- vito
- Častý návštěvník
model 5 A.T.C. 6,35 Browning - nebo něco jiného
Z názvu tématu bych vypíchl: ...nebo něco jiného. Souhlasím s pány , co píší nahoře. Mám i Kevina i 85 UL. Nechci se dohadovat o ráži, ale jde taky o technické provedení a tím i o spolehlivost. A u obou jmenovaných typů je jak technické provedení, tak i spolehlivost na velmi dobré úrovni.
-
boris_ - Častý návštěvník
pytam sa len zo zvedavosti - ake mate skusenosti s A.T.C. mod. 5 v 6,35 Br od Alfa-Proj?
link:http://www.strelivo-zbrane.cz/zbrane-na-zbrojni-prukaz/pistole/combat-defender/

link:http://www.strelivo-zbrane.cz/zbrane-na-zbrojni-prukaz/pistole/combat-defender/

-
Zajic - Častý návštěvník
A.T.C . 6,35 br.
Zajima me vas nazor a zkusenosti na Pistolku A.T.C. cal.6,35br. A jaka je priblizna cena bazarove zbrane?
-
zoufalec - Častý návštěvník
-
rostar - Častý návštěvník
ATCčko jsem vlastnil. Prvních 150-200 ran bez problému. Byl jsem nadšen. Pak to začalo, selhávka za selhávkou. Následovala výměna pružinky úderníku. 50 ran v poho. Pak to znova začalo. Následovala výměna úderníku včetně pružinky. Né, že by to bylo finančně náročné, ale na dlouho to nepomohlo. Této zbrani nevěřím a na obranu nemohu doporučit. Někde jsem dokonce četl ,že ATC byla původně konstruována jako plynovka. Tuto informaci nemám ověřenou, ale to je jedno. Má zkušenost je veskrze negativní. Naopak s CZ45 mám zkušenost dobrou. R
- Pan_Veprina
- Nový uživatel
Do téhle pistole bych NIKDY nešel. Důvod je prostý, zbraně ráže 6,35 mm vnímám jako čistě obranné zbraně, které vzhledem ke svému určení musí být stále funkční a spolehlivé. Proto si nikdy nekoupím pistoli, která sice stojí 1500 Kč, ale která má životnost pár set ran. Můžete si říct, že že z podobné pistole nebudu střílet 500 ran měsíčně takže vydrží dlouho, ale stejně mi to nedá a čas od času si pár kusů nábojů na střelnici vystřílím a během pár let se těch několik stovek kusů nábojů nastřádá. A potom takhle jednou budete tu zbraň potřebovat, tasíte a....Proto pokud někdo uvažuje o zbrani 6,35 mm Br. doporučuji jedině a pouze CZ 92 (ev. 45) DAO mechanismus, naprosto spolehlivá a perfektně zpracovaná, ideální pro skryté nošení. Za 2 tisíce jí použitou seženete. Nikdo není tak bohatý, aby si kupoval levné věci.
-
Zajic - Častý návštěvník
Dekuji vsem za odpoved
Vidim ze to asi bude pekny kram kdyz to kazdy pise a porizovaci cena je velmi nizka=kvalite.Ja sem ji prave zahlidnul jako bazarovou a nikdy sem o ni nic neslisel a ani sem netusil kolik stala jako nova tak sem se radeji zeptal.
Ps. Ja o zbrani raze 6,35br nejak zvlast neuvazuju.Hlavne pro jeji maly vykon a drahe naboje.Spis me trosku ocarovala nizka cena zbrane.......Tuhle debatu muzeme uzavrit protoze uz sem se rozhodnul ze do toho nepujdu

Ps. Ja o zbrani raze 6,35br nejak zvlast neuvazuju.Hlavne pro jeji maly vykon a drahe naboje.Spis me trosku ocarovala nizka cena zbrane.......Tuhle debatu muzeme uzavrit protoze uz sem se rozhodnul ze do toho nepujdu

-
radys - Pravidelný návštěvník
-
VladimírD. - Pravidelný návštěvník
Mám dotaz ohledně této pistolky "pro jistotu". Je mi jasné, že ráže .25ACP není úplně super resp. není vhodná na obranu. Nicméně, kdybych ji nosil, myslíte, že z této "bezzubé" zbraně by šlo udělat něco trochu co už přeci jen zastaví útok? Jedná se mi o JHP střelivo 6,35 mm Br. (konkrétně 6,35 Br. JHP/XTP Hornady) Tady jsem si četl rozbor různých střel v ráži 6,35 Br. http://stevespages.com/page8f25acp.html
-
ufo - Moderátor
-
VladimírD. - Pravidelný návštěvník
- cmk
- Častý návštěvník
- svata
- Pravidelný návštěvník
-
DK - Pravidelný návštěvník
-
zoufalec - Častý návštěvník
- vito
- Častý návštěvník
Re.:
Jenom na doplnění, IMHO ke spolehlivé deformaci jaýchkoliv deformovatelných střel je podstatná rychlost. Ono to spolu sice samozřejmě souvisí / myslím rychlost a energie /, ale takhle je to přesnější.
A diskuze o tom, zda je nějaká expanzní střela zařazena v jakémsi seznamu střel kat. A je bezpředmětná. Taková střela je ze zákona a priori zakázaná.
A ta pětadvacítka se opravdu nerozevře.
A diskuze o tom, zda je nějaká expanzní střela zařazena v jakémsi seznamu střel kat. A je bezpředmětná. Taková střela je ze zákona a priori zakázaná.
A ta pětadvacítka se opravdu nerozevře.
-
gunman - Častý návštěvník
- vito
- Častý návštěvník
Re.:
Gunman: Tuhle pistoli si koupí jenom ten, kdo o zbraních moc neví a všechno kupuje na základě mediální reklamy. A nebo odborník, který pro to má svůj speciální důvod.
Btw, kupovat pistoli na základě doporučení tak nekompetentního časopisu, jako je Z a N, je absurdní.
Btw, kupovat pistoli na základě doporučení tak nekompetentního časopisu, jako je Z a N, je absurdní.
-
Kall - Příspěvky: 2286
-
DaveG17 - Častý návštěvník
Chtěl jsem něco maličkého na nošení...G17 fakt nosím sporadicky. Něco vyloženě kapesního."Něco pro jistotu". Koupil jsem ATC mod. 5 na základě testu (asi ZaN, ale už si nejsem jistý).
Lidi-NEDĚLEJTE TO!
Po cca. 100 ranách prasknou pažbičky.Viděl jsem 4 ATC v komisi,všechny byly prasklé.Je to jen kosmetika, ale nepotěší. Magtech nežere (žere, ale přebije jen občas). Se S&B není prvních pár ran problém. Přesto jsem ji chtěl prodat, moc jí nevěřím. Ale po 200 ranách i se střelivem S&B (o kterém prodejce tvrdí, že jedině tohle a jiné ne) se nedaří bez zádržky vystřílet zásobník. Takže už na prodej není, je na reklamaci. Já jen doufám, že vzhledem k nějaké celozávodní dovolené u výrobce zůstane přes 30 dnů a já už ji neuvidím. No a hádejte, milé děti, jak pohádka dopadla? Dobře dopadla, už nejsem tak hloupý...koupil jsem si Kevina
Lidi-NEDĚLEJTE TO!
Po cca. 100 ranách prasknou pažbičky.Viděl jsem 4 ATC v komisi,všechny byly prasklé.Je to jen kosmetika, ale nepotěší. Magtech nežere (žere, ale přebije jen občas). Se S&B není prvních pár ran problém. Přesto jsem ji chtěl prodat, moc jí nevěřím. Ale po 200 ranách i se střelivem S&B (o kterém prodejce tvrdí, že jedině tohle a jiné ne) se nedaří bez zádržky vystřílet zásobník. Takže už na prodej není, je na reklamaci. Já jen doufám, že vzhledem k nějaké celozávodní dovolené u výrobce zůstane přes 30 dnů a já už ji neuvidím. No a hádejte, milé děti, jak pohádka dopadla? Dobře dopadla, už nejsem tak hloupý...koupil jsem si Kevina

Obsah fóra / Krátké zbraně / CZUB+CZ Strakonice+ZVI+Alfaproj