Galloway
Nový uživatel
Nový uživatel

16.12.2012 10:00

Re: jaké pouzdro?

Díval jsem se na ty šrouby a nezdají se že by měli ostré hrany, jsou pěkně hladké, uvidíme, čas ukáže.

_eM_
Nový uživatel
Nový uživatel

Bydliště: HK - PCE - Žamberk —————————————— člen sdružení LEX www.gunlex.cz

31.12.2012 10:43

Ahoj, pátrám po opaskovém pouzdru a měl bych jeden dotaz: Většina pouzder má otevřený spodek (třeba kryje boky zbraně, ale zespodu hlaveň kouká nebo celá trochu vyčuhuje, konkrétně na Glocka 17 jsem viděl jen origo pouzdro, které mělo krytý i spodek hlavně - viz glock.com, katalog Gen 4). Není tak hlaveň vystavená zbytečně bordelu/riziku poškození?

Zatím vycházím spíš ze statistik narázů svým telefonem - vcelku pravidelně jím třískám o kovová opěradla u židliček, v autě, občas usednu na ponk na nějaké nářadí apod. Chápu, že Glock něco vydrží ale na druhou stranu proč mu zbytečně nakládat. Je to blblost (ústí hlavně se nepoškodí apod.), nebo víte o nějaké uzavřeném pouzdru?

Díky za rady... njn "novej" :)

EDIT: opraven odkaz
Naposledy upravil _eM_ dne 31.12.2012 12:51, celkově upraveno 1

john.hawk
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

31.12.2012 12:39

nechat si upéct z kydexu s zavřeným spodkem..není to žádnej problém.. pokud bys měl vnitřní tak je to jedno, je to v kalhotách.. :D jinak jsem neviděl tovární pouzdro od různých značek mimo safarilanda že by měli zavřený spodek..

já používám s otevřeným spodkem již uspěšně přes 15 let a s G19 nebyl žádnej problém.. a to už jsem ji naložil fakt hodně..

_eM_
Nový uživatel
Nový uživatel

31.12.2012 13:06

Nad kydexem uvažuju, ale spíš až budu fakt vědět co chci - výšku, úchyt, sklon pouzdra, atd. Prozatím mě láká spíš nějaká plastová skládačka alá Blackhawk nebo IMI (level 1 pouzdro bez pojistky). A kydex na míru (i pro Míru) bude potom třeba za odměnu :) až budu vědět, co chci..

Díky za typ s tím Safarilandem, leč bude asi finančně i funkčně na skryté nošení trochu mimo. Ale i tak dobrý vědět.

Když se ejště vrátím k tomu krytí (doufám že to nebude OT) - prach nebo podobné svinstvo by podle mě (za předpokladu, že se neválím pravidelně v kupě písku nebo nepracuju v prašném prostředí) měl bejt v pohodě. Spíš se bojím, abych si do čela hlavně netřísknul nečím kovovým... možná je to zbytečnej strach, ale jsem ještě těžce vycepovanej z přípravy (nedej bože čistit jinak než od komory atd..) :) + je zbytečný, aby mi v případě shrnutí oblečení někdo koukal do laufu.

mocima
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

31.12.2012 15:22

Doporucuju kydex. Huck finn, LHS nebo Raven. I kdyz maji otevreny spodek, tak usti hlavne je kryte proti trisknuti.
Navic nedokazu si predstavit co bys musel delat, abys tim o neco trisknul. U vnitrniho je to nemozne.
Podivej se u ostatnich na strelnici co nosi a sbirej zkusenosti.
Dulezite je i vybrat material podle pistole. K nejake klasice ala 1911 je zverstvo dat kydexove pouzdro (muj dojem, prosim nefackovat), k plastaku jako glock nebo K100 mne naopak kydex sedi.
Skladacky muzou dost odstavat od tela a budes mit slozitejsi jejich skryti. Vnitrni kydex schovam i pod tesnejsi tricko.

jericho
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.01.2013 0:26

_eM_: než budeš vědět co chceš, (a ten kydex je dobrá volba), tak jsem byl plně spokojený s původním plastovým origo pouzdrem na Glock. Překvapivě, protože vůbec nijak extra nevypadá, ale nosí se v něm spolehlivě, pohodlně a tasí vždy nekomplikovaně. Jinak tvé obavy považuji za oprávněné - jednak jsem si po letech nošení vyšoupal asi 1cm od ústí na boku závěru nepatrnou čárečku od cvočku na oblíbených kalhotách a jednak u některých kratších bund může pouzdro kryjící i hlaveň udržet skrytost nošení, když se třeba ohneš nebo zvedneš ruku s deštníkem. Z vnitřních mi přijde ideální obyčejná Dasta bez poutka.

Reklama

_eM_
Nový uživatel
Nový uživatel

01.01.2013 13:17

mocima píše:Navic nedokazu si predstavit co bys musel delat, abys tim o neco trisknul.

Mezi nejběžnější úrazy patřilo, aspoň u telefonu, pouchání do dveří (kliky), při nesení nečeho v náručí a otevírání dveří bokem. Další oblíbený bod bylo bouchnutí o záchyt na bezpečnostní pás v autě. Jako bonus máme v práci na některejch místech skleněný podlahy. Z podhledu by mohl tu 9mm dírku někdo poznat...

jericho píše:...

Přiznám se, nemám. Ty se dávaly jako součást balení k novým G, nebo je máte sólo?

Ještě bych měl jeden dotaz, je to detail ale taky se to počítá. Jaké máte zkušenosti s opotřebováváním povrchovky pouzdrem? Z mého teoretického bádání vyplývá, že kydex mrví víc, ale jen na pár místech. Kůže míň, ale postupně všude. Ale umělá hmota alá Fobus, Blackhawk, IMI? Aspoň subjektivně mi přijde třeba ten fobus docela měkkej, netuším co to ale i tak udělá při dlouhodobým nošení.

mocima
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

01.01.2013 15:42

Vzhledem k tomu, ze obe kydexova pouzdra co mam jsou sice dole otevrena, ale kydex presahuje vzdy pres hlaven, tak vsechny pripady, ktere zminujes, jsou naprosto neskodne.
Co se tyce sklenene podlahy, tak je to jen o vhodnem obleceni nebo volbe pouzdra. Vnitrni pouzdro neuvidi v zadnem pripade. ;-)

Huck Finn
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

01.01.2013 22:51

Naše pouzdra se vyrábí i v uzavřené variantě. Pouzdro pak ale vychází o něco delší. Např. u Glocka to dělá zhruba 15 mm oproti otevřenému pouzdru.

glock1719

02.01.2013 16:23

jaké pouzdro?

Huckovo pouzdro otevřené .
Naráz zbrani nehrozí .
ImageUploadedByTapatalk1357136413.344030.jpg

ImageUploadedByTapatalk1357136509.426242.jpg
ImageUploadedByTapatalk1357136579.275987.jpg

PN

02.01.2013 20:31

_eM_ píše:... Jako bonus máme v práci na některejch místech skleněný podlahy. Z podhledu by mohl tu 9mm dírku někdo poznat...

Teda tohle mi nedá a musím se zeptat: Mají do vašich prostor dámy vstup zakázán? Případně dámy v sukních vstup zakázán a povolen jen v kalhotech? Protože jinak, hm, jak to říct slušně, taky by asi musely řešit problém, že z podhledu někdo rozpozná jejich 9mm dírku, ne?

Jinými slovy, tohle je zrovna to poslední, čeho bych se bál...

_eM_
Nový uživatel
Nový uživatel

02.01.2013 23:19

Huck Finn & glock1719: Díky za reakce a rady a glockovi extra poděkování za foto! Rozhodl jsem se po troše zkoušení a dumání, že ale asi nejdřív zkusím ten Blackhawk. Do začátku je variabilnější, než kydex a uvidím, jak mi to bude hovět + pádlo. Ale ještě jednou dík! Kontakt mám schovanej ;)

PN: Parafráze klasika Cimrmanna: Uznávám, že to o té podlaze byla kravina...
Ale když už se to načalo - tyhle stavby mají své kouzlo... ovšem je fakt, že dámy se sukní jezdí obvykle raději výtahem :( k nelibosti pánské části osazenstva o patro níže

hd1727
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

13.03.2013 12:06

Vnitřní "pouzdro" VersaCarry - praktické zkušenosti?

Ahoj, má tu někdo praktickou zkušenost s vnitřním držákem (o pouzdru se asi nedá mluvit :) VersaCarry? Docela mne to zaujalo při výběru vnitřního pouzdra pro LCP.

http://www.versacarry.com/

http://www.youtube.com/watch?v=vK0Uf4Pbk34

nora
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

13.03.2013 12:53

Re: Vnitřní "pouzdro" VersaCarry - praktické zkušenosti?

do tepláků dobrý, ale v normálních kalhotách to musí tlačit, nebo musíš nosit mrkváče a o 2 čísla větší

Coltik
Častý návštěvník
Častý návštěvník

13.03.2013 12:59

Re: Vnitřní "pouzdro" VersaCarry - praktické zkušenosti?

Ahoj, přímo tohle nemám, ale mám poznatek, čistě můj názor - když vnitřní pouzdro, tak s nějakým, nejlépe koženým a hlavně podle nohy tvarovaným "krytem" kyčle. Mám pouzdro od Hucka, a jak přiléhá na femur, tak je to po pár krocích taková bolest, že musím pouzdro vyndat....možná mám špatnou kyčel, nevím :D ale tady by to mohlo být něco podobného nehledě na působení potu na zbraň v létě.... aby bylo trošku jasné, jak to myslím, posílám foto náhodně najdené na googlu ;)

hd1727
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

13.03.2013 14:59

Nosím převážně rifle a LCP mám občas jen tak zastrčený za pasem a že je ta pistole tak malá, tak mne netlačí ani do špeku ani do kyčlí tak, že by to bylo bolestivé nebo k nevydržení. O té pistoli samozřejmě vím, ale díky jejím velice oblým tvarům mi nijak nepřekáží. Akorát má tendence cestovat, což je špatně. Tenhle držák by to mohl řešit. I když je pravda, že má dole oproti pistoli větší hrany. No, proto nejdřív sháním relevantní informace :)

Radim77
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

03.04.2013 14:17

Já jsem hledal pouzdro na svou první zbraň a vybral jsem si vnitřní, že se dobře nosí mi napsal člověk co již pouzdro vlastní.
Prvně mě cena odrazovala ale opravdu stojí za to. Mě pasuje perfektně dokonce i v autě :)
Ani manželka neměla tušení že mám u sebe zbraň, dokud jsem jí to neřekl.
Přílohy
Vnitřní KMSeadlery.jpg
DSCF6482.JPG
DSCF6485.JPG

Galloway
Nový uživatel
Nový uživatel

05.04.2013 16:33

Právě jsem upekl na Ruger LPC kydex pouzdro na opasek, co na něj říkáte ?
Mimochodem, poraďte někdo, nějaké pěknější matky s půlkulatou hlavou, je to M4, Chicago šrouby znám.

https://dl.dropbox.com/u/2525934/LCP_holster/IMG_1335.jpg
https://dl.dropbox.com/u/2525934/LCP_holster/IMG_1336.jpg
https://dl.dropbox.com/u/2525934/LCP_holster/IMG_1337.jpg

Coltik
Častý návštěvník
Častý návštěvník

29.08.2013 20:31

Ahoj, netušíte někdo, jestli je v Evropě zastoupení téhle firmy: http://n82tactical.com/n82store/?page_id=3035 ? Nutně potřebuju tohle jejich pouzdro na LC9 :D dík

andy.rybar
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.09.2013 14:27

Sháním kožené pouzdro na DUO.Máte osobní zkušenost s nějakým pouzdrem?

PředchozíDalší

Obsah fóra / Zbraně / Obecně o zbraních