- mihlit
- Častý návštěvník
Porovnání zápalek
Hledám informace o zápalkách, konkrétně těch od S&B, ale oni toho sami moc neřeknou. Pro pistoli jsou zápalky SP, SPM, SPMP.
SP je obyč, SPM magnum. Co je ale zápalka SPMP a čím se liší od SPM?
Zkoušel jsem psát mail do S&B, ale tak nějak dle očekávání, žádné odpovědi se mi nedostalo.
SP je obyč, SPM magnum. Co je ale zápalka SPMP a čím se liší od SPM?
Zkoušel jsem psát mail do S&B, ale tak nějak dle očekávání, žádné odpovědi se mi nedostalo.
-
Vejr - Častý návštěvník
- mihlit
- Častý návštěvník
Re: Porovnání zápalek
Má ale SPMP nějaké speciální výhody? Proč vyrábět další typ, když by účel použití pokryly ostatní typy. Přijde mi divné, že pro situaci, kdy by SP byla příliš slabá, že by SPM byla zas přílis silná.
-
Petzold - Moderátor
SPMP měla o něco lepší zážeh prachu než SP ve .40 SW, hodně nacpaných 9x21, .38 Super Auto... v běžném 9 Luger nebyly rozdíly měřitelné. (alespoň já mám takové zkušenosti)
Jinak už je to debata o historii...SPMP se přestaly vyrábět (repektive, SB je nenabízí)
Jinak už je to debata o historii...SPMP se přestaly vyrábět (repektive, SB je nenabízí)
- kraken
- Častý návštěvník
Zdravím, čistě ze zvědavosti, jaké rozdíly jsou mezi zápalkami LP a LR, dá se to v některých případech zaměnit pistolové do puškových a opačně? Jen hypoteticky...
Děkuji
Děkuji
-
jpp - Častý návštěvník
LP a LR se liší primárně navážkou zápalkové slože a tloušťkou stěny. LR ji mají silnější...
Jinak obecně, SB mělo cca 20 různých zápalek, které vyrábělo s drobnými odchylkami pro sebe a další průmyslové výrobce střeliva. Odlišnosti byli právě v materiálu, povrchové úpravě a designu mechanických dílů a dále pak ve způsobu laborace, či hermetizace slože...
Je to na poměrně komplexní téma...
PS: mimo LR a LP má SB také třeba LRM, které ale běžně na trh nedodává a celou řadu dalších zápalek... Z podstaty věci je logické, že má li zápalka fungovat v kulometu a nebo zažehnout .338 LM tak prostě nemůže být jedna a ta samá...
Jinak obecně, SB mělo cca 20 různých zápalek, které vyrábělo s drobnými odchylkami pro sebe a další průmyslové výrobce střeliva. Odlišnosti byli právě v materiálu, povrchové úpravě a designu mechanických dílů a dále pak ve způsobu laborace, či hermetizace slože...
Je to na poměrně komplexní téma...
PS: mimo LR a LP má SB také třeba LRM, které ale běžně na trh nedodává a celou řadu dalších zápalek... Z podstaty věci je logické, že má li zápalka fungovat v kulometu a nebo zažehnout .338 LM tak prostě nemůže být jedna a ta samá...
- navip
- Častý návštěvník
A také LR jsou delší, S/B, Winchestr, Federál, všechny 3,2 mm proti LP 3 mm, tedy u S/B pistolových, jiné pistolové jsem neměl.
-
BARRY - Moderátor
Dostaly se mi do rukou zápalky Fiocchi. Máte někdo zkušenost, jaký je rozdíl mezi použitím těchto a S&B 4,4SP pro 9Lug s prachem S011 pod olověnou střelu 120gr? Je to jen na kropení, žádná terčovka.
-
glock1719 - Příspěvky: 8119
-
Igrlik - Častý návštěvník
Mal som kedysi nalaborované 9mm BrKr také terčové prdlavky, akurát aby doleteli a prerazili papier na 25m. Nábojnica po vyhodení padla tak meter, meter a pol odo mňa. Keď som raz skúsil Fiocchi namiesto S&B, pri tých istých parametroch síce nábojnicu vyhodilo, avšak sa akurát tak prekulila cez okienko a padla mi temer k nohám. Musel som dajakú desatinku prisypať.
Druhá skúsenosť bola nepoužiteľnosť Fiocchi do nábojníc 7,65 Br od S&B. Priečili a zasekávali sa, lisovať bolo treba strašnou silou. Zápalky S&B naproti tomu šli bez problémov a hladko.
Fiocchi mám teraz v Lugroch, OK!
Druhá skúsenosť bola nepoužiteľnosť Fiocchi do nábojníc 7,65 Br od S&B. Priečili a zasekávali sa, lisovať bolo treba strašnou silou. Zápalky S&B naproti tomu šli bez problémov a hladko.
Fiocchi mám teraz v Lugroch, OK!
-
BARRY - Moderátor
Díky za info. Nezdá se mi, že bych měl mít problém s jejich balením i když mě to na první pohled také zarazilo (až tak, že mi několik platíček spadlo na zem a pár zápalek se vysypalo)
- holeys
- Pravidelný návštěvník
Nevíte někdo, proč nejsou k dostání malé pistolové zápalky (4,4 SP), a kdy budou k dispozici. Můj prodejce to neví.
- Grizzly1968
- Občasný návštěvník
to HOLEYS:
protože ve Vlašimi měli před časem nějaký menší ví buch a pořád ještě nejedou na plný výkon
protože ve Vlašimi měli před časem nějaký menší ví buch a pořád ještě nejedou na plný výkon
-
BARRY píše:Díky za info. Nezdá se mi, že bych měl mít problém s jejich balením i když mě to na první pohled také zarazilo (až tak, že mi několik platíček spadlo na zem a pár zápalek se vysypalo)
Balení po 150 ks a ještě na kant.
-
Igrlik - Častý návštěvník
BARRY píše:..., že mi několik platíček spadlo na zem a pár zápalek se vysypalo)
Poučený skúsenosťami jednotlivé balenia po otvorení krabice poprelepujem z jednej strany kúskom priehľadnej lepiacej pásky zhora nadol, takže je k páske prilepený aj šuflíček. Tak sa mi nestane, že pri neopatrnej manipulácii šuflíček z obalu spontánne vykĺzne a ja potom pol hodiny hľadám na koberci poslednú zápalku, aby ju náhodou nedohľadala a nezbaštila pesina!!!
-
BARRY - Moderátor
No ne že by to bylo dramatické, vysypalo se 3-4 ks, ale několik se jich uvnitř dokázalo "šprajcnout", že jsem musel šuflíček vytáhnout a porovnat je z5. Blbé je, že se jich 150 nevejde do té zobací trubičky a ani do zásobníku na lisu.
-
- holeys
- Pravidelný návštěvník
V současné době nedostatku malých pistolových zápalek mi byly nabídnuty zápalky malé puškové SR, tj. Small Rifle. Dle popisu v nabídce jsou vhodné pro 22 Hornet, 222 Remington. 5,6x50R Mag, 357 Mag a 223 Remington.
Chtěl bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s použitím těchto zápalek v krátkých zbraních, nebo zda jsou pro krátké zbraně zcela nevhodné?
Pokud by použitelné byly, pak jak se projevují, zda např. dávat nižší navážky, hodí se jen k některým druhům prachů atd. Za každý názor budu moc vděčný.
Chtěl bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s použitím těchto zápalek v krátkých zbraních, nebo zda jsou pro krátké zbraně zcela nevhodné?
Pokud by použitelné byly, pak jak se projevují, zda např. dávat nižší navážky, hodí se jen k některým druhům prachů atd. Za každý názor budu moc vděčný.
-
Sam Jr. - Častý návštěvník
holeys: Kolegové už se jinde vyjadřovali, že SR zápalky v pistoli neodpalují spolehlivě díky silnějšímu plechu zápalky. Snad použitelné v UZI a podobných s těžkým neuzamčeným závěrem.
-
4mike - saigaholic
přebíjím je do lugra, na navážku nešahej
spolehlivost souvisí s tím, do jaký pistole je hodláš použít
spolehlivost souvisí s tím, do jaký pistole je hodláš použít
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Střely, zápalky a ostatní komponenty