-
Chotis - Pravidelný návštěvník
Re: Walther PPK
Budu se tím bavit o dlouhých zimních večerech místo diplomky
Ale jinak, není to zřejmě žádná novinka, ale skláním poklonu a považuju za nutný zdůraznit, že PPK a zvlášť PP mi padne do ruky jako nic jinýho (mám menší ruku), kam se hrabou čezety nebo třeba glock, tyhle malý Walthery jsou vyfrézovaný na mou ruku jako na zakázku!

-
monccou - Pravidelný návštěvník
Pro úplnost. Já mám josefa z 66týho a mezerů má taky, ale menší než máte na fotkách.
Jak jste na tom s odporem spouště při dvojčinném spouštění? Mě docela překvapil velmi vysoký odpor, ale s plynulým chodem. Naopak při jednočinném spouštění je odpor jak na sportovní pistoli.
Jak jste na tom s odporem spouště při dvojčinném spouštění? Mě docela překvapil velmi vysoký odpor, ale s plynulým chodem. Naopak při jednočinném spouštění je odpor jak na sportovní pistoli.
-
Stejně
Odpor je slušnej, dokonce bych řekl, že i Makarov je lehčí
Ale nic, co by nešlo zvládnout a hlavně to vynahrazuje SA spouští, která je fakt perfektní.

-
Tak to je OK. Zkusil jsem si prá ran pouze v DA a odpor je na přesnosti patrný, ale spoušť má plynulý chod a tak se to dá zvládnout. Spoušť v SA je opravdu libovka. Zatím jsem z něj vystřelil jen 50ran a příjemně mě překvapil. Předtím jsem z PPKáčka nikdy nestřílel, takže jsem čekal že soustřel, vzhledem ke krátké záměrné, nebude nic moc, ale opak je pravdou. Na 15m střílí na flek a jediným rušivým elementem jsou moje ruce. 50ran je málo aby se člověk s pistolí sžil, ale po pár výstřelech jsem byl nejhůř za osm terče 50/20. Jelikož mám včechny zbraně full-size považuju to u sebe za pěkný vysledek.
-
teddis - Pravidelný návštěvník
Odpor u mého PPK je také silný, neměřil jsem to ale měl by být 5kilo (v SA 1,8k). Nemůžu říct, že by byl plynulý, ale to je možná jen u mého kusu. Přijde mi že se kohout jen málo odkloní a pak znenadání udeří. Pokud mu trošku palcem pomůžu, pak je jeho pohyb čitelnější. Střílet v režimu DA jsem zkoušel jen jednou a byl jsem rád, že jsem se trefil aspoň do terče.
-
Vzhledem k velkému odporu je hodně důležitá síla v prstech. Pokud je odpor nad "sílu" je přesnost ta tam. Osobně odpor zvládnu, ikdyž přiznávám že je fakt velký, ale taky je pravda že vzhledem k mé tělesné konstituci to není uplně objektivní hodnocení 

-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Uprimne receno, vadi to? Je to samonabijeci pistole, takze clovek stejne vetsinou strili v rezimu SA.
-
Vadí i nevadí... jak u koho. Mě zkrátka tak velký odpor zarazil, protože u pistole jako je PPK bych jej nečekal.
Jak si jistě četl, např. pro teddise je odpor příliš silný. U zajištěného PPK s nábojem v komoře musíš buď kohout natáhnout palcem a nebo promáčknout v DA (což si považuji za vhodnější). V krizové situaci je velký odpor dobrý v tom, že částečně brání nechtěnému výstřelu, ale nadruhou stranu si nedokážu představit, že by spoušť v DA promáčkla křehká dívčí ruka.
Rozhodně proti pistoli můj příspěvek nijak namířený není. V této chvíli jsem ve stádiu, kdy PPK nedám ani za zlatý sele.
Prostě jsem chtěl vědět jak jsou na tom PPK ostatních majitelů.
Jak si jistě četl, např. pro teddise je odpor příliš silný. U zajištěného PPK s nábojem v komoře musíš buď kohout natáhnout palcem a nebo promáčknout v DA (což si považuji za vhodnější). V krizové situaci je velký odpor dobrý v tom, že částečně brání nechtěnému výstřelu, ale nadruhou stranu si nedokážu představit, že by spoušť v DA promáčkla křehká dívčí ruka.

Rozhodně proti pistoli můj příspěvek nijak namířený není. V této chvíli jsem ve stádiu, kdy PPK nedám ani za zlatý sele.

Prostě jsem chtěl vědět jak jsou na tom PPK ostatních majitelů.
-
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Co se tyce prvniho vystrelu, mas pravdu, zalezi na tom, jak kdo nosi. Ja nosim "natazeno a zajisteno" jenom 1911ku, coz vzhledem k velikosti a tvaru jeji pojistky neni problem. Ale u normalnich pistoli, vcetne PPK, mi prijde rychlejsi (a jistejsi), natahnout pri taseni.
Ale to se dostavame OT, nechci resit vhodnost ruznych typu noseni.
Ale to se dostavame OT, nechci resit vhodnost ruznych typu noseni.
-
Nemyslím si, že je to OT. Je určitě vhodné upozornit na možná rizika nošení náboje v komoře u každé konkrétní zbraně.
Myslím, že Walther PPK má pojistný mechanismus dostatečně bezpečný. Vzhledem ke své práci jsem poněkud "deformován", takže jak dostanu něco mechanického do ruky okamžitě zkoumám jak to přesně funguje. Stejně tak jsem si probádal funkci PPK a pojistku především. Hoši u Walthera to vymysleli móc dobře. PPK je tedy možné nosit s nábojem v komoře za předpokladu, že pistole je v dobrém technickém stavu a i její nositel je v dobrém technickém a především psychickém stavu. Jistě taky záleží na člověku jak je naučený a zvyklý. Pravda ale také je, že pro střelce s malou rukou může být rychlé odjištění PPK trošku problém.
Myslím, že Walther PPK má pojistný mechanismus dostatečně bezpečný. Vzhledem ke své práci jsem poněkud "deformován", takže jak dostanu něco mechanického do ruky okamžitě zkoumám jak to přesně funguje. Stejně tak jsem si probádal funkci PPK a pojistku především. Hoši u Walthera to vymysleli móc dobře. PPK je tedy možné nosit s nábojem v komoře za předpokladu, že pistole je v dobrém technickém stavu a i její nositel je v dobrém technickém a především psychickém stavu. Jistě taky záleží na člověku jak je naučený a zvyklý. Pravda ale také je, že pro střelce s malou rukou může být rychlé odjištění PPK trošku problém.
-
PPK je tak krásný, jak ho můžete nosit?

Naposledy upravil Chotis dne 11.02.2011 1:18, celkově upraveno 1
-
monccou: Nemel jsem na mysli bezpecnost pojistky, ale hlavne rychlost odjisteni, zvlaste ve stresove situaci. Aspon ja urcite rychleji natahnu, nez odjistim, a to i bez stresu (jak jsem jiz rekl, s vyjimkou 1911ky). Ale mas pravdu, zalezi na tom, jak si to kdo nacvici.
-
Chotis: Celkem pohodlně v pouzdře
Mimo pepíkovi kvality, který z něj dělají stále nositelnou zbraň, ja to vážně krásná pistole. A proto jej nosím, neb ošklivou pistoli bych už nikdy nenosil 
jomekabi: A tak, tak to sem tomu špatně porozuměl
Pravdu díš, 1911 má odjištění intuitivní a rychlé.

jomekabi: A tak, tak to sem tomu špatně porozuměl

-
Také ho nosím bez náboje v komoře. Přijde mi rychlejší natažení než bojovat s DA nebo hledat kohout. To ale záleží na každém, jak mu to vyhovuje a budou na to asi jiná vlákna než toto. Nikdy jsem DA neřešil, ale možná si někde otlapkám jiného pepka a porovnám to.
A teď z jiného soudku - pořád jsem myslel, že se s touto zbraní dá přesně střílet cca do 15m, než jsem ji půjčil jinému střelci a ten s ní na 25m nastřílel ze 4 ran nejhůře 9
. Když se to umí, jde to i s tímto "prckem" 
A teď z jiného soudku - pořád jsem myslel, že se s touto zbraní dá přesně střílet cca do 15m, než jsem ji půjčil jinému střelci a ten s ní na 25m nastřílel ze 4 ran nejhůře 9

-
Ono je to tak, že PPK má velmi krátkou záměrnou. Tím pádem je každá chyba více znát. Jak jsem psal zatím jsem vystřelil jen 50ran, navíc ve spěchu (byl jsem zkoušet laborace .45LC a to mě dost zdrželo) a ruku jsem měl celkem unavenou. Ale přesnost mě potěšila. Díky pevné hlavni tam ta vrozená přesnost prostě musí být.
Kamarád ze střelnice s CZ vz.27 (ta je trošičku větší) a běžně s ní střílí jednoruč na 25m a trefuje to co chce. Prostě to umí. Já to neumim, tak jen čumim.

Kamarád ze střelnice s CZ vz.27 (ta je trošičku větší) a běžně s ní střílí jednoruč na 25m a trefuje to co chce. Prostě to umí. Já to neumim, tak jen čumim.

-
Tak to jsem čuměl taky. Zvlášť když jsem mu předtím vysvětloval, že to s takto krátkou zbraní nejde. Pak jsem tam stál a připadal jsem si jako b.bec
Nevíte někdo, proč jsou některé zbraně nastřelené na "flek" a některé na rozhraní černého a bílého? Má to nějaký význam, např. válečná versus poválečná produkce ?

-
Nevím to jistě, ale možná to je střelivem. Služební (vojenské) střelivo bývá většinou silnější. U PPK to porovnat nemůžu ale vidim to u vz.52. Pokud střílím nové náboje (selleer&bellot, prvi partizan) vše jde, tak jak píšeš, pod záměrný bod. Ale když jsem střílel vojenské s jádrem šlo na 15m vše nad záměrný bod a 25m na střed.
S PPK jsem střílel skladové 7,65Br. Sellier&Bellot Neroxin (šedá krabička s růžovými pruhy) a nesla tam kam sem mířil (mínus roztřes mé ruky)
S PPK jsem střílel skladové 7,65Br. Sellier&Bellot Neroxin (šedá krabička s růžovými pruhy) a nesla tam kam sem mířil (mínus roztřes mé ruky)

-
travis - Příspěvky: 882
Tak jsem též prohlédl svého Pepíka od Maňasů a žádnou mezírku nikde nemá, lučík sedí nadoraz. Spošť v DA je tuhá, ale bez problémů ji promáčknu špičkou i na konci 1. článku ukazováku. Chce to jen prostě zabrat, vždať je to železo! A pokud nosím, tak s plnou komorou a zajištěno, odišťuji palcem bez problémů: (Ruku mám střední.).
-
Peggy - Sponzor serveru
Tak jste mě nakonec taky donutili se podívat a zkusit:
PPK-Ulm, mezera u lučíku žádná, DA spoušť jako Travis - přiměřeně tuhá. JInak nástřel mám na 25 se standardním S&B střelivem na střed.
PPK-Ulm, mezera u lučíku žádná, DA spoušť jako Travis - přiměřeně tuhá. JInak nástřel mám na 25 se standardním S&B střelivem na střed.
-
Díky všem za zájem a mám další námět na diskusi
Budu rád, když už mě pošlete do háje, ať koukám střílet a nezkoumám zbraně pod lupou
Na zbrani jsem objevil dvě místa, která trpí rozklepáváním materiálu a nenechává mě to klidným.. Jedno místo je již diskutované pod hlavní, kam naráží lučík, tam to snad ničemu nevadí, že se vtlačuje do rámu... Ale to druhé, konce vedení závěru v rámu. Podle toho, jak to vypadá dedukuju toto: při výstřelu, když je závěr skoro vzadu, vede závěr v rámu už jen konec kolejnic a ten je z nějakého důvodu tlačen nahoru, zřejmě kohoutem, který už je celý pod ním? Konec kolejniček v rámu je zkrátka zdeformovaný, je to vidět, když se podívám na rám zezadu tak vedle kohoutu po obou stranách jsou jakoby vybouleniny, tak jsem si toho také všiml. Měl jsem v ruce zhruba 15 PP a PPK i od Manurhinů, a tak polovina měla podobnou deformaci... Je to kravina? Porč to tam je? Máte tam také něco takového? Zkusím to nějak vyfotit, ale jde to fakt blbě...

Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní