-
teddis - Pravidelný návštěvník
Re: Walther PPK
Podle Wikipedie by tam ani 7 nábojů nemělo jít:
Feed system Magazine capacity:
PP: 10+1 (.22LR), 8+1 (.32 acp)
7+1 (.380)
PPK: 8+1 (.22 LR), 7+1 (.32 acp)
6+1 (.380).
Celý odkaz: http://en.wikipedia.org/wiki/Walther_PP
Feed system Magazine capacity:
PP: 10+1 (.22LR), 8+1 (.32 acp)
7+1 (.380)
PPK: 8+1 (.22 LR), 7+1 (.32 acp)
6+1 (.380).
Celý odkaz: http://en.wikipedia.org/wiki/Walther_PP
-
gabo - Pravidelný návštěvník

Diky za odkaz.
-
Doufám, že tam nemají chybu
Beru informace jen z netu, protože PPK v téhle ráži nevlastním. Ale vzhledem ke stejné výšce obou pepků a širšímu náboji to nějakou logiku má.
Užij si nového miláčka a dej vědět nějaké poznatky a zkušenosti

Užij si nového miláčka a dej vědět nějaké poznatky a zkušenosti

-
SEXYaSMYSLNY - Častý návštěvník
Rotwajler: Taky by se mi hodily nějaké pružiny zásobníku 7,65. Kde jsi je splašil?
U každého nového zásobníku jde poslední náboj ztuha. Vždycky pomohlo nový napáskovat a nechat 14-30 dní ladem a pohoda. Jinak zásobníky mám 2 a sřídám je po týdnu. Na nošení narvu 7 nábojů, doma v šuplíku je 5. Jeden nabitý, druhý odpočívá. Ale kdybych měl druhé pružiny...
Ke zbrani. Ideální kvér. Ideální hlavně v tom, že jsem zažil neuvěřitelné peripetie při výběru zbraně na nošení i střelnici pro ženu, se kterou by nezápasila a přitm by to nebyla vyloženě malorážka. Má takové maličké ručičky. PPK nakonec zvítězilo na celé čáře. Má Manurhina a naprostá spokojenost.
U každého nového zásobníku jde poslední náboj ztuha. Vždycky pomohlo nový napáskovat a nechat 14-30 dní ladem a pohoda. Jinak zásobníky mám 2 a sřídám je po týdnu. Na nošení narvu 7 nábojů, doma v šuplíku je 5. Jeden nabitý, druhý odpočívá. Ale kdybych měl druhé pružiny...
Ke zbrani. Ideální kvér. Ideální hlavně v tom, že jsem zažil neuvěřitelné peripetie při výběru zbraně na nošení i střelnici pro ženu, se kterou by nezápasila a přitm by to nebyla vyloženě malorážka. Má takové maličké ručičky. PPK nakonec zvítězilo na celé čáře. Má Manurhina a naprostá spokojenost.
-
boris_ - Častý návštěvník
zena vladze PPK obtiahnut? moja subtilna polovicka sa s tym vzdy potrapi.
k zasobnikom PPK - uz 2 roky mam permanentne napaskovane 3 zasobniky kazdy po 6 nabojov (7,65) pricom vzdy jeden pri navsteve strelnice vystrielam a nasledne doplnim. kazdy zasobnik je teda vkuse napaskovany vzdy min. 2 - 3 mesiace. zatial som nezaznamenal ziaden problem s pruzinami. permanentne napaskovanie do neuplnej kapacity pruzinam neskodi. skodia im opakovane cykly nabijania a vybijania a pripadne prekrocenie maximalneho rozsahu kompresie pruziny. ergo aj ked je zasobnik napr. stavany na 15 ran, nekvalitna pruzina dlhodobo znesie bez poskodenia iba mensi pocet nabojov v zasobniku. nikdy nepaskujem ziadny zasobnik do plnej kapacity, vzdy idem aspon o 1 (u jednoradovych) az 2 - 3 (u dvojradovych) pod max kapacitu. s vynimkou strelby, napaskovane zasobniky nevybijam pokial nemusim.
k zasobnikom PPK - uz 2 roky mam permanentne napaskovane 3 zasobniky kazdy po 6 nabojov (7,65) pricom vzdy jeden pri navsteve strelnice vystrielam a nasledne doplnim. kazdy zasobnik je teda vkuse napaskovany vzdy min. 2 - 3 mesiace. zatial som nezaznamenal ziaden problem s pruzinami. permanentne napaskovanie do neuplnej kapacity pruzinam neskodi. skodia im opakovane cykly nabijania a vybijania a pripadne prekrocenie maximalneho rozsahu kompresie pruziny. ergo aj ked je zasobnik napr. stavany na 15 ran, nekvalitna pruzina dlhodobo znesie bez poskodenia iba mensi pocet nabojov v zasobniku. nikdy nepaskujem ziadny zasobnik do plnej kapacity, vzdy idem aspon o 1 (u jednoradovych) az 2 - 3 (u dvojradovych) pod max kapacitu. s vynimkou strelby, napaskovane zasobniky nevybijam pokial nemusim.
-
Ta moje má s natahováním také problémy
Ale přikládám to nedostatku zkušeností, prostě neví jak se k tomu postavit. Jakmile to ale natáhne, střílí nepříjemně přesně.

-
Chotis - Pravidelný návštěvník
Chtěl bych požádat vlastníky pepků 7,65, aby se podívali na rám pod hlavní v místě, kde se opírá konec lučíku, na který naráží závěr při zákluzu. Můj pepek nemá víc než pár set ran za sebou a už je silně znát čtvercový otisk v rámu právě od toho konce lučíku, jak kdyby byl rám z měkkého materiálu, je ale ocelový. Může to být např unavenou vratnou pružinou? Že tedy síla nárazu po výstřelu není tolik ztlumena? Všiml jsem si v provnání s jinými ppkáčky, že ten můj jde o poznání lehčeji natáhnout... Nebo to tak máte i vy? Za fotky budu vděčný...
-
moj manurhin pepek je materialovo v porovnani s ostatnymi buchackami skor blato takze tvoje zistenie ma neprekvapuje. na viacerych miestach vnutri zaveru ma drobne otlacky a vytlky. zatial ale facha dobre. na rame som si este tebou popisovane opotrebenie nevsimol, hoci pravda je ze som ho ani nehladal 

-
rotwajlerdick - Častý návštěvník
mam take manurhina,ale toto nepozoruju.naopak si myslim,ze je na lepsi urovni nez origo jen se mne soupnul brynyr,tak zaver od usti mam sedreny az na kov ,ale to je od pouzdra,nosim casto.
- xenoyy
- Častý návštěvník
Tak se "nehádejte",kdo má nebo nemá materiálově lepší PPK-čko..
Jestli dostupné materiály nelžou,tak všechna poválečná PPK-čka a je jedno jestli značena Walther nebo Manurhin jsou dělána ve stejné fabrice,na stejných strojích,ve stejné době(teď nevim jestli od roku 1953 nebo 1956). Vše děláno na strojích,které byly odvezeny z říše do Francie. Jen je pro obchodní účely značily jak Walther tak i Manurhin a je nad slunce jasné,že některé policejní útvary policie měli jak PP i PPK pistole zase i od Waltheru i od Manurhinu,protože to do důsledku bylo prašť jako uhoď(je to stejný jako v té automobilce TPCA u Kolína - tam taky dělaj jedno auto pod třema značkama - Toyota,Citroen,Peugeot..) Pistole Manurhin maj ještě pod značkou vyraženo "made in France",kdežto Walther tam má jen to svoje logo ve vlaječce. Zpátky se stroje na výrobu těchto pistolí stěhovaly myslím v roce 1984 a od té doby jsou PPK-čka vyráběná v osvobozeném západním Německu značena pod vlaječkou Walther ještě "Made in W.Germany",aby bylo zřetelně jasné,že od té doby je zase mrskaj v Německu.

Jestli dostupné materiály nelžou,tak všechna poválečná PPK-čka a je jedno jestli značena Walther nebo Manurhin jsou dělána ve stejné fabrice,na stejných strojích,ve stejné době(teď nevim jestli od roku 1953 nebo 1956). Vše děláno na strojích,které byly odvezeny z říše do Francie. Jen je pro obchodní účely značily jak Walther tak i Manurhin a je nad slunce jasné,že některé policejní útvary policie měli jak PP i PPK pistole zase i od Waltheru i od Manurhinu,protože to do důsledku bylo prašť jako uhoď(je to stejný jako v té automobilce TPCA u Kolína - tam taky dělaj jedno auto pod třema značkama - Toyota,Citroen,Peugeot..) Pistole Manurhin maj ještě pod značkou vyraženo "made in France",kdežto Walther tam má jen to svoje logo ve vlaječce. Zpátky se stroje na výrobu těchto pistolí stěhovaly myslím v roce 1984 a od té doby jsou PPK-čka vyráběná v osvobozeném západním Německu značena pod vlaječkou Walther ještě "Made in W.Germany",aby bylo zřetelně jasné,že od té doby je zase mrskaj v Německu.
-
rotwajlerdick - Častý návštěvník
je to jasny
mame spolu pres 1000ran a pohoda,opotrebeni uplne stejny jako na zacatku akorat ten brynyr 

-
Chotis: v místě co popisuješ jsem žádnou deformaci nenašel. Jen trochu sedřené černění na rámu pod lučíkem a uvnitř závěru v místě, kde závěr naráží do lučíku. Je ale pravda, že s pepkem máme nastříleno jen kolem 400 ran 

-
ja mam s pepcom nabehanych nejakych 1500 ran ale kupoval som ho jeteho, odhadujem ze mozno ma nabehane aj raz tolko. v porovnani napr. s K100 z ktorej mam vypalenych skoro 10k ran je material ppk viditelne poddajnejsi, rozhodne vsak netvrdim ze je to nejaky zinkovy hitlermetal. asi som sa vyjadril prilis prehnane...
-
Žena má malinkou ruku a natáhne to vcelku v klidu. Taky natáhne i CZ D, a ta má, řekl bych dost tuhou pružinu. Natáhla i švagrovu Paru .45, 5" hlaveň a ta šla už hodně ztuha. Dřív zápasila skoro se vším, takže to chce jen grif, vědět, jak za to vzít. Většina začátečníků, co kvér drží poprvé v ruce, hlavně ženy, mají problém, protože se snaží jakoby postupně přidávat na síle, místo toho aby to prostě popadli a nemazlili se stím. Taky neví pořádně, jak vzít za závěr.
Boris: Já mám u PPK jen asi 200 ran, takže nevím, ale tobě doporučuju výměnu vratné pružiny. V BVS bývá asi za 220 kč. Nová měří 100 mm. Měl jsem 2 PPK, u každého jsem pružinu měnil a bylo to znát. První PPK mělo pružinu 85 mm a vcelku dělalo problémy. S novou pružinou ne.
Boris: Já mám u PPK jen asi 200 ran, takže nevím, ale tobě doporučuju výměnu vratné pružiny. V BVS bývá asi za 220 kč. Nová měří 100 mm. Měl jsem 2 PPK, u každého jsem pružinu měnil a bylo to znát. První PPK mělo pružinu 85 mm a vcelku dělalo problémy. S novou pružinou ne.
-
-
SEXYaSMYSLNY: mohl by si prosím popsat některé z problémů, které způsobuje unavená vratná pružina? Moje má 94mm...
-
U prvního PPK (pružina 85 mm) to už řádně kopalo a často nezůstal závěr na záchytu po dostřílení zásobníku. A taky se klasicky párkrát kousl náboj ve výhozním okně, napříč. 94 mm by nemělo být nějak strašné. Nová pružina si časem sedla na 95 mm.
-
Chotis - Pravidelný návštěvník
Díky za nápad, moje má 93mm, radši tedy zkusím objednat novou, v BVS skladem nemají. V mém bývalém PPK byla při natáhnutí závěru potřeba znatelně větší síla...
-
No vidíš, nejlepší je pocitové subjektivní posouzení
. U mě to bylo taky tak. Nová prostě měla znatelnější odpor a bylo to poznat hlavně při tlumení zpětného rázu. Je to přece jen takový obyč, drátek a většinou tam byl stlačený několik desítek let. Nejsem nějaký odborník, ale mně toto vždycky pomohlo. V BVS ty prožiny mívají celkem pravidelně, takže se snad brzo dočkáš.

- Tad
- Nový uživatel
Vím, že se tu už probíralo, ale máte někdo osobní zkušenosti s PPK/E v ráži 7,65 ? Moc se toho na netu najít nedá. Nějaký čas po něm pokukuji a navíc se mi drží lépe než klasické PPK. O "americké" PPK/S se moc lichotivě nemluví. Jak je to se spolehlivostí maďarského PPK/E ? Díky za názory.
Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní