-
teddis - Pravidelný návštěvník
-
MARKONY - Moderátor
- Bucci
- Pravidelný návštěvník
Re: Walther PPK
OK, tak já se zítra stavím u Novotných (BVS má pokud vím zavřeno až skoro do září). Nebo víte ještě o někom jiném?
-
travis - Příspěvky: 882
- Bucci
- Pravidelný návštěvník
Tak Fiocchi se mi dnes odvědčily, doopravdy je s nimi střelba příjemnější: zbraň kope méně ale nabíjí se spolehlivě a asi se i méně opotřebovává než s klasickými S&B. Dokud budou, budu s nimi střílet.
Také jsem porovnával svou vratnou pružinu s teddisovou a ta jeho je cca o 2 mm delší. Z toho laicky usuzuji, že ta moje bude už asi opravdu unavená. Nicméně novou jsem nesehnal, u Brymů ji neměli.
Budu shánět dál.
Také jsem porovnával svou vratnou pružinu s teddisovou a ta jeho je cca o 2 mm delší. Z toho laicky usuzuji, že ta moje bude už asi opravdu unavená. Nicméně novou jsem nesehnal, u Brymů ji neměli.

-
travis - Příspěvky: 882
Ty dva milíky by neměly mít na funkci žádný vliv, záleží na jají tuhosti, zkus ji trochu natáhnout.
- Bucci
- Pravidelný návštěvník
Rád bych uspořádal v půlce září sraz nějaký majitelů zbraní Walther PP/PPK na některé pražské střelnici (nejlépe Magnum). Sraz by zahrnoval posezení v přátelském duchu, výměnu zkušeností, a samozřejmě společnou střelbu.
Kdo byste měli zájem, pište do zvláštního vlákna pro tuto akci - zde: http://www.strelectvi.cz/forum/velky-sraz-pepku-t18921.html
Kdo byste měli zájem, pište do zvláštního vlákna pro tuto akci - zde: http://www.strelectvi.cz/forum/velky-sraz-pepku-t18921.html
-
sided - Moderátor
Zdravím, odešla mi na PePíKovi pojistka, může mi někdo popsat rozdíl mezi "starou" a "novou" abych neobjednal nesmysl?
Edit: tak už jsem to našel,samozřejmě ta dražší
. Možná bude někoho zajímat rok výroby podle čísla zbraně http://www.tague.at/pistolen/index.htm? ... SNdata.htm
Edit: tak už jsem to našel,samozřejmě ta dražší

- Bucci
- Pravidelný návštěvník
sided: Zkus BVS, tam by mohli něco mít. Nedávno jsem tam viděl oba typy úderníků a pojistku taky, netuším ovšem kterou.
-
dykmore - Častý návštěvník
Přátelé, snad to patří do vlákna o PPK: jelikož vlastním Walther PP (1970, West Germany) a známý má Manurhin PP, o kterém stejně jako většina lidí zde tvrdí, že je to zcela ta samá pistole jako moje, pouze s jiným označením, nedalo mi to, zapátral jsem na netu a našel jsem velmi zajímavou diskuzi, ve které mě zaujal zvláště tento text:
... a common misconception that is rapidily attaining the status of "truth" through internet repetition by people who read it somewhere.
A hardened slide cannot be successfully roll-marked. That is why PP-series pistols that were machined by Manurhin (from special forgings specified by Walther and supplied from Germany, it is worth noting) that were to become "German" Walthers were shipped to Ulm with "soft" slides. Ulm marked the slides and differentially heat treated them by oil hardening plus electrical induction hardening in the area of the safety lever; then the slides were polished and blued (which is why the blue on Walther-marked slides is brighter and does not match the frame blue). Magazines for all .32 cal. PP-series pistols were manufactured at Ulm, (and reverse-supplied to Manurhin). Germans (not French) performed final assembly, quality control inspection, test firing and targeting, and finally proofing. The corresponding tasks on guns marked "Manurhin" were performed 100% by the French; those guns never saw a German fitter or inspector.
That is the difference.
Later on, of course, there was some PP-series production at Ulm that did not involve Manurhin at all.
I do not mean to belittle Manurhin final inspection and quality control -- which was very good indeed. But it is a fact that Ulm-marked pistols were not completed by the same people, and anybody who thinks that final fitting and QC inspection is just a formality need look no further than S&W's recent experiences. Most of S&W's problems with defective guns clearly originate from lapses in quality control.
The PP-series pistols "pre-produced" in France (from German forgings) were delivered to Ulm with the slides unmarked, soft and in the white. The front sight was drilled, and the slides were marked, heat-treated, polished and blued at Ulm. The reassembled pistols were inspected, function tested, test fired and proofed by the Germans. All of this entitled them under German law to be marked as W. German-made. Guns produced entirely by Manurhin were contractually not entitled to bear the Walther Banner trademark.
Later on, in the late '80s, Walther began making them from scratch. They were not as good as the earlier joint-effort guns.
Toto je podle mě zcela logické a úplné vysvětlení rozdílů mezi pistolemi PP/K Walther a Manurhin
... a common misconception that is rapidily attaining the status of "truth" through internet repetition by people who read it somewhere.
A hardened slide cannot be successfully roll-marked. That is why PP-series pistols that were machined by Manurhin (from special forgings specified by Walther and supplied from Germany, it is worth noting) that were to become "German" Walthers were shipped to Ulm with "soft" slides. Ulm marked the slides and differentially heat treated them by oil hardening plus electrical induction hardening in the area of the safety lever; then the slides were polished and blued (which is why the blue on Walther-marked slides is brighter and does not match the frame blue). Magazines for all .32 cal. PP-series pistols were manufactured at Ulm, (and reverse-supplied to Manurhin). Germans (not French) performed final assembly, quality control inspection, test firing and targeting, and finally proofing. The corresponding tasks on guns marked "Manurhin" were performed 100% by the French; those guns never saw a German fitter or inspector.
That is the difference.
Later on, of course, there was some PP-series production at Ulm that did not involve Manurhin at all.
I do not mean to belittle Manurhin final inspection and quality control -- which was very good indeed. But it is a fact that Ulm-marked pistols were not completed by the same people, and anybody who thinks that final fitting and QC inspection is just a formality need look no further than S&W's recent experiences. Most of S&W's problems with defective guns clearly originate from lapses in quality control.
The PP-series pistols "pre-produced" in France (from German forgings) were delivered to Ulm with the slides unmarked, soft and in the white. The front sight was drilled, and the slides were marked, heat-treated, polished and blued at Ulm. The reassembled pistols were inspected, function tested, test fired and proofed by the Germans. All of this entitled them under German law to be marked as W. German-made. Guns produced entirely by Manurhin were contractually not entitled to bear the Walther Banner trademark.
Later on, in the late '80s, Walther began making them from scratch. They were not as good as the earlier joint-effort guns.
Toto je podle mě zcela logické a úplné vysvětlení rozdílů mezi pistolemi PP/K Walther a Manurhin

-
BARRY - Moderátor
Pro zájemce o vyráběné typy a jejich značení doporučuji právě vydanou knihu p. Jana Balcara
- Samonabíjecí pistole Německých ozbrojených sil 1933-1945, díl 2. O P.08 je tam cca 150stran, o PP a PPK dohromady cca 100stran. Pochopitelně pak další pistole z výzbroje Něm. armády.
- Samonabíjecí pistole Německých ozbrojených sil 1933-1945, díl 2. O P.08 je tam cca 150stran, o PP a PPK dohromady cca 100stran. Pochopitelně pak další pistole z výzbroje Něm. armády.
-
Petr74 - Občasný návštěvník
- margolina
- Pravidelný návštěvník
Zdravím
Může mi někdo ze zkušených PPčKářů poradit, jestli jsou zásobníky pro 7,65 Br a 9 Br totožné? Bylo mě řečeno, že pistole 7,65 a 9mm se liší pouze hlavní a pružinou. Když vezmu zásobník 7,65 , normálně do něj napáskuju 7 kusů 9mmBr. Zajímalo by mě, jestli půjde zásobník pro 9mm použít v pistoli 7,65.
Díky
Luďa
Může mi někdo ze zkušených PPčKářů poradit, jestli jsou zásobníky pro 7,65 Br a 9 Br totožné? Bylo mě řečeno, že pistole 7,65 a 9mm se liší pouze hlavní a pružinou. Když vezmu zásobník 7,65 , normálně do něj napáskuju 7 kusů 9mmBr. Zajímalo by mě, jestli půjde zásobník pro 9mm použít v pistoli 7,65.
Díky
Luďa
-
dykmore - Častý návštěvník
-
Chotis - Pravidelný návštěvník
Totožné určitě nejsou, už proto, že 9mm zásobník nemá otvory pro kontrolu počtu napáskovaných nábojů.
Viz např. zde: http://i136.photobucket.com/albums/q187/mm6mm6/WaltherPPK004.jpg
Viz např. zde: http://i136.photobucket.com/albums/q187/mm6mm6/WaltherPPK004.jpg
- eerr
- Častý návštěvník
Ty z novovýroby mají otvory všechny. http://www.midwayusa.com/browse/BrowseP ... **10284***
-
Lopez - Častý návštěvník
A ještě 9mm Br zásobník má na sobě takový svislý vylisek, který přečnívá obrys zásobníku a určitě by nešel zasunout do šachty u PPK v 7,65mmBr. Ale to mohu zitra vyzkoušet.
- margolina
- Pravidelný návštěvník
Díky všem za názory.
Již jsem to vyřešil. Objenal jsem si zásobníky pro ráži .32 .
Luďa
Již jsem to vyřešil. Objenal jsem si zásobníky pro ráži .32 .
Luďa
- Bucci
- Pravidelný návštěvník
Dykmore: Jo, to máte podobně jako v případě ruského IŽ-35 a jeho německého ekvivalentu Walther KSP. Rusové zkonstruovali vynikající sportovní pistoli, jenže ji holt vyráběli v ruské kvalitě, co kus, to originál, a kvalita těžce kolísající. No a Němci od nich ve velké nakoupili hlavní části zbraně, doma je protřídili, ocizelovali, na mikrometr sladili a vybavili prvotřídním mechanismem podle ruské konstrukce, avšak v německé kvalitě. Výsledkem byla pistole, že kdo ji má, neprodal by ji ani za cenu fungl nového GSP Expert.
-
Student - Pravidelný návštěvník
Dobrý den,před časem jsem si pořídil PPK r.v.1976 Ulm v ráži 9mm Br.
Nevíte někdo v jakém počtu,nebo poměru k 7,65 byly vyráběny?
Předem všem děkuji za odpověď.
Student
Nevíte někdo v jakém počtu,nebo poměru k 7,65 byly vyráběny?
Předem všem děkuji za odpověď.
Student
Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní