- svata
- Pravidelný návštěvník
Re: Walther PPK
PPK se líp nosí... 

-
Chotis - Pravidelný návštěvník
adam1: tak na to je jednoduchá odpověď - obě!
Záleží, na co to chceš. Jedinej rozdíl je ve velikosti, asi jako mezi G17 a 19 

-
travis - Příspěvky: 882
Adame: PP je větší a dá se lépe sehnat i ráži 9mm Browning, je i těžší, má zásobník na 8 nábojů, ale do PPk pasuje i zásobník na 8 nábojů 7,65 z PP. PPk je menší, lehčí, plošší, lépe se nosí. Nejlepší je aby sis někde otlapkal obě pistole a nejlépe si koupil obě 

-
Jak řekl - tak udělal, já hlásím, že jsme komplet! Pepík získal většího bráchu, Pepu
No řekněte, nesluší jim to spolu? 

- svata
- Pravidelný návštěvník
Co je lepší, než Walther ?? Dva Walthery... 

-
svata: přesně tak
Když jsem teď prvně PP rozložil, všiml jsem si, že horní výstupek lučíku, na který naráží čelo závěru, se pod hlavní neopírá o rám, ale je tam tak 1mm mezera. Už jsem tu mezeru viděl u více exemplářů, ale např makarov to má slícované přesně na rám. Je to tak, že při nárazu závěru má lučík ten 1mm propružit a tím pomáhat utlumit zpětný ráz, anebo je to špatně slícované a ta mezírka způsobí, že někde lučík časem namáháním rupne? Při použití šroubováku a přiměřené síly pruží a jde přitlačit k rámu.

Když jsem teď prvně PP rozložil, všiml jsem si, že horní výstupek lučíku, na který naráží čelo závěru, se pod hlavní neopírá o rám, ale je tam tak 1mm mezera. Už jsem tu mezeru viděl u více exemplářů, ale např makarov to má slícované přesně na rám. Je to tak, že při nárazu závěru má lučík ten 1mm propružit a tím pomáhat utlumit zpětný ráz, anebo je to špatně slícované a ta mezírka způsobí, že někde lučík časem namáháním rupne? Při použití šroubováku a přiměřené síly pruží a jde přitlačit k rámu.
-
- svata
- Pravidelný návštěvník
myslíš něco takového ?? 

-
- svata
- Pravidelný návštěvník
-
- svata
- Pravidelný návštěvník
travis píše:Hnědka hnědá, ale černá je zase víc PPk. Jinak vše na W-PP i k je pěkné.
Omyl. Původní PPK (předválečné a válečné) s jednodílnými "navlékacími" střenkami byly vždy hnědé žíhané...

prosím necitovat předcházející příspěvky..
Viki
- abc
- Nový uživatel
-
abc: zas tak perfektní taky nejsou, ale pěkné ano
Na inzerát a v komisi, stačí trochu hledat...
Tak si odpovím asi sám, dneska jsem měl v ruce 3 PP a všechny tam měly mezery, větší či menší, takže je to zřejmě standard. Naproti tomu u PPK jsem to zatím neviděl, ani u svého ani u jiných. Foto, aby každý věděl, o čem mluvím...

Chotis píše:Když jsem teď prvně PP rozložil, všiml jsem si, že horní výstupek lučíku, na který naráží čelo závěru, se pod hlavní neopírá o rám, ale je tam tak 1mm mezera. Už jsem tu mezeru viděl u více exemplářů, ale např makarov to má slícované přesně na rám. Je to tak, že při nárazu závěru má lučík ten 1mm propružit a tím pomáhat utlumit zpětný ráz, anebo je to špatně slícované a ta mezírka způsobí, že někde lučík časem namáháním rupne? Při použití šroubováku a přiměřené síly pruží a jde přitlačit k rámu.
Tak si odpovím asi sám, dneska jsem měl v ruce 3 PP a všechny tam měly mezery, větší či menší, takže je to zřejmě standard. Naproti tomu u PPK jsem to zatím neviděl, ani u svého ani u jiných. Foto, aby každý věděl, o čem mluvím...
-
teddis - Pravidelný návštěvník
Schválně jsem se podíval a mám tam také mezeru. Moje PPK je z 50tých let. Asi to je kus od kusu. Nebo byl na mém pepkovi měněný, protože na rámu za ním je vidět otisk toho zakončení, což při tomto odstupu nepovažuji za možné.
-
Díky za reakci! Taky tam mám otisk i přes tu mezeru a při bližším prozkoumání se na rámu otiskly i stopy po obrábění, které na tom konci lučíku jsou, takže je to opravdu od něj a není měněný. Je to zajímavé, i to, že lučík je z tvrdšího materiálu než rám. No doufám, že při tom pružení jednou nerupne.
-
Přikláním se k tomu, že je to normální. Pokud by to praskalo, objevovalo by se to na PP, které jak píšeš mají mezeru všechny. Takže bych to klidně pustil z hlavy 

-
gabo - Pravidelný návštěvník
Novovyroba z ulmu (PPK/9Br) ma taky mezeru.
-
Takže to tímto prohlašuji za standard, prohlédl jsem dalších několik PP i Manurhinů a mají to všici. 

-
Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní