- Tada
- Častý návštěvník
-
teddis - Pravidelný návštěvník
Re: Walther PPK
Můžeš si vybrat, pokud je to PPK, tak má ocelový rám, pokud PPK-L, pak je ze slitiny 

- Tada
- Častý návštěvník
teddis: O PPK-L vím, jen jsem nachvíli znejistěl, jestli ti tataři nedělali i normální PPK z nějaké slitiny.
-
Peggy - Sponzor serveru
Bacha - nenechat se zblbnut značením - sám mám značeno PPK a lehký rám (PPK-L).
Na druhou stranu je to i s lehkým rámem bez problémů a na váze je to dost znát. Fakt je, že ho střílím jen tréninkově a mám ho hlavně na nošení, na to je SUPER..
Na druhou stranu je to i s lehkým rámem bez problémů a na váze je to dost znát. Fakt je, že ho střílím jen tréninkově a mám ho hlavně na nošení, na to je SUPER..
-
to Peggy: to vypadá na nějakou repasi, že by si ho měl stejně jako já ze ZS ze skladů BW?
to Tada: magnet ti ukáže spolehlivě jak je to s rámem.
to Tada: magnet ti ukáže spolehlivě jak je to s rámem.
-
Peggy - Sponzor serveru
- Tada
- Častý návštěvník
Kolik má proboha PPK odpor DA spoušťě? Včera jsem v obchodě na jedno koukal a myslel jsem, že je nějaké zaseklé, protože nejde promáčknout spoušť a ono to bylo jen tím, jak strašlivě je těžká.
-
Peggy - Sponzor serveru
Tak to něco nebylo v pořádku. Subjektivně mi přijde spoušť v DA spíš lehká proti jiným, co jsem měl v ruce. Včetně mého S&W.
- svata
- Pravidelný návštěvník
Ten pocit těžké spoušti může vzniknout u člověka, který není zvyklý na tuto pistoli proto, že v DA režimu je velmi dlouhý chod. Skoro až k zadní části lučíku. (Stejně jako u KEVINa).
-
sided - Moderátor
-
Peggy - Sponzor serveru
- Tada
- Častý návštěvník
-
Peggy - Sponzor serveru
Ještě k tomu lehkému rámu - aby nedošlo k omylu, nejde o nějaký zinkál, ale o slušnou hliníkovou slitinu typu duralu a pod.
- Bucci
- Pravidelný návštěvník
Zdravím vespolek, rád bych se poradil se zkušenějšími majiteli PPK o střelivu. Používáte obyčejné vlašimské FMJ, nebo něco jiného?
Já jsem (u jiné zbraně ovšem) udělal docela dobrou zkušenost s náboji typu NONTOX. Doopravdy tolik nezasírají zbraň a následné čištění je mnohem snazší. Jenže zatímco v devítce jsou běžně k dostání, v 7.65 jsem je ještě nikdy neviděl. U Jelínků mi řekli, že by byli ochotni je objednat, kdyby šlo min. o 2000 nábojů. To by se museli složit tak 4 lidé á 500 ks. Měl by někdo zájem?
Já jsem (u jiné zbraně ovšem) udělal docela dobrou zkušenost s náboji typu NONTOX. Doopravdy tolik nezasírají zbraň a následné čištění je mnohem snazší. Jenže zatímco v devítce jsou běžně k dostání, v 7.65 jsem je ještě nikdy neviděl. U Jelínků mi řekli, že by byli ochotni je objednat, kdyby šlo min. o 2000 nábojů. To by se museli složit tak 4 lidé á 500 ks. Měl by někdo zájem?
-
No proč ne, jaká by byla cena? Mám dobré zkušenosti s Fiocchi (zelená krabička), u Brýmový 5,50. Nekopou, ne.asírají 

- Bucci
- Pravidelný návštěvník
No okolo 6 korun za kus.
Méně to určitě nebude.
Jinak Fiocchi jsem si koupil taky, a zítra odpoledne to jdu na Rajskou zahradu vyzkoušet. Střílel jsem předtím obyčejnými vlašimskými FMJ 4.75 g a taky se mi zdálo, že to kope příliš. A nábojnice měly při okraji mechanoskopickou stopu v místě, kde se potkaly s vyhazovačem (což asi nemá být). Tak si myslím, že PPK potřebuje něco slabšího.
Tak pokud byste měli někdo čas, můžeme se tam zítra potkat, zastřílet a popovídat.

Jinak Fiocchi jsem si koupil taky, a zítra odpoledne to jdu na Rajskou zahradu vyzkoušet. Střílel jsem předtím obyčejnými vlašimskými FMJ 4.75 g a taky se mi zdálo, že to kope příliš. A nábojnice měly při okraji mechanoskopickou stopu v místě, kde se potkaly s vyhazovačem (což asi nemá být). Tak si myslím, že PPK potřebuje něco slabšího.
Tak pokud byste měli někdo čas, můžeme se tam zítra potkat, zastřílet a popovídat.
-
MARKONY - Moderátor
-
Může být, ale papírově i pocitově jsou S&B silnější. Rozhodně střílet s Fiocchi je příjemnější 

- Bucci
- Pravidelný návštěvník
-
MARKONY - Moderátor
Zda se mi že tenhle problém řešil CZ_Iceman vyřešil to koupí nové pružiny a je to v klidu , koupit novou a jeto .
Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní