-
Bulls.eye - Častý návštěvník
Vypozoroval jsem to samý - když z PPK střílí mladá, tak každou chvíli špačkuje, že jí nedovírá závěr (náboje seklý čumákem o vrch komory). Když to hned po ní veznu do ruky já, tak vysypu bez problému dva zásobníky rychle za sebou bez závady...
Btw. nevíte někdo, kde by se nechala pořídit silnější vratná pružina?
Btw. nevíte někdo, kde by se nechala pořídit silnější vratná pružina?
-
ufo - Moderátor
-
Leda - Příspěvky: 696
Re: Walther PPK

-
boris_ - Častý návštěvník
niekde som sa docital ze prave z dovodu casteho praskania nie je dobre vypustat kohut cez packu. vzhladom na absenciu poistneho ozubu moze byt ale vypustanie cez palec docela zradne
tak sa mi mari, ze niekto na tomto fore spominal nechceny vystrel pri vypustani kohuta PPK cez palec pri registracii PPK na PZ.

-
Vypouštění přes palec je poměrně subjektivní záležitost. Může to být zrádné. Nechci říkat, že se mě nemůže přihodit nechtěný výstřel - ale za léta praxe mám tento způsob celkem zvládnutý. Nechci být OT....
jinak k PPK - právě vypouštění přes páčku, popř. sušení bez něčeho pružného pod kohoutem (to nejvíc) mě přijde u této zbraně velmi destruktivní. kohout má sice odskok, takže nošení náboje v komoře je bezpečné, nicméně to cvaknutí kohoutem "naprázdno" (v obou případech) dost silně odnese právě ten váleček pojistky..
jinak k PPK - právě vypouštění přes páčku, popř. sušení bez něčeho pružného pod kohoutem (to nejvíc) mě přijde u této zbraně velmi destruktivní. kohout má sice odskok, takže nošení náboje v komoře je bezpečné, nicméně to cvaknutí kohoutem "naprázdno" (v obou případech) dost silně odnese právě ten váleček pojistky..
-
boris_ - Častý návštěvník
hej, vypustenie cez packu je docela rachot. kohut dopadne do prednej krajnej polohy velmi svizne.
-
CZ_Iceman - Pravidelný návštěvník
Tendle tyden jsem si udelal radost a koupil na noseni k Makarovu nestrilenou ulozenku PPK/L z ULMu v perfektnim stavu (jen opravdu mala vada na brynyru). Bohuzel k pistoli byl pouze jeden scislovany zasobak s botkou. Potreboval bych nejaky tip kde splasit nahradni zasobaky z druhovyroby (napr. MacGear).
-
gunman - Častý návštěvník
-
-
Jeste mam dalsi dotazek. Jak je "bezpecne" nosit naboj v komore a nezajisteno ? V Makarovu dlouhodobe nosim naboj v komore a zajisteno, nicmene budu muset asi nosit take odjisteno, protoze pojistky se na walheru a makaronu ovladaji presne naopak a tak nechci v eventualni krizovce premyslet estli mam ted u sebe PPK a nebo PM. Jelikoz jsem zaslechl na toto tema od par lidi naprosto protichudne nazory chcu se preptat tady.Myslim si ze u tehle typu pistoli s dynamickym zaverem je dost nemyslitelne v krizovce natahovat zaver pres pomerne silnou vratnou pruzinu. Takze nostit PPK s nabojem v komore-nezajisteno ano/ne a pokud ne tak proc.
Diky
Marek
Diky
Marek
-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Osobne bych to nedelal. Zvlaste pri krizovem taseni, kdyby ses omylem dotkl spouste (nebo o ni nejakym zpusobem zavadil) mohl bys udelat peknej pruser.
-
Jen dodam, ze kohout samozrejme dole-nenatazeny takze prvni rana v DA-tam je u obou zbrani potreba pomerne velke sily na spousti pro odpal, tekze pri nejakem nahodnem zavadeni spousti neverim, ze by v DA vystrelila.
-
Jim11 - Častý návštěvník
Zavadit o spoušť? To by se asi nedaly nosit ani revolvery s náboji ve válci, kdyby tato eventualita hrozila v tomto režimu.
-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Jasne - pochopil jsem to jako "natazeno". Holt jsem deformovanej z 1911ky.
Je fakt, ze s kohoutem dole by problem byt nemel, aspon ja zadny nevidim.
Je fakt, ze s kohoutem dole by problem byt nemel, aspon ja zadny nevidim.
-
Tak jsem si byl konecne zastrilet s PPKckem a musim rict, ze pocity pri strelbe celkem nic-moc. Strelba hodne neprijemna. Pistole pomerne dost "kope", ze jsem po 3 zasobnikach nemel chuti dale pokracovat.Nicmene pri dobrem zamireni je PPK celkem presne - na NO vice nez dostatecne. Pokud srovnam s PM MAKAROV tak ten vychazi pocitove pri strelbe mnohem mnohem lepe. Taky miridla soudruzi v NSR moc dobre nevymysleli a i tam ma PM dost navrch. Nicmene skryte noseni je PARADA. Ve vnitrnim pouzdre se nosi fajn a skutecne neni videt, to je jeho velke +. Jako pistole na denodenni noseni pro NO je fakt asi "znacka ideal" (PPK kvuli kompaktnim rozmerum ted v lete nosim radeji nez MAKARONA ), ale pro vyblbnuti na strelnici to asi fakt moc nebude.
-
Mohu potvrdit, že na střílení to moc není ..... přesné PPK je, ale vyžaduje to opravdu pečlivé míření a spouštění, což je u té malé pistolky problém. Navíc pocitově to opravdu není nijak příjemné střílení.. nicméně na nošení jako nouzovka to nemá chybu. Také na to byla tahle pistolka stavěná, pro případ nouze ....
-
Bulls.eye - Častý návštěvník
Já naopak musim říct, že z PPKčka se mi střílí mooc příjemně a docela dobře trefuju i při rychlejší střelbě. No i když dobře...střílim s nim málo bo mi ho zabavila mladá, ale do 5 vteřin vyprázdnit zásobník do alfy na 10m neni problém (ne že by to byl nějakej kumšt, ale jak řikám, nemám ho v ruce pač s nim střílim jednou za uherák).
Že by těch 10 nebo 15 deka hmotnosti ušetřené hliníkovým rámem udělaly takový rozdíl v chování při střelbě?
Že by těch 10 nebo 15 deka hmotnosti ušetřené hliníkovým rámem udělaly takový rozdíl v chování při střelbě?
-
Kuku - Častý návštěvník
Dá se ještě někde sehnat PPK/S v 9mmBr.? V nerezu je neodolatelný?
Díky za info.
Díky za info.
-
Chotis - Pravidelný návštěvník
Zdravím, nenašel by se někde přehled, jaké byly varianty a povrchovky PPK-áček? Už chvílu sháním uloženku z Ulmu a jsem zatím zklamán. Buď mi vyprodali před nosem, nebo nacházím takové podivné "paskvily", třeba že závěr je leštěný brynýr a rám je matný a jiný odstín černé, což vypadá, že to k sobě nepatří, ale viděl jsem jich už tak víc... Nebo zrovna včera jsem osahával jeden, který byl sice v leštěném brynýru celý, ale měl charakteristické znaky druhoválečného - hranatě vykousnutý závěr vpředu a kratší bobří ocas - a navrch neměl vůbec žádné nápisy, ani značky, ani ráže, výroba, nic, hladký závěr. Jinak byl pěkný ale... Docela mě to překvapuje, kolik různých variant už jsem viděl, ale to co chci já, co jsem považoval za klasiku, se mi sehnat nedaří
Např toto http://teppista.blog.kataweb.it/files/2007/11/walther_ppk_1848.jpg nebo toto http://i80.servimg.com/u/f80/12/70/35/30/p8020213.jpg

Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní