- vito
- Častý návštěvník
Re.:
Tohle je ale opravdu hloupá situace. Zrovna u Waltherů této řady může jen málokdo říct, že se na něj nemůže spolehnout. Myslím v poměru k ostatním zbraním. Tyhle pistole se obecně považují za hodně spolehlivé.
Přesto pevně věřím, že se skamarádíte.
Přesto pevně věřím, že se skamarádíte.

-
boris_ - Častý návštěvník
Walther PPK – range report
PePeK bol dnes so mnou prvy krat na strelnici a preto prinasam kratku spravu o tom ako to mojmu drobcovi dnes islo. PePeK je chory, ma nieco s crevkami ale pravdepodobne nejde o nic vaznejsie ako trochu zarazene prdy. Este sa k tomu dostaneme blizsie…
Trosku si to teda zhrnme:
Pouzite strelivo: 150 kusov Sellier & Bellot 4,75g FMJ 7.65 Br.
Prislusenstvo: zial iba jeden original standardny zasobnik s patkou na 7 nabojov
Mieridla: Mieridla na pepkovi su velmi male a nevyrazne. Zarez na cielniku je pomerne plytky a obly co tiez neprispieva k citatelnosti. Muska je tiez pomerne mala a slabo citatelna. Kedze pepek ma chromovu povrchovku aj na mieridlach pokusil som sa ich trosku zvyraznit tym, ze na cielniku som fixou obnovil povodny cerveny reflexny nater a muchu som kontrastne oznacil ciernou fixou. Obraz mieridiel bol tak omnoho zretelnejsi, kazdopadne vsak budem este laborovat s inymi farebnymi kombinaciami.
Presnost strelby: Napriek slabsie citatelnym mieridlam a pomerne kratkej zamernej (dlzka zbrane vratane mini “bobraku” je okolo 150mm) ma velmi prijemne prekvapilo ze na (pre mna) standardnu vzdialenost 10 az 15 metrov som pri pomalsej strelbe aj pri rychlejsich seriach dosahoval velmi podobnu presnost zasahov ako s plnotucnou K100. Dvojvstrely neboli vynimkou.
Chod spuste: Tento krat som skusal strelbu vylucne v rezime SA. Charakter spuste mi osobne velmi vyhovuje a prirovnal by som ju k ladenej K100. Kratky mrtvy chod, bodovy odpor, kratky reset. DA rezim budem skusat nabuduce.
Uchop a Spatny raz: Tato pasaz je samozrejme mimoriadne subjektivna. Pepek sa mi v paprckach drzi velmi dobre. Nakolko mam pomerne dlhe stihle pracky (dost hokejky) pepek ma ani raz nepokusal. Napriek tomu mam po 150 ranach otlaceny chrbat ruky medzi palcom a ukazovakom, zajtra tam bude mozno mala modrina ale nie je to nic hrozne. Skratka tam kde niekoho PPK kusne mna len mierne oslahal bobrakom. Pouzity zasobnik mal patku pre malicek. Musim vsak konstatovat ze pepek sa mi podstatne lepsie drzi bez nej.
Patrim medzi ludi citlivejsich na spatny raz. Pre ilustraciu - po 25 ranach z trojpalcoveho celooceloveho Taurusu v 9mm Luger sa pre brnenie v ruke takmer nedokazem podpisat. Po 150 ranach z pepka vsak nemam absolutne ziadny problem, pracka ma vobec neboli iba som ju tak hodinku trosku citil. Kopanec od pepka je velmi prijatelny a prcek ani velmi neposkakuje v ruke. Celkovo by som priebeh spatneho razu a zdvih na usti hlavne prirovnal k Cz75 s tym ze je asi tak o tretinu, mozno polovicu slabsi. Toto je vsak vyslovene subjektivny dojem. Stale je vsak mierne ostrejsi ako pri fullsize K100 ktora je pre moje pracky absolutne bezbolestna aj po 300 ranach.
Ovladanie: Pepek je oproti fullsize zbrani titerny ale obsluhuje sa mi dobre. Nie kazdemu musi vyhovovat umiestnenie tlacitka vypustania zasobniku nakolko je oproti dnesnym konstrukciam umiestnene trochu vyssie nad korenom lucika. Kratsi palec ho moze mat problem nahmatnut. Obtahovanie zaveru je bezproblemove, vratna pruzina nekladie vacsi odpor. Absencia tlacitka vypustania zaveru neznamena vacsi problem. Akonahle strelecka pohotovost zachyti zaver v zadnej polohe staci vyhodit prazdny zasobnik alebo ho vymenit za plny a zaver po lahkom potiahnuti dozadu sam energicky zaklapne a poda naboj do komory.
A teraz smutna sprava: Moj pepek je chory…
Zo 150 ran sa mi 4 x vyskytla zavada. Zavada spocivala v tom, ze nedoslo k podaniu naboja do komory. Sprieceny naboj zostal seknuty zaverom tak, ze spicka strely sa opierala o nabehovu rampu komory a okraj nabojnice sa tlacil spat do zasobnika. K zavade doslo vzdy ked som zasobnik naplnil na maximalnu kapacitu 7 nabojov a vzdy tak, ze zlyhalo podanie druheho naboja v poradi. Prvy naboj skocil do komory po nabiti a rucnom obtiahnuti zaveru bez problemu a bol vzdy odpaleny na prvy sup. Podanie druheho naboja vsak uz zlyhalo ako som opisal. Pokial bol zasobnik napaskovany na sest a menej nabojov problem sa nevyskytol. Som takmer s istotou presvedceny ze za zavadu je zodpovedny zasobnik. Vyvodky su na pohlad absolutne neposkodene, sumerne a rovnobezne ale vlozit siesty a siedmy naboj je dost problem pre odpor pruziny. Piaty naboj sedi vo vyvodkach pevne, ale siesty a siedmy maju horizontalne dost volu a opieraju sa o vyvodky len v oblasti okraja nabojnice. Mozno je vadny podavac. Skusim tiez nechat zasobnik napaskovany a mozno si sadne pruzina. Kazdopadne budem mudrejsi ked mi o tyzden dorazia objednane zasobniky z Multiagra. S dalsimi zasobnikmi vezmem pepka na strelnicu opat a skusim aj inu znacku streliva. Ked sa bude zavada vyskytovat dalej napadaju ma len dve moznosti – bud mat z pepka sestranak tj. neladovat zasobnik na maximalnu kapacitu alebo ho skusit zobrat k doktorovi – mozno by pomohlo prelestit nabehovu rampu. Uvidime…
Kazdopadne dam vediet ako sa vec dalej vyvija. Tiez musim vyskusat ci pepek spolahlivo funguje v DA rezime.
Zaujimavy postreh: Kombinacia pouziteho streliva a kratkej hlavne sposobila nieco co som naozaj necakal – este sa mi nestalo aby som zo strelnice odchadzal domov taky zasvineny. Az po lakte som bol zapraseny od pomerne velkych kusov sadzi a nespalenych castic prachu. Podotykam ze pepek bol pred strelbou riadne vycisteny a primerane namazany.
boris
Dnes na ciare:

PePeK bol dnes so mnou prvy krat na strelnici a preto prinasam kratku spravu o tom ako to mojmu drobcovi dnes islo. PePeK je chory, ma nieco s crevkami ale pravdepodobne nejde o nic vaznejsie ako trochu zarazene prdy. Este sa k tomu dostaneme blizsie…
Trosku si to teda zhrnme:
Pouzite strelivo: 150 kusov Sellier & Bellot 4,75g FMJ 7.65 Br.
Prislusenstvo: zial iba jeden original standardny zasobnik s patkou na 7 nabojov
Mieridla: Mieridla na pepkovi su velmi male a nevyrazne. Zarez na cielniku je pomerne plytky a obly co tiez neprispieva k citatelnosti. Muska je tiez pomerne mala a slabo citatelna. Kedze pepek ma chromovu povrchovku aj na mieridlach pokusil som sa ich trosku zvyraznit tym, ze na cielniku som fixou obnovil povodny cerveny reflexny nater a muchu som kontrastne oznacil ciernou fixou. Obraz mieridiel bol tak omnoho zretelnejsi, kazdopadne vsak budem este laborovat s inymi farebnymi kombinaciami.
Presnost strelby: Napriek slabsie citatelnym mieridlam a pomerne kratkej zamernej (dlzka zbrane vratane mini “bobraku” je okolo 150mm) ma velmi prijemne prekvapilo ze na (pre mna) standardnu vzdialenost 10 az 15 metrov som pri pomalsej strelbe aj pri rychlejsich seriach dosahoval velmi podobnu presnost zasahov ako s plnotucnou K100. Dvojvstrely neboli vynimkou.
Chod spuste: Tento krat som skusal strelbu vylucne v rezime SA. Charakter spuste mi osobne velmi vyhovuje a prirovnal by som ju k ladenej K100. Kratky mrtvy chod, bodovy odpor, kratky reset. DA rezim budem skusat nabuduce.
Uchop a Spatny raz: Tato pasaz je samozrejme mimoriadne subjektivna. Pepek sa mi v paprckach drzi velmi dobre. Nakolko mam pomerne dlhe stihle pracky (dost hokejky) pepek ma ani raz nepokusal. Napriek tomu mam po 150 ranach otlaceny chrbat ruky medzi palcom a ukazovakom, zajtra tam bude mozno mala modrina ale nie je to nic hrozne. Skratka tam kde niekoho PPK kusne mna len mierne oslahal bobrakom. Pouzity zasobnik mal patku pre malicek. Musim vsak konstatovat ze pepek sa mi podstatne lepsie drzi bez nej.
Patrim medzi ludi citlivejsich na spatny raz. Pre ilustraciu - po 25 ranach z trojpalcoveho celooceloveho Taurusu v 9mm Luger sa pre brnenie v ruke takmer nedokazem podpisat. Po 150 ranach z pepka vsak nemam absolutne ziadny problem, pracka ma vobec neboli iba som ju tak hodinku trosku citil. Kopanec od pepka je velmi prijatelny a prcek ani velmi neposkakuje v ruke. Celkovo by som priebeh spatneho razu a zdvih na usti hlavne prirovnal k Cz75 s tym ze je asi tak o tretinu, mozno polovicu slabsi. Toto je vsak vyslovene subjektivny dojem. Stale je vsak mierne ostrejsi ako pri fullsize K100 ktora je pre moje pracky absolutne bezbolestna aj po 300 ranach.
Ovladanie: Pepek je oproti fullsize zbrani titerny ale obsluhuje sa mi dobre. Nie kazdemu musi vyhovovat umiestnenie tlacitka vypustania zasobniku nakolko je oproti dnesnym konstrukciam umiestnene trochu vyssie nad korenom lucika. Kratsi palec ho moze mat problem nahmatnut. Obtahovanie zaveru je bezproblemove, vratna pruzina nekladie vacsi odpor. Absencia tlacitka vypustania zaveru neznamena vacsi problem. Akonahle strelecka pohotovost zachyti zaver v zadnej polohe staci vyhodit prazdny zasobnik alebo ho vymenit za plny a zaver po lahkom potiahnuti dozadu sam energicky zaklapne a poda naboj do komory.
A teraz smutna sprava: Moj pepek je chory…

Zaujimavy postreh: Kombinacia pouziteho streliva a kratkej hlavne sposobila nieco co som naozaj necakal – este sa mi nestalo aby som zo strelnice odchadzal domov taky zasvineny. Az po lakte som bol zapraseny od pomerne velkych kusov sadzi a nespalenych castic prachu. Podotykam ze pepek bol pred strelbou riadne vycisteny a primerane namazany.
boris
Dnes na ciare:

Naposledy upravil boris_ dne 25.05.2007 21:49, celkově upraveno 5
- Karlos
- Pravidelný návštěvník
-
Jim11 - Častý návštěvník
-
SW_FOX - Grafoman
-
-
pani moze mat niekdo vacsi pech ako ja?
pri vcerajsej rozborke som zistil ze moj PPK je asi po smrti...
bojim sa ze to uz milacik nerozchodi - praskol a vypadal mi material ramu v oblasti vybrusu pre tiahlo spuste. cakam na jedno stanovisko a zrejme sa budem musiet s milaskom rozlucit. kuaaa to je pech, teraz aby som vybavoval reklamaciu bohvie s akym vysledkom, menil registraciu na policii atd atd... nemusim hovorit ze prave vcera som vysolil 3 tisicky za fungl nove (ulozenkove) zasobiky ktore su mi teraz uplne na kocku. to je v p*ci toto...

-
travis - Příspěvky: 882
Souhlasím naprosto s Vašimi poznatky a doporučuji jednoznačně koupit a při dobrém kusu(je jich dost) nehledět na cenu, neboť ten mazlík ti tovšechno bohatě vrátí, včetně závistivých pohledeů a pochvalného mručení. Měl jsem W-PPk,7,65, vlastně Manurhin v niklu, byl naprosto precizní, ale došlo k situaci, že něco muselo z baráku, tak nejprodejněší byl bohužel tento Maňas a i teď, když to píšu, tak skrápím klávesnici hořkými slzami (kdo zná, věří).qwer píše:Boris: Poválečný Walther PP/PPK vyrobený ve Francii (Manurhin) je dobrá, spolehlivá zbraň. Koupí rozhodně chybu neuděláš. Kamarád ho vlastní, odhaduji asi 8 let a žádné problémy. Nemám žádné pochybnosti o bezpečnosti této pistole. Dokonalá konstrukce z 30-tých let "Klobouk dolů".
- vito
- Častý návštěvník
Re.:
Slzím s tebou, měl jsem PP 7,65, udělal jsem si krásné dřevěné střenky z barevné švestky, prostě nádhera. Taky už je, bohužel, pryč.
-
Flash - Častý návštěvník
Chci se zeptat vlastníků PPKčka jestli s ním někdo nejezdí na LOS jako se záložní pistolí. Našel jsem totiž 2 údaje o délce hlavně jeden 82 mm a druhý 84 mm. Jelikož je hranice pro záložku 82,55 mm (3,25" jak mi řekl ve středu Mike), tak jsem v rozpacích.
Mám totiž možnost koupit uloženou NZ myslím od německé policie, výroba Ulm, ráže 7,65 Br., 3x zásobník, čištění podpažní a opaskové pouzdro za 8000,- Krejcarů. Chci něco menšího takže domů půjde buď tohle nebo ČZ50. Pokud PPK nepůjde na LOS asi vezmu pěknou ČZ pro lepší cenu.
Mám totiž možnost koupit uloženou NZ myslím od německé policie, výroba Ulm, ráže 7,65 Br., 3x zásobník, čištění podpažní a opaskové pouzdro za 8000,- Krejcarů. Chci něco menšího takže domů půjde buď tohle nebo ČZ50. Pokud PPK nepůjde na LOS asi vezmu pěknou ČZ pro lepší cenu.
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
-
-
Flash - Častý návštěvník
-
4mike - saigaholic
-
travis - Příspěvky: 882
Pistole-Walther PP(PPk)
Velmi důrazně doporučuji neřešit žádné délky hlavní, záložky a LOS, ale koupit!!! V pátek jsem se klůků z vedení LOS(LEX) právě ptal na délku hlavně záložky a bylo mi řečeno, že se měří bez náboj.komory, takže moje Llama l9ll-.38O se vejde. 4Mike má naprostou pravdu, pokud máš šuplík na 7-8 jseš celkově pomalejší, protože přebíjíš, ale raději lOOx přebít W-PPk než pálit furt z G. Howgh.
-
premek - Site Admin
-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
-
moje PPK nakoniec mozno este ma par dni pred sebou. puskar sa k reklamacii vyjadril ze prasklina nie je v namahanej casti ramu ale v de facto odlahcovacom vybruse cize by to malo byt OK. tak som poziadal o kontrolnu tormentacnu skusku. podla protokolu z certifikovanej skusobne prebehli tormentacne skusky s dobrym vysledkom a zbran je nadalej prevadzkyschopna. uvidime ako dlho vydrzi. zbavovat som sa toho PPK nakoniec nechcel a predajca mi ako satisfakciu doda nahradne zasobniky. zatial fajn, cas ukaze.
-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
-
Jim11 - Častý návštěvník
No mě se to taky moc nezdá, co to tam máte za zkušebnu? Možná, že to na provoz vliv mít nebude ale každopádně se divím stanovisku zkušebny. To teda valím oči. Jsem přesvědčen, že kdybys trval na reklamaci, prodejce by ti musel vyhovět. Já osobně bych to tak udělal. PPK-ček je na trhu spousta a radši bych měl bez praskliny. No každý je svého štěstí strůjcem. 

Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní