- FrantaB
- Pravidelný návštěvník
Re: Přebíjení 8x57J pro gewehr 88
BusDriver, Jim11: Asi došlo ke ztrátě v rychločtení, dotaz je na krimp, ne na kalibraci nbc (krčku)
Lehký krimp může být právě v těch volných komorách přínosem. Ale jen lehký, aby matrice sotva zabrala, ne krček zabraný jak u kulomeťáku, nebo zarvaný do střely tak, že je plášť přeštípnutý. Pokud si nejsi jistý, zeptej se někde v okolí, nebo se zastav někde kde o tom někdo něco ví-s vystřelenou nábojnicí, střelou a informací jaká může být celková délka náboje, než se u tvé konkrétní komory střela opře o vývrt. U starých zbraní to klidně může být i tolik, že je střela před nábojnicí...
Lehký krimp může být právě v těch volných komorách přínosem. Ale jen lehký, aby matrice sotva zabrala, ne krček zabraný jak u kulomeťáku, nebo zarvaný do střely tak, že je plášť přeštípnutý. Pokud si nejsi jistý, zeptej se někde v okolí, nebo se zastav někde kde o tom někdo něco ví-s vystřelenou nábojnicí, střelou a informací jaká může být celková délka náboje, než se u tvé konkrétní komory střela opře o vývrt. U starých zbraní to klidně může být i tolik, že je střela před nábojnicí...
- Grimpo
- Častý návštěvník
Krimplování u pušky jsem musel použít v jediném případě, a to u 58my. U žádné z klik, ani u G88, jsem to nepotřeboval. Stačí starat se o hilzny, občas žíhat, a když neck formátování, tak např. v RCBS a ne v LEE matrici. A pro G88 v případě .318 vývrtu mít správný expander. Pokud krček střelu nedrží i bez krimplování, něco je špatně.
-
glock1719 - Příspěvky: 8119
Přesně tak neškrtím ani do Garanda.Když změřím náboj podaný do komory střelbou délka je stejná jaká byla při nabití.
- omega
- Pravidelný návštěvník
Lehce krimpuju, používám do kliky i do samonabíječky. O sjednocení výtahových sil různě unavených nábojnic nelze pochybovat. Taky žíhám, ale přesto to dělám. Od té doby krásně všechno vyhoří a je čistý lauf. U samonabíječky do považuji za nutnost. Kdo to nedělá, je tak trochu hazardér.
- matrice
- Častý návštěvník
-
sided - Moderátor
- střeleček
- Pravidelný návštěvník
Vkládám pro zajímavost - forum B. Hunting shop - polemika ohledně J kontra JS
autor: Elo (neregistrovaný) | vloženo 12. 08. 2022, 12:57:39
REAGOVAT
Což… do komory dat náboj může.
Ale vystřelit… to by si měl dvakrát rozmyslet.
Jediné náboj JS rozebrat a dvě třetiny laborace nahradit černým prachem (doplna). Tak bych to udělal já.
Tak, co tomu říkáte?
autor: Elo (neregistrovaný) | vloženo 12. 08. 2022, 12:57:39
REAGOVAT
Což… do komory dat náboj může.
Ale vystřelit… to by si měl dvakrát rozmyslet.
Jediné náboj JS rozebrat a dvě třetiny laborace nahradit černým prachem (doplna). Tak bych to udělal já.
Tak, co tomu říkáte?
-
sided - Moderátor
-
Mara - Pravidelný návštěvník
Podle mě, dávat tam černý prach je totální blbost. Náboje 8×57 jsou od začátku na bezdýmák, takže i pro přebíjení ho používejte. Tlaky se dají regulovat volbou prachu a navážky. Špinit a ničit to černým prachem ne…
- Wdog
- Sponzor serveru
Bral bych to s rezervou, připadá mi, že na tom výše uvedeném fóru je poměr uživatelů 1x normální člověk vs. 10x nějaký úchylák, ano, jsou tam i rozumné názory, ale většinou skryté uprostřed balastu. Je to jako kdybyste přišli do náhodné hospody, a vznesli specifický odborný dotaz, třeba "jaký je vliv fází měsíce na porodnost kojota prérijníjo", a vyslechli si odpovědi ... ty by mohly být od reálných a správných až po naprosté bláboly.
-
4mike - saigaholic
Strelecek
Někde jsem viděl výkresy na perpetum mobile.....
Varování máš za spam
Někde jsem viděl výkresy na perpetum mobile.....
Varování máš za spam
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Puškové ráže