-
BedaBR - Nový uživatel
Renovace vzduchovky Slavia 620
Kolegové prosím o radu dostal jsem jmenovanou vzduchovku pro syna. Byla pár let v nějaké kůlně a chytla rez. (op promazání hlavně střílí dobře) plášť je orezlej prosím o radu co s tím, přebrousit rez .... a co dál ? Pažbu cidlinou opracovat obrousit, politura vosk? děkuji předem za radu
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
- Gangoš
- Častý návštěvník
Re: Renovace vzduchovky Slavia 620
Asi před měsícem jsem na své 620 renovoval pažbu tak, že jsem oškrábal starý lak sklem a šmirglem. Pažbu jsem pak napustil lněným olejem a výsledek mě mile překvapil. Vypadá to fakt pěkně.
- Wdog
- Sponzor serveru
Jak již bylo řečeno, kovové části obrousit a načernit, stačí těmi potíracími přípravky v lahvičkách např. TetraGun černidlo. Pažba obrousit, případně namořit odstín, napustit tvrdým olejem na podlahy a přeleštit voslem na podlahy nebo na nábytek. Nebo rovnou nalakovat, jako originál. V případě potřeby je možné vyměnit těsnění válce (pokud má plastový novější typ) a pružinu - je to stejné jako na Slavii 630/631. A nezapomenout také na těsnění hlavně.
-
BedaBR - Nový uživatel
Děkuji za rady
Jen ještě dotaz pažbu obrousit je buková chtěl bych ji namořit (teak, mahagon) prostě do červena potom natřít lněným olejem následně navoskovat včelím voskem a leštit. Máte někdo nějaké zkušenosti s tímto postupem. Mořidlo pravděpodobně lihové než vodní.

-
ufo - Moderátor
Obsah fóra / Krátké zbraně / Malorážky, flobertky, vzduchovky