-
Walt - Příspěvky: 1417
-
travis - Příspěvky: 882
Re: Walther PPK
Chotis: nic podobného na svém maňáskovém pepkovi nemám, závěr při stažení dozadu sedí pevně bez vaklu a nic na rámu není deformované. Máš pravdu ve své druhé větě, do háje tě nepošlu, jen jsem zvědav, co zase objevíš za ptákovinu, ale zase je toto vlákno jedno z nejživějších na Střelectví a stojí za to potom zkoumat vady či klady svého PPk. Tak se zase ozvi, zkoumale. (Bez urážky, fandím tomu.)
-
Chotis - Pravidelný návštěvník
Velice děkuji za pochopení, já vim, jsem zkoumal a rejpal, očekávám, že mě někdo pošle co nevidět do háje, ale když už nic jinýho, je to aspoň k tématu
Závěr vzadu sedí, neb na něj tlačí kohout, ale zkuste proti němu zatlačit dolu, určitě tam vůle je a větší než normálně, protože drží v rámu už jen na kousku kolejniček. A ten kousek je hodně namáhanej, proto asi ta deformace. Pokusil jsem se to nafotit, ale je to opravdu špatně vidět. Na prvních fotkách je mé PP, nakonec fotka konce kolejniček v rámu, kde je vidět, jak jsou na konci závěrem namáhány a rozklepávány směrem nahoru.

Závěr vzadu sedí, neb na něj tlačí kohout, ale zkuste proti němu zatlačit dolu, určitě tam vůle je a větší než normálně, protože drží v rámu už jen na kousku kolejniček. A ten kousek je hodně namáhanej, proto asi ta deformace. Pokusil jsem se to nafotit, ale je to opravdu špatně vidět. Na prvních fotkách je mé PP, nakonec fotka konce kolejniček v rámu, kde je vidět, jak jsou na konci závěrem namáhány a rozklepávány směrem nahoru.
-
Pak fotka mého PPK, kde je vidět počínající deformace, má nastříleno okolo 300 ran. A nakonec americké PPK/S, které jsem našel na netu a kde je to taky trochu vidět. Dále jsem tuto deformaci viděl na některých PPK i PP ve kšeftě, dokonce i u PP Super. Slyšeli jste někdy někdo, že by to někdy někomu v tomhle místě ruplo? Vypadá to, že to místo dostává slušný rázy.
Naposledy upravil Chotis dne 13.02.2011 18:00, celkově upraveno 1
-
Peggy - Sponzor serveru
Takže - já mám fakticky PPK-L s duralovým rámem, a namísto "deformace" mám poněkud oblýskané (odřené) rohy v označených místech. Přikládal jsem to spíš rozborkám a nasazování zpět.
-
Ano, odřené rohy jsou od rozborek.
-
travis - Příspěvky: 882
Tak já mám v rozích otlačeninky viditelné lupou, takže téměř nic. Budu si asi muset nechat pepka vedle klávesnice, abych nemusel furt běhat do trezouru 

-
monccou - Pravidelný návštěvník
travis: a ty ho tam nemáš? Tak to nejsi skalní pepkař!
Ty odtlačeniny bych dal na vrub chybné manipulaci při sborce , jak psal už Peggy. Místo na kterym jsou odpovídá málo nasazenému závěru, tak že nevejde do drážek a narazí na plošky nad drážkami.

Ty odtlačeniny bych dal na vrub chybné manipulaci při sborce , jak psal už Peggy. Místo na kterym jsou odpovídá málo nasazenému závěru, tak že nevejde do drážek a narazí na plošky nad drážkami.
-
Rád bych tady rozlišil dvě věci: odřeniny od špatně nasazeného závěru při sborce a deformace zadní části kolejnic, kterou jsem tu nafotil. Prohlédněte si fota, je to opravdu "vyběhnutí", vyboulení materiálu směrem dozadu ven z rámu, způsobené silou zhruba ve směru šipek. Nejsou to odřeníny, nebo otlačeniny. Toto bych rozborkou a sborkou nedokázal. Přesto díky, že se díváte.
-
rotwajlerdick - Častý návštěvník
zdravim,mam dotaz trochu z jineho soudku.mate nekdo skusenost s nosenim pepika na noze?nemohli by jste pouzdro vyfotit a i poradit kde ho sehnat?potrebuju ho co nejdriv,nak sem se zvetsil,
nevejdu se do saka a novy neminim kupovat a tudiz nemam jak pepika maskovat diky roman 

-
Nošení na noze, resp. na kotníku je k ničemu. Je to vidět na metry - jiný krok, divná boule nad kotníkem a u tenkých kalhot ještě více patrná. Tasení z takového pouzdra je uplně na ho*no. Před útočníkem si přece nezačneš zavazovat tkaničku nebo nebudeš tancovat kankán. Nad kotníkem se nsí maximálně malá záložní zbraň a to nejspíš jen ve filmu. V dobře ušitém vnitřním pouzdru bude mnohem míň vidět.
Jinak taková pouzdra najdeš tady:
http://www.kmsaddlery.cz/
nebo
http://www.falco.sk/cs/e-obchod/nylonova-pouzdra/opaskova-pouzdra/pouzdra-pro-skryte-noseni/294-455.html.html
Jinak taková pouzdra najdeš tady:
http://www.kmsaddlery.cz/
nebo
http://www.falco.sk/cs/e-obchod/nylonova-pouzdra/opaskova-pouzdra/pouzdra-pro-skryte-noseni/294-455.html.html
-
km sandlery fajn,mam vnejsi,v tom ho nosim nejvic.mam na nej i vnitrni dastu je schovane ale zde se mne ze je to pod kosili videt,no a kapsicku si vzit nemohu 

-
-
Jim11 - Častý návštěvník
Chotisi, ty fotky jsou dostatečně vypovídající a vytlačení konce vedení v těle je zřetelný. Osobně bych to přičítal jednak málo kvalitnímu materiálu a jednoznačně častý rozborce. Podle mně závěr při výstřelu nedosahuje ani zdaleka takový polohy vzad, aby mohlo dojít k nějakýmu vyvracení závěru nahoru a i kdyby tam byla dost velká síla a zvedala ho, tak závěr sedí v drážkách ještě na dost velký dráze a k takovýmu otlaku nemůže dojít. Teď jsem schválně z trezoru vytáhl svýho pepka, sice v ráži .22, ale předpokládám, že délka drážek odpovídá i jinýmu kalibru. Ta vytlačenina je evidentně způsobená zvedáním závěru až na jeho konci dráhy a to při výstřelu není.
-
Jim11: dík za připomínku, bohužel nemůžu souhlasit. Už jen z principu rozborky je jasný, že když je závěr při výstřelu vzadu, je v rámu přidržovanej už jen na vzdálenost šířky té kostičky na konci lučíku (díky který je rozborka možná), tzn tak 5mm, což není moc. A právě tady na závěr tlačí nahoru kouhout, který už je pod ním. Jen se mi nechce věřit, že by ten matroš bylo takový bláto a takhle se to deformovalo? A hlavně aby to tam někde nezačalo praskat... Rozborkou to určitě není, nikdo nemá sílu, aby to takhle zdeformoval.
-
rotwajlerdick: jakákoli zbraň je vidět v jakémkoli pouzdru. To že si jí ostatní kolem tebe nevšimnou je prostý oční klam. Několikrát jsem měl v práci pod trikem full-size pistoli, ať už ve vnějším či ve vnitřím pouzdře, a nikdo si jí nevšiml. Vše závisí na tvaru pouzdra a jeho umístění na těle. A hlavně, což je velmi důležité, ty sám nesmíš svými pohyby dávat najevo, že zbraň u sebe máš. Tím myslím např. zkracování kroku na straně nošení, menší pohyby ruky na té straně, kontrolování zbraně zda dobře sedí v pouzdře atd.
Ale to už je do jiného topicu.
Ale to už je do jiného topicu.
-
o toto nemam strach,nosim uz 18let....ale driv sem se s tim tak neparal,na opasek mikinu pres a basta.potupem casu a vyvojem udalosti a ruznych nestandartnich situaci zbran cim dal vic potrebuju schovavat.proto mne napadlo to kotnikovy pouzdro,to sem nikdy neskousel.preci hernajs nebudu zbytecne vyhazovat penize za novej oblek nebo drzet dietu,ne?
tak nakej jinej napad?

-
Osobně bych si koupil nový oblek
Ale ještě existují tzv. tělová pouzdra, resp. gumový pás s pouzdrem na zbraň, který se nosí přímo na těle. Viz. http://www.falco.sk/cs/e-obchod/nylonova-pouzdra/opaskova-pouzdra/pouzdra-pro-skryte-noseni/696-508-2.html.html
Ale neznám nikoho kdo by to používal.

Ale neznám nikoho kdo by to používal.
-
hm,to nevim.asi bych i riskl to kotnikove,nevite nekdo kde ho splasit?a od jake firmy?
-
Vždyť už tu odkazy odemě na výrobce/prodejce jsou.
Viz. walther-ppk-t3115-560.html#p273603
Pro upřesnění kotníkové pouzdro od K.M.Saddlery http://www.kmsaddlery.cz/images3/091.htm
Viz. walther-ppk-t3115-560.html#p273603
Pro upřesnění kotníkové pouzdro od K.M.Saddlery http://www.kmsaddlery.cz/images3/091.htm
Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní