-
Flash - Častý návštěvník
Zbraň s těžkou hlavní pro lov (šoulání, čekání)
Tak nějak uvažuji...
Jak by to šlo chodit s těžkou zbraní. Odhadem by to bylo jako tahat ZKM 456. Což v podstatě nevidím jako tak strašný problém. Na čekané je to určitě jedno, ale jsou tu nějací "šoulači" se zbraněmi kolem 5ti kg, kteří by se podělili o zkušenosti.
Nechce se mi mít zatím víc flint. Na lov a potom na "sport" spíš tak zábavné střílení na větší vzdálenost, než je 100 m v honitbě.
Jak by to šlo chodit s těžkou zbraní. Odhadem by to bylo jako tahat ZKM 456. Což v podstatě nevidím jako tak strašný problém. Na čekané je to určitě jedno, ale jsou tu nějací "šoulači" se zbraněmi kolem 5ti kg, kteří by se podělili o zkušenosti.
Nechce se mi mít zatím víc flint. Na lov a potom na "sport" spíš tak zábavné střílení na větší vzdálenost, než je 100 m v honitbě.
-
SW_FOX - Grafoman
-
Mirek - Příspěvky: 373
Chodil jsem s tímhle: http://www.savagearms.com/10fp.htm .....plus optika Meopta 3-12 x 50. Na čekanou to ještě šlo, ale na šoulačku mě to fakt sr..lo. Teda ze začátku ne, ale když opadlo prvotní nadšení..... 

-
glock1719 - Příspěvky: 8120
-
Mirek - Příspěvky: 373
-
Kall - Příspěvky: 2286
- figi
- Pravidelný návštěvník
Lovím jen šoulačkou a nebo čekáním na zemi ( na kazatelny ani posedy nelezu ), lovím s CZ 550 sniper ( 308 W a 243W - upravený Varmint s pažbou CZ 550 Sniper, obě mají v pažbě olovo kvůli přesnému vyvážení), jedna 6,9 kg ( 308W + Meopta ZD 3-12x50 ) a druhá 7,25 kg (243W, je na ní Zeiss 6-24x56), teď už mi to vůbec nepřijde, ale než jsem si zvykl, bylo to někdy krutý. Začal jsem s CZ 550 Varmint s meoptou ZD, celkově těsně nad 5 kg, ale to je proti těm sedmikilovým jako pírko.
Chce to široký řemen ( 5 cm ) a vytrvalost - člověk si opravdu zvykne, jen to chce být často venku.
Na čekané vydržím stát s puškou na rameni 4 hodiny celkem v pohodě.
Bez problémů i celodenní naháňky prakticky bez odložení zbraně, zvěř v pohybu s tím střílím také bez problémů. Je to ale možná i tím, že obě zbraně mám přesně vyvážené - takže i při nošení to nikam netáhne a tedy ani tolik neunavuje.
Střílení s těžkými zbraněmi je ale super a ta jistota zásahu i na velké dálky je nádherná. takže to tahání zátěže mi stojí za to ( myslím i dálkoměr, měřák na vítr, trojnožku, bipod ...)
Musíš posoudit sám podle vlastních dispozic, pokud je ti těžká normální zbraň, tak poto jen Varmint Tikka T3 - ten má váhu téměř jako běžná kulovnice.
Chce to široký řemen ( 5 cm ) a vytrvalost - člověk si opravdu zvykne, jen to chce být často venku.
Na čekané vydržím stát s puškou na rameni 4 hodiny celkem v pohodě.
Bez problémů i celodenní naháňky prakticky bez odložení zbraně, zvěř v pohybu s tím střílím také bez problémů. Je to ale možná i tím, že obě zbraně mám přesně vyvážené - takže i při nošení to nikam netáhne a tedy ani tolik neunavuje.
Střílení s těžkými zbraněmi je ale super a ta jistota zásahu i na velké dálky je nádherná. takže to tahání zátěže mi stojí za to ( myslím i dálkoměr, měřák na vítr, trojnožku, bipod ...)
Musíš posoudit sám podle vlastních dispozic, pokud je ti těžká normální zbraň, tak poto jen Varmint Tikka T3 - ten má váhu téměř jako běžná kulovnice.
- figi
- Pravidelný návštěvník
- edo
- Pravidelný návštěvník
Re: Zbraň s těžkou hlavní pro lov (šoulání, čekání)
Ono to ide ale po čase zistíš , že to nie je ono.
Nosil som T3 Varmint 3O8 Win s zeiss 6-24 x 56 teraz túto pušku používam len na posed bo optika je excelentná , do lesa nosím rossler 8x57 s weaver montážou pri chodení mám kolimátor a ked sa rozhodnem sadnuť tak jednoducho prehodím meoptu 7x5O.
Nosil som T3 Varmint 3O8 Win s zeiss 6-24 x 56 teraz túto pušku používam len na posed bo optika je excelentná , do lesa nosím rossler 8x57 s weaver montážou pri chodení mám kolimátor a ked sa rozhodnem sadnuť tak jednoducho prehodím meoptu 7x5O.
- LosYelenos
- Pravidelný návštěvník
ja normalne taham zkm 456 na ni sirokej remen a neprijde mi to nejaky hrozny. uvazuju prave o koupi rem 700 vtr a nemelo by to byt o nic horsi jak ta zkm. je to o zvyku ale kdyz clovek bude chodit tak nejak pravidelne tak si zvykne. pro starsi pany uz to ale asi neni...
- Shiva
- Častý návštěvník
no at si kazdy chodi s cim chce, ale tahat 6-7kg flintu cely den, nejenze to cloveka prestane bavit, ale zacne primo s--t. Protoze pokud nechces strilet daleko a budes mit na to cas. Tak OK, ale to neni asi uplne soulani. to jdes nekam a koukas na vysek par seti metru. pres dva roky se taham s tezkyma flintama a to jen proto ze jdu strilet daleko. ale chodit a strilet do 100m narychlo kus ani nahodou.
Ted jsem privezl flintu s kompositovou hlavni a duralovym zaverem (vnitrek ocel) zbra vazi 3kg, to bych rekl ze je o necem jinem.
Ted jsem privezl flintu s kompositovou hlavni a duralovym zaverem (vnitrek ocel) zbra vazi 3kg, to bych rekl ze je o necem jinem.
- joysnip
- Občasný návštěvník
- vranov.lada
- Nový uživatel
Pánové já teda nevím, sle tahat 4 hodiny 5kg vážící flintu, nebo snad dokonce 7kg to musí unavit každýho chudák páteř a nevykládejte mě o nějaký vyvážení já mám cz 550 30-06 ten váží něco okolo 4kg i s puškohledem a nábojema a někdy mám pocit, že mě upadne rameno a to nejsem žádný drobek 110kg. Teď sem pořídil sauer 202 highland a tomu říkám flintička na šoulačku 2,7kg bez puškohledu takže asi tak. 

-
Lanius - Nový uživatel
K čemu těžkou flintu?
Moderní kulovnice typu R700 i s optikou váží pouze něco přes tři kila, ne? Na lov nic těžšího tady nepotřebujete. Brokovnice jsou taky podobně těžké.
Moderní kulovnice typu R700 i s optikou váží pouze něco přes tři kila, ne? Na lov nic těžšího tady nepotřebujete. Brokovnice jsou taky podobně těžké.
-
Třeba k tomu , že s těžkou puškou dám za rok 90% ran na střelnici a 10% v lese.Nebudu investovat dálších 90 litrů do druhé zbraně a ještě si na ni zvykat.
-
Kall - Příspěvky: 2286
moje řeč, lovit tim čím střílím a sem na to zvyklej.
-
SW_FOX - Grafoman
Proto prave ted sedim s T3 Stainles Varmint na kraji obili nad bazinou. Pokud to takhle pujde dal tak teb BAR v 7mm Rem.Mag. asi pustim nekomu kdo s nim bude doopravdy lovit. Uvdime co to udela na zimnich nahankach.
-
Dnes jsem se byl v Karlovicích podívat na jelena.Kupodivu na to , že v UH je 9 stupnů tak tam je mraky sněhu.
Ale k problému.propadl jsem se do sněhu a nabral do hlavně sníh.Ale pěkně ,puška tam zahučela celá na plocho.Nedájí se koupit nějaké gumové natahovací krytky na konec hlavně? Průměr hlavně na ústí mám 23,5 mm.
Ale k problému.propadl jsem se do sněhu a nabral do hlavně sníh.Ale pěkně ,puška tam zahučela celá na plocho.Nedájí se koupit nějaké gumové natahovací krytky na konec hlavně? Průměr hlavně na ústí mám 23,5 mm.
-
ufo - Moderátor
-
sided - Moderátor
Gumový krytky se tak porůznu prodávají ale používám velkou terčovou zálepku. Jak na varminta tak 9,3x57. Drží to pěkně.
Obsah fóra / Střelectví / Myslivost a lov