-
DaVca - Pravidelný návštěvník
Re: Walther PPK
Tak mazel je doma. Ze vsech zbrani mam zatim nejvetsi radost z PPK. Nakonec jsem si vybral klasiku Ulm (ten madar v primem srovnani opravdu neobstal). Ocel, hlaven super, DA spoust jde krasne, do ruky padne jak ulita. Jen z odreneho a castecne rzi pokryteho zaveru moc radost nemam. Proste nosenej a asi malo strilenej kver. Snad to pujde lehce opravit. Zkusebne jsem si ho dal do kapsy od kalhot a zmizel jak nic. Ty rozmery jsou fantazie, z rozborky jsem nadsen (hlavne kdyz si vzpomenu jak pokazde trpim u Spartana s tim pitomym klicem). Tesim se na provetrani na strelnici.
-
teddis - Pravidelný návštěvník
Gratuluji k mazlíkovi. Nějaká fotka by nebyla? S tou povrchovkou si nedělej starosti, pokud je plně funkční a dobře střílí, pustil bych to z hlavy. Aspoň tě nebude zlobit nějaký ten nový šrám 

-
Tak prikladam foto:
Nejake dalsi poznatky:
Mazlik rozlozen, vycisten a poradne vydrhnut. Hodne prokoukl. Zasobniky se paskuji opravdu blbe a prijde mi, ze horni naboj je tam planda dosti ledabyle (a to jak u originalniho ke zbrani, tak zcela noveho, koupeneho). Vadi mi mala miridla, ale s tim asi nic neudelam. To omlaceni mi prijde cim dal tim viditelnejsi. Urcitym zpusobem se mi ale libi, ze to ma urcitou historii (musela bejt divoka). Uvazuju i o nove povrchovce (otazka zni, jaka by byla cena). Vnitrek zbrane nastesti dobrej. Poradne se ukaze az tomu dam zabrat na strelnici. Pazbicky jiste koupim nove (jen 1000Kc se mi za ne opravdu zatim davat nechce). Celkove spokojenost. Ta velikost mne opravdu dostala. Ma-li nekdo tip na levnejsi cerne plastove pazbicky, pak budu rad
Nejake dalsi poznatky:
Mazlik rozlozen, vycisten a poradne vydrhnut. Hodne prokoukl. Zasobniky se paskuji opravdu blbe a prijde mi, ze horni naboj je tam planda dosti ledabyle (a to jak u originalniho ke zbrani, tak zcela noveho, koupeneho). Vadi mi mala miridla, ale s tim asi nic neudelam. To omlaceni mi prijde cim dal tim viditelnejsi. Urcitym zpusobem se mi ale libi, ze to ma urcitou historii (musela bejt divoka). Uvazuju i o nove povrchovce (otazka zni, jaka by byla cena). Vnitrek zbrane nastesti dobrej. Poradne se ukaze az tomu dam zabrat na strelnici. Pazbicky jiste koupim nove (jen 1000Kc se mi za ne opravdu zatim davat nechce). Celkove spokojenost. Ta velikost mne opravdu dostala. Ma-li nekdo tip na levnejsi cerne plastove pazbicky, pak budu rad

- svata
- Pravidelný návštěvník
Gratuluji, PPK je opravdu dobrá pistole. Proč chceš měnit pažbičky, ty původní (podle fotky) se zdají OK a levněji je asi neseženeš. Černění by nebylo tak drahé, ale zbraň by ztratila tu patinu a i ta má své kouzlo. K zásobníkům: Pokud Ti náboj v zadní části zásobníku drží dobře, boční pohyb má pouze v přední části u vyústění, je to OK. Mám zásobník předválečný, poválečný i současný, dělají to všechny.
-
Chotis - Pravidelný návštěvník
Krásnej mazlík, gratuluju. Koukám pozdější provedení, ten by měl mít mířidla o něco lepší a snad i zvýrazněný, je to tak? Víš rok výroby? Nějaké zajímavé značení má? S povrchovkou bych si starosti nedělal. Takhle Ti aspoň nebude líto ho používat. Já jsem opačný extrém, mám skoro-uloženku a tak s ním střílím málo a co nejopatrněji, aby brynýr zůstal neporušený, protože je prostě nádhernej
Páskování posledních dvou nábojů je očistec, s tím se nedá nic dělat, volný náboj je díky okraji nábojnice 7,65, náboje na sobě nesedí v celé délce, hlavní je, když to bude správně přebíjet. Proč kupovat nové střenky?

-
Diky
Strenky mam momentalne hodne omlacene (na te fotce to neni moc videt), proto bych koupil nove. I kdyz... Noveho Spartana nosim ze strachu o odreni pomalu na polstarku. Na jednu stranu bych se rad kochal krasnym brynyrem, na druhou zase nejakou historii, kterou muze ta zbran vypravet. Kdopak ji asi nosil, co zazila. Asi to je nakonec dobre, ze se s tim clovek nebude bat obcas bouchnout (ted se jen chlacholim). To chovani zasobniku presne sedi na vas popis, jsem castecne uklidnen
. Uz se nemuzu dockat, az si z nej prasknu, snad bude vsechno fachat bez problemu. Ani nevite jak jsem rad, ze jsem nakonec dal na zdejsi rady a nekoupil si toho noveho madara. Ja si proste nemuzu pomoct, ale PPK je krasna zbran.
EDIT: miridla ma vetsi (resp. oproti tem uplne puvodnim), ale stale dosti pidi.

Strenky mam momentalne hodne omlacene (na te fotce to neni moc videt), proto bych koupil nove. I kdyz... Noveho Spartana nosim ze strachu o odreni pomalu na polstarku. Na jednu stranu bych se rad kochal krasnym brynyrem, na druhou zase nejakou historii, kterou muze ta zbran vypravet. Kdopak ji asi nosil, co zazila. Asi to je nakonec dobre, ze se s tim clovek nebude bat obcas bouchnout (ted se jen chlacholim). To chovani zasobniku presne sedi na vas popis, jsem castecne uklidnen

EDIT: miridla ma vetsi (resp. oproti tem uplne puvodnim), ale stale dosti pidi.
-
S těma černýma střenkama tě moc nepotěším, prolezl jsem na netu kde co, ale 990,- byla nejnižší cena. Možná by někdo prodal klasické hnědé po výměně za dřevěné, ale nevím, nevím 

-
travis - Příspěvky: 882
Já tedy nemám origoš Walther PPk, ale Manurhin-lic. Walther, mod. PPK, cal. 7,65, hnědé střenky, brynýr neošoupaný, 6. a 7. náboj do šuplete jde bez problémů, střela má trošku stranový vakl. To těžké ládování posledních nábojů může být silnou , neopotřebovanou zásobníkovou pružinou. Můj Pepek většinou leží v trezouru, ale plně naládovaný, 7+1, připravený k okamžitému použití a možná tím je pružina již trošku unavenější, ale podává i poslední náboje bez problémů. Jako druhý zásobník jsem koupi l 8 ranný od W-PP a na volný kousek mezi botku a dno rukojeti jsem navlékl černý plastový návlek, seříznutý akorát a mezera je vyplněná a ani není znát, že není origoš , dělá dobrou oporu pro malík, a mám 8+1. Jsem tedy zastáncem hnědých střenek, které se nejvíc podobají originálům z před a válečné produkci. S černými mně PPk připadá moc fádní, jako ti Maďaróni.
-
rotwajlerdick - Častý návštěvník
musim se taky pochlubit mym manurhinem
strenky klinsky s myma inicialama
pouzdro km sandlery
mam asi 1,5roku
ma nastrileno mnou okolo1000ran
vse bez problemu a zavad
presnost urcite lepsi nez zvladnou me schopnosti
strenky klinsky s myma inicialama
pouzdro km sandlery
mam asi 1,5roku
ma nastrileno mnou okolo1000ran
vse bez problemu a zavad
presnost urcite lepsi nez zvladnou me schopnosti
-
- svata
- Pravidelný návštěvník
Také se pochlubím. Upravil jsem pěkné, ale silné dřevěné střenky (asi manurhin, ale nejsem si jistý) k obrazu svému. Takové, jaké se dělaly na PPK ve 30. letech minulého století...
-
To jsou krásní mazlíci
Jak tu někdo psal přede mnou - PPK se špatně vybírá, člověk by je nejraději měl všechny 

-
Hoši, ve všech příspěvcích pod mým ze včerejška máte pravdu, nejraději všechny. Dřevěné střenky jsou opravdu pěkné a dle mně se na pepka hodí. Asi mrknu ke Klinským na cenu. Nahodit zpět plasťáky je otázka 15 sec.
-
Chotis - Pravidelný návštěvník
Proti dřeveným střenkám nic, ale za tu cenu tam nechám originály, ty mu taky moc sluší... Ještě by to chtělo PP-éčko, jsou to tak krásný pistole... Chci obě! 

-
koukni se ke klinskemu a je s nim domluva dobra,mne sam poskytl navrh monogramu a za navrh a zrealizovani chtel 120kc myslim take parada plastove mam take,ale nelibi se mne na nem drevo je podle mne hezci este dela pekny http:www.marschalgrips.com a podle mne nejsou ani moc drazi tak na stejno s klinskym
-
steiner11 - Pravidelný návštěvník
mne teda dreveny strenky na pistolku nesmej,ani kdyby byly zadarmo.to drevo na kovu mi vubec nesedi,jako kola z trabanta na mercedesu.ale nekdo je na brunety a nekdo zas na blondyny,ze jo. 

-
drevo je sice podle mne nachylnejsi na poskozeni,ale krasne kontrastuje jehobarvas kovem.a podivej se spatky do historie,drevo ke zbranim patri odjakziva 

-
Jistěže bylo na světě dříve dřevo, než plasty, proto mi k PPk pasují nejvíce hnědě žíhané plastové, de facto jako imitace dřeva.
-
no aspon takhle a kdybych mnel wltrika postarsiho,ne novodobyho tak by na nem mohli byt i ty plastove ....ale musela by tam byt ta slepicka a....
pak by byl uplne dokonaly
dobove pouzdro uz mam,dokonce i dobove naboje...jen ten starecek s teme strenkama mne chybi..

dobove pouzdro uz mam,dokonce i dobove naboje...jen ten starecek s teme strenkama mne chybi..
-
Plastové hnědé žíhané střenky jsou nádherné. Viděl jsem je na jednom pepkovi v muzeu a moc mu to slušelo
Ty dřevěné s iniciálami jsou ale také moc povedené, asi začnu šetřit 

Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní