- sawyer
- Častý návštěvník
Re: Walther PPK
prosím o určení roku výroby mého PPK, je to PPK zella mehlis Thür, pojistku má normální, výrobní číslo 6 místne končí W, díky
-
Jim11 - Častý návštěvník
1939
- pplk
- Nový uživatel
Dobrý den,mám PPK v.č.8916xx bez písmen,barevné provedení matný chrom,střenky černý plast,
výroba zella-mehlis(thur).Můžete mi prosím někdo dát info o roku výroby,příp.nějaké jiné zajímavosti.
Předem děkuji za odpovědi.
výroba zella-mehlis(thur).Můžete mi prosím někdo dát info o roku výroby,příp.nějaké jiné zajímavosti.
Předem děkuji za odpovědi.
- reconman
- Občasný návštěvník
Už provedení s matným chromem je vzácné nebo při nejmenším méně rozšířené. Tvůj ppk má dle mých odhadů a mé databáze pojistku s úhlem 90 stupňů, nemám pravdu ? V jaké je ráži ? Co se střenky týče, myslím že nebude původní. Pokud je jednodílná tak pochází z konce války nicméně na tuto konkrétní pistoli určitě nepatří. Zásobník je normálně černěný nebo také v chromu. Původní by měl být chrom a ražení pouze v podobě praporku Walther bez označení ráže.
Pokud by jsi chtěl tu hnědě mramorovou střenku tak ti mohu doporučit výrobce skvělých replik. Od originálu skoro nerozeznatelné a prodává je i v USA. Troufám si tvrdit, že v současné době nejlepší repliky na světě ceněné i mezi sběrateli v zahraničí !
Pro ukázku přikládám foto jak vypadalo původně pépékáčko v provedení chrom.
Pokud by jsi chtěl tu hnědě mramorovou střenku tak ti mohu doporučit výrobce skvělých replik. Od originálu skoro nerozeznatelné a prodává je i v USA. Troufám si tvrdit, že v současné době nejlepší repliky na světě ceněné i mezi sběrateli v zahraničí !
Pro ukázku přikládám foto jak vypadalo původně pépékáčko v provedení chrom.
- pplk
- Nový uživatel
Děkuju za odpovědˇ,ok pojistka úhel 90,ráže 7.65.Přidám foto,nevím rok výroby,(1934-1936?)
-
Katzendreck - Občasný návštěvník
Podle této stránky 1935
http://www.tague.at/pistolen/en_index.h ... therpp.htm
/odkaz už tu možná někde je/
http://www.tague.at/pistolen/en_index.h ... therpp.htm
/odkaz už tu možná někde je/
- Reveli
- Častý návštěvník
Ahoj, nevíte, kde by se dalo sehnat dno s plastovou botkou pro poválečné PPK čko? Tátovi spadl zásobník a hádejte co to odneslo? Napadlo mne taky si botku vyrobit z pevnostního duralu.
-
travis - Příspěvky: 882
- m8rinek
- Občasný návštěvník
Dá se zjistit co je tento krasavec za rok? http://www.armyarms.cz/wp-content/uploa ... MG1433.JPG
- svata
- Pravidelný návštěvník
Rok se bez výrobního čísla určuje těžko. Je to poválečná výroba (Signo West Germany) Tipuji 60. léta minulého století.
- bendisruza
- Pravidelný návštěvník
Zdravím páni kolegové.
Mám také trochu problém s určením roku výroby mojeho PPK-L.Vročení u přejímací značky
se mi i s lupou nepodařilo přečíst.Na nábojové komoře je DE10 a v.č. je505848.
Poradí mi někdo? Díky.
Mám také trochu problém s určením roku výroby mojeho PPK-L.Vročení u přejímací značky
se mi i s lupou nepodařilo přečíst.Na nábojové komoře je DE10 a v.č. je505848.
Poradí mi někdo? Díky.
- svata
- Pravidelný návštěvník
Ahoj. Podle čísla by se mohlo jednat o výrobu těsně po zahájení produkce v Ulmu, tzn. po roce 1952. K tomuto jsem došel pro to, že válečná výroba končila číslem 430XXX X
Rámy lehké (ze slitiny) neměly jiné číslování, než ocelové. Předpokládám, že za číslem nejsou ještě nějaká písmena.
Rámy lehké (ze slitiny) neměly jiné číslování, než ocelové. Předpokládám, že za číslem nejsou ještě nějaká písmena.
-
Peggy - Sponzor serveru
Pro porovnání - já mám číslo 504 xxx a výrobu 1/59 (Ulm).
Ale pozor, číslování nebylo u poválečných kusů jednotné bez ohledu na rám, ba právě naopak - francouzská poválečná produkce začala u PPK/L číslem 500000, na což navázalo značení v Ulmu (viz odkaz a zdroj níže). Jak je zřejmé, systém poválečného značení byl poměrně komplikovaný. BTW na té samá straně nahoře je popsán i systém německého číslování do konce války, což moc nesedí s tvrzením Svaty níže.
Více odkazovaný zdroj.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/1 ... directlink
Ale pozor, číslování nebylo u poválečných kusů jednotné bez ohledu na rám, ba právě naopak - francouzská poválečná produkce začala u PPK/L číslem 500000, na což navázalo značení v Ulmu (viz odkaz a zdroj níže). Jak je zřejmé, systém poválečného značení byl poměrně komplikovaný. BTW na té samá straně nahoře je popsán i systém německého číslování do konce války, což moc nesedí s tvrzením Svaty níže.
Více odkazovaný zdroj.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/1 ... directlink
Naposledy upravil Peggy dne 26.08.2012 10:22, celkově upraveno 3
-
rotwajlerdick - Častý návštěvník
a jakpa je na tom ppk od manurhina?nemam na nem zadny rok,tudiz netusim jak je stary.vite nekdo vic?
-
Peggy - Sponzor serveru
Manurhin je francouzská výroba, pro kterou platí odkazovaná tabulka.
Pokud se nepletu, tak zahájili výrobu PPK v r. 1953 a montáž předali o pár let později do Ulmu (přesný rok si nepamatuju). Pozor! Ve Francii ale vyráběli dále údajně až do r.1986
Doplněno (z jiného zdroje z mého archivu):
Pokud se nepletu, tak zahájili výrobu PPK v r. 1953 a montáž předali o pár let později do Ulmu (přesný rok si nepamatuju). Pozor! Ve Francii ale vyráběli dále údajně až do r.1986
Doplněno (z jiného zdroje z mého archivu):
Time-line:
1929 - zahájena výroba PP
1931 - zahájena výroba PPK v Zella-Mehlis (blízko Suhlu)
1934 - 1935 Značení RZM pro NSDAP
1950 - zahájena montáž ve Francii v Manufacture de Machines du Haut-Rhin of Mulhouse, číslem 500001
1952 - zahájena plná licenční výroba ve Francii, pod značkou Manurhin (jinde 155-89)
1957 - obnovena výroba PPK v Ulmu, NSR, údajně montáž z FR dílů !!
1968 - zahájena výroba modifikované PPK/S pro USA podle GCA
1978 - zahájena výroba PPK/s v USA firmouy Ranger Manufacturing in Gadsen, Alabama a prodej firmou Interarms v Alexandria, Virginia.
1986 - ukončena výroba PPK ve Francii, výroba dílů převzata do Ulmu
1993 - Walther se slučuje s f. Umarex
1999 - ukončena výroba PPK v Ulmu, NSR, posledních 500ks je v provedení"Last Edition"
-
-
Peggy - Sponzor serveru
Hm, těžko říci - neznám objem roční produkce, ale hlavně - PPK začali údajně dělat až v r.1953 ! Přesnější určení by asi chtělo tomu nějakou chvíli věnovat.
-
- pplk
- Nový uživatel

-
Peggy - Sponzor serveru
Docela dobrej zdroj je http://www.waltherforums.com , je ale nutná registrace pro přístup k odkazům a přílohám. Tam jsem objevil tuto tabulku, měla by platit pro všechna poválečná PPK 7,65Br. , Manurhin a Ulm, kromě verze "L", a to do r. 1974:
- Přílohy
-
- PPK-afterwar-numbering.jpg (23.42 KiB) Zobrazeno 23267 krát
Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní