-
ufo - Moderátor
Re: Výběr brokovnice
Remase vozi Proarms, zkus tam. Sehnat se da. Strelba v olympijskem stylu a hotloadem je zazitek... 

-
4mike - saigaholic
rodokmenem REM 870 MCS asi byla podvěsná brokárna pod utočnou pušku a nekdo dostal napad, že na to jde osadit pistolovka
post99102.html
každopádně to nebude uplně levná hračka

http://www.remingtonmilitary.com/Firear ... p/MCS.aspx
post99102.html
každopádně to nebude uplně levná hračka

http://www.remingtonmilitary.com/Firear ... p/MCS.aspx
-
tom - Častý návštěvník
Ona by šla udělat z normální pumpy, zkrátit vedení a přeletovat objímku, ale i tak to stojí víc jak lupara, takže jediná výhoda je o jeden náboj navíc. 

-
ufo - Moderátor
- Rendo
- Pravidelný návštěvník
Nemáte někdo zkušenost s brokovnící od SAVAGE ARMS Stevens 350 Pump Security http://www.alliancze.cz/brokovnice-stevens-350-pump-security-w-ghost-ring-sights-12ga/d-71189/ ?
Je to podobný systém jako Browning BPS tedy nabíjí se a vyhazují náboje spodem. Měl bych to na homedef nebo občasný srandamač.
Je to podobný systém jako Browning BPS tedy nabíjí se a vyhazují náboje spodem. Měl bych to na homedef nebo občasný srandamač.
- sokar
- Častý návštěvník
Vybírám brokový automat.
Mohl by mi někdo více znalý poradit.
Řeším mezi : Benelli m4 , remington versa max, fabarm pss10
Remington i fabarm mají přebíjení pomocí odvodu plynů, ale benelli má prý přebíjení nějakým zpětným rázem. Všichni říkají, že benelli je jako mercedes. No budiž, ale stejně jako u jiných věcí značka mění cenu a mě zajímá, zda má smysl připlatit si cca 15 tisíc za benelli nebo to samé dostanu u fabarmu či remingtona.
Respektive jak často je třeba automat s odvodem plynů čistit.? Když jsem viděl rosborku, tak je to jako velký lego nebo pucle.
Pokud by měl někdo zkušenosti a byl ochoten napsat svůj názor, budu rád.

Remington i fabarm mají přebíjení pomocí odvodu plynů, ale benelli má prý přebíjení nějakým zpětným rázem. Všichni říkají, že benelli je jako mercedes. No budiž, ale stejně jako u jiných věcí značka mění cenu a mě zajímá, zda má smysl připlatit si cca 15 tisíc za benelli nebo to samé dostanu u fabarmu či remingtona.
Respektive jak často je třeba automat s odvodem plynů čistit.? Když jsem viděl rosborku, tak je to jako velký lego nebo pucle.

-
ufo - Moderátor
Osobne bych to videl na spise REM nebo BEN zduvodu nahradnich/custom dilu a jejich dostupnosti.
Na REM toho ve statech bude urcite pozehnane...
Na REM toho ve statech bude urcite pozehnane...

- sokar
- Častý návštěvník
Něco o tom, že fabarm nemá náhradní díly nebo spíš problém něco sehnat jsem tady někde četl.
Takže myslíte, že třeba za pár let se něco rozbije a budu moct flintu vyhodit, pač nebudou náhradní díly ?
Přecejen je to už trochu pálka za zbraň a nepočítám, že ji budu mít 3 roky ale alespoň 10.
Tady se to nedá ani nikde osahat, pač to snad ani nikdo nemá skladem.
Takže myslíte, že třeba za pár let se něco rozbije a budu moct flintu vyhodit, pač nebudou náhradní díly ?
Přecejen je to už trochu pálka za zbraň a nepočítám, že ji budu mít 3 roky ale alespoň 10.
Tady se to nedá ani nikde osahat, pač to snad ani nikdo nemá skladem.

-
4mike - saigaholic
- sokar
- Častý návštěvník
No popravdě ne, ale už mě psali i z nějakého ipsc, že saiga či molot jsou taky dobrý.
Du to nastudovat.
Du to nastudovat.

- open
- Častý návštěvník
-jak dobrý-vynikajícíííí! 

-
viktorcistic - Moderátor
-
ufo - Moderátor
Rika nekdo, kdo nevi jak se to drzi poradne v ruce... 
Problemy co mela Saiga u VV - udernik, atd. Na to kolik toho ma nabehano se '' vysypala '' v nejnevhodnejsi cas.
Problemy u FB - naboje.
Problemy u JR - zachyt zasobniku(rozlomil se vejpul pod osickou), vymenen.
Jinak u nasich dalsich strelcu nebyly problemy s nicim...
Ja jsem daval cca:
150rds S&B Plastic (6.1mm buckshot) - posledni trenink pred WS + nejaka NSIcka
550rds bird NSI Classica 32g 3.5mm
50rds buck S&B 9kuli
50rds slug S&B Special SLug 32g
bez cisteni, bez jedinne zavady

Problemy co mela Saiga u VV - udernik, atd. Na to kolik toho ma nabehano se '' vysypala '' v nejnevhodnejsi cas.
Problemy u FB - naboje.
Problemy u JR - zachyt zasobniku(rozlomil se vejpul pod osickou), vymenen.
Jinak u nasich dalsich strelcu nebyly problemy s nicim...
Ja jsem daval cca:
150rds S&B Plastic (6.1mm buckshot) - posledni trenink pred WS + nejaka NSIcka
550rds bird NSI Classica 32g 3.5mm
50rds buck S&B 9kuli
50rds slug S&B Special SLug 32g
bez cisteni, bez jedinne zavady
-
4mike - saigaholic
Viktorčistič
-uderník může rupnout v čemkoliv, při tom kolik má VV najeto mne to nepřekvapí, spíš mne překvapilo, že na S12, u Molota je to méně vzácné
-pokud střílíš std patrony okolo 32g se zaškrceným nastavením plynů na magnum, zbavíš se sice 100% spolehlivosti pro specnaz, přínosem je mnohem kultivovanější chování
holt musíš uhlídat šarži patron a interval čištění
-pokud použiješ SaB patrony, stává se že některý várky jsou natolik mimo, že drhnou v šuplatech a ani nejdou po dobrým do komory
-JR záchyt nebyl origo rusák ale US tuningový v nedávné minulosti lehce potrápený jedním ladičem sponek na šuplatech
(ale mohl to být klidně překalený zmetek, ještě jsem ho nedostal do rukou)
-JJ třeba musel střílet Maxrnds. patrony, poněvadž to měl naladěný tak na hranu, že to šlapalo s loňskými Coronami ale s letošními z toho byla opakovačka (chovalo se to jak vz58, což žádný zpětnorázový automat neumí)
-uderník může rupnout v čemkoliv, při tom kolik má VV najeto mne to nepřekvapí, spíš mne překvapilo, že na S12, u Molota je to méně vzácné
-pokud střílíš std patrony okolo 32g se zaškrceným nastavením plynů na magnum, zbavíš se sice 100% spolehlivosti pro specnaz, přínosem je mnohem kultivovanější chování
holt musíš uhlídat šarži patron a interval čištění
-pokud použiješ SaB patrony, stává se že některý várky jsou natolik mimo, že drhnou v šuplatech a ani nejdou po dobrým do komory
-JR záchyt nebyl origo rusák ale US tuningový v nedávné minulosti lehce potrápený jedním ladičem sponek na šuplatech

-JJ třeba musel střílet Maxrnds. patrony, poněvadž to měl naladěný tak na hranu, že to šlapalo s loňskými Coronami ale s letošními z toho byla opakovačka (chovalo se to jak vz58, což žádný zpětnorázový automat neumí)
-
viktorcistic - Moderátor
Výběr brokovnice
Já se ale nebavím jen o našich zavodnicich. Podle účastníků převažovali ti s Sigou a Molotem co se nevyhli zavadam. Ale to už je úděl tuningovejch zbrani 

-
ufo - Moderátor
Rusaci jich na tom zavode rozlomili nekolik. DOSLOVA.
Jenze v okamziku vytazeni fce na hranu to jinak holt nejde.
Navic vsichni pred WS zurive trenovali...
Otazkou je co se rozlomilo...
Jestli spoustak, nosic zavorniku, zavornik...
Jenze v okamziku vytazeni fce na hranu to jinak holt nejde.
Navic vsichni pred WS zurive trenovali...
Otazkou je co se rozlomilo...
Jestli spoustak, nosic zavorniku, zavornik...
-
franta - Častý návštěvník
Přesně - náboje, kterejch jsem vysypal několik desítek krabic a najednou byly bez prachu? nebo mokré - co já vím.. jen to pšouklo a viděl jsem jak se broky sypou z hlavně
a povolenej šroub na liště - od roku 2009 se to nehlo (zalepené, utažené) a zesere se to zrovna v nejnevhodnější chvíli - jo, ale historie se neptá..
Jinak nepřetuňená Saiga je BEST!!

Jinak nepřetuňená Saiga je BEST!!
-
gewarosse - Častý návštěvník
sokar píše:Vybírám brokový automat.
Respektive jak často je třeba automat s odvodem plynů čistit.? Když jsem viděl rosborku, tak je to jako velký lego nebo pucle.![]()
Benelli M4 má taky píst, jako jediná z nabídky Benelli, dokonce dva písty, v případě poruchy/zanesení jednoho to bez problémů střílí dál. Tahle brokovnice byla vyvíjena na základě poptávky amerických speciálních jednotek a oni na pístu trvali. Čistit se moc nemusí, já jsem čistil preventivně po 500 ranách, ale určitě by zvládla násobek. Rozborka jednoduchá, bez nářadí, dělaná pro vojáky. Bezpečně to opakuje i s 24g náboji. Když ti sednou mířidla je to super flinta.
Fabarm bych opravdu nebral, kvalita výroby nebyla nikdy špičková, takže občas jsou potřeba náhradní díly a ty nejsou k dispozici.
Ten remington je novinka, ne moc ověřená v praxi. Výhodu to má hlavně když chce člověk střílet náboje 12/89 což k ničemu není. Odběr plynu mají umístřený v komoře, trochu bych se obával předčasného odemikání. Radši bych vzal model 1100.
Takže za mě Benelli M4, pokud by jsi chtěl střílet i nějak víc asfalťáky tak Benelli M2 nebo Remington 1100.
- sokar
- Častý návštěvník
Dík za info.
Já to vidím tak, že si půjdu výzkoušet všechny 3 a pak se uvidí.
Přeci jen pro porovnání .
Fabarm pss10 - 29900Kč
Remington versa max tactical 39900Kč
Benelli m4 - 49900Kč
Vím, resp. všichni říkají, že benelli, ale já se potřebuju přesvědčit že těch 20 tisíc je adekvátních.
Já to vidím tak, že si půjdu výzkoušet všechny 3 a pak se uvidí.
Přeci jen pro porovnání .
Fabarm pss10 - 29900Kč
Remington versa max tactical 39900Kč
Benelli m4 - 49900Kč
Vím, resp. všichni říkají, že benelli, ale já se potřebuju přesvědčit že těch 20 tisíc je adekvátních.
- SVD
- Občasný návštěvník
Řešil jsem podobný problém, vybral jsem nakonec Browning Maxus, funguje spolehlivě i s náboji 24g na střelnici, pro lov jsou zajímavé 12/76 - 42,5g. Cena je necelých 40000.
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Brokovnice