- mihlit
- Častý návštěvník
- Jirik.fx
- Komerční inzerent
Re: V-AR 15
onevan74 píše:Tomáš Ťopka píše:Určitě bych v tomto případě nebyl tak kategorickej. Na velký vzdálenosti opravdu nestačí VAR byť postavená jako odstřelovačka kvůli ráži. Ale třeba na 400 metrů už dokáže konkurovat . Zařadil bych ji někam nad Tikku. Nebo minimálně na stejnou úroveň.
Vlastní zkušenost a ne že to někdo říkal.
To je odvážný tvrzení, že Varka dokáže konkurovat Tice.
No já mám Tikku i V-AR v .223. Na V-AR nedám dopustit (mám dvě, čekám na třetí), u Tikky se mi nedaří naladit střelivo, ale že by V-ARko mohlo Ticce konkurovat to si dost dobře nedovedu představit. Mluvím o vzdálenosti 100-300 m. Jsem ochoten kdykoliv na střelnici vyzkoušet. Tikku proti Jakékoliv ARce.
- Haness
- Pravidelný návštěvník
mihlit píše:Já mám za to, že vosátka si je vyrábí sám, ne?
Ano vyrábí si ji sám. Byl jsem u něj řešit menší problém se spouští (nevracela se do resetu) tak mi ji zdarma vyměnil za novou spoušť, kterou začal dělat. Navíc jsem hned koupil tuto páku a pojistku (přepínač). Takže Vosátkův servis pro majitele jeho zbraní je opravdu vyjímečný.
-
Justinian - Častý návštěvník
glock1719 píše:Jak se to pozná?
No v první řadě by tam mělo být logo Radian (AXTS) nebo Rainier Arms.
Je asi zbytečné doufat, že je Vosátka vyrábí aspoň v licenci.
- Grimpo
- Častý návštěvník
Pls nejake blizsi info o te nove spousti? Jak stara zalezitost to je, jaky rozd oproti predchzi.u modelu? Mam Varku z lonskeho roku, a na mirenku mi ta spoust fakt nesedi.
- Haness
- Pravidelný návštěvník
Grimpo: Tu spoušť mám na VARce cca půl roku a je to jedna z prvních kterou poslal do světa. Původní spoušť byla poměrně tuhá (což už se tu probíralo), navíc jsem s ní měl po cca 3000 ranách uvedené problémy s resetem.
Vosátka mi říkal že si původní spouště sám nevyráběl a vzhledem k nespokojenosti s jejich kvalitou začal sám vyrábět tyto nové po vzoru určitého výrobce/typu spouští (už si nepamatuju kterého). Po výměně musím říct že nová spoušť je oproti té původní opravdu výborná - jasně "čitelný" krátký reset, oproti původní spoušti menší odpor. Celkově jsme se shodli i s jinými, co zkoušeli mou zbraň, že se mu povedla. Cenu bohužel nevím, protože jak už jsem psal, mi ji na zbrani vyměnil v rámci uživatelského servisu zdarma.
Pokud dojedeš do Brna, klidně ji můžeš zkusit;-)
Vosátka mi říkal že si původní spouště sám nevyráběl a vzhledem k nespokojenosti s jejich kvalitou začal sám vyrábět tyto nové po vzoru určitého výrobce/typu spouští (už si nepamatuju kterého). Po výměně musím říct že nová spoušť je oproti té původní opravdu výborná - jasně "čitelný" krátký reset, oproti původní spoušti menší odpor. Celkově jsme se shodli i s jinými, co zkoušeli mou zbraň, že se mu povedla. Cenu bohužel nevím, protože jak už jsem psal, mi ji na zbrani vyměnil v rámci uživatelského servisu zdarma.
Pokud dojedeš do Brna, klidně ji můžeš zkusit;-)
- DPMS
- Častý návštěvník
Mám také jednu „zdokonalenou“ z produkce V-AR. Nahradil jsem jí tu standardní v DDM4V5.
Zatím jen dvakrát střelnice, v rozsahu celkem 300 ran, ale na „klasiku“ charakteristikami opravdu výborná.
To je dnes problém mnoha výrobků, včetně těch od velkých výrobců, že se při montáži užívají mnohé, cenově výhodné komponenty od sudodavatelů, a ty stojí po jakostní stránce často za..., navíc kvalita i dost kolísá... Proto prý vlastní, byť hodně pracná výroba, i většiny malých součástek.
Zatím jen dvakrát střelnice, v rozsahu celkem 300 ran, ale na „klasiku“ charakteristikami opravdu výborná.
To je dnes problém mnoha výrobků, včetně těch od velkých výrobců, že se při montáži užívají mnohé, cenově výhodné komponenty od sudodavatelů, a ty stojí po jakostní stránce často za..., navíc kvalita i dost kolísá... Proto prý vlastní, byť hodně pracná výroba, i většiny malých součástek.
- hharo
- Občasný návštěvník
-
xHonza - Častý návštěvník
Ma to na strankach. http://www.v-ar.cz/download/V-AR%20CZ_2.pdf
-
viralWinter - Občasný návštěvník
Nj, vypadá to, že V–ARky (a pístovky obecně?) jsou tak o půl kila—kilo těžší, než DI pušky...
- šroubek
- Nový uživatel
Tak ono je to mozna take tim, ze maji tezkou hlaven a 4rail predpazbi. koukal jsem do prospektu a mlok predpazbi ma pri stejne delce polovicni hmotnost.
- Grimpo
- Častý návštěvník
To sice ma, ale subjektivne - diky te tezke hlavni to pocitove vlastne ani nepoznam.
- šroubek
- Nový uživatel
- Grimpo
- Častý návštěvník
18,5" a 12,5". Myslel jsem, že se s 12,5"+mlock bude mávat výrazně rychleji, než s 18,5"+quadrail, ale nemám ten dojem. Lehčí to samozřejmě je, ale čekal jsem ten rozdíl znatelnější.
Jo a taky - možná se mi to jen zdá, ale přijde mi že z 12,5" jsou hilzny špinavější a víc horký.
Jo a taky - možná se mi to jen zdá, ale přijde mi že z 12,5" jsou hilzny špinavější a víc horký.
- šroubek
- Nový uživatel
ja mam prave 16,5 a uvazuju o vymene predpazbi za delsi mlok, protoze uz sem se 2x spalil o hlaven
- Grimpo
- Častý návštěvník
Tak střílel jsem s tou 18,5" dvakrát LOS, a dá se to. Teda když se jeden nechce poměřovat s aspirantama na bednu, což je můj případ. Ale je to dřina. 16,5" je už spíš na terčovku, ne? A tam je ta váha navíc spíš ku prospěchu...
- AK74man
- Pravidelný návštěvník
uvažuji si koupit AR a uvažuji o V-AR 14,5" a nebo ted je v Bearece HK 416A1 16,5"finančně to vyjde nastejno tak co doporučíte:)?
-
Leo6 - Pravidelný návštěvník
-
Biggles - Častý návštěvník
Nic proti HK, ale s klidným svědomím bych šáhnul po V-AR. To zpracování za ty prachy stojí, jestli se podpora civilistů v HK pekelně nezměnila, tak je takřka neexistující oproti V-AR (záruka a dostupnost dílů) a ještě navíc člověk podpoří místní firmu (pravda, to je dost subjektivní argument).
-
tholis - Občasný návštěvník
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské / klony AR