-
ufo - Moderátor
- MeyerK
- Nový uživatel
Re: Saiga 12 + zásobníky a doplňky
Máte někdo zkušenost jestli fungujou v saiga 12 K úprava Legion ( se zásobníkovou šachtou) zásobníky od SGM http://www.saiga-12.com/proddetail.asp?prod=SGMT1210L
Případně můžete doporučit které jsou bezproblémové, a kde objednat?
Případně můžete doporučit které jsou bezproblémové, a kde objednat?
-
ufo - Moderátor
Legion je trosku upravena Saiga 12. NEBRAT SGM!
Kup si zasobniky Saiga POLICE nebo do Molot Vepr 12 a pripadne je lehce uprav.
Kup si zasobniky Saiga POLICE nebo do Molot Vepr 12 a pripadne je lehce uprav.
-
M M - Pravidelný návštěvník
V ramci toho ze ZS najnovsie ponuka za vcelku rozumnu cenu Saiga 12 (IZ 109) - varianta so spustou posunutou dozadu a bez pistolovej rukovate, by ma zaujimalo ze ci je nejaky vyrazny dovod preco to nekupit.
Ma to nejake markantne nevyhody (spolahlivost) ? Nepritomnost pistolovej rukovate za to nepokladam, a keby mi to zacalo vadit - daju zohnat pazby ktore to poskytnu aj na tuto variantu.
Sice som sa povodne chystal rozhodovat medzi Mossbergo 930 a "klasickou" Saigou ale za tie peniaze ...
Ma to nejake markantne nevyhody (spolahlivost) ? Nepritomnost pistolovej rukovate za to nepokladam, a keby mi to zacalo vadit - daju zohnat pazby ktore to poskytnu aj na tuto variantu.
Sice som sa povodne chystal rozhodovat medzi Mossbergo 930 a "klasickou" Saigou ale za tie peniaze ...
-
ufo - Moderátor
Za ty love i na nahradni dily...
A kdyz si to budes chtit prestavet na klasickou pistolovku, tak to slozity neni...
A kdyz si to budes chtit prestavet na klasickou pistolovku, tak to slozity neni...
-
Vdaka za reakciu, uz som medzitym co to pohrabal po sieti ... za polovicnu cenu oproti klasickej to na planovane otestovanie brokoveho automatu zoberiem - ak nesadne, vzdy moze ist o cosi lacnejsie do sveta.
-
Takze po dovolenke konecne vyzdvihnuta, na znackach a dnes prvy krat na strelnici. Prvych +- 50 ran - skusanie co s tym chodi. 24g navazky zatial neprebiju - 100% spolahlivo chodia 28g S&B Super Parcour resp. silnejsie naboje. Uvidime ked sa zabehne.
Prijemne prekvapila kvalita prevedenia, kazdopadne ak zostane doma, menil by som pazbu. Mam dlhe ruky, mne nevadi ale synator s tym bojoval. Este sme mali par krat problemy s odpalenim (slaby odtlacok zapalnika) - stava sa to u novej zbrane? Bud sa to rozbeha alebo budem reklamovat.
Zvazujem co by to stalo dat ju do stavu ze by bola pouzitelna aj na pripadne sranda sutaze - aktualne je zakladanie zasobniku obcas porod. Inak za tu cenu na blbnutie IMHO dobra kupa.
Prijemne prekvapila kvalita prevedenia, kazdopadne ak zostane doma, menil by som pazbu. Mam dlhe ruky, mne nevadi ale synator s tym bojoval. Este sme mali par krat problemy s odpalenim (slaby odtlacok zapalnika) - stava sa to u novej zbrane? Bud sa to rozbeha alebo budem reklamovat.
Zvazujem co by to stalo dat ju do stavu ze by bola pouzitelna aj na pripadne sranda sutaze - aktualne je zakladanie zasobniku obcas porod. Inak za tu cenu na blbnutie IMHO dobra kupa.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Nechápu proč chtějí všichni používat 24 v samonabíjecí brokovnici.Používám 36 a víc.Čím lovím to používám i na trenování na holuby.
-
4mike - saigaholic
S12 není v našich končinách obvyklá brokovnice na lov či holuby
pro trening na gongy ty 24 třeba někomu stačí
pro trening na gongy ty 24 třeba někomu stačí
-
Objavit najslabsie fungujuce naboje je zaujimave aj s ohladom na to ze niekto ma doma mladez ktora ma velke oci ale nasledne si po par ranach masiruje rameno
. A hej, bola kupovana primarne na vyskusanie automatu a blbnutie s gongami / popprami na 10-15m, na to tie 24g pripadne 28g stacia.
Inak nevidim dovod preco by s tym nemali na sranda urovni ist strielat holuby - v domovskom klube to mozem aj bez rizika ze ma umlatia puristi pazbami kozlic
.

Inak nevidim dovod preco by s tym nemali na sranda urovni ist strielat holuby - v domovskom klube to mozem aj bez rizika ze ma umlatia puristi pazbami kozlic

-
ufo - Moderátor
-
To vsetko samozrejme budeme riesit - ak sa ukaze ze zostane doma. Stale nemam rozhodnute ci prestavba + pazba + kompik + zasobniky alebo ju pustim do sveta a zoberiem Mossberg 930ku. Este tomu 100-200 ran dam a uvidime
.
Inak zakladanie plneho zasobniku je napriek zhliadnutym videam stale porod. Sadaju napr. tie 10 ranne ProMag lepsie ? Alebo ist rovno do bubnu
?

Inak zakladanie plneho zasobniku je napriek zhliadnutym videam stale porod. Sadaju napr. tie 10 ranne ProMag lepsie ? Alebo ist rovno do bubnu

-
ufo - Moderátor
No jestli to davas do zavrenyho, tak se nedivim a rikam, ze ses frajer! 
Klasicka S12? Do otevreneho zaveru.
Buben lze i do zavreneho, ale tim, ze das 18-19 ran a potahnes podavac dolu.

Klasicka S12? Do otevreneho zaveru.
Buben lze i do zavreneho, ale tim, ze das 18-19 ran a potahnes podavac dolu.
-
Jj ... prvotne pokusy boli do zavreteho, ale velmi rychlo som zistil ze je to blbost
. Tie problemy su dane aj tym ze ten zaver sa drzi s touto pazbou otvoreny dost nesikovne ... ale ved nacvicim.

-
ufo - Moderátor
Hele, da se to i nacvicit. A hodne svizne.
Dokud nam v IPSC nezakazali bubny a nezku*vili totalne OPEN na prerostly revolvery, tak to bylo +- konkurenceschopny i bez sachty. Pak uz ne, muselo se do sachet.
ID Open to prebijel bez sundani z ramene...
https://youtu.be/d_GkHFdhuUg
Shodis zasobnik, pravou prehmatnes pro nosic a podrzis ho vzadu, levou zacvaknes novy a prehmatnes pravou zpet. Bud si klacek stahnes na uroven pasu nebo zapres v rameni. Chce to cvik, ale jde to.
Dokud nam v IPSC nezakazali bubny a nezku*vili totalne OPEN na prerostly revolvery, tak to bylo +- konkurenceschopny i bez sachty. Pak uz ne, muselo se do sachet.
ID Open to prebijel bez sundani z ramene...

https://youtu.be/d_GkHFdhuUg
Shodis zasobnik, pravou prehmatnes pro nosic a podrzis ho vzadu, levou zacvaknes novy a prehmatnes pravou zpet. Bud si klacek stahnes na uroven pasu nebo zapres v rameni. Chce to cvik, ale jde to.

-
Tak som mal pech na kus
. Dnes som ju este otvoril a rozobral zaver aby som skontroloval pred zajtrajsim testom so silnejsim strelivom ci tam nie je nejake svinstvo koli ktoremu to obcas neodpali. A je zlomeny zapalnik (zadna cast). Holt idem riesit reklamaciu, skoda, chcel som to tento vikend rozhodnut a pripadne objednat zasobniky a zacat riesit prestavbu
.
Co som narychlo pozeral - nepasuje na po uprave to diel z AKcka, pripadne nevie niekto kde sa to da zohnat ? Rad by som si zobrat jeden do rezervy a zatial som ho nenasiel.

Co som narychlo pozeral - nepasuje na po uprave to diel z AKcka, pripadne nevie niekto kde sa to da zohnat ? Rad by som si zobrat jeden do rezervy a zatial som ho nenasiel.
-
ufo - Moderátor
Mrknu doma do kramu, jestli se me to nekde nevali.
Zkusil bych asi nejrychleji
Dirk - planet-of-gun.de
Peter - forgun.ru
Zkusil bych asi nejrychleji
Dirk - planet-of-gun.de
Peter - forgun.ru
-
Vdaka za linky - v tom ruskom eshope sa mi to zatial identifikovat nepodarilo, germanov poznam ale ti to nemaju. Hodim este pre zaujimavost rec s ludmi co sa zaoberaju kovoobrabanim v mojom okoli - kto by to dokazal pripadne vyrobit.
Inak palec nahor pre Zeleny Sport, po nahlaseni problemu mailom mi obratom poslali novy zapalnik. Dnes vystrielana bez problemov krabicka 28g S&B. Fun faktor sa tej puske rozhodne neda upriet, takze dievca zostava doma, objednavam zasobniky a zacnem davat dokopy rozumy o prestavbe
.
Inak palec nahor pre Zeleny Sport, po nahlaseni problemu mailom mi obratom poslali novy zapalnik. Dnes vystrielana bez problemov krabicka 28g S&B. Fun faktor sa tej puske rozhodne neda upriet, takze dievca zostava doma, objednavam zasobniky a zacnem davat dokopy rozumy o prestavbe

-
ufo - Moderátor
Chces stabilne strilet slabsi navazky?
Plyn.regulator vymenit za vicepolohovy
Slabsi vratka/vymenit guide rod
Prelestit vnitrek
Plyn.regulator vymenit za vicepolohovy
Slabsi vratka/vymenit guide rod
Prelestit vnitrek
- Mali
- Pravidelný návštěvník
Zdravím. Mám dotaz, nevíte někdo kde by se dal sehnat alespoň jeden zásobník 8 nebo 10 nábojů do Saiga 12 EXP 01-030 (zásobníková šachta). Děkuji.
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Brokovnice