emrivan
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

06.11.2009 17:38

Re: Walther PPK

To "Chotis"
Hm... svatoušek nejsem, ale nemám rád tohle netové škádlení. Nemoralizuju schován za pseudonymem. Odkaz na požadovaný návod k PPK jsem Ti poslal, tak kde je problém? Zákony my, držitelé ZP dodržujeme, nebo jsem na špatné adrese? Zdravím. Emr

Chotis
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

06.11.2009 20:41

Ano, poslal jsi odkaz, kde je možné ten návod koupit na inzerát, který místní admini označili za podnikatelskou činnost, takže se beztak jedná o porušování autorského zákona, z bláta do louže... Chtěl jsem tím jenom poukázat na to, že to nechápu a že já bych se zachoval jinak... Jsem také pro dodržování zákonů, ale ve zdravé a rozumné míře, všeho moc škodí. Celkem nic osobního, jen mě tohle chování překvapilo a zrovna tady...

Zpět k PPK!

rotmistr
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.11.2009 16:51

pepků jsem mněl několik a s klidným svědomím mohu říct co kus to originál.Každej jiné vůle,sem tam se lišej i v detailech. Jako třeba jiná hledí apodobně. Ale vždy střílej jednou dírou :D až nechápu jak to může bejt při té velikosti tak přesné.No tak nakonec jsem si nechal jednoho výběrového a i ten pravděpodobně opustí řady v trezoru. Už se na něj jen práší bo na nošení mam kopii Walthera PP od madarského Fegu v 9mm Makarov s duralovým rámem. Pistole za asi 1500,- ale střílí jak fik .

Chotis
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.11.2009 16:22

Re:

Flash píše:Nyní bych měl prosbu na některé znalejší, jestli by mi nepomohli s jeho "identifikací" Nevím, co některá čísla a značky na něm znamenají. Když leží výhozním okénkem ke mně je na něm vyraženo:
Na rámu, za lučíkem výrobní číslo (dá se z něj něco zjistit?), vlevo pod výhozním okénkem na závěru je 8/59 (mohlo by to být srpen 1959? a o to znamená?), vpravo pod výhozním okénkem je na závěru vyraženo 12-120-0893 (co to je?:) totéž je vyraženo i na zásobnících, co k němu byly dodány - je to evidenční číslo nějakého skladu?) Dál na rámu, přímo nad spouští jsou vidět tře asi značky skušeben, bohužel pro svou slepotu ani s lupou nevidím co to přesně je, ale zleva doprava je pod první N, druhá vypadá jako šupiny a třetí jako 7 v kroužku, značka s N je také vyražena na hlavni (vidět ve výhozním okénku) a pod ní jsou tam ještě dvě které nepoznám vůbec (snad orlice a pod křídli jako by měla nějaký znak, no nejvíc mi to připomíná jeřáb v docích:-)) Když ho otočí a dívám se na stranu s pojistkou, tak na závěru hned nad zádržkou zásobníku jsou v poloze nad sebou, mnou již zmíněné, jeřáby v docích ty jsou také na rámu pod zádržkou zásobníku a také 2 v poloze nad sebou. Vlevo od zádržky zásobníku je na rámu vyraženo BW, což předpokládám je značka německé armády.
Takže pokud mi s tím někdo dokážete pomoct, nebo mi poradíte, kde hledat. Budu vám nesmírně vděčný.
Mějte se, Honza

Tak mi to nedalo a protože se chystám koupit PPK prakticky se stejným značením, zkusil jsem napsat do Carl Walther a odpověděli, dokonce mi i poslali přehled značek, takže kdyby někdo měl zájem, pošelete foto a já to tam zkusim najít :wink: Jinak, 8/59 je skutečně výroba v srpnu 1959, ta čísla s pomlčkama je označení z Bundeswehru, nic bližšího o tom nenapsali. Znak "jeřábu v docích" je, ač to nevypadá, orlice Bundeswehru se svěšenými křídly :lol:, pod křídly je číslo. Je to přejímací značka nějakého institutu pro zkoušení ministrestva obrany.

K dotazu těch třech značek výše: to něco s "N" může být jedině spolková orlice, od roku 1952 se tam razítkuje i označení místa zkušebny, to budou ty "šupiny" v erbu, což je München (nejčastějc tam bývá paroh - Ulm). Od roku 61 se vedle razítkuje i dvojčíslí roku výroby (zkoušky). Sedmička v kroužku je záhada, nic takovýho tu nevidim :) BW je značka majetku Bundeswehru.

steiner11
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.11.2009 18:33

no ze je 8/59 mesic a rok vyroby,to by jeden nerek.me by spis zajimalo co je to TRA?

Chotis
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.11.2009 18:46

A mě by zajímalo, proč tam taky nenapíšeš? Mám seznam přejímacích značek, ne seznam zkratek jako DRP a tak...

Reklama

steiner11
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.11.2009 18:54

tak otravovat je kvuli trem pismenum nebudu,nejak to preziju.ja myslel,ze ti rekli vsechno co co znamena.a ty tri supiny asi nejsou supiny,ale tri korunky v erbu,aspon tak to vidim ja.

Chotis
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.11.2009 19:06

Já se ptal jen na to, co na tom waltheru je, ne na všechno obecně, to že mi poslali seznam značek byl "bonus"... Jinak šupiny v erbu je Mnichov a tři korunky v erbu je Kolín, podle popisu Flashe sem jako šupinky identifikoval Mnichov, ale bez fotky je to jen hádání... Většina z nich je tady https://store.bluebookinc.com/Info/PDF/Firearm/Proofmarks.pdf Ty roky ale zřejmě nesedí.
Ještě mě napadlo, z jaké zhruba doby je ten tvůj? Pozdější PPK měly měsíc a rok kódované písmeny...

steiner11
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.11.2009 19:43

mam tam jak tri korunky v erbu,tak orlicku s N.muj je z ledna 59.pod tim erbem je 09,coz je asi nejaky letosni prezkouseni a vpusteni do prodeje.jinak to cislo na zaveru je uplne stejny jako ma flash.dokonce i na zasobniku,ale tam je jiny datum vyroby.a co myslis tema supinama,na tom papiru je nikde nevidim.

hanzik86
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.11.2009 19:47

Pozdější PPK měly měsíc a rok kódované písmeny...[/quote]
Můžeš mi prosím prozradit tvůj zdroj informací?

Chotis
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.11.2009 20:04

Steiner- Orlice je značka BRD, tři korunky je zkušebna Kolín. Šupinky jsou podle mě Mnichov, podivej se do odkazu na německý značky.

hanzik- to sem tušim čet na nějakym fóru... Ale už to přehodnocuju, protože sice od r. 77 je dvojčíslí roku uváděno písmeny, ale bez měsíce a hlavně podle jednoduchýho principu A-K = 0-9. Takže písmena T a R jsou nesmysl. Mimoto je to taky uvedený v tom přehledu od Carl Walther.

hanzik86
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.11.2009 20:32

Chotis píše: Takže písmena T a R jsou nesmysl. Mimoto je to taky uvedený v tom přehledu od Carl Walther.

Tak ted se trochu víc nechytám. Co myslíš těma písmenama T a R?? Jsi si jistý že přispíváš na správné forum?

Chotis
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.11.2009 20:36

Ach jo, hanzik se ptal co jsou písmena TRA, tak mě napadlo, jestli to neni kódovaný rok a měsíc výroby... Co se ti na těch příspěvcích nelíbí?

steiner11
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.11.2009 20:37

jo supiny sou jako ta karovana sitka,tak to jo.uz to vidim.to tra bude zrejme znacka nejaky zkusebny,pac to mam i na makarovovi.

hanzik86
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.11.2009 20:49

Chotis píše:Ach jo, hanzik se ptal co jsou písmena TRA, ?

Nechci slovíčkařit, ale ja se na žádný písmena neptal, to si mne asi pleteš a mateš forum.
Spíš mne napadlo , jestli to neni nejaka zkratka určení ppk. Ale to jsou jen domněnky.

Chotis
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.11.2009 21:37

Ježišmarjá, já matu fórum :lol: Stačí číst příspěvky jeden po druhém a je to snad pochopitelný. Dělám víc věcí najednou a takhle to dopadá... Sorry, tak steiner se ptal no, vždyť to tu všechno je černý na bílým. Co je TRA fakt netušim, ale jestli je to i na Makarovovi...

PS- steinere, ten tvůj avatar, to je z 30 případů majora Zemana? 1953?

Chotis
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

02.12.2009 14:48

Taková zajímavost: máte někdo na PPK napsáno místo "Cal.7,65 mm" "Kal.7,65 mm"? Zaujalo mě to, a tak jsem hledal a hledal, projel snad všechny obrázky, co mi google našel, ale na všech PPK včetně PP, i druhoválečných i "Made in West Germany" je "Cal." Nějaká výrobní anomálie či co? Anebo sběratelská rarita :lol:

Justinian
Častý návštěvník
Častý návštěvník

02.12.2009 17:31

Proč rarita nebo anomálie? Kal. je německé "Kaliber", u německého kvéru to docela chápu. :)

Chotis
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

02.12.2009 18:38

Však já taky, německy umím :lol: Ale nechytl jsi pointu-všechny PPK včetně druhoválečných (kde bych to K jako Kaliber očekával spíš), co jsem zatím viděl ať už naživo nebo na obrázcích měly "Cal.". A druhá taková perlička-na tom mém je sice "Kal." ale v prvním řádku samozřejmě "Carl Walther... atd..." což je docela úsměvné, ikdyž chápu, že Carl Walther je zavedená obchodní značka, ale taky by tam mělo teda být "K" :D Jen se ptám, jestli někdo má taky takového pepka, nebo alespoň to někdy viděl, protože ať hledám jak hledám, nemůžu najít ani byť jen obrázek walthera s tímhle nápisem. Zajímá mě to, díky.

emrivan
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

01.03.2010 20:34

Zdarec - máte-li někdo zájem o PPK 7,65mm ULM a doplňky tak je v burze p-walther-ppk-7-65-ulm-and-bohate-prisl-t12809.html

PředchozíDalší

Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní