-
Netopyr - Moderátor
výběr přebíjecího lisu
Kdyby jste měli možnost bez ohledu na finanční situaci který z lisů by jste volili a proč ?
-
MARKONY - Moderátor
-
alfonss - Grafoman
-
Hungry - Moderátor
-
Netopyr - Moderátor
-
Hungry - Moderátor
-
Leda - Příspěvky: 696
Lis
Proš nejdou do SDB standardní matrice - protože konstrukce těla lisu je natolik subtilní, že se tam nevejdou. proč je konstrukce taková jaká je - o tom asi nemá smysl debatovat, prostě proto, že to výrobce takto pojal.
Jinak k hlasování - chybí mi tam naprostá špička v této kategorii - řekl bych , že lepší než Dillon a to Hornady LNL - tomu bych dal hlas. jinak po svých letitých zkušenostech s RCBS 4x4 auto jsem dal hlas lisu RCBS 2000PRO
Jinak k hlasování - chybí mi tam naprostá špička v této kategorii - řekl bych , že lepší než Dillon a to Hornady LNL - tomu bych dal hlas. jinak po svých letitých zkušenostech s RCBS 4x4 auto jsem dal hlas lisu RCBS 2000PRO
-
Hungry - Moderátor
-
Netopyr - Moderátor
-
Třeba tady http://www.hornady.com/shop/
Lock and Lodad AP v sekci "metallic reloading" V principu a provedení to je hodně podobný s RCBS.
Jinak začal to vozit martin Soukup - Anděl.
Lock and Lodad AP v sekci "metallic reloading" V principu a provedení to je hodně podobný s RCBS.
Jinak začal to vozit martin Soukup - Anděl.
-
emde - Častý návštěvník
-
- Shiva
- Častý návštěvník
Zástupce Hornadyho firma Sorting (Krajča) v Podolí. Předpokládám, že tam hodně obchodníků nakupuje jak komponenty tak nářadí.
Zvažoval jsem tento lis také, ale šel jsem do Dillona XL650 k vůli lehke a rychlé výměně ráží bez nutnosti seřizování matric při každé výměně. Prostě vemu celý konverzní kit a šup. Otázka 5 minut, pokud nemusím měnit zápalkování.
Samozřejmě, že by horandy mel delat presnejsi naboje, protože uložení matric v hlavě je pevné a stabilní, ale po pravdě řečeno, kdo si toho všimne? Z pistole? revelveru?. Pokud budu chtít dělat opravdu super náboje do "krátké" tak mi bude vadit i ten nestabilní shellholder. A pak budu dělat náboje na rockchukeru.
Zvažoval jsem tento lis také, ale šel jsem do Dillona XL650 k vůli lehke a rychlé výměně ráží bez nutnosti seřizování matric při každé výměně. Prostě vemu celý konverzní kit a šup. Otázka 5 minut, pokud nemusím měnit zápalkování.
Samozřejmě, že by horandy mel delat presnejsi naboje, protože uložení matric v hlavě je pevné a stabilní, ale po pravdě řečeno, kdo si toho všimne? Z pistole? revelveru?. Pokud budu chtít dělat opravdu super náboje do "krátké" tak mi bude vadit i ten nestabilní shellholder. A pak budu dělat náboje na rockchukeru.
-
alfonss - Grafoman
-
lis
Shiva: určitě máš pravdu. Můj názor je ten, že v téhle sortě strojů je to skoro jedno - co do přesnosti - tedy Dillon 650, LNL nebo RCBS PRO 2000, zvlášť u pistolových nábojů - nebo obecně krátkých. Myslím, že střílíš hlavně pušku ne ?? tam je to asi trochu jinak a já bych dal přednost jenooperáku. U těhle poloautomatů jde hlavně o výkon - tak asi vede Dillon a potom i o životnost - no a tam bych si zase vsadil na Hornady popř. RCBS. Ale rozhodně nic proti 650tce - upřímně řečeno, přeme se tu celkem vo hovnu - tyhle stroje jsou výborný všechny tři. LEE do toho úmyslně nezahrnuju - tam je ta životnost trochu jinde - ale taky jistě poslouží. Navíc ten novej železnej jednooperák od LEE mě velmi mile překvapil - na prospektu mají, že to dělaljí ze starých kolejnic
-
SW_FOX - Grafoman
- Shiva
- Častý návštěvník
- sikula
- Občasný návštěvník
Re: Přebíjecí lis
Přidám taky něco do mlýnice: vlastním LEE Load Master, ale když jsem viděl u kolegy Dillona 650 bylo mi hned jasné, že je prostě mnohem vychytanější a z principu dokonalejší, ale v tu dobu jsem dost podstatně vnímal rozdíl ceny. A protože jsem člověk který nemá rád když něco nepracuje tak jak má, provedl jsem několik drobných i větších úprav na LEE Load Master a věřte že nyní již pracuje tak jak má. Sem tam vypadne nefunkní zmetek, ale prasklé nábojnice přeci jen někdy člověk nezachytí v čas. Procentuálně se dostanu na hodnotu zmetkovitosti do 0,5 %. Kdyby takto lis vypadl již z výroby nemuseli by chom ho tak hanit.
-
SW_FOX - Grafoman
Shiva píše:Takže instaluješ pokaždý i prachovnici a kontrolu prachu?
Nene, jen na mikrometrickém stavítku přehodím kolik chci mít oběm dutiny a hotovo, ani tím nehýbu, jen když z puškové jdu na pistolovou nebo opačně, je třeba vytáhnout jednu trubičku a nahradit ji delší. ale to je záležitost 5 vteřin.
-
Ivoshek - Častý návštěvník
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Lisy, matrice a prachovače