- Faber
- Občasný návštěvník
Díky za vaše rady.
2 Hungry - něco jako "papírové náboje" ?
2 staM - filcovou zátku znám, ale použít jí i na utěsnění broků, aby se nevysypaly? A navíc ještě rozříznutou? To bych asi musel zmačkat kus filce a udělat z něj chuchvalec a ten pak pořádně udusat, vždyť normálně by se mi to vysunulo, ne?
Na nošení je náhodou bezpapírák fajn, jdeš do hospody - po cestě ho necháš u kámoše, zapommeneš ho doma - manželka bez ZP Ti ho normálně přiveze, ztratíš ho - nic se neděje (ne doslova, za ty prachy bych si musel nafackovat a už si ho nekoupit, ale víš, jak to myslím)
a dvouhlavňový derringer neseženu (zkoušel jsem to), pak je Howdah ne sice ideální, ale jedinou volbou.
Ale no tak,
dneska se takhle snad ani nepytlačí, pytláci mají normální brok. dvojky, chodí do hospod ze svých honů a tváří se jako legální lovci.
2 Bufallo - spíš jsem se bál, aby se mi při nošení ty broky časem neposunuly normálními otřesy, když mám hlavně dolu. Z toho vydutí bych pak měl opravdu strach.
Zpětný ráz mě nenapadl, to by se vysouvaly i kule u PeRe v ostatních komorách a pak blokovaly válec, ne?
Každopádně díky ještě jednou, jako nejjistější a nejjednodušší mi připadá udělat si z toho špuntovku.
Jenom nevím, jestli mám takhle utěsnit tu druhou hlaveň ikdyž bude kulová... Co všechno jen se do těch hlavní nestrká... 
2 Hungry - něco jako "papírové náboje" ?
2 staM - filcovou zátku znám, ale použít jí i na utěsnění broků, aby se nevysypaly? A navíc ještě rozříznutou? To bych asi musel zmačkat kus filce a udělat z něj chuchvalec a ten pak pořádně udusat, vždyť normálně by se mi to vysunulo, ne?
Na nošení je náhodou bezpapírák fajn, jdeš do hospody - po cestě ho necháš u kámoše, zapommeneš ho doma - manželka bez ZP Ti ho normálně přiveze, ztratíš ho - nic se neděje (ne doslova, za ty prachy bych si musel nafackovat a už si ho nekoupit, ale víš, jak to myslím)
a dvouhlavňový derringer neseženu (zkoušel jsem to), pak je Howdah ne sice ideální, ale jedinou volbou.
Ale no tak,

2 Bufallo - spíš jsem se bál, aby se mi při nošení ty broky časem neposunuly normálními otřesy, když mám hlavně dolu. Z toho vydutí bych pak měl opravdu strach.
Zpětný ráz mě nenapadl, to by se vysouvaly i kule u PeRe v ostatních komorách a pak blokovaly válec, ne?
Každopádně díky ještě jednou, jako nejjistější a nejjednodušší mi připadá udělat si z toho špuntovku.

-
Hungry - Moderátor
Ano, tak nějak. Ještě mám domě někde jeden ks od Žabáka z 8. kavalerie, ten tím střílel na holuby a akční...
Když se tu probírá filc, tak se tím nemyslí hadra, ale plát, tak 2cm silný...
napuštěný mazadlem
Na dvouhalvnových derringer se pracuje. Stále to popoháním, i když tempo je bohužel horší než hlemýždí... viz. přísl. auditko
Když se tu probírá filc, tak se tím nemyslí hadra, ale plát, tak 2cm silný...
napuštěný mazadlem
Na dvouhalvnových derringer se pracuje. Stále to popoháním, i když tempo je bohužel horší než hlemýždí... viz. přísl. auditko
-
staM - Moderátor
Dobře,možná jsem se nepřesně vymáčknul.Použít filcovou zátku určenou pro přebíjení brokovejch nábojů.Nebo jak píše Hungry vyseknout z plátu a mírně namáznout.Zátka by měla mít alespoň takovou výšku jako je průměr vývrtu.Nouzově se dá použít filc na zednický hladítko(nevím přesně jak se to jmenuje).Lochajzna o asi 1 mm větší průměr než je průměr vývrtu.Nejlepší jsou ale opravdu ty zátky pro přebíjení.
Fotky zátek jsem dával do vlákna o přebíjení brokovejch nábojů.
prebijeni-brokoveho-naboje-t2142-45.html
Ta vpravo,černá,není ale filcová,ale spíš nějakej lisovanej papír.Vyhovuje taky dobře.Používám ji bez problémů pro PeBr.Je třeba ji jen mírně zkalibrovat.Taky můžeš použít korkový zátky a krytky.V nabídce jsou u Brymové,tuším ale jen ve dvanáctce.
Pro nabíjení si pořiď nabiják s koncovkou dostatečně širokou.Vyhneš se tak nepříjemnostem při zasouvání krytky na broky.S úzkou koncovkou se krytka často zvrtne-přetočí.
Při použití zátek pro přebíjení nábojů bych neměl strach z toho že se broky při nošení vysypou.Rozdíl průměru zátky a vývrtu je dostatečnej a nabíjení dost tuhý.Problém bude jen v tom případě,že že vývrt nebude v toleranci pro GA 20.
Fotky zátek jsem dával do vlákna o přebíjení brokovejch nábojů.
prebijeni-brokoveho-naboje-t2142-45.html
Ta vpravo,černá,není ale filcová,ale spíš nějakej lisovanej papír.Vyhovuje taky dobře.Používám ji bez problémů pro PeBr.Je třeba ji jen mírně zkalibrovat.Taky můžeš použít korkový zátky a krytky.V nabídce jsou u Brymové,tuším ale jen ve dvanáctce.
Pro nabíjení si pořiď nabiják s koncovkou dostatečně širokou.Vyhneš se tak nepříjemnostem při zasouvání krytky na broky.S úzkou koncovkou se krytka často zvrtne-přetočí.
Při použití zátek pro přebíjení nábojů bych neměl strach z toho že se broky při nošení vysypou.Rozdíl průměru zátky a vývrtu je dostatečnej a nabíjení dost tuhý.Problém bude jen v tom případě,že že vývrt nebude v toleranci pro GA 20.
- Faber
- Občasný návštěvník
Aha, není filc. zátka jako filc. zátka. Já znám jen tu, co se dává na prach. A o lehkém máznutí se někde píše, že jo, jinde že ne, tak v tom zatím nemám jasno. Zatím se mrknu, jestli se dá někde v obchodě sehnat ta pro přebíjení dvacitek a podle toho se rozhodnu, jestli půjdu do brokovnice (chtěl bych, ale rád bych z ní i střílel)
To o těch dvouhl. derringerech vím, díky, nechci tady nikoho stresovat, jsou prostě věci, co neovlivníme.
Vývrt snad v toleranci bude, Pedersoli je snad kvalita.
Díky ještě jednou za rady (např. tu s tím nabijákem), bylo by možné si z toho někde vystřelit (se vším všudy, nabíjením a tak), než si to koupit naslepo? V Praze neo okolí?

To o těch dvouhl. derringerech vím, díky, nechci tady nikoho stresovat, jsou prostě věci, co neovlivníme.
Vývrt snad v toleranci bude, Pedersoli je snad kvalita.
Díky ještě jednou za rady (např. tu s tím nabijákem), bylo by možné si z toho někde vystřelit (se vším všudy, nabíjením a tak), než si to koupit naslepo? V Praze neo okolí?
-
Hungry - Moderátor
-
Kall - Příspěvky: 2286
-
staM - Moderátor
- vrb
já mám pedersoli slug, je to sice dost hrubá práce, ale funguje to dobře. používal jsem dřív normální plastové košíčky do nábojů, ale přešel jsem na filcové zátky, ten plast se napékal na lauf a blbě se to čistilo.
takže: prach,ucpávka, borky, ucpávka + zápalka nahoru. na delší nošení bych vnější ucpávku napustil mazadlem. nevím jak to chceš přesně nosit, ale perkusní zápalka je dost choulostivá věc a musíš dávat bycha aby ti to nevystřelilo samo, má to vnější kohouty.
co bude trochu zajímavé, tak rozptyl, s takhle krátkým laufem to bude tak 1:5 (rozptyl:vzdálenost)
takže: prach,ucpávka, borky, ucpávka + zápalka nahoru. na delší nošení bych vnější ucpávku napustil mazadlem. nevím jak to chceš přesně nosit, ale perkusní zápalka je dost choulostivá věc a musíš dávat bycha aby ti to nevystřelilo samo, má to vnější kohouty.
co bude trochu zajímavé, tak rozptyl, s takhle krátkým laufem to bude tak 1:5 (rozptyl:vzdálenost)
- Faber
- Občasný návštěvník
2 Hungry - Dík za nabídku, někdy bych se na něčem domluvil, když ale já mám zájem právě o tu brokovnici, třeba se pak přijedu pochlubit.
2 Kall - O tom papíru jsem četl a přijde mi to sympatičtější, než plast, ale netáhne to vodu? Když mám nabito delší dobu? To by pro mě asi nebylo.
2 Vrb - no kvůli rozptylu mi ta ráže připadá moc velká, ale co s tím? Pořídit tu .50/.50 a nabíjet brokem
V čem je ta zápalka nespolehlivá? Kohouty samozřejmě natáhnu až těsně před výstřelem. Nebo je tady ještě něco, co bych měl vědět? Jak to skrytě nosit zatím nevím, ale rozhodně bych sakra nechtěl, aby mi to vystřelilo samo.
Jinak díky za shrnutí.

2 Kall - O tom papíru jsem četl a přijde mi to sympatičtější, než plast, ale netáhne to vodu? Když mám nabito delší dobu? To by pro mě asi nebylo.
2 Vrb - no kvůli rozptylu mi ta ráže připadá moc velká, ale co s tím? Pořídit tu .50/.50 a nabíjet brokem

V čem je ta zápalka nespolehlivá? Kohouty samozřejmě natáhnu až těsně před výstřelem. Nebo je tady ještě něco, co bych měl vědět? Jak to skrytě nosit zatím nevím, ale rozhodně bych sakra nechtěl, aby mi to vystřelilo samo.

Jinak díky za shrnutí.
- vrb
no, dělat pádové testy na pistoli za 10k se nikomu chtít nebude. samo od sebe to nevystřelí, spíš je otázka aby ti to nespadlo, nebo ti na to něco nespadlo. chceš to nosit každodenně, nebo jen do rizikových situací? odkud jsi? mám pistoli ráže .50, jestli chceš, můžu tě nechat vystřelit jak kulí tak brokama, abys viděl že ty broky mají fakt ohromnej rozptyl, z drážkované hlavně je rozptyl ještě větší protože rotací vznikne odstředivá síla která broky víc rozhodí. na 25m, jsem myslím dávkou z trapového náboje našel v terči 3 kousky... můžeme zkusit i buckshot. jako mít u sebe každej den takovou železnou mrchu nebude asi pohodlné, každopádně je to dobrá hračka.
- pavelp
- Nový uživatel
Nosit se daj tak akorát p.revolvery, které mají kohout posazen do mezi polohy válce, stávalo se u brokovnice, že po natažení kohoutu byla zápalka stržena s pistonu, záleží to na kvalitě zbraně/zápalky. Brokovnice se nakonec dala pryč. Mít posazený kohout na pistonu se zápalkou je hazard, pokud zbraň nemíři do bezpečného prostoru, třebas na střelnici, položená v boxu k terči.
- Faber
- Občasný návštěvník
Nechci to nosit každodenně a rizik. situacím se snažím vyhnout, ale často se hodí mít s sebou bezpapírák.
Hračka to je pěkná, s tím souhlasím.
Bydlím v Praze a moc rád si to někde vyzkouším, a to se vším všudy, od navážky až po výstřel
i ten buckshot, jestli bude kde. Když tak se můžeme domluvit v poště.
Hračka to je pěkná, s tím souhlasím.

Bydlím v Praze a moc rád si to někde vyzkouším, a to se vším všudy, od navážky až po výstřel

- Faber
- Občasný návštěvník
Hm, ale u PeRe ztrácím výhodu bezpapíráku. To pak postrádá smysl. Nebo použít dvouranný a to už se tu probíralo.
Ta zápalka padala při natažení u Pedersoli? To by byla docela škoda. Hazardovat rozhodně nechci, ale pak se ten nápad sesype jako domeček z karet.
Vždyť je tu celé auditko o nošení dvouhlavňových derringerů (většinou perkusních). Nebo dát mezi kohout a rám malou pružinu, která zajistí, že se nebude navzájem dotýkat kohout a piston, mezera mezi tím bude tak malá, aby zápalka náhodou nevypadla a při střelbě kohout hravě pružinu překoná. Ale to už jsme někde u sci -fi.
Pak už snad jedině nosit poplašňák s redukcí na rakety a nějak vyřešit to jejich upevnění a přebíjení. Ale nevím, jestli je to na obranu zrovna to nej, střelit do někoho malorážnou signální raketu.
Asi to zatím budu brát tak, že ten náhodný výstřel je teoretická možnost. Do kohoutů nebudu třískat, nebudu je zbytečně natahovat atp. O tom, že by to takhle někomu samo vystřelilo, jsem jinde nikdy neslyšel.
Ta zápalka padala při natažení u Pedersoli? To by byla docela škoda. Hazardovat rozhodně nechci, ale pak se ten nápad sesype jako domeček z karet.

Pak už snad jedině nosit poplašňák s redukcí na rakety a nějak vyřešit to jejich upevnění a přebíjení. Ale nevím, jestli je to na obranu zrovna to nej, střelit do někoho malorážnou signální raketu.
Asi to zatím budu brát tak, že ten náhodný výstřel je teoretická možnost. Do kohoutů nebudu třískat, nebudu je zbytečně natahovat atp. O tom, že by to takhle někomu samo vystřelilo, jsem jinde nikdy neslyšel.
-
Hungry - Moderátor
Většina kvalitních pistolí má tzv. nabíjecí ozub, kdy kohout je cca 2mm nad pistonem. Měl by tedy plnit funkci pojistky pro jistější nošení. Že to není bůhví co, je jasné... Oni se tenkráte se vším tak nepárali...
U perkusního derringeru je to vymyšleno tak, že kohout se spustí přímo mezi pistony...
U perkusního derringeru je to vymyšleno tak, že kohout se spustí přímo mezi pistony...
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
-
Hungry - Moderátor
-
BARRY - Moderátor
-
bufallo - Častý návštěvník
ja som mal nabity valec vyse roka, prach a na nom rovno nalisovany ogival Lee mazany zmesou 1:1 parafin a zbrojna vazelina, na pistonoch neboli ani zapalky... ziadny problem, trosku meksia a dlhsia rana ako obvikle, inak nic nezvycajne... uskladnenie normal v izbe v supliku pri teplote cca 20 stupnov a vlhkosti asi 60-70 %...
-
Hungry - Moderátor
- virginan
- Častý návštěvník
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder