-
Simir - Nový uživatel
Re: Walther PPK
Přemýšlím, že bych si udělal takhle kolem vánoc radost a pořídil si PPK... Jen jsem ho ještě nedržel v ruce.
Našel by se nějaký ochotný a zkušený majitel z Prahy, co by ho při svojí další návštěvě AVIMU vzal s sebou, ukázal, předvedl a nechal si mě střelit?
Pište prosím do PM.
Našel by se nějaký ochotný a zkušený majitel z Prahy, co by ho při svojí další návštěvě AVIMU vzal s sebou, ukázal, předvedl a nechal si mě střelit?
Pište prosím do PM.
-
Walt - Příspěvky: 1417
- rotmistr
- Častý návštěvník
když ppk tak jedině od Walthera
nechceš PPK-L ?

-
Lopez - Častý návštěvník
Při střelbě z PPK-L mi po výstřelu vypadne zásobník. Spíš povyjede ze zbraně a tím nedojde k opětovnému zasunutí náboje do náb. komory. Nedělá to pokaždé, ale nepravidelně s různým druhem střeliva a s různou kapacitou zásobníku. Ale bohužel zkoušel jsem jen jeden zásobník a pak známý v obchodě vypálil z jiného zásobníku cca 4 výstřely a neudělalo mu to. Podle mě to bylo zase málo zkušebních výstřelů, ale střílej v krámu ve městě....
Pepek je téměř nestřílený a ani nenošený. Zásobník na pohled bez vady na funkčnosti a kráse. Ale po pár výstřelech jsem zjistil, že zůstává na podavači nábojů v místě, kde zvedá záchyt závěru DOST zřetelný a ostrý sekanec.....
Díky za vaše případné komentáře a rady.

Pepek je téměř nestřílený a ani nenošený. Zásobník na pohled bez vady na funkčnosti a kráse. Ale po pár výstřelech jsem zjistil, že zůstává na podavači nábojů v místě, kde zvedá záchyt závěru DOST zřetelný a ostrý sekanec.....
Díky za vaše případné komentáře a rady.
-
teddis - Pravidelný návštěvník
Vypadá to nějak takhle?
Mám to na dvou originálních zásobnících a fungují normálně. Budˇ bych koupil ještě jeden zásobník (stejně se bude hodit
) nebo bych si od někoho půjčil a vyzkoušel. Pokud bude závada trvat, bude zřejmě v uchycení (vypouštění) zásobníku.
Mám to na dvou originálních zásobnících a fungují normálně. Budˇ bych koupil ještě jeden zásobník (stejně se bude hodit

-
Peggy - Sponzor serveru
-
travis - Příspěvky: 882
Můj Manurhinový Pepek žádné otisky na zásobnících nedělá a fonguje bez problémů s náplní 7 i 8 nábojů. Druhý zásobník mám od PP na 8 kousků (MG).
-
Zřejmě bude nějakou dobu trvat, než se tam otisk objeví. Na nových zásobnících od Mecgaru se mi zatím také nic nedělá (vystřeleno cca 200ran). Ale přes otisk na originálních zásobnících vše funguje jak má, zásobník během střelby nevyjíždí. Možná, když je zásek hlubší, vadí v podávání náboje, težko říct. Nejjednodušší mi přijde zkusit zbrań s jiným zásobníkem, ale víc než 4 rány 

-
Chotis - Pravidelný návštěvník
Zásek je od záchytu závěru, mám to na obou zásobnících. Přijde mi to z prinicpu normální, spíš mě překvapuje, že to tam někdo taky nemá
Vypadávání zásobníku s tím ale nebude mít co společného. Zkontrolovat záchyt zásobníku nebo jak se ten bazmek jmenuje a místo, kde zapadá do zásobníku, třeba je tam něco špatně...

-
Jim11 - Častý návštěvník
Pokud nezapadá záchyt zásobníku do otvoru v zásobníku, tak musí být vidět na protější straně tlačítka, že vystupuje nad obrys zbraně. A snad by byla možná ještě další alternativa, že je prasklá pružinka záchytu, to by se pak tlačítko záchytu nevracelo zpět. Nevidím problém v tom zjistit to.
-
Parabellum - Častý návštěvník
Osobně bych to typnul na slabou pružinku pod záchytem zásobníku. Dokud je zásobník dost předepjatý více náboji, tak se na ozubu záchytu zásobníku udrží, ale jakmile už je tam poslední, či předposlední náboj, tak výstřelem asi poodskočí a zásobník trochu vyjede.
Na mém PPK se nic takového neděje. Co se týče otlaku na podavači, tak tomu by se dalo zabránit lehkým zacemontovánim podavače
Na mém PPK se nic takového neděje. Co se týče otlaku na podavači, tak tomu by se dalo zabránit lehkým zacemontovánim podavače

-
Lopez - Častý návštěvník
Všem díky za rady a komentáře. Byl jsem na střelnici a vzal jsem si sebou i PPK a začal jsem prohazovat zásobníky a střílet. Dlužno říct, že jsem oba Pepky doma řádně vyčistil a lehce namazal Break Free. S kámošem jsme vystříleli z obou a cca 100 patron a udělalo to jen jednou. Jo a před samotnou střelbou jsem doma jehlovým piníčkem a lapovacím papírem, odstranil "zásek" na zásobníku. Po střelbě a vizuální kontrole už ani jedna zbraň nedělá hluboký zásek - jen otisk záchytu na podavači.
Asi chtějí pistole z roku 1969 trochu "rozchodit", odstranit starou vazelínu atd. Obě byly funglovky. 1A kvalita povrchu i uvnitř jak nové.
Asi chtějí pistole z roku 1969 trochu "rozchodit", odstranit starou vazelínu atd. Obě byly funglovky. 1A kvalita povrchu i uvnitř jak nové.
- rotmistr
- Častý návštěvník
mně se u fungl pepka stalo že než se rozhejbal zásobník a trochu se sladil s pistolí tak se prvních pár ran pistole sekala po pár ranách si to sedlo a funkčnost 100%
-
Zdravím, není tu někdo kdo má PPK se zvýrazněným hledím a muškou? Nikdy jsem to neviděl, nebylo by možné udělat snímek pro představu? Od kterého roku je tato úprava? Je to nějaké podstatné vylepšení nebo jen kosmetická záležitost? Díky 

-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Nemam, ale videl jsem to, a povazoval jsem to za soukromou upravu (v cemz jsem se mozna mylil). Osobne to povazuji za kosmetickou zalezitost, protoze na strelbu do rekneme 15 az 20 metru (na kterou PPKcko bylo delane) jsou standartni tovarni miridla plne dostatecna.
-
Parabellum - Častý návštěvník
Taky bych řekl. Mě navíc na novodobých pistolích ty tři tečky rozptylujou. Jediné v čem vidim význam, tak že v šeru dokážou lehce svítit a tudíž se dá mířit i ve chvili, kdy by již klasika nestíhala.
-
Chotis - Pravidelný návštěvník
Od kterého roku přesně nevím, ale bylo to někdy v 70. letech, tušim, že stejně s touto inovací se začal razit na závěr nápis Made in West Germany. Vypadá to nějak takhle, akorát barva je bílá, tohle je z americké verze: http://farm5.static.flickr.com/4094/4772026079_466f831669_z.jpg. Nevím, jestli ve tmě nějak výrazně pomůžou, podle mě je to obyč barva, dle mého názoru opravdu jen kosmetická záležitost. Měl by to mít např. uživatel DaVca, na str. 21 posílal foto.
-
Děkuji všem za odpovědi. S tím 70 rokem jsem si to myslel, v aukci mi uteklo jedno PPK, bylo vyfoceno jen z boku, ale na závěru bylo "Made in West Germany" pod logem Waltheru, na nábojové komoře vyraženo 72 a jiná muška než jsem zvyklý. Napadlo mě, že je to ta se zvýrazněním. Škoda, od pohledu to byl pěkný kousek z pozůstalosti...Patřila k tomu ještě válečná P38, ale tam byla cena trošku jinde.
- rreznick
- Nový uživatel
To teddis: já mám ppk s nápisem Made in W. Germany, zkušebna Ulm 72, barevné zvýraznění nebylo,
to jsem zhotovil já bílým akrylovým lakem.Trochu lepší viditelnost za horšího osvětlení při míření na tmavý povrch.
to jsem zhotovil já bílým akrylovým lakem.Trochu lepší viditelnost za horšího osvětlení při míření na tmavý povrch.
-
to rreznick: ...a pak se v tom vyznej
Mířidla i muška mají jiný tvar než mám na svém pepkovi, takže v 70tých létech opravdu nějaká změna proběhla. S tím zvýrazněním to vypadá dobře, na mě to dělá dojem jako by to bylo z výroby
, hlavně ten důlek na mušce. Pěkná práce.

Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní