-
travis - Příspěvky: 882
-
teddis - Pravidelný návštěvník
Re: Walther PPK
Protože mi to pepek zatím udělal jen jednou, myslím si že to mohlo být slabším nábojem. Pro všechny případy už mám objednanou náhradní vratnou pružinu. Budu to sledovat a kdybych zjistil víc, dám vědět.
-
Walt - Příspěvky: 1417
v PPK mi jeden zasobnik pravidelne nepodava prvni naboj ciste do komory
vzdy se sprajcne, pomuze lehce natahnout zaver a pak pustit
delal to i behem strelby, ale po treti sade uz fungoval dobre
snad se casem ochodi, druhe zasobniky funguji dobre
vzdy se sprajcne, pomuze lehce natahnout zaver a pak pustit
delal to i behem strelby, ale po treti sade uz fungoval dobre
snad se casem ochodi, druhe zasobniky funguji dobre
- svata
- Pravidelný návštěvník
Nemohl být slabší náboj ?? Stačilo to k zasunutí náboje, ale nedotáhlo to závěr až dozadu...
-
Walt - Příspěvky: 1417
Natahnu rucne na doraz, pustim a sekne se v nabehu do komory
Vyvodky se zdaly byt v poradku, jeste je promerim
S druhymi zasobniky funguje skvele, jak jsem mohl doted bez PPK zit?

Vyvodky se zdaly byt v poradku, jeste je promerim
S druhymi zasobniky funguje skvele, jak jsem mohl doted bez PPK zit?

-
boris_ - Častý návštěvník
pepek mi povodne robil problemy - pravidelne sa 1 az 2 zo 100 nabojov spriecili pri podavani do komory. problem bol v hornej hrane komory. puskar prelestil nabehovu rampu, zabrusil a prelestil hornu hranu komory a odvtedy pepek slape bez problemov. pravda je ale taka, ze stale preventivne paskujem len 6 nabojov. setrim tak pruziny kedze zasobniky nechavam dlhodobo napaskovane koli noseniu a zistil som, ze zasobniky napaskovane na 7 nabojov robia obcas problemy. manurhin zasobniky (2 kusy) su na problemy nachylnejsie ale ani origo walther zasobnikom (3 kusy) proste nechuti ked su nakrmene az po okraj.
zivod pred PPK... bol to zivot???
zivod pred PPK... bol to zivot???

- hanzik86
- Pravidelný návštěvník
Mám poválečnýho "pepka" od loňskýho podzimu, vystříleno 500 nábojů a ani jeden vzpříčenej či nevystřelenej (tyto problémy spíš u čézet). Tak mně napadá, že se to vyskytuje serii od serie (muj je z roku 1959)...
-
to Walt: tuto závadu také znám, jeden zásobník mi občas nechce nabíjet první náboj. Dělá to pokaždé jen poprvé, v dalších kolech již pracuje normálně. Nechávám si ho jen na střelnici, na nošení jsem si koupil zásobník od Mec-Garu. Je spolehlivý a narozdíl od originálu mi neničí náboje, když je vypáskovávám. Vzal jsem poslední od Brýmový a podle toho co říkali je už mít nebudou. Ale mají je v BVS za 650,- , sice s tou ošklivou gumovou botkou, ale to by snad šlo vyměnit 

-
Zdravím všechny nadšence "pepků", dneska mi došel balíček z guns-trade s objednanými černými pažbičkami - a pasujou
Sice jsem na ně čekal asi měsíc, protože v Německu měli dovolenou, ale hlavně že jsou.

-
DaVca - Pravidelný návštěvník
Tak jsem se do PPK nejak zamiloval az po usi. Dneska jsem jich plno prevracel v ruce, od povalecnych z Ulmu, po nove licencne z Madarska. Mel bych dotaz na zdejsi majitele a jejich postrehy po delsi dobe uzivani. Cena zase tak moc roli nehraje, to madarske PPK je trosku vetsi (male rozmery se mi u PPK libi), ale v moji pazoure se zase drzi lepe.
Moje pozadavky: chci proste krasnou a legendarni zbran (jakou PPK dle mehi urcite je), ale rad bych z ni i strilel a v lete nosil. Bohuzel vsechny PPK z Ulmu, ktere jsem mel v ruce byly vice ci mene chycene liskou (zaver, telo) a hlaven extra zrcadlo neni (stale vsak nejak v mezich). Proste je na nich videt, ze to jsou nosene zbrane v dobrem stavu.
Co mne zajima:
1) DA mi u madarske verze prisla o DOST tuzsi, nez u tech z Ulmu. Ja osobne jsem zvyklej na SA (zadnou DA zbran jsem nikdy nemel). Je slozite vyladit to a nebo se to casem ochodi a pujde to lepe?
2) na co se zamerit pri nakupu 50let stareho PPK a na co si davat pozor?
3) da se temhle uz nosenym PPK duverovat s ochranou zivota?
4) kvalitativni rozdil novy madar (levnejsi material) vs Ulm (lepsi material, ale 50 let star) je znatelny?
5) hlida si walter kvalitu z madarska a nebo jsou s nima nejake problemy?
Za kazde info diky.
Moje pozadavky: chci proste krasnou a legendarni zbran (jakou PPK dle mehi urcite je), ale rad bych z ni i strilel a v lete nosil. Bohuzel vsechny PPK z Ulmu, ktere jsem mel v ruce byly vice ci mene chycene liskou (zaver, telo) a hlaven extra zrcadlo neni (stale vsak nejak v mezich). Proste je na nich videt, ze to jsou nosene zbrane v dobrem stavu.
Co mne zajima:
1) DA mi u madarske verze prisla o DOST tuzsi, nez u tech z Ulmu. Ja osobne jsem zvyklej na SA (zadnou DA zbran jsem nikdy nemel). Je slozite vyladit to a nebo se to casem ochodi a pujde to lepe?
2) na co se zamerit pri nakupu 50let stareho PPK a na co si davat pozor?
3) da se temhle uz nosenym PPK duverovat s ochranou zivota?
4) kvalitativni rozdil novy madar (levnejsi material) vs Ulm (lepsi material, ale 50 let star) je znatelny?
5) hlida si walter kvalitu z madarska a nebo jsou s nima nejake problemy?
Za kazde info diky.
-
Chotis - Pravidelný návštěvník
K nové maďarské produkci se nemůžu vyjádřit, nezkoušel jsem a nelíbí se mi, díky většímu rámu má větší kapacitu, ale už nemá ten ppkáčkovej ladnej tvar... Co se týče poválečné výroby, vůbec bych se toho nebál. Zpracování je mnohdy na vyšší úrovni, než lecjaká soudobá produkce, horší to může být jen se spolehlivostí...ale to je např díky zdeformovaným vývodkám zásobníku, osobně s tím ale nemám problém... Liška na závěru? To jsem ještě neviděl. Škoda, že jsi prošvihl dodávku od Zeleného sportu, měli tam zánovní kousky... Tuhost v DA je na kouscích z Ulmu v pohodě, SA podle mě perfektní. Sečteno a podtrženo, sháněl bych poválečného Ulmáka v perfektním stavu a brynýru, na maďary bych se vyprd
Pokud by nevadil rám v hliníku, v burze už delší dobu někdo myslím prodává zánovního... Taky nevim, kde ses byl dívat, ale juknul bych do BVS, mají tam pepky i v 9Br, což by byla paráda, ale nevim, v jakém stavu...

- hanzik86
- Pravidelný návštěvník
A kde si je prohlížel?
Co se týče toho svěření ochrany života, tak si myslím že i když je to 50let starej ( nošenej ) kus, tak já mu ochranu života svěřuju 100%...ale je to věc rozumu
DA se časem rozchodí sám, z toho bych strach neměl.
Co se týče toho svěření ochrany života, tak si myslím že i když je to 50let starej ( nošenej ) kus, tak já mu ochranu života svěřuju 100%...ale je to věc rozumu

DA se časem rozchodí sám, z toho bych strach neměl.
-
-
Je na nich neco extra spatneho?
-
Nemají zrovna extra kvalitu zpracování , materiálu a hlavně výdrž. Měl jsem Fég P9R a byly s ním po cca 1000 ranách potíže. Musel na opravu a do světa.
-
Pokud máš větší ruku, PPK rádo kouše. Možná by stálo za to si z něho nejprve zkusit vystřelit. Do mé drobné ruky padne jako ulité a někdy jen škrábne, ale přítelkyni ošklivě raflo do kloubu palce
To pak není taková radost z něho střílet. Jinak je to dle mého výborná zbraň pro nošení a střílení na střelnici -není tak velká, aby překážela, není tak těžká, aby to vadilo a na střelnici se s ní dá slušně vyblbnout. Pochlubím se
, tohle je na 15m, 5 ran (škoda té jedné, co mi utekla do sedmičky). Ale není to tak zatím pokaždé.

-
Strelbu jsem zkousel, nekouse (docela prekvapive). Vsichni okolo mne od toho zrazujou (slaby naboj, tezke, problemy se spolehlivosti, zastarale), ale ja je nejak neposloucham (proste laska
).

-
krampus - Častý návštěvník
davca... ty který ppk považují za těžké bych chtěl potkat
jeden dotaz...
kdy se začaly dělat jednotlivý modifikace PPK? (myšleno ráže.)
znám PPK v 7,65brk, 9brk, 22lr. dělaly se ještě jiný?

jeden dotaz...
kdy se začaly dělat jednotlivý modifikace PPK? (myšleno ráže.)
znám PPK v 7,65brk, 9brk, 22lr. dělaly se ještě jiný?
-
cetl jsem i o .25 ACP (pry se jich vyrobilo velice malo), o datech bohuzel nevim
-
Též bych chtěl potkat toho, pto kterého je PPk těžké a hlavně zastaralé. Co je lepšího v konstrukci s dynamickým závěrem?
Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní