- rotmistr
- Častý návštěvník
Re: Tokarev SVT40
všechny svt co jsem viděl nebo měl v ruce mněli takovejhle závěr jinej jsem neviděl 

-
Justinian - Častý návštěvník
Hmm... já zase nikdy neviděl tenhle, většinou jsem viděl "trnkové" černění nebo
leštěné (jak u Mosina). Jeden normálně černý, ale to byla práce majitele.
leštěné (jak u Mosina). Jeden normálně černý, ale to byla práce majitele.
- Prochy
- Občasný návštěvník
Všechy SVT co jsem zatim viděl tak měly barvu pro změnu takovouhle http://www.surplusbunker.com/index.php?main_page=product_info&cPath=102&products_id=3400&zenid=8cec39dbecfecb6ef657dae42d14b1ce
A to v různých, spíše tmavších odstínech různé sytosti, jak psal Justinian, švestková barva.
A to v různých, spíše tmavších odstínech různé sytosti, jak psal Justinian, švestková barva.
-
Parabellum - Častý návštěvník
Odstín se liší podle stupně legur a tepelného zpracování oceli použité při výrobě nosiče závorníku a závorníku a taky patrně momentální koncentrace černící lázně. Určitě se ovšem nejedná o pomědění, to by jaksi nemělo smysl. Zkuste hodit Parabellu do černění lázně a uvidíte, jak se Vám hezky vybarví každý díl jinak - jak kanárek 

-
mondo - Pravidelný návštěvník
Žiadam o radu.
Kámoš si kúpil SVT 40, používa vojenské guľometné strelivo, problém je v tom, že nie každý náboj odpáli, niektorí na druhý krát. Je problém v náboji, slabá bicia pružina, alebo...? Diky.
Kámoš si kúpil SVT 40, používa vojenské guľometné strelivo, problém je v tom, že nie každý náboj odpáli, niektorí na druhý krát. Je problém v náboji, slabá bicia pružina, alebo...? Diky.
-
Ať se podívá na otisk na zápalce u neodpálených.
Odkud má ty náboje? Může to být skladováním.
Já teda ale neměl zatím ani jediný neodpálený kulomeťák,
Odkud má ty náboje? Může to být skladováním.
Já teda ale neměl zatím ani jediný neodpálený kulomeťák,
-
Náboje? No zdroje sú rôzne. a neodpaľovali bez ohľadu na pôvod. Otlačok zápalniku sa mi zdal trochu slabý, tak som myslel na biciu pružinu. Dá sa niekde prípadne pozháňať nová, ale myslím že by nemal byť problém
ju nahradiť. Stretol sa niekto s týmto problémom?

ju nahradiť. Stretol sa niekto s týmto problémom?
- Prochy
- Občasný návštěvník
Nova pruzina se da sehnat na zelenysport.cz, je tam i zapalnik... Ono cenove je to vcelku palka ale co dneska neni... Nebo se muze zkusit zeptat nekde kde prodavaji znehodnocenky, aspon na tu pruzinu, prece jen je tam uz na nic. Ta by poskozena byt nemela jen jestli to pujde vytahnout. Jinak novej zapalnik je pekna darta 

-
Na zelenysport.cz je zápalnik s repulznou pružinou, to by mohlo byť OK, biciu som nenašiel.
DIKY
DIKY
- naboje
- Pravidelný návštěvník
Cau chlapci!
Mam dva dotazy.Prvni vec ktera by me zajimala je ta, ze jsem vubec nikde nevidel sumku na svt 40.Jak vypadala, kolik jich vojak mel a kolik zasobniku se do ni vlezlo, popripade pokud mate nejake foto, podelte se.
A druhy dotaz.Existovaly pro svt jine nabijeci pasky nez ty co pasujou do Mosina?
Diky za vase odpovedi
Zdarec
Mam dva dotazy.Prvni vec ktera by me zajimala je ta, ze jsem vubec nikde nevidel sumku na svt 40.Jak vypadala, kolik jich vojak mel a kolik zasobniku se do ni vlezlo, popripade pokud mate nejake foto, podelte se.
A druhy dotaz.Existovaly pro svt jine nabijeci pasky nez ty co pasujou do Mosina?
Diky za vase odpovedi
Zdarec
-
Dělaly se buď kožené nebo plátěné, vlezly se tam buď dva zásobníky do SVT nebo šest pásků Mosin.
Jiné pásky se nedělaly. Nejčastěji nosili vojáci jednu sumku s dvěma plnými zásobníky a jeden plný
ve zbrani, případně jeden zásobník ve zbrani a jednu nebo dvě obyčejné sumky Mosin s pásky, ale
vyskytovaly se výjimky a to dost často. Třicet ran celkem bylo dost málo a vojáci občas z vlastní
iniciativy / rozkazu nosili ještě páskované náboje.
Jiné pásky se nedělaly. Nejčastěji nosili vojáci jednu sumku s dvěma plnými zásobníky a jeden plný
ve zbrani, případně jeden zásobník ve zbrani a jednu nebo dvě obyčejné sumky Mosin s pásky, ale
vyskytovaly se výjimky a to dost často. Třicet ran celkem bylo dost málo a vojáci občas z vlastní
iniciativy / rozkazu nosili ještě páskované náboje.
- VitaSVT40
- Častý návštěvník
Ta plátěná není určena pro SVT , i když jeden zásobník se tam vejde . Je to doplňková sumka - "podsumka" , která se umísťovala pod hlavní sumku ( mosin nebo SVT ) .
Druhů sumek pro SVT bylo více , a popsat je všechny by zabralo pomalu na celý článek .
Tady je foto sestavy opasku střelce z SVT .

Druhů sumek pro SVT bylo více , a popsat je všechny by zabralo pomalu na celý článek .
Tady je foto sestavy opasku střelce z SVT .

-
BARRY - Moderátor
Tady je něco o zbrani i příslušenství:
http://www.mosinnagant.net/USSR/Svt-Photos1.asp
Sumky jsou na str.2.
http://www.mosinnagant.net/USSR/Svt-Photos1.asp
Sumky jsou na str.2.
- momentalneanonymny
ma tato zbran tvrdochrom v hlavni?
predpokladam, ze nie, je druhovojnova, ale neviem to isto.
ak niekto vie odpoved, dakujem za nu.
predpokladam, ze nie, je druhovojnova, ale neviem to isto.
ak niekto vie odpoved, dakujem za nu.
-
Biggles - Častý návštěvník
Z toho co jsem dohledal a viděl, tak tvrdochrom nemá. Sověti ho začali používat snad začátkem padesátých let.
-
Parabellum - Častý návštěvník
SVT40 tvrdochrom nemá - takže opatrně při používání starejch kulomeťáků. Jinak mosiny ho již měli myslim během války.
-
Biggles - Častý návštěvník
Jsem přesvědčen, že ani Mosiny (válečníci).
- Prochy
- Občasný návštěvník
Po strelbe kulometakama opravdu brzo a dukladne vycistit, druhej den nestaci.. Navic musis rozdelat celej vrsek aby ses dostal i na plynovej pist, jen protahnou lauf nestaci 
Jinak tvrdochrom samozrejme nema, o tom ze by ho meli Mosiny taky silne pochybuju. Od SKS nahoru tvrdochrom melo snad vse...

Jinak tvrdochrom samozrejme nema, o tom ze by ho meli Mosiny taky silne pochybuju. Od SKS nahoru tvrdochrom melo snad vse...
- naboje
- Pravidelný návštěvník
Zdar lidi!
Prosim o radu. Dneska jsem byl poprve na strelnici se svym SVT 40 a s Mosinem.
Vystrelena nabojnice z SVT 40 je cela z venku ocouzena a cerna, pritom vystrelena nabojnice z Mosina je krasne mosazna a neni ocouzena. Jak je to mozne? Kde by mohla byt chyba? Diky
Prosim o radu. Dneska jsem byl poprve na strelnici se svym SVT 40 a s Mosinem.
Vystrelena nabojnice z SVT 40 je cela z venku ocouzena a cerna, pritom vystrelena nabojnice z Mosina je krasne mosazna a neni ocouzena. Jak je to mozne? Kde by mohla byt chyba? Diky
-
fredy - Pravidelný návštěvník
Protože SVT má v komoře podélné brzdící drážky tak to trochu ofoukne 

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské