- patrik v
- Občasný návštěvník
Re: jaké pouzdro?
Kdo zvazuje kydexove pouzdro, dovolim si porovnat dva „kydexy“. Bulharskeho LHS a tuzemskeho Huck Finn.
Dodavatel: LHS - jsem zakoupil zprostredkovane prez českého dovozce. Jednani bylo naprosto v pohode, co se slibilo to se dodrzelo. Dodaci lhuta byla tuším tak 3 tydny, ale mohla byt kratsi, kdbych netrval na atypicke barve (bezova – piskova). HUCK FINN – jednani bylo primo s vyrobcem coz je nejlepší. Komunikace doslova obratem. Pouzdro sem mel doma myslim za 4 dny vcetne vikendu, moji chybou jsem mel doma pouzdro drive nez dodavateli dosla moje platba.
Material: LHS – kydex je odhadem malinko (mene nez 0,5mm nemam merku tak odhaduji od oka) silnejsi. Barva mela byt piskova, ale je malinko svetlejsi. Nyty jsou plne (je to holster z první serie, nyní se ten samy model vyrabi s dutymi nyty). Sroubky s velkou kulatou hlavickou. Polovina nytu je trochu volnych. Na funkci to vliv nemá. HUCK FINN – material je sice od oka slabsi, ale zbran sviraji obe pouzdra pocitove stejne. Kydex barvy chocolate brown se mi strasne libi a v kombinaci s černými pruvleky na pasek je to skutecne kvalitni chocolate s min.70% kakaa
Nyty jsou dute a drzi pevne, ani se nehnou. Je ale fakt ze pouzdro je nove, takze není fer porovnávat s pouzivanym LHS.
Tvar: LHS – kydexova skořepina z obou stran. Z nejsi strany kopiruje tvar zbrabe, z vnitrni strany je vice ploche (obr. Seshora). Dole je pouzdro otevrene – cely obdelnikovy obrys ramu a zaveru je venku.Zbran o par milimetru vycuhuje. Oka na pasek jsou nahore rovna, dole skosena. Nejdrive mi to vadilo, pouzdro bylo na jakemkoliv opasku trochu navolno, ale jak jsem očekával bylo to o zvyku, dnes to nevnimam. HUCK FINN – Pouzdro je celkove lepe zpracovane, ale je to o detailech nedulezitych při pouziti - zaoblenejsi hrany, nikde nic nepresahuje, zadne mezery mezi skořepinami apod. Opet celokydex, obe pulky skořepiny kopiruji obrys zbrane stejne. Pouzdro je dole polootevrene, tzn.ze zbran je jakoby uzavrena i zespod a hlaven nepresahuje ani o milimetr, pouze je videt hlaven při pohledu zespoda. Ocka hranata.
SHRNUTI – při pouziti se HUCK FINN teprve ukaze, mam ho teprve tyden. Ale subjektivne u me „tuzemak“ zatím vede na plne care. Pisu subjektivne, protože u me dela hodne i malickost jako je barva apod. Abych byl fer, taky porovnávám LHS první generaci, dneska uz muzou byt jinde, ale to nevim. Pro lidi co se zameri hlavne na ucelnost dane věci, bych si TIPnul ze vyhraje HUCK FINN protože dodaci lhuta a hlavne cena je priznivejsi - pri srovnatelne kvalite vyrobku.
Dodavatel: LHS - jsem zakoupil zprostredkovane prez českého dovozce. Jednani bylo naprosto v pohode, co se slibilo to se dodrzelo. Dodaci lhuta byla tuším tak 3 tydny, ale mohla byt kratsi, kdbych netrval na atypicke barve (bezova – piskova). HUCK FINN – jednani bylo primo s vyrobcem coz je nejlepší. Komunikace doslova obratem. Pouzdro sem mel doma myslim za 4 dny vcetne vikendu, moji chybou jsem mel doma pouzdro drive nez dodavateli dosla moje platba.
Material: LHS – kydex je odhadem malinko (mene nez 0,5mm nemam merku tak odhaduji od oka) silnejsi. Barva mela byt piskova, ale je malinko svetlejsi. Nyty jsou plne (je to holster z první serie, nyní se ten samy model vyrabi s dutymi nyty). Sroubky s velkou kulatou hlavickou. Polovina nytu je trochu volnych. Na funkci to vliv nemá. HUCK FINN – material je sice od oka slabsi, ale zbran sviraji obe pouzdra pocitove stejne. Kydex barvy chocolate brown se mi strasne libi a v kombinaci s černými pruvleky na pasek je to skutecne kvalitni chocolate s min.70% kakaa

Tvar: LHS – kydexova skořepina z obou stran. Z nejsi strany kopiruje tvar zbrabe, z vnitrni strany je vice ploche (obr. Seshora). Dole je pouzdro otevrene – cely obdelnikovy obrys ramu a zaveru je venku.Zbran o par milimetru vycuhuje. Oka na pasek jsou nahore rovna, dole skosena. Nejdrive mi to vadilo, pouzdro bylo na jakemkoliv opasku trochu navolno, ale jak jsem očekával bylo to o zvyku, dnes to nevnimam. HUCK FINN – Pouzdro je celkove lepe zpracovane, ale je to o detailech nedulezitych při pouziti - zaoblenejsi hrany, nikde nic nepresahuje, zadne mezery mezi skořepinami apod. Opet celokydex, obe pulky skořepiny kopiruji obrys zbrane stejne. Pouzdro je dole polootevrene, tzn.ze zbran je jakoby uzavrena i zespod a hlaven nepresahuje ani o milimetr, pouze je videt hlaven při pohledu zespoda. Ocka hranata.
SHRNUTI – při pouziti se HUCK FINN teprve ukaze, mam ho teprve tyden. Ale subjektivne u me „tuzemak“ zatím vede na plne care. Pisu subjektivne, protože u me dela hodne i malickost jako je barva apod. Abych byl fer, taky porovnávám LHS první generaci, dneska uz muzou byt jinde, ale to nevim. Pro lidi co se zameri hlavne na ucelnost dane věci, bych si TIPnul ze vyhraje HUCK FINN protože dodaci lhuta a hlavne cena je priznivejsi - pri srovnatelne kvalite vyrobku.
Naposledy upravil patrik v dne 03.02.2012 18:43, celkově upraveno 1
- patrik v
- Občasný návštěvník
Jeste doplnim dve fotky...
-
Gobey - Pravidelný návštěvník
Zdravím,
chtěl bych vnitřní opaskové pouzdro na 1911 Government 5', celokožené. Poradíte mi prosím nějaký model?
Představa je něco takového:
Díky
Honza
chtěl bych vnitřní opaskové pouzdro na 1911 Government 5', celokožené. Poradíte mi prosím nějaký model?
Představa je něco takového:
Díky
Honza
-
ufo - Moderátor
- nesquik
- Nový uživatel
Re: CZ 75
a jaky typ pouzdra pouzivasna tu 75. Diky
- FouET
- Pravidelný návštěvník
Kolega velkou pětasedmu nosí a nestěžoval si. Je vysoký cca 185cm a má tak 90kg. Já ji nosím jen na střelnici (LOS) a schovám ji pod delší košili nebo mikinu. Je pravda, že jsem dlouho přehraboval šatník, než jsem něco takového našel. Mám 180cm a 75kg. Musel si na to kilo na boku zvyknout, ale nijak mi nepřekáží. (Nejezdim s ní autem, nechodím do restaurace ...)
-
rotwajlerdick - Častý návštěvník
nevim...ja mam cca 190cm a 140kg,malej zrovna nejsem....mne proste prekazela.mam jak fobuse,dasty tak vnitrni i vnejsi od km sandlery.nejlip se mn nosi kdyz uz to musi byt v podpazaku od km sandlery,mam ho i s protivahou,ale clovek by s toho byl hrbatej..
mam toto-http://www.kmsaddlery.eu/DisplayImage.aspx?rs=368&remap=1&img=DSCF1966.jpg

mam toto-http://www.kmsaddlery.eu/DisplayImage.aspx?rs=368&remap=1&img=DSCF1966.jpg
-
albert - Častý návštěvník
Nosím Shadow v tomto pouzdře. Je to velký, je to těžký, je to o tom jestli jsi ochoten obětovat nějaké to pohodlí a hlavně je to o zvyk. Mě už to ani nepřijde...
http://www.kmsaddlery.cz/pouzdra/2a.jpg
http://www.kmsaddlery.cz/pouzdra/2a.jpg
-
rotwajlerdick - Častý návštěvník
jj,mam taky,urcite ta zbran drzi na miste a sedi ale i na me vyzrane figure je videt a je to zavazi.v tom podpazaku se schova nejlepe...mam i starsi tip ,je tam ne na stojato ale nalezato,laufem vzad.tuto pouzdro je pro mne nejprijatelnejsi ale musi byt plny oba rezervni magaciny aby neco vazili a tahli
-
dykmore - Častý návštěvník
Gobey píše:chtěl bych vnitřní opaskové pouzdro na 1911 Government 5', celokožené. Poradíte mi prosím nějaký model?
Já kopu za KM Saddlery

Původní stav:
A po operaci:

-
-
Biggles - Častý návštěvník
Tohle (bez samosvoru) mám a je fajn, oproti hadrové vnitřní Dastě nebe a dudy 

-
dykmore - Častý návštěvník
Gobey: tak až pojedu přes Frýdlant, řeknu Radkovi, že má nesmělého fanouška
nejlepší je přímo mu zavolat a domluvit se, je schopný ti splnit jakékoliv přání ohledně tvaru, barvy, nebo jiné úpravy pouzdra. Jen tu moji poslední předělávku mu radši nebudu ukazovat, bo by ho klepla pepka
troufnul jsem si na to jen proto, že stálo pár peněz. Jinak co jsem se díval do ceníku, tak za něj chce tuším 900kč. Někdy si už připadám jako chodící reklama na KM Saddlery, ale já s nimi mám prostě stoprocentně výbornou zkušenost, všechny pouzdra byly dokonalé, za přijatelnou cenu, vyrobil mi i pouzdra na nože podle mých šílených návrhů a dopadlo to taky perfektně.
Biggles: Oproti Da čemu?

Biggles: Oproti Da čemu?

-
Biggles - Častý návštěvník
Dastě
Ale abych do té firmy jen nekopal. Mám od nich několik pouzder a svojí roli plní dobře. Pravda je, že KM je jiná liga..........i v rámci ceny (byť stále velmi dostupné).

-
jaké pouzdro?
Tak vnitrni pouzdro na 1911 je doma, padne jako ulite. Dobre sedi, netlaci, velmi prijemny material a perfektni zpracovani.
-
Zajic - Častý návštěvník
Jakou máte zkušenost s tímto pouzdrem : http://www.kmsaddlery.eu/_c37_l3_p13961 ... hnede.aspx
Bude v tom šoupnutý Sig P226. Moc se mi to pouzdro líbí a zvažuji že bych si konečně koupil pořádné pouzdro, jen mě zajímá jestli s tímto modelem má někdo zkušenosti i při celodenním nošení atp
Bude v tom šoupnutý Sig P226. Moc se mi to pouzdro líbí a zvažuji že bych si konečně koupil pořádné pouzdro, jen mě zajímá jestli s tímto modelem má někdo zkušenosti i při celodenním nošení atp

-
spawnik - Častý návštěvník
Pokud to má být na nošení, popřemýšlel bych o Hungryho variaci, kde je krytá hlaveň až dokonce ( v případě že by ses někde ohnul aby ti lidi nečuměli do laufu) a takový výstupek který zabrání zadní části závěru se stykem s kuží ( zabráníš reznutí a tak...) mám to na jedenáctku a je fakt super.... Mimo to je polohovatelné a má tři průvleky.
- Gangoš
- Častý návštěvník
Mám přesně toto na CZ 83, je celkem pohodlné, dobře drží a dobře se z něho tasí, nekazí úchop. Kvér mám lakovaný tak mi styk s kůží zas tak moc nevadí. Ale chce to pořádný opasek. Je trochu dál od těla oproti nylonům od Dasty. Trčí z něho lauf. Teda stojky na hlavě bych s ním nedělal, ale jinak je celkem solidní. Osobní názor je, že je vhodné spíš na zbraně s delší hlavní a né moc těžkou rukojetí. S odstupem času bych právě kvůli vyvážení mé CZ83 volil spíš tento model: http://www.kmsaddlery.eu/_c37_l3_p139569_/pouzdra-na-pistole/kozene-pouzdro-na-pistoli-mustang.aspx
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
patrik v píše:Jeste doplnim dve fotky...
Na střelnici je to asi dobré.
Při pracovním incidentu , jsem byl rád , že mám pouzdro s pojistkou proti vytažení nemít ho tak mi borec pistoli s pouzdra vyndal a mohlo být veselejc.
Pouzdro s pojistkou je sice pomalejší na tasení , ale v rámci mé zkušenosti je k nezaplacení.
Borec byl slušně řečeno spacifikován hmaty a chvaty .Dosud je ve vazbě.
-
Zajic - Častý návštěvník
Jak to tak vidím, tak asi zatím zustanu u klasického pouzdra Dasta s pojistkou
Které mě doposud stačilo, ale tak jsem si říkál že bych právě pořídil nějaké kvalitní kožené, no ještě uvidíme.
Díky za názory všem

Díky za názory všem
Obsah fóra / Zbraně / Obecně o zbraních