- s i g
- Častý návštěvník
Re: Springfield nebo jina 1911
Neobvykle mnoho nových Springfieldů 1911tek ve všech velikostech dovezl
a včera vyvěsil na web Proarms
(nenechte se zmást datem 13.12.2008 - to asi pánům uteklo)
Mimo jiný tam je nový Springfield Mil-Spec 1911-A1 za skoro stejnou cenu,
za jakou se ho někdo aktuálně snaží prodat jetýho v burze...
http://www.proarms.cz/ceniky/Zbrane/Spr ... MO2009.pdf
Doufám, že to někdo nebude považovat za nekalou reklamu
(nemám s Proarmsem nic společnýho krom toho,
že jsem spokojený zákazník). Tak to kdyžtak mázněte.
a včera vyvěsil na web Proarms
(nenechte se zmást datem 13.12.2008 - to asi pánům uteklo)
Mimo jiný tam je nový Springfield Mil-Spec 1911-A1 za skoro stejnou cenu,
za jakou se ho někdo aktuálně snaží prodat jetýho v burze...
http://www.proarms.cz/ceniky/Zbrane/Spr ... MO2009.pdf
Doufám, že to někdo nebude považovat za nekalou reklamu
(nemám s Proarmsem nic společnýho krom toho,
že jsem spokojený zákazník). Tak to kdyžtak mázněte.
-
Bulls.eye - Častý návštěvník
Kromě ceny na té zbrani není nic špatného
-
the.marek - Občasný návštěvník
Re: Springfield XD, XDM, XDS
DObrý den,
Nemá někdo zkušenosti s touto zbraní: http://www.bvs.cz/komise_pistole_sprin_ ... va1_9.html
Nikde ve fórech ani celkově na internetu jsem o ní nenašel nic. Jakoby vůbec neexistovala...
Nemá někdo zkušenosti s touto zbraní: http://www.bvs.cz/komise_pistole_sprin_ ... va1_9.html
Nikde ve fórech ani celkově na internetu jsem o ní nenašel nic. Jakoby vůbec neexistovala...
-
ufo - Moderátor
Tohle vypada na bastarda:
- vrsek Springfield
- spodek BUL(prechod u dlanovky, rozsireni sachty).
- vrsek Springfield
- spodek BUL(prechod u dlanovky, rozsireni sachty).
-
the.marek - Občasný návštěvník
No mě to taky přišlo jako nějaký hybrid... Zajímalo mě, jestli s ním má někdo osobní zkušenosti a může poreferovat...
- kopecek
- Nový uživatel
Chtěl bych si koupit Spr. 1911 A1 z druhé ruky. Je u této značky něco, na co bych si měl dát pozor?
Jak jste vůbec s pistolemi této značky spokojeni (kvalita, spolehlivost, atd....)?
Jak jste vůbec s pistolemi této značky spokojeni (kvalita, spolehlivost, atd....)?
-
johnnyjak - Častý návštěvník
-
jpp - Častý návštěvník
Springfield v nerezu, klasika, .45 ACP, nová zbraň, cca 4 měsíce stará, nastříleno do 500 ran...
Při vypuštění závěru ze záchytu na prázdno, bez náboje, spadne kohout, ale jen pokud se zároveň drží dlaňovka. Pokud jsou v ní náboje, bez problémů.
Řešil jste to někdo? Má cenu se v tom pokusit hrabat a nebo to poslat na reklamaci?
Při vypuštění závěru ze záchytu na prázdno, bez náboje, spadne kohout, ale jen pokud se zároveň drží dlaňovka. Pokud jsou v ní náboje, bez problémů.
Řešil jste to někdo? Má cenu se v tom pokusit hrabat a nebo to poslat na reklamaci?
-
alfonss - Grafoman
Přihnout levej prst třípacky - zvýšíš přítlak na sear a přestane padat. Zvýšíš tím ale i odpor spouště.
Dá se to do jisté míry "ojebat" lehčí vratnou pružinou (standardní bývá zbytečně silná), popř. silnější bicí pružinou. Slabší vratná pružina nezpůsobí tak velký otřes, aby kohout spadl ze searu.
Mě osobně by to asi nevadilo, dokud to nezačne střílet dávkou
Dá se to do jisté míry "ojebat" lehčí vratnou pružinou (standardní bývá zbytečně silná), popř. silnější bicí pružinou. Slabší vratná pružina nezpůsobí tak velký otřes, aby kohout spadl ze searu.
Mě osobně by to asi nevadilo, dokud to nezačne střílet dávkou
-
Bulls.eye - Častý návštěvník
Na mém Springfieldu Loaded 45acp šel původní MIM spoušťák do kopru cca po 2000. Oleštily se hrany ozubu na kladivu a searu a začal padat kohout, takže pak nezbývalo než přitahovat třípackovku, aby to drželo, čímž zase stoupal odpor spouště (pružiny 12/21 lb).
Takže pokud chci mít na spoušti počád cca ty cca 3lb tak nezbývá než koupit kvalitnější spoušták. Do téhle pistole jsem dal Fusion Firearms, zatím to tam je cca 10tis ran a drží bez problémů.
Do druhého Springfielda Range Officer 9mm jsem teď z českého brownells koupil komponenty z Ignition kitu od EGW, na černý pátek to bylo za celkem rozumný peníz (cca 3.300 Kč), ten jde prý ladit spolehlivě pod kilo a vydržet by měl dost, ta uvidíme.
Takže pokud chci mít na spoušti počád cca ty cca 3lb tak nezbývá než koupit kvalitnější spoušták. Do téhle pistole jsem dal Fusion Firearms, zatím to tam je cca 10tis ran a drží bez problémů.
Do druhého Springfielda Range Officer 9mm jsem teď z českého brownells koupil komponenty z Ignition kitu od EGW, na černý pátek to bylo za celkem rozumný peníz (cca 3.300 Kč), ten jde prý ladit spolehlivě pod kilo a vydržet by měl dost, ta uvidíme.
-
alfonss - Grafoman
Anebo koupit osvědčenýho Koeniga se searem od EGW a tenhle set mám na pistoli cca 80 000 ran
a až přežije toho Springa, dáš jej do dalšího, pak do dalšího,....
4m
a až přežije toho Springa, dáš jej do dalšího, pak do dalšího,....
4m
-
HBWanderer - Pravidelný návštěvník
Uvažuji, že bych bych po dlouhých letech pořídil novou 1911. Ráži si ještě musím rozmyslet (buď .45 nebo 9Luger), zcela jistě dvouřadou. Kde se dnes dá u nás 1911 nejlépe pořídit? Para, STI, Kimber, Springifield apod. ?
-
ufo - Moderátor
Dvouradou? To moc na vyber nemas.
Kimber je mimo
Springfield GI, nevim jestli se jeste vubec dela
Para P14-45, P18-9
SPS Pantera
STI Edge
Bul SAS II
SVI
Caspian
Sem tam ted vyplave nejaky STI za rozumny peniz.
Kimber je mimo
Springfield GI, nevim jestli se jeste vubec dela
Para P14-45, P18-9
SPS Pantera
STI Edge
Bul SAS II
SVI
Caspian
Sem tam ted vyplave nejaky STI za rozumny peniz.
-
ttommy - Občasný návštěvník
Springfield
Zdravím všechny.
Snažil jsem se vyhledat odpovědi k mé otázce, ale možná jsem hledal špatně nebo to tady není.
Zajímal by mne názor na Springfield „Ronin“ , .45 ACP, délka hlavně 4,25“. Primárně na nošení a cca 2x za měsíc na střelnici, cca do 1000 ran ročně. Pětačtyřicítky mám dvě – Norka Commander a Taurus 5“. Postupně se jich chci zbavit a místo nich jednu ale pořádnou. Přebíjím BA9 5,4gn na kuli 230gn. Sypal jsem 4,9gn, ale závěr nevyhodil vystřelenou nábojnici. Má nějaký vliv síla vratné pružiny? Třeba 18lb? Pokud by měl někdo nějaké zkušenosti a může se s nimi podělit, budu rád.
Snažil jsem se vyhledat odpovědi k mé otázce, ale možná jsem hledal špatně nebo to tady není.
Zajímal by mne názor na Springfield „Ronin“ , .45 ACP, délka hlavně 4,25“. Primárně na nošení a cca 2x za měsíc na střelnici, cca do 1000 ran ročně. Pětačtyřicítky mám dvě – Norka Commander a Taurus 5“. Postupně se jich chci zbavit a místo nich jednu ale pořádnou. Přebíjím BA9 5,4gn na kuli 230gn. Sypal jsem 4,9gn, ale závěr nevyhodil vystřelenou nábojnici. Má nějaký vliv síla vratné pružiny? Třeba 18lb? Pokud by měl někdo nějaké zkušenosti a může se s nimi podělit, budu rád.
-
4mike - saigaholic
Re: Springfield 1911
abych se zorientoval
sypeš chcípáky nevhodným prachem a chceš se dopátrat jestli to občasné nevyhození
může souviset s 18lb vratnou, obvyklou pro tovární laborace ?
Podle mne ano, může, zejména pokud máš pod kladivem třeba MS >20lb
a k tomu i nezaoblenou destičku
sypeš chcípáky nevhodným prachem a chceš se dopátrat jestli to občasné nevyhození
může souviset s 18lb vratnou, obvyklou pro tovární laborace ?
Podle mne ano, může, zejména pokud máš pod kladivem třeba MS >20lb
a k tomu i nezaoblenou destičku
Obsah fóra / Krátké zbraně / 1911 a klony