-
gunman - Častý návštěvník
Re: Walther PPK
dej sem fotku z druhé strany prosím
- m8rinek
- Občasný návštěvník
- Lustig
- Nový uživatel
- Lustig
- Nový uživatel
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s pouzdrem FOBUS i na předválečné a válečné modely PPK. Díky
- Magnum
- Pravidelný návštěvník
Mám dotaz. Nevíte jestli se vyráběly modely bez nápisů na závěru i v roce 42? Protože jsem narazil na walther pp a ten nápisy nemá. Vím, že se bez nich dělali kousky ke konci výroby- 44/45. Ale tenhle je, alespoň podle tabulky výrobních čísel, ze 42. roku. Brynýr je ovšem původní, nic nebylo přebrušováno.
- Magnum
- Pravidelný návštěvník
Tak sem to nakonec vyřešil po svém. Koupil sem si válečný walther PPK
. Povrchovka nic moc- byl od 68roku v koženém pouzdře... ale ve vnitř je to nová zbraň. Má i waffenanty. Bohužel sem teď byl překvapen, když mi při registraci bylo řečeno, že nemá platné tormentačky a že mě tedy čeká zkušebna. Ptal sem se kamaráda a ten se divil, že prý má doma zbraň se stejnými značkami a normálně mu jí registrovali na sk.B.
Tak se chci zeptat zdejších odborníků, jestli je tato značka brána za platnou či nikoliv.
Děkuji

Tak se chci zeptat zdejších odborníků, jestli je tato značka brána za platnou či nikoliv.
Děkuji
- reconman
- Občasný návštěvník
Policajti mají pravdu, čeká tě zkušebna... no a jinde jim zjevně stačí, že byla pistolka před cca 70 lety v pořádku
. Až budeš vyřizovat zkušebnu nezapomen říct, že chceš skrytou ( příplatek asi 100 ). Byla by škoda prznit válečný ppk nějakou raznicí, nehledě na to že už tak zničili spoustu pěkných kousků.

- zdeny
- Častý návštěvník
Přesně tak,tuhle značku neuznávají nikde.Že to dřív zaregistrovali se mě už stalo taky a při následném převodu v nedávné době problém a zbraň musela na zkušebnu....Dává se na to asi víc pozor.Pokud tam něco nepraskne,tak pohoda-při skrytém značení cena neklesá.A pokud je do sbírky,tak bych ani tormentaci neřešil....
- Magnum
- Pravidelný návštěvník
No nepotěšili ste mě
no co. Už sem napsal mail na zkušebnu (teď tam nikdo neni), že se objednávám na 7.1. Snad to vyřídí na počkání.

- Gangoš
- Častý návštěvník
Tak se mi na sobotním LOSu vyskytla 4x stejná závada.
Po vystřelení prvního nebo druhého náboje se mi odjistil zásobník a povysunul se ze zbraně. V lepším případě následovalo nepřebití, v horším zaseknutí vyhazované nábojnice. Když se to stalo poprvé, tak jsem si říkal, že jsem ho asi pořádně nedorazil do zbraně. Když se to stalo podruhé tak jsem vyměnil zásobník, se kterým začínám (originál Walther). Na třetí stage to samé i jiným zásobníkem tak jsem při přípravě na 4. stage po uložení zbraně do pouzdra zásobník ještě pořádně přirazil dlaní, takže prostě musel být zachycený na záchytu a stalo se to opět. Při taktickém nebo vynuceném přebití se mi to už nestalo. Tohle byl můj třetí LOS s PPK a předtím se mi to taky nestalo. Doma jsem to zkoušel simulovat a taky se mi to nepodařilo, tak nevím, jestli prostě neumím nabíjet nebo se někde v pistoli stala nějaká chyba.
Po vystřelení prvního nebo druhého náboje se mi odjistil zásobník a povysunul se ze zbraně. V lepším případě následovalo nepřebití, v horším zaseknutí vyhazované nábojnice. Když se to stalo poprvé, tak jsem si říkal, že jsem ho asi pořádně nedorazil do zbraně. Když se to stalo podruhé tak jsem vyměnil zásobník, se kterým začínám (originál Walther). Na třetí stage to samé i jiným zásobníkem tak jsem při přípravě na 4. stage po uložení zbraně do pouzdra zásobník ještě pořádně přirazil dlaní, takže prostě musel být zachycený na záchytu a stalo se to opět. Při taktickém nebo vynuceném přebití se mi to už nestalo. Tohle byl můj třetí LOS s PPK a předtím se mi to taky nestalo. Doma jsem to zkoušel simulovat a taky se mi to nepodařilo, tak nevím, jestli prostě neumím nabíjet nebo se někde v pistoli stala nějaká chyba.
-
PeSi - Sponzor serveru
Před časem jsem kupoval v BVS v komisi PPK. Pak jsem si k němu z aukra přikoupil druhý zásobník a byl jsem překvapen, že v pistoli plandá a na záchytu prakticky nedrží. Kolegové znalci mně ujistili, že vůle nejsou špatné, nicméně že to nedrží na záchytu je špatně. Nejprve jsem zkoušel čistit. Záchyt trochu na pravé straně v klidové poloze vyčníval z rámu (správně má být zároveň, při kontrole nehtem se nesmí zadrhávat). Teď už nevyčnívá (trochu bordelu tam bylo) ale horší je, že když jsem ho měl venku, zjistil jsem že někdo přede mnou ho trochu "upravil" pilníkem. Ten zoubek na kterém zásobním vysí je úmyslně zmenšený.
Čili: doporučuji rozebrat a vyčistit. A při té příležitosti zkontrolovat stav zoubku.
Čili: doporučuji rozebrat a vyčistit. A při té příležitosti zkontrolovat stav zoubku.
- Rimmer132
- Sponzor serveru
Existuje nějaký trik na nasazení lučíku po kompletní rozborce? Neudržím ho jednou rukou proti pružině tak, aby mi tam kolíček vlezl (resp. mohl jsem ho tam nabouchat)
. Vypouštění zásobníku si aretuju zásobníkem zastrčeným z druhé strany, stačí to.
To je další německá zbraň, u které bych na montáž potřeboval 3-4 ruce. Jestli to tak měli u všeho, už se nedivím, že prohráli

To je další německá zbraň, u které bych na montáž potřeboval 3-4 ruce. Jestli to tak měli u všeho, už se nedivím, že prohráli

- reconman
- Občasný návštěvník
Taky jsem to absolvoval a zkušenosti mám stejné
Nedoporučuji při rozborce sundávat lučík, demontovat lze snadno, ale na montáž jsou opravdu potřeba 4 ruce. Zapři si pistoli celou délkou hlavně o stůl nejlépe na dřevěnou podložku, ale pozor at se neopírá o kohout. Potom nasad lučík jak má být a zatlač na něj vhodným nástrojem ( použil jsem gumovou rukojet kleští ), chce to velkou sílu. A měj u sebe 2 ruce navíc, které ve správný moment vsunou jistící kolik. Je to prostě porod.

- Rimmer132
- Sponzor serveru
Dík, už jsem si říkal, že jsem úplná máčka, protože ten pán na youtube to podržel jednou rukou a ještě u toho povídal
Sundat jsem ho musel, abych dostal zpátky táhlo spouště, další taková radost
. Ta pistolka ležela 40 let v krabičce, tak už pořádné vyčištění potřebovala.
Btw. jak těžké je nandat zpět u PP bicí pružinu s vodítkem? Není to nějaké podobné harakiri?

Sundat jsem ho musel, abych dostal zpátky táhlo spouště, další taková radost

Btw. jak těžké je nandat zpět u PP bicí pružinu s vodítkem? Není to nějaké podobné harakiri?
- Magnum
- Pravidelný návštěvník
zdravím,
Dostalo se mi do ruky jedno válečné PPK. Bylo mi na něm něco divného. Až sem si všiml, že má PP hledí! Tzn. nemá hledí v jednom kuse se závěrem jen vyfrézované- jako všechny PPK co sem kdy viděl. Ale má PP hledí nasazené na rybině. Už se s tím někdo setkal?
Děkuju za každou informaci
Dostalo se mi do ruky jedno válečné PPK. Bylo mi na něm něco divného. Až sem si všiml, že má PP hledí! Tzn. nemá hledí v jednom kuse se závěrem jen vyfrézované- jako všechny PPK co sem kdy viděl. Ale má PP hledí nasazené na rybině. Už se s tím někdo setkal?
Děkuju za každou informaci
-
Peggy - Sponzor serveru
V literatuře se to objevuje (Hoffschmidt), např. s poznámkou, že jde o úpravu provedenou koncem války.
- Magnum
- Pravidelný návštěvník
No je pravda, že se jedná o ročník 44. Opravdu sem takové PPK ještě neviděl. Moc děkuju za info
- m8rinek
- Občasný návštěvník
Stále sháním střenky na své PPK, v USA asi není problém v jakékoli barvě, ale tady to snad taky někdo dělat musí. Už jsem slyšel dvě legendy o burzách, kde se dají sehnat replikové střenky za 400Kč, ale to by snad ty střenky byly i někde na netu, ne?
-
travis - Příspěvky: 882
- Magnum
- Pravidelný návštěvník
Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní