- emrivan
- Občasný návštěvník
Re: Walther PPK
To "Chotis"
Hm... svatoušek nejsem, ale nemám rád tohle netové škádlení. Nemoralizuju schován za pseudonymem. Odkaz na požadovaný návod k PPK jsem Ti poslal, tak kde je problém? Zákony my, držitelé ZP dodržujeme, nebo jsem na špatné adrese? Zdravím. Emr
Hm... svatoušek nejsem, ale nemám rád tohle netové škádlení. Nemoralizuju schován za pseudonymem. Odkaz na požadovaný návod k PPK jsem Ti poslal, tak kde je problém? Zákony my, držitelé ZP dodržujeme, nebo jsem na špatné adrese? Zdravím. Emr
-
Chotis - Pravidelný návštěvník
Ano, poslal jsi odkaz, kde je možné ten návod koupit na inzerát, který místní admini označili za podnikatelskou činnost, takže se beztak jedná o porušování autorského zákona, z bláta do louže... Chtěl jsem tím jenom poukázat na to, že to nechápu a že já bych se zachoval jinak... Jsem také pro dodržování zákonů, ale ve zdravé a rozumné míře, všeho moc škodí. Celkem nic osobního, jen mě tohle chování překvapilo a zrovna tady...
Zpět k PPK!
Zpět k PPK!
- rotmistr
- Častý návštěvník
pepků jsem mněl několik a s klidným svědomím mohu říct co kus to originál.Každej jiné vůle,sem tam se lišej i v detailech. Jako třeba jiná hledí apodobně. Ale vždy střílej jednou dírou
až nechápu jak to může bejt při té velikosti tak přesné.No tak nakonec jsem si nechal jednoho výběrového a i ten pravděpodobně opustí řady v trezoru. Už se na něj jen práší bo na nošení mam kopii Walthera PP od madarského Fegu v 9mm Makarov s duralovým rámem. Pistole za asi 1500,- ale střílí jak fik .

-
Re:
Flash píše:Nyní bych měl prosbu na některé znalejší, jestli by mi nepomohli s jeho "identifikací" Nevím, co některá čísla a značky na něm znamenají. Když leží výhozním okénkem ke mně je na něm vyraženo:
Na rámu, za lučíkem výrobní číslo (dá se z něj něco zjistit?), vlevo pod výhozním okénkem na závěru je 8/59 (mohlo by to být srpen 1959? a o to znamená?), vpravo pod výhozním okénkem je na závěru vyraženo 12-120-0893 (co to je?:) totéž je vyraženo i na zásobnících, co k němu byly dodány - je to evidenční číslo nějakého skladu?) Dál na rámu, přímo nad spouští jsou vidět tře asi značky skušeben, bohužel pro svou slepotu ani s lupou nevidím co to přesně je, ale zleva doprava je pod první N, druhá vypadá jako šupiny a třetí jako 7 v kroužku, značka s N je také vyražena na hlavni (vidět ve výhozním okénku) a pod ní jsou tam ještě dvě které nepoznám vůbec (snad orlice a pod křídli jako by měla nějaký znak, no nejvíc mi to připomíná jeřáb v docích:-)) Když ho otočí a dívám se na stranu s pojistkou, tak na závěru hned nad zádržkou zásobníku jsou v poloze nad sebou, mnou již zmíněné, jeřáby v docích ty jsou také na rámu pod zádržkou zásobníku a také 2 v poloze nad sebou. Vlevo od zádržky zásobníku je na rámu vyraženo BW, což předpokládám je značka německé armády.
Takže pokud mi s tím někdo dokážete pomoct, nebo mi poradíte, kde hledat. Budu vám nesmírně vděčný.
Mějte se, Honza
Tak mi to nedalo a protože se chystám koupit PPK prakticky se stejným značením, zkusil jsem napsat do Carl Walther a odpověděli, dokonce mi i poslali přehled značek, takže kdyby někdo měl zájem, pošelete foto a já to tam zkusim najít

K dotazu těch třech značek výše: to něco s "N" může být jedině spolková orlice, od roku 1952 se tam razítkuje i označení místa zkušebny, to budou ty "šupiny" v erbu, což je München (nejčastějc tam bývá paroh - Ulm). Od roku 61 se vedle razítkuje i dvojčíslí roku výroby (zkoušky). Sedmička v kroužku je záhada, nic takovýho tu nevidim

-
steiner11 - Pravidelný návštěvník
no ze je 8/59 mesic a rok vyroby,to by jeden nerek.me by spis zajimalo co je to TRA?
-
A mě by zajímalo, proč tam taky nenapíšeš? Mám seznam přejímacích značek, ne seznam zkratek jako DRP a tak...
-
tak otravovat je kvuli trem pismenum nebudu,nejak to preziju.ja myslel,ze ti rekli vsechno co co znamena.a ty tri supiny asi nejsou supiny,ale tri korunky v erbu,aspon tak to vidim ja.
-
Já se ptal jen na to, co na tom waltheru je, ne na všechno obecně, to že mi poslali seznam značek byl "bonus"... Jinak šupiny v erbu je Mnichov a tři korunky v erbu je Kolín, podle popisu Flashe sem jako šupinky identifikoval Mnichov, ale bez fotky je to jen hádání... Většina z nich je tady https://store.bluebookinc.com/Info/PDF/Firearm/Proofmarks.pdf Ty roky ale zřejmě nesedí.
Ještě mě napadlo, z jaké zhruba doby je ten tvůj? Pozdější PPK měly měsíc a rok kódované písmeny...
Ještě mě napadlo, z jaké zhruba doby je ten tvůj? Pozdější PPK měly měsíc a rok kódované písmeny...
-
mam tam jak tri korunky v erbu,tak orlicku s N.muj je z ledna 59.pod tim erbem je 09,coz je asi nejaky letosni prezkouseni a vpusteni do prodeje.jinak to cislo na zaveru je uplne stejny jako ma flash.dokonce i na zasobniku,ale tam je jiny datum vyroby.a co myslis tema supinama,na tom papiru je nikde nevidim.
- hanzik86
- Pravidelný návštěvník
Pozdější PPK měly měsíc a rok kódované písmeny...[/quote]
Můžeš mi prosím prozradit tvůj zdroj informací?
Můžeš mi prosím prozradit tvůj zdroj informací?
-
Steiner- Orlice je značka BRD, tři korunky je zkušebna Kolín. Šupinky jsou podle mě Mnichov, podivej se do odkazu na německý značky.
hanzik- to sem tušim čet na nějakym fóru... Ale už to přehodnocuju, protože sice od r. 77 je dvojčíslí roku uváděno písmeny, ale bez měsíce a hlavně podle jednoduchýho principu A-K = 0-9. Takže písmena T a R jsou nesmysl. Mimoto je to taky uvedený v tom přehledu od Carl Walther.
hanzik- to sem tušim čet na nějakym fóru... Ale už to přehodnocuju, protože sice od r. 77 je dvojčíslí roku uváděno písmeny, ale bez měsíce a hlavně podle jednoduchýho principu A-K = 0-9. Takže písmena T a R jsou nesmysl. Mimoto je to taky uvedený v tom přehledu od Carl Walther.
- hanzik86
- Pravidelný návštěvník
Chotis píše: Takže písmena T a R jsou nesmysl. Mimoto je to taky uvedený v tom přehledu od Carl Walther.
Tak ted se trochu víc nechytám. Co myslíš těma písmenama T a R?? Jsi si jistý že přispíváš na správné forum?
-
Ach jo, hanzik se ptal co jsou písmena TRA, tak mě napadlo, jestli to neni kódovaný rok a měsíc výroby... Co se ti na těch příspěvcích nelíbí?
-
jo supiny sou jako ta karovana sitka,tak to jo.uz to vidim.to tra bude zrejme znacka nejaky zkusebny,pac to mam i na makarovovi.
- hanzik86
- Pravidelný návštěvník
Chotis píše:Ach jo, hanzik se ptal co jsou písmena TRA, ?
Nechci slovíčkařit, ale ja se na žádný písmena neptal, to si mne asi pleteš a mateš forum.
Spíš mne napadlo , jestli to neni nejaka zkratka určení ppk. Ale to jsou jen domněnky.
-
Ježišmarjá, já matu fórum
Stačí číst příspěvky jeden po druhém a je to snad pochopitelný. Dělám víc věcí najednou a takhle to dopadá... Sorry, tak steiner se ptal no, vždyť to tu všechno je černý na bílým. Co je TRA fakt netušim, ale jestli je to i na Makarovovi...
PS- steinere, ten tvůj avatar, to je z 30 případů majora Zemana? 1953?

PS- steinere, ten tvůj avatar, to je z 30 případů majora Zemana? 1953?
-
Taková zajímavost: máte někdo na PPK napsáno místo "Cal.7,65 mm" "Kal.7,65 mm"? Zaujalo mě to, a tak jsem hledal a hledal, projel snad všechny obrázky, co mi google našel, ale na všech PPK včetně PP, i druhoválečných i "Made in West Germany" je "Cal." Nějaká výrobní anomálie či co? Anebo sběratelská rarita 

-
Justinian - Častý návštěvník
Proč rarita nebo anomálie? Kal. je německé "Kaliber", u německého kvéru to docela chápu. 

-
Však já taky, německy umím
Ale nechytl jsi pointu-všechny PPK včetně druhoválečných (kde bych to K jako Kaliber očekával spíš), co jsem zatím viděl ať už naživo nebo na obrázcích měly "Cal.". A druhá taková perlička-na tom mém je sice "Kal." ale v prvním řádku samozřejmě "Carl Walther... atd..." což je docela úsměvné, ikdyž chápu, že Carl Walther je zavedená obchodní značka, ale taky by tam mělo teda být "K"
Jen se ptám, jestli někdo má taky takového pepka, nebo alespoň to někdy viděl, protože ať hledám jak hledám, nemůžu najít ani byť jen obrázek walthera s tímhle nápisem. Zajímá mě to, díky.

- emrivan
- Občasný návštěvník
Zdarec - máte-li někdo zájem o PPK 7,65mm ULM a doplňky tak je v burze p-walther-ppk-7-65-ulm-and-bohate-prisl-t12809.html
Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní