rotmistr
Častý návštěvník
Častý návštěvník

03.09.2009 20:50

Re: Walther PPK

leštěnej závěr maj všechny,ten matnej rám co jsi asi viděl s jíným odstínem byl pravděpodobně duralovej (PPKL) mněl jse PPK zhruba 3-4kusy a jedinej PPKL mněl jinej odstín rámu. Zato ale jeden mněl číslo na závěru druhý ne . Další zase lehce jiná mířidla,prostě ani jeden nebyl stejnej až na ty poslední dva z nichž už mam jen jeden ten druhej jsem dal v pondělí známému (fakt dal :D )

Chotis
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

03.09.2009 21:11

A žes nic neřek, bych ti i zaplatil! :lol: Nebyl to PPK/L, byla to klasika a měl značky Bw... Zrovna tak sem viděl i celé matné PPK, byl to nějaký lak, vypadalo to dost hnusně. Už toho mám dost, chci krásný lesklý PPK Made in West Germany! :x Nutně ho potřebuju, nelze bez něj žít... Všichni určitě vědí, o čem mluvim :D

emrivan
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

08.09.2009 22:51

Vím o dvou orig. PPK v 7,65: Jeden je v Brně v prodejně vedle sv. Jakuba, druhý ve značkové prodejně Walther v Č. Budějovicích. Oba vypadají zcela nově, cenu nevím přesně, ale je to něco kolem 8.000 Kč. Jistě budou po republice i jinde, ale tyhle dva jsem měl nedavno v ruce. Hodně štěstí. I.E.

LukashX
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

15.09.2009 13:35

Ahoj, tak jsem to tady celý pročet a mám pár (zřejmě laických) otázek. PPK se mi moc líbí a jedno bych si chtěl pořídit. Nepotřebuju nutně sběratelský kousek, bude to stejně jen na nošení. Ale chci origošl. Kupoval bych Ulm, ponevadž dle toho, co jsem naštudoval, by měly být PPK z Ulmu nejmenší. Ostatní jsou prý trochu větší. Ráže 7.65mm. A nyní otázky:
1) Nechci hliník, čistě ocel. Jak poznám? Hliníkové jsou vždy na závěru označeny PPK/L?
2) Jak poznám, zda je brynýr původní?
3) Jdou sehnat válečné Zella-Mehlis? Nikde jsem je neviděl. Jáká je potom cena za pěkný kus?
Sháním tedy originál, zachovalý, pokud možno nenošený, nestřílený. Bohužel na trhu je celkem dost různých kousků za různé ceny a já bych nerad kvůli své neodbornosti koupil nějaký zmetek...
Díky za případné rady. Lukash

MAO
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

15.09.2009 14:12

hliník vs. ocel poznáš podle ceny, hmotnosti a jestli reaguje na magnet

emrivan
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

15.09.2009 15:26

Po republice se pohybují 7,65 PPK orig. Ulm NESTŘÍLENÉ ! Několikrát to tu bylo zmíněno. Jde o Ulm z konce 50. a začátku 60. let z německých skladů - bývají s původními doplňky (zásobník, pouzdro) a já na takový z roku 1958 dostal dokonce roční záruku, protože šlo o novou zbraň, byť se k vzhledem k datu výroby nevztahuje současná dvouletá záruka. Cena jak jsem psal cca 8000,-. Ten co jsem měl v ruce v Č. Budějovicích byl tuším z roku 1962.

Reklama

LukashX
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

15.09.2009 15:52

emrivan: Ale také se tu pohybují střílené, že? Díky za odpověď, i když se mi nezdá, že by jsi mi odpověděl na jakoukoliv otázku, co jsem položil.
MAO: cena i hmotnost jsou k ničemu, neboť cena se může různit a taktéž s sebou nenosím kuchyňskou váhu. Pokud jsem nikdy PPK neměl v ruce, nemám možnost v ruce poznat rozdíl ocel vs. hliník. Nicméně ten magnet je dobrej tip, díky.

rotmistr
Častý návštěvník
Častý návštěvník

15.09.2009 16:14

LukashX: rozdíl mezi ppk a ppkl v ceně není. Choděj za stejnej peníz. PPKL je komfortnější na nošení (lehčí) vydrží to samé,vypadá stejně. To jesltli brynýr původní nebo novej no to asi nepoznáš.
Zella mehlis damozžejmně také jdou sehnat. Ale prostě u všech PPK počítej ceny okolo 8tisíc +- i 10neni problém za kompletní sadu. To že ostatní PPK jsou větší ? to nevím jaké ostatní myslíš. Francouz je snad na stejný mašině dělanej takže pochybuju a ostatní PPK nejsou PPK :D

LukashX
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

15.09.2009 16:42

Re: PPK

Rotmistr: Už vím, popletl jsem si staré a nové. Viz tento příspěvek:
emrivan píše:Pánové, ještě do diskuse: Pokud se Vám líbí PPK, tak si ověřte (a osahejte) v prodejnách toto: Dlouho mi byly divné rozměry a pak jsem zjistil, že jen orig Ulm 7,65 a USA nerez (svinsky drahý a prý nic moc viz příspěvky) jsou "ty pravý malý". Maďarská verze je už větší a ztrácí ty designové poměry originálu. Zase má výraznější mířidla. Lehko se přesvědčíte u Brymové - na orig a maďara jsou jiné rozměry pažbiček. Jinak jak jsem už psal ve vláknu k LOS dají se k PPK koupit MacGar zásobníky - jdou do něj s mírným přesahem i delší z PP a máte o ránu víc. Jen ty MacGary s jakoby orig patkou nejsou moc pěkné - nemají probrání a celkově vypadají dosti "glockovsky" prostě žádný starý dobrý bakelit, ale tvrzený plast. Ke střelivu: Magtechy mi taky chodily dobře, ale jsou slabší a tak absolutně neshazovaly poppery. Tak jsem se vrátil k SaB. S rážema je to špatný - jak 7,65, tak 9mm Br. fakt nic moc rozdíl - jestli střelím do poppera PPKáčkem nebo Kevinem mnohdy vychází nastejno - cinkne a drží... ale vláčejte se s něčím v .45 ACP, že. EM

Bulls.eye
Častý návštěvník
Častý návštěvník

20.09.2009 14:06

Nejsnažší cesta jak pozant hliníkový rám od oceli je kouknout se na komoru skrz výhozí okénko. Pokud je tam zantelná linie, jako by byla ze 2 kusů, pak jde o hliníkový rám. Jestli vypadá z 1 kusu, je to ocel.
Třeba tohle je hliníkový rám:

SW_FOX
Grafoman
Grafoman

26.09.2009 23:33

Není to jednodušší magnetem? :-)

PatrikV

27.09.2009 0:02

Kdo se má furt tahat s magnetem, ještě si vymažeš karty :D

kawon
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

30.09.2009 15:40

Zdravím Vás pánové a případné dámy,
nevládnete náhodou někdo manuálem/návodem
k této zbrani? Byl by někdo z Vás ochoten poslat
mi tento e-mailem. Na netu jsem to bohužel nikde nenašel.

Nejlépe v ČJ, případně nouzově v AJ, němčinu neovládám.

Díky.

emrivan
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

30.09.2009 17:06

Mám, je to pro PP/PPK, i s obrázkem německého vojáka... je to reprint, ale v papírové podobě a na kopírování nemám copyright... nějak zjistím co a jak a ozvu se. EM

travis

30.09.2009 19:52

Těchto návodů k použití zbraní dlouhých i krátkých vyšla velká spousta a většimu jich mám. Prodávaly se v prodejnách zbraní. Doporučuji se ptát v prodejnách, jestli ještě něco mají. Taktéž nemohu kopírovat.

kawon
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

01.10.2009 8:09

Díky, kdybyste náhodou na něco přišli,
tak prosím na kawon@seznam.cz.

Ještě jednou díky.

emrivan
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

04.11.2009 9:48

Jo, už jsem to našel - je to v burze: p-navod-ke-zbrani-walther-pp-ppk-t11483.html

Chotis
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

06.11.2009 12:15

Zdravím, první postřehy z walthera: pepek funguje bezvadně (střílím Magtechy), musím zaklepat, krásně padne do ruky, jen trošku nepříjemně kope. Ne že by nějak moc, ruka mě po 50-ce nábojů nebolí, ale zpětný ráz je krátký, rychlý a tím nepříjemný. Závěrem ani ničím jiným mě nekousl, ikdyž se mi zdá, že kdybych si nedával pozor, určitě by se to stalo. Vůbec se to nedá srovnat s SP-01, což je jediný, s čím já srovnávat můžu :wink:.

Překvapily mě dvě věci - za prvé při prvním střílení jsem měl problém udržet se v černym na 10m. Docela mě to vylekalo, až když mi už docházely náboje, začaly se objevovat něco jako slušný soustřely, ale do jedný díry mám ještě daleko. Nevím, čím to, asi když je člověk zvyklej na poladěnou spoušť, těžko pak po něm chtít střílet přesně s obyčejnou :lol: A druhá věc jsou vůle. Že je trošku vakl ve vedení závěru je celkem logický, kolejnice jsou hodně krátký a v otvoru pro hlaveň musí taky bejt vůle, aby se dal závěr vůbec stáhnout. Ale nezdá se mi vůle na kohoutu, která je hodně znatelná, pokud je kohout ve spuštěném stavu. Po natažení zmizí. Je to normální? Vůle je pouze axiální, tedy do boku, řekl bych více než 1mm. Měl jsem v ruce celkem ještě další 4 Walthery a všechny to měly dost podobné, ale subjektivně ta vůle nebyla na kohoutu tak velká.

Nošení-zkoušel jsem jen dva dny, spíše ze zvědavosti, pouzdro nějaké obyč vnitřní od Dasty a už první den jsem o něm nevěděl a to je s mojí štíhlou postavou skoro zázrak.

PS: trošku jsem nepochopil, co je to to "nemohu kopírovat"... Asi jsem trošku jinej, ale kolegovi bych neodepřel pomoc jen kvůli nějakýmu pitomýmu copyrightu... Zvlášť když ten návod chce pro sebe a ne ho dál prodávat. Určitě nejste takoví svatoušci... Zkrátka nechápu :shock:

boris_
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.11.2009 12:25

moj pepek sa chova inak - na kohute ziadne vole nemam, ani v spustenom stave. v SA rezime s nim nastrielam vyrazne presnejsie ako s mojimi fullsize hrackami ale v DA rezime je to katastrofa. s magtechmi mam najvacsi pocet zadrziek. spravidla na 100 magtechov tri az pat spriecenych nabojov. najlepsie mu chutia 30 rocne SB ktore mi dodava jeden druh v zbrani. vakl v zadnej casti zaveru v kolajnickach je citelny ale ziadny extrem. nosi sa bohovsky, lepsie ako mobil :)

Chotis
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

06.11.2009 12:39

Jak můžou být dvě stejné zbraně rozdílné... :) Ta vůle na kouhoutu je zvláštní... Ale jak řikám, měly to i další 4 ppk a i moje SP-01 tam má vůli, ikdyž oproti Waltherům jen malinkatou... Hlavně že to štřílí! Až si zvyknu, snad s ním taky začnu trefovat.

PředchozíDalší

Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní