější, co SB pouští ven.
Kde jsou zlaté časy, kdy si člověk dával bacha jenom Berdany
Kdysi jsem se o úpravu hran lůžek pokoušel a pak se na to vy...al. Pro mně je je to neskutečné drbání a ztráta času. Dovolím si připomenout ( možná zbytečně

Nesražené 9P i 38 Spl. vyhodit. Pokud mohu doporučit, hilzny z 9P Police ( zelené zápalky) jsou v současnosti to nejkonzistentnější, co SB pouští ven.
Kde jsou zlaté časy, kdy si člověk dával bacha jenom Berdany

-
Netopyr - Moderátor
-
Petzold - Moderátor
Mám pocit, že v tom je nějakej bordel. ( asi záměrně)
Většina Nontoxů ( a je jedno jakou barvou to v konci máznou - červená, modrá) má tu vypíčenou mikrozátravku.
Kupodivu mám ale spoustu Nontoxů ( opět směsice barev), které mají zátravku normální. Takže separace jenom podle dnového ražení nestačí.
OT pak přesunu.
Většina Nontoxů ( a je jedno jakou barvou to v konci máznou - červená, modrá) má tu vypíčenou mikrozátravku.
Kupodivu mám ale spoustu Nontoxů ( opět směsice barev), které mají zátravku normální. Takže separace jenom podle dnového ražení nestačí.
OT pak přesunu.
-
Lopez - Častý návštěvník
-
Hungry - Moderátor
-
Hungry - Moderátor
- Výskal
- Pravidelný návštěvník
S&B myslím řeší žalostný zážeh prachu u Nontoxu a během doby má několik "vývojových typů" netoxické zápalky, jejich vlastnosti se poměrně liší a liší se i rozměry zátravky u nábojnic (ale tím by neměly být zasažené vojenské ani policejní náboje - vyjma několika cca 100.000 sérií, které byly poskytnuty tuzemským ozbrojeným sborům a měly se vystřílet při výcviku - se záznamem všech selhačů & - u těch netoxická "pentritová" zápalka určitého, blíže nedefinovaného stupně vývoje naopak použita byla
DDDDD)

Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Lisy, matrice a prachovače