solory
Častý návštěvník
Častý návštěvník

15.10.2012 15:27

Pomoc - pujcky a podvody na cizi jmeno

Dobrý den,
minulý týden jsem se dověděl od známé z firmy provident (náhoda, dělá pro ně týden a přebrala sousední město) a zjistila pár neplatících. Tak jak je obchází najedou zjistí, že jedna paní bydlící v sousedním městě nezaplatila, a tak hledala a našla, že půjčka byla poslána na ni, doposud pár splátek taky platila ona, ale půjčka je psaná na mou manželku (její Rč, adresa)!!!
A pak našla další dvě.
Následovalo zděšení, že je možné na cizí jméno s rodným číslem vzít úvěr, vyplatit jej na jinou osobu a veškerou korespondenci také tak aby se osoba, na níž je úvěr "sjednán" nic nedověděla. A když dojde na placení? Komu dojde exekutor?
Dnes jsem zjistil další dva úvěry u Providentu a jeden u SmartPůjčky. Další společnosti asi budu muset obeslat.
Provident se zachoval tak, že jsme to sepsali a že se nemáme už o nic starat, že si to vymůžou po sjednavateli úvěru (ale čert tomu věř...)

Nikdo nepotřeboval ani výpisy z účtů, ani občanku, stačí jen něčí adresa a RČ (co se dá zjistit i na netu)

Vše sjednáno jedním pánem z Holešova (nyní Km).
Podali jsme trestní oznámení.
Policie nemá možnost zjistit kde a kdo si na nás vzal úvěry u nebankovních společností.
V mé bance mi nepomůžou, mají jen registr kde se tyto společnosti neregistrují.

Prosím znalejší z oboru o pomoc jak odbornou tak právnickou, jak postupovat abych se nezbláznil?
SZ nebo solory(zavináč)solory.cz

V životě jsem si nepůjčil já ani manželka, na účtu mám zakázaný i debet...

zkur*ený systém

glock1719

15.10.2012 19:27

Re: Pomoc - pujcky a podvody na cizi jmeno

Zefran
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

16.10.2012 1:05

U Providentu jsem pracoval jako manager. Tohle bylo na denním pořádku... Pokud vím, tak se vše vždy vyřešilo velmi rychle. A kromě nervů z toho "podvedený" neměl vůbec žádné jiné problémy. Myslím, že se nemáš čeho bát.

solory
Častý návštěvník
Častý návštěvník

16.10.2012 15:28

Hoj,
Děkuji všem za rady a pomoc.
Provident vážně rychle zakročil a snad bude ok. Problém zatím se SmartPujcky kde mi nechtějí ani po telefonu říct vůbec nic ale jelikož se částka nevyplatila tak snad storno proběhlo.
Hromada trestních oznámení na ty dva výtečníky co to maj na svědomí a doufat že je zavřou. Víc než rok jim to procházelo.
Rád bych zjistil kde všude jsou další dluhy ale neexistuje registr takže smolik. V bance mi zjistí jen bankovní a v těch snad maj pořádek.
Takže instaluju kamery kolem baráku a neotviram nezvanym.

Solory
Tapatalk Samsung galaxy Note

Bradek Džon
Častý návštěvník
Častý návštěvník

17.10.2012 11:17

Předpokládám, že to má spojitost s nějakou ztrátou dokladů, že?
Každopádně na podobné téma se už debatovalo ZDE tak důrazně apeluji na okamžité bezodkladné nahlášení zcizení nebo ztráty se zápisem na nejbližším oddělení PČR. Půjčka u providentu je sjednaná za pár minut, tak hrají roli minuty.Tomu, že někdo pujčku uzavře asi nezabráníte, ale máte v ruce doklad s hodinou a minutou nahlášení.

solory
Častý návštěvník
Častý návštěvník

25.10.2012 20:17

Žádná ztráta dokladů. Tyto společnosti půjčí i bez občanky. Paní zprostředkovatelce stačilo vyplnit papíry a říct že to vyřizuje za tu na kterou je to sepsano a že ji peníze i vyzvedne... Stačilo najít rc. (jaké máte DIČ?)
Takže se stačí domluvit nebo zmanipulovat patřičného zástupce dané společnosti že je vše Ok.

Reklama

Bradek Džon
Častý návštěvník
Častý návštěvník

26.10.2012 0:33

Moje žena kdysi také u prov***ntu dělala. Vyprávěla mi jaký ohromný množství tam ty jejich sekuriťáci řešili podvodů. Ale né podvody žadatelů, nýbrž obchoďáků a jejich managerů. Někteří prostě do toho zahučeli a uzavírali fiktivní pujčky na různý existující lidi aniž by to ty lidi věděli, a spláceli je zase jinýma pujčkama. Rotovali to tak dlouho, až se na to přišlo. Někteří v tom byli úplně klidně dohromady za 2 míče. Bylo to snadný a lákavý ale 60% navýšení je muselo někde zastavit. Tam skutečně platilo "příležitost dělá zloděje". Dělali to i lidé jinak bezúhonní a slušní... končili u soudů a někteří v kriminálech.
Jinak běžná věc je že se na pobočce během tří let postupně kompletně vymění personál. Nedávno se tam byla podívat na bývalé kolegyně a koukala že tam vůbec nikoho nezná.

Walt

26.10.2012 1:26

kouzlo nechteneho?
tahle reklama se mi tu zobrazuje

Proficredit půjčka
Peníze do 24h a bez poplatku! Půjčka i se záznamem v registru.
pujcka-kazdemu.cz

Gobey
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

29.10.2012 16:33

Pokud je to společnost, která chce alespoň chvíli fungovat na trhu, tak bez občanky a kontroly + podpisu hromady listin (informace o úvěru, RPSN, smlouvy, všeobecných obchodních podmínek ...) nepůjčí. Většinu podvodů mají na svědomí jejich obchoďáci, nikoliv společnost sama. Jelikož podléhají čím dál tím příšnějšímu dozoru, tak se to společnosti nevyplatí.

V rámci insolvenčního řízení, resp. oddlužení již existuje rozsáhlá judikatura, která tuto problematiku dosti pečlivě řeší a většinou ve prospěch spotřebitele, tj. dlužníka.

To Solory: možná bych se nespokojil pouze s jejich prohlášením, ať se tím netrápíš, pokud to bylo jen ústní ujištění, ale chtěl bych od nich písemné potvrzení, že jim nic nedlužíš. I v případě, že by se s Tebou chtěli soudit o zaplacení, tak pokud si normálně vyzvedáváš poštu, tak exekutor sám od sebe nepřijde. Má to svůj zákonný proces. A v rámci soudního řízení musí věřitel prokázat, že Ti půjčku poskytnul.

Kody
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.11.2012 22:17

Souhlasím s Gobeym, trval bych na písemném potvrzení.

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA